Mat og Drikke

Tazzz

Ribbe til 7-8 mann

Jeg skal ha et vennejulebord hjemme i starten av desember. Vanligvis fikser jeg ribbe fint, men vi blir muligens 8 mann og da trenger jeg vel to ribbestykker?

Mine kokkeevner strekker seg ikke altfor langt så kjenner frykten kommer snikende om jeg må lage to samtidig!

Hvordan går jeg frem for å få det til egentlig? Må jo ha sprø svor på begge!

Jeg er forresten ikke den som langtidsteker den i et halvt døgn som jeg vet enkelte gjør, det har jeg ikke tid til :)

Tar imidlertid imot alle tips jeg kan få!

1
8 svar

Vanligvis fikser jeg ribbe fint, men vi blir muligens 8 mann og da trenger jeg vel to ribbestykker?

Det er ganske vanlig å beregne et halvt kg pr. pers. Tror det fint er mulig å få en fin tynnribbe på fire kg. Spørre i en god ferskvaredisk eller i en slakterbutikk ?

Du kan jo spe på med medisterkaker og julepølse, også.

2

Ikke akkurat noen rakettforskning å steike en ribbe, det var den svoren da som ikke alltid er like lett å få sprø, men spark ut svineriet og lag pinnekjøtt i stedet.

2

Mr.Daddycool: Det skjer ikke.

gjespe: Det blir nok både juleøl og akevitt nok til god stemning uansett!

1

Jeg er forresten ikke den som langtidsteker den i et halvt døgn som jeg vet enkelte gjør, det har jeg ikke tid til :)

Tar imidlertid imot alle tips jeg kan få!

Ribba skal helst gnis inn med pepper og salt et døgn eller noen timer før og ligge i kjøleskap - hvis den ikke er ferdig krydret da. Husk å rute svoren hvis det ikke er gjort.

Fyll noen desiliter vann i stekebrettet/formen og dekk hele formen med folie - 250 grader i en halvtime for å ese opp. Pass på den står høyest i midten slik at fettet kan renne av - en liten foliball i midten under løser det såfremt det er nødvendig.

Deretter fjern folien og ca 2 timer på 180 grader - blir den svidd på svoren dekk til med litt foliebit over toppen siste tiden.

la den hvile før den deles opp

God appetitt....

1

Lignende innlegg

Laster...