Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Da har jeg fått til å lage pannacotta etter oppskrifte som vanligfyr la inn i 17.mai-tråden. :o)

Nå gjenstår det å finne ut hvordan jeg skal smaksette de neste jeg lager.

Kan jeg bruke kakaopulver istedenfor kokesjokolade?

Må da være mye enklere å bruke kakaopulver.

Tenkte også å ha i litt appelsinessens, slik at det blir sjokolade med appelsinsmak, men vet ikke om de små essensflaskene man får kjøpt i vanlige dagligvarebutikker er ok. Noen som vet?

Lurte også på å bruke anisstjerner for å få lakrissmak (ikke i sjokolade pannacottaene). Noen som vet om det blir ok?

1
21 svar

21 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

vanlig_fyr

Godt jobba.

Drit i tull som essens med appelsinsmak. Trekk fløten med appelsinskall i stedet. Langt bedre løsning. Mat lager man med skikkelige råvarer. (Skal være litt brautende og bombastisk på kjøkkenet)

Hvorfor er det så mye enklere å bruke kakaopulver. Det er snakk om en ekstra prossess og en skitten bolle ekstra, ikke noe mer. Om du derimot har en annen grunn enn latskap til å ønske å bruke kakaopulver, så er det selvsagt mulig. Men da må du huske å kompensere med gelatin pga manglende fett fra sjokoladen.

Kok opp fløte/melk, appelsinskall og med sukker om nødvendig. Tilsett gelatin. Slå den varme blandingen over sjokoladen og rør om med en slikkepott. Ferdig.

Prøv med skall av en halv appelsin til en liter. Smak på dne før pannacottaen går i glassene. Hvis du savner mer sjokoladesmak så river du bare i resten av appelsinskallet. En liten dæsj cointreau i slutten hadde sikkert også gjort seg.

Anis gir anissmak. Lakris gir lakrissmak. Jeg vil anbefale å kjøpe lakrisrot.

2

annmag

Slå den varme blandingen over sjokoladen og rør om med en slikkepott.

Dette ble jo kornete det....så her gjorde jeg nok noe feil jeg ikke vet hva er.

1

vanlig_fyr

Slo du sjokolade i smeten eller omvendt?

2

annmag

Ja, kakaopulver er jo enklere + at jeg da slipper å spise nesten hele kokesjokoladen (alt jeg ikke bruker i pannacottan).

Og å kjøpe ei flaske cointreau for å ha en liten dæsj i desserten ække noe smart.....hvor går lissom resten av flaska da. :D :D :D

Beste for meg, er jeg gjør akkurat som noen som kan lage mat forteller meg, for da trenger jeg nesten ikke å smake. Skulle jeg smakt meg frem med masse smaker på pannacottan, så hadde jeg vel måttet løpe på tredemølle frem til jul. :D

Hvor får jeg kjøpt lakrisrot?

Blir ikke appelsinskall bittert? Jeg har lyst på sånn smak som det er i appelsinballsjokolade.

1

Strandereng

Nå gjenstår det å finne ut hvordan jeg skal smaksette de neste jeg lager.

Aner ikke. Jeg lager "plain" pannacotta med fløte og vanilje. Blander aldri noe inn i den. Smakstilsettningen kan være jorbærsaus helt på toppen og friske halve jordbær helt på topp.

Eller du kan helle på mørk sjokoladesaus og pynte med Non-stop.

Hvorfor blande det inn i "røren", når man kan "gi" smaken fra toppen? Det å sette skjeen ned i herligheten gjør at smakene blander seg.

Jeg gjør det alltid enkelt, for jeg er ingen superkokk, akkurat.

Det er derfor jeg elsker råvarene som de er. Enkelt.

2

annmag

Blander aldri noe inn i den.

Ja, den var jo egentlig god nok som den var, men har så lyst til å ha tre forskjellige. :o)

1

Strandereng

Du må gjøre som du ønsker, gleder meg til å høre om resultatet.

Appelsin er etter min mening best naturell. Men nå er jeg jo en som skyr appelsinsmak i sjokolade, da. Derfor må du som appelsinsmakelsker gå din egen vei her .-)

1

rogerns

prøv med lakrisspulver fra www.goldofitaly.no

Og er det noen som vet om restauranter (utenom Statholdergaarden, og Cantina i Operapassagen) som lager god Panacotta ?

alle andre uten unntak har smakt som en pudding :-( M.a.o alt for mye gelatin

1

annmag

Da har jeg spist opp alle jeg prøvelagde.....og har ikke lyst på flere i nærmeste fremtid. :D :D :D

1

annmag

Ok, da har jeg prøvelagd igjen....med 4 dl følte denne gangen.

Lærte iallefall masse om hvordan dette ikke skal gjøres:

* Hvis man skal ha flere smaker, så kok opp grunnoppskrift med de forskjellige smakene hver for seg. Jeg lagde grunnoppskriften og delte opp i småboller etter at gelatinen var oppløst, for å blande inn smak og farge da....det ble bare tull.

* Ikke kjøp anisfrø (hvordan i all verden skal jeg bruke dem?) hvis du ikke vet hva du gjør (som meg). Jeg strødde frøene opp i grunnoppskriften etter at gelatinen var oppløst, det funket ikke. Får vel heller kjøpe stjerneanis og koke den sammen med grunnoppskriften.

* Ikke smak på noe med konditorfarge mens det du lager fremdeles er flytende. Man bør i så fall være åpen for at man under smaking ikke treffer munnen helt hver gang, vær iallefall forberedt på et litt spesielt speilbilde etterpå.

1

Lignende temaer

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Tennis

Tennis

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Laster...