Mat og Drikke

annmag

Pannacotta med kakaopulver?

Da har jeg fått til å lage pannacotta etter oppskrifte som vanligfyr la inn i 17.mai-tråden. :o)

Nå gjenstår det å finne ut hvordan jeg skal smaksette de neste jeg lager.

Kan jeg bruke kakaopulver istedenfor kokesjokolade?

Må da være mye enklere å bruke kakaopulver.

Tenkte også å ha i litt appelsinessens, slik at det blir sjokolade med appelsinsmak, men vet ikke om de små essensflaskene man får kjøpt i vanlige dagligvarebutikker er ok. Noen som vet?

Lurte også på å bruke anisstjerner for å få lakrissmak (ikke i sjokolade pannacottaene). Noen som vet om det blir ok?

1
21 svar
DrSchwei Selvsagt. Når det gjelder spørsmålene over, så er det bare å smake og prøve seg fram.

så er det bare å smake og prøve seg fram

Kjære vene...er du helt fra vettet?

Er det noe jeg vet...så er det at jeg ikke skal smake meg frem på dette mer enn strengt tatt nødvendig.

Lagde heldigvis bare en bitte liten prøveladning, med 1 plate gelatin og 2 dl fløte +sukker. Ble jo kjempegodt.....ble fem små drammeglass av det....tre spiste jeg før de var stive. Så la jeg meg skikkelig i sælen og klarte å vente med de to siste til de hadde stivnet (riktignok satte jeg de to siste i kjøleskapet for å få ned ventetiden).

.....så.....jeg kan ikke smake meg frem i hytt og pine her nei....det er en skikkelig dårlig ide. :D :D :D :D

2

Nå gjenstår det å finne ut hvordan jeg skal smaksette de neste jeg lager.

Aner ikke. Jeg lager "plain" pannacotta med fløte og vanilje. Blander aldri noe inn i den. Smakstilsettningen kan være jorbærsaus helt på toppen og friske halve jordbær helt på topp.

Eller du kan helle på mørk sjokoladesaus og pynte med Non-stop.

Hvorfor blande det inn i "røren", når man kan "gi" smaken fra toppen? Det å sette skjeen ned i herligheten gjør at smakene blander seg.

Jeg gjør det alltid enkelt, for jeg er ingen superkokk, akkurat.

Det er derfor jeg elsker råvarene som de er. Enkelt.

2

Godt jobba.

Drit i tull som essens med appelsinsmak. Trekk fløten med appelsinskall i stedet. Langt bedre løsning. Mat lager man med skikkelige råvarer. (Skal være litt brautende og bombastisk på kjøkkenet)

Hvorfor er det så mye enklere å bruke kakaopulver. Det er snakk om en ekstra prossess og en skitten bolle ekstra, ikke noe mer. Om du derimot har en annen grunn enn latskap til å ønske å bruke kakaopulver, så er det selvsagt mulig. Men da må du huske å kompensere med gelatin pga manglende fett fra sjokoladen.

Kok opp fløte/melk, appelsinskall og med sukker om nødvendig. Tilsett gelatin. Slå den varme blandingen over sjokoladen og rør om med en slikkepott. Ferdig.

Prøv med skall av en halv appelsin til en liter. Smak på dne før pannacottaen går i glassene. Hvis du savner mer sjokoladesmak så river du bare i resten av appelsinskallet. En liten dæsj cointreau i slutten hadde sikkert også gjort seg.

Anis gir anissmak. Lakris gir lakrissmak. Jeg vil anbefale å kjøpe lakrisrot.

2
vanlig_fyr Godt jobba. Drit i tull som essens med appelsinsmak. Trekk fløten med appelsinskall i stedet. Langt bedre løsning. Mat lager man med skikkelige råvarer. (Skal være litt brautende o...

Ja, kakaopulver er jo enklere + at jeg da slipper å spise nesten hele kokesjokoladen (alt jeg ikke bruker i pannacottan).

Og å kjøpe ei flaske cointreau for å ha en liten dæsj i desserten ække noe smart.....hvor går lissom resten av flaska da. :D :D :D

Beste for meg, er jeg gjør akkurat som noen som kan lage mat forteller meg, for da trenger jeg nesten ikke å smake. Skulle jeg smakt meg frem med masse smaker på pannacottan, så hadde jeg vel måttet løpe på tredemølle frem til jul. :D

Hvor får jeg kjøpt lakrisrot?

Blir ikke appelsinskall bittert? Jeg har lyst på sånn smak som det er i appelsinballsjokolade.

