Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Den årlige bacalaomiddagen står for døren, og for første gang i butikk på Østlandet har jeg i høst sett Gulløye-poteter (nordnorsk).

Jeg har hatt litt problemer med at potetskivene i bacalao'en tar altfor lang tid å bli myke, slik at hvis jeg skulle vente til de var myke, ville fisken antagelig være gått i oppløsning. Løsningen har vært å koke/servere potetene ved siden av, eller forkoke dem i skiver og tilsette gryta til slutt. Da har jeg prøvd kokefaste poteter som både Asterix, Pimpernell og Beate med samme resultat.

Noen som har prøvd Gulløye i bacalao og vet hvordan den oppfører seg? Eller som tror de vet hvordan den vil egne seg i bacalao? Gulløye er etter sigende en "melen" potet, men den er ikke så melen som mandelpotet (sjekket nå) og trenger ca 7 min mer koketid enn mandelpoteten.

Noen som har tanker om dette?

1
21 svar

21 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

gourmande

Det ble denne oppskriften, og behandlingen av potetene var vellykket! Det ble forøvrig Asterix.

Festbacalao

2

DrSchwei

Bruker bare billige og kokefaste poteter til bacalao. Føler at målet ikke er mest mulig potetsmak, snarere noe som fyller opp og demper smaken. Så her er Beate helt grei, den kan stort sett ikke brukes til annet enn denslags.

Gulløye er veldig gode poteter - ser de har fått på Meny og må huske på å kjøpe. Bedre enn mandelpoteter.

2

TomPadang

Okei, skjønner. Ja, Gulløye er ikke så smakssterke. Derfor passer de best til fisk og mildt kjøtt.

Jeg har blitt fortalt at folk sør i landet liker mer smakssterk potet enn de nord i landet. Vet ikke om det er noe i dette.

Mine potetfavoritter er Mandel, Svensk Blå, Gulløye og Pimpernell. Til grei hverdagsmat går det også bra med en Asterix.

1

TomPadang

Gulløye er en festpotet fra nord, som ikke egner seg til bruk innsauset i retter. Gulløye skal kokes forsiktig og serveres til gourmetmat.

I retter der poteten skal sauses inn i retten, passer det med typer som Laila o.l. - litt kokefaste typer.

1

DrSchwei

Gulløye er en festpotet fra nord, som ikke egner seg til bruk innsauset i retter. Gulløye skal kokes forsiktig og serveres til gourmetmat.

Fant den på Meny Grønland, til min store glede, en 2 kgs pose har ikke all verdens holdbarhet, så jeg bruker Gulløye til alle retter der jeg bruker poteter nå (i høyden måltider i uka). Senest i går til stekt torsk med purre og brunet persille- og kaperssmør. Smakte veldig godt. Prøver jo å unngå poteter for ofte pga karbohydratene, men må tilstå at det til enkelte retter er for godt til å unngå.

1

Strandereng

Fant den på Meny Grønland, til min store glede, en 2 kgs pose har ikke all verdens holdbarhet, så jeg bruker Gulløye til alle retter der jeg bruker poteter nå (i høyden måltider i uka).

Gulløye, som jeg har hørt besunget så veldig, var en enorm skuffelse. Jeg hadde nok for høye forventninger. Var ingen høydare. Det er helt andre potetsorter som fortjener å bli besunget, alt etter hvilken potetrett som lages.

1

fargerik

Noen som har tanker om dette?

Ja!

Jeg har i det siste dampet potetene istedet for å koke dem, og er såre fornøyd med resultatet. Mye lettere å kotrollere litt nervøse poteter, syns jeg.

Hva med å dampe dem i skiver disse syv minuttene før de tilsettes i bacalaoen?

1

Lignende temaer

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Tennis

Tennis

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Laster...