Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Mandag er det klart for Hellstrøms kjøkken på TV3. Det kan virke som om kokken for en gangs skyld i hovedsak skal være kokk.

Det kan bli givende, inspirerende og spennende. Regner med at han varter opp med den ene usunne retten etter den andre...

... ser ut til at han skal ha en gjest i hvert program, får håpe det ikke blir altfor mye tøvprat. Noen av gjestene er også kokker, og da kan det blir interessant.

1
137 svar

137 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Perbu

All denne silingen...Jeg påtar meg herved rollen som festbrems. Er det ikke uheldig at alt som kan tygges, skal bort? Medisinsk forskning gir kostfiber større og større betydning for helsen, nå ser det ut til å være viktigere enn både vitaminer og mineraler. All denne glatte maten som mesterkokkene - og de er virkelig mestere - lager, den virker kjedelig på meg, særlig grønnsak- og fruktpuréene, jeg har ikke noe imot å se hva f eks en suppe er laget av, og en potetstappe skal etter min smak ha klumper. På den annen side mener ikke jeg heller at hvert eneste måltid må være sunt, knekkebrød og gulrøtter kan man tygge hjemme.

2

quentez

Lurer på hva kostprisen på den grønnsakskraften var? Eller suppen i sin helhet.

2

Shimon

Så deler av programmet i kveld, og jeg må si, du har så absolutt et poeng. TV3 har vel et program som heter luksusfellen, her er muligheter til å kombinere...

1

Someone

Lurer på hva kostprisen på den grønnsakskraften var?

Det som blir dyrt der er jo først og fremst hvis man skal kjøpe inn alle urtene kun til dette formålet, også bare bruker deler av det. Her må det være mulig å jukse litt. Man kan sløyfe noe, bruke noen rester fra tidligere, hvis man ikke har noe i hagen. For jeg er enig, at og kjøpe 4x urter blir litt dyrt

Ellers er jo purreavkappet, 1 fenikkel, litt løk og hvitløk ikke akkurat dyre ingredienser. Og man kan også bruke billigere tomater. I oppskriften står det faktisk 2 tomater, så man må ikke bruke en halv boks med cherry

1

quentez

Godt poeng. Vil ikke tro at det utgjør særlig forskjell mellom cherry og vanlig. Ellers merket jeg at han ikke brukte gulrot, noe jeg ville ansett som ganske standard i en grønnsakskraft?

1

DrSchwei

Var jo en grei burger det - men kanskje de færreste som går i gang med både brød og ketsjup for et måltid som er over på 6 minutter... :-)

2

Stenia

Burger ?

Han lagde jo fårikål og sjokoladekake.

2

DrSchwei

Det så ikke jeg noe av. Oppskriften ligger på Godt.no også.

1

Strandereng

Ja, den så veldig god og saftig ut. Tror det er ganske fåfengt å håpe på at noen tar seg tid til å lage en slik til meg, dessverre :-)

1

quentez

Programkonseptet var forsåvidt greit, og Hellstrøm var i sitt rette element, men jeg ble ikke veldig imponert over burgeren - og da først og fremst kjøttstykket. Det var jo i ferd med å falle fra hverandre i grillpannen...nesten halve burgeren lå igjen. Riktignok en smakssak, men jeg ville heller ikke hatt burgeren min såpass medium-rare. Reagerte også på at han brukte olivenolje, og ikke en nøytral olje. Vil ikke det krasje litt med varmen i grillpanna?

Foretrekker å lage burgeren i sous vide, da har man full kontroll på stekegrad, og den blir alltid saftig :)

1

DrSchwei

Enig her - burgeren virket også veldig tjukk, og mener han snakket om 2-3 minutter i ovnen. Den må da bli veldig rå? I oppskriften er 5 minutter på 180 grader oppgitt, men jeg mener det virker veldig lite. 2 minutters steking i grillpanne gir minimal varmeeffekt utenom stekeskorpe.

Selv lager jeg burgerne en god del flatere - som gir mer grillflate. De hever seg også en del under steking. Bruker nøytral olje, men tror ikke det har noe å si om man bruker olivenolje.

Uansett - ikke en oppskrift jeg vil bruke, burger er for meg rask mat når jeg ikke gidder så mye, og en del av ferdigbrødene er helt ok - og så fortrekker jeg å bruke en dressing i stedet for ren ketsjup.

Når det gjelder ost brukte jeg Comte sist, som var meget bra. Blåmugg synes jeg smaker litt vel mye. For øvrig så burde de vel kunne klare å angi hvilke oster som ble brukt...

1

DrSchwei

Programmet får i alle fall full bredde i medieomtale på forhånd.

http://www.godt.no/#!/artikkel/23846908/Lager+TV-program+om+matglede&xtor=CS1-2-23846908%5BLager+TV-program+om+matglede%5D

Får håpe han klarer å formidle matglede da, og ikke bare selvskryt- og forherligelse, som har vært en liten tendens tidligere. Selv om det kanksje ikke er ment slik.

2

DrSchwei

Hm, dagens rett kunne vel vært laget like godt i en vanlig gryte, det blir vel ikke så spesielle forhold for den dampen. Ellers tror jeg ikke så mange vet hvordan det baskiske flagget ser ut.

Men som var spesielt artig i dag var at han nevnte dette med paprika, at det er i skallet "oppgulpet" sitter - selv liker jeg ikke rå paprika, nettopp pga dette. Grillet derimot - det er noe av det beste jeg vet.

1

Lignende temaer

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Tennis

Tennis

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Laster...