1

Det er veldig elegant å servere ulike utgaver i små glass, der man starter med noe friskt (appelsin/sitrus), så går over til noe midt imellom og avslutter med sjokolade. Tror sannelig jeg har fått en idé til neste selskap. Skjønt - det blir en stund til.

1
DrSchwei Det er veldig elegant å servere ulike utgaver i små glass, der man starter med noe friskt (appelsin/sitrus), så går over til noe midt imellom og avslutter med sjokolade. Tror sanne...

Det er veldig elegant å servere ulike utgaver i små glass, der man starter med noe friskt (appelsin/sitrus)

Ja, og nå har jeg tatt helt av her.

Har vært og handlet nå da, og ser at jeg like gjerne kunne leid en kokk for å lage dette for meg. :D :D

Nå skal jeg prøvelage (igjen)....

Ser ut som om det blir fire forskjellige nå da. Bryr meg ikke om hvilken rekkefølge de spiser disse i...bare de spiser opp alle sammen.....sånn at ikke jeg må spise opp resten så fort gjestene forsvinner. :D

En blir plain uten ekstra smak eller farge, en blir sjokolade med appelsinsmak (blir forhåpentligvis pen brunfarge av sjokoladen....hørte på vanlig_fyr og dropper kakaopulver), en blir lakrissmak med sort farge og den siste blir anissmak med lilla farge.

Har kjøpt gullstøv (eller hva det nå het) også, og tenkte jeg skulle ha bær med gullstøv på toppen.

Også kanskje jeg lager en eller annen sjokoladepynt av 90% sjokoladen, men det vet jeg ikke hvordan jeg gjør enda.

Jeg må lage disse dagen før gjestene kommer, og da er jo risken at jeg spiser opp alle selv...og må jogge til butikken for å kjøpe krokanis til dem istedenfor. :D

1

Ok, da har jeg prøvelagd igjen....med 4 dl følte denne gangen.

Lærte iallefall masse om hvordan dette ikke skal gjøres:

* Hvis man skal ha flere smaker, så kok opp grunnoppskrift med de forskjellige smakene hver for seg. Jeg lagde grunnoppskriften og delte opp i småboller etter at gelatinen var oppløst, for å blande inn smak og farge da....det ble bare tull.

* Ikke kjøp anisfrø (hvordan i all verden skal jeg bruke dem?) hvis du ikke vet hva du gjør (som meg). Jeg strødde frøene opp i grunnoppskriften etter at gelatinen var oppløst, det funket ikke. Får vel heller kjøpe stjerneanis og koke den sammen med grunnoppskriften.

* Ikke smak på noe med konditorfarge mens det du lager fremdeles er flytende. Man bør i så fall være åpen for at man under smaking ikke treffer munnen helt hver gang, vær iallefall forberedt på et litt spesielt speilbilde etterpå.

1

Da har jeg spist opp alle jeg prøvelagde.....og har ikke lyst på flere i nærmeste fremtid. :D :D :D

1
vanlig_fyr Slo du sjokolade i smeten eller omvendt?

Jeg gjorde egentlig begge deler....

Først la jeg en sjokoladebit i en liten bolle og slo den varme blandingen over, men jeg syntes den fikk så lite farge...at da slang jeg oppi en sjokoladebit til.

Skjønner nå hvorfor det ble feil. Bra opplæring for meg dette her. :o)

Neste gang skal jeg ikke legge til flere biter. Kanskje best jeg smelter sjokoladen i vannbad før jeg slår over blandingen?

1
DrSchwei Det er veldig elegant å servere ulike utgaver i små glass, der man starter med noe friskt (appelsin/sitrus), så går over til noe midt imellom og avslutter med sjokolade. Tror sanne...

Du som er så glad i lakris, burde lage panna cotta med lakrissmak. Jeg brukte lakrisessensen (eller hva det heter) fra Panduro. Smaken ble omtrent som på lakrisbiten i twistposen.

Den med sjokolade ble også god. Brukte sjokolade med 90% kakao og tilsatte litt appelsinessens fra Panduro.

Hadde en panna cotta med vaniljesmak også.

1

prøv med lakrisspulver fra www.goldofitaly.no

Og er det noen som vet om restauranter (utenom Statholdergaarden, og Cantina i Operapassagen) som lager god Panacotta ?

alle andre uten unntak har smakt som en pudding :-( M.a.o alt for mye gelatin

1

Lignende innlegg

Laster...