Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Lammekjøttet er på vei ut i butikkene. Det første mange kaster seg over er vel fårikål. Men det er så mye annet godt av lam.

Høydepunktet for meg personlig er det kjøttet som stekes rosa i panna og eventuelt litt i ovnen. Det kan være filet, koteletter eller carre. Tilbehøret vil da være sopp, litt løk og poteter av noe slag. Til dette en god og litt dyr rødvin.

En annen stor favoritt er moussaka. Fårikål er også godt, en gang i løpet av sesongen, selv om det ikke er noen veldig stor favoritt. Da heller en god frikassé.

Noen som skal spise lam snart?

1
11 svar

11 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

quentez

Lammecarré med en Brunello er noe av det ypperste man kan servere på egen hånd.

2

KingKongHalvor

Og neste helg blir det lammeskank. Og koteletter en eller annen dag. Rema hadde også fine stykker av ytrefilet, så det blir å boltre seg i noen uker fremover. Fårikål er jeg gått lei av, så det blir det ikke i år heller.

2

Someone

De første kom i butikkene alt for noen uker siden. Hadde en nydelig lammesadel for 1,5 uke siden

1

DrSchwei

Ja, det er jo helt håpløst. 70 grader er ekstremt grått, 65 grader som regel helt grått.

Tok min stek ut ved 58 dag og er meget fornøyd med resultatet. Men aller viktigst er det å få den under grill rett før servering, da får man det fantastisk sprø skinnet og det utrolige mellomlaget mellom kjøtt og skinn, rene marsipanen i fett.

Ble en Faustino I 2000 til denne lammet. Nesten sjokkerende frisk vin til spansk 15 år gammel vin til å være. Meget passende.

1

KingKongHalvor

Ble en Faustino I 2000 til denne lammet. Nesten sjokkerende frisk vin til spansk 15 år gammel vin til å være. Meget passende.

Tenker at det var en særdeles god match. Fin tid vi går inn i nå, sånn vinmessig. Ferdig med måneder med hvitvin, rosé og lette italienske røde, nå er det over på tyngre saker, som rioja.

1

DrSchwei

Merkelig hvor mye man må lete for å finne en fornuftig oppskrift på lammelår. 65-70 grader oppgis som kjernetemperatur.

Sjekker for moro skyld Kokkelære av Gausdal, om skrytes sånn av alle steder.

Merkelig formulering"... set låret i en ovns om er forvarmet til 220 grader. Skru ned temperaturen til 125 grader og stek i ca 2,5 time til termometeret viser 55-57 grader. Da skal låret trekke til det er gjennomstekt med rosa innslag, ca 65 grader. La låret hvile 20-30 minutter".

65 grader er gjennomstekt ja, og som regel lite rosa. Men hva menes med "trekke til det gjennomstekt". "Trekke" i ovnen? Han mener vel ikke hvile, for temperaturen øker jo ikke så mye. Skal man slå av varmen på ovnen???

1

KingKongHalvor

65 grader er gjennomstekt ja

Iflg påskriften på den steken jeg har kjøpt så er den rosa på 70 grader og gjennomstekt på 76.

Skjønner at noen mislykkes med matlaging, det er mange feilopplysninger ute og går.

1

Lignende temaer

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Tennis

Tennis

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Laster...