Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Dette syns jeg er meget godt som snacks når de er sprø og saftige, og er viden brukt i mange deler av verden, for eksempel i Bavaria. Bra pub snacks! Sist jeg fikk det var i Tallinn, på en bavarisk gastropub.

Jeg dro innom en Meny butikk for en liten stund siden siden "de skal få tak i alt" direkte fra slakter. Fikk høre at det ikke var noe problem, og fikk en dato jeg kunne komme innom og hente det.

Da jeg kom fikk jeg høre at de kunne ikke få det inn allikevel, fordi det "ikke var egnet som menneskemat". Hørt noe så dumt?! Hvem er disse folkene som skal avgjøre det? Jeg vet at tørka griseører er populært som bikkjemat, men det er nå en gang sånn at absolutt hele grisen kan spises bortsett fra gryntet og skjelettet.

Har dette med den norske mentaliteten å gjøre? I lys av at nordmenn er utrolig konservative i matvanene sine før noe blir trendy og "alle" skal ha det (for eksempel da Sushi kom hit). Er vel derfor svenskene har dobbelt så stort utvalg som vi har og?

Jævla irriterende er det hvertfall.

1
30 svar

30 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

fargerik

De har slikt her i Thailand hvor jeg fremdeles er. Mye annet også, som blir rent for eksotisk for meg.

De bruker HELE dyret og spiser alt, ser det ut til.

1

malacay3

Det kan hende de har det på A-Market i Oslo. De har hvertfall hatt grisehaler, og da kan det hende de har ører også. Skal sjekke neste gang jeg er der.

Malacay

1

SlimWhitman

Det kan hende de har det på A-Market i Oslo. De har hvertfall hatt grisehaler, og da kan det hende de har ører også. Skal sjekke neste gang jeg er der.

Etter å ha bodd nesten hele mitt voksne liv i Oslo, må jeg innrømme at jeg aldri har hørt om A-Market.. Hva er dette for et sted? Nå bor jeg i Finnmark så jeg får uansett ikke sjekket det ut på en stund.. :-(

Fikk For øvrig tak i grisehaler den gangen jeg bestilte ører og. Godt det også! Bare skjønner ikke hvorfor de kunne selge meg haler og ikke ører.

1

gammel_dame

Har blitt servert sprøstekte griseører som snacks på bar i Valencia.

1

ynnory

Kanskje bedre enn baconsvor på pose?

1

gammel_dame

En smaksak, men selvfølgelig noe helt anderledes ;-)

1

Bananskall

I Litauen er både kokte og røkte griseører populært. Har prøvd begge deler, og ingen av variantene falt i smak.

1

SlimWhitman

Smak og behag. Jeg syns det er jævlig godt.

Men poenget med tråden var jo at det i praksis ikke er lov å spise dette her i Norge. Det er visst ikke egnet som menneskemat. Hvorfor er det sånn?

1

Strandereng

Smak og behag. Jeg syns det er jævlig godt.

Hmm, har aldri skjønt at det med griseører er noen delikatesse, uansett tilberedingsmetode :-) Ren brusk.

Hunden fikk disse tørkede ørene helt til det ble funnet salmonella i dem.

Syltelabber, derimot. Aldri en jul uten disse delikatessene.

1

GiPazzini_85

I Litauen er både kokte og røkte griseører populært.

De svettemarinerte snegle- og gåselevergnavlerne lenger vest driver også med det der. Kokte ører med rosmarin og laurbær som krydder. En direkte vederstyggelighet.

1

SlimWhitman

Sludder og vås. Det er godt.

Det er for øvrig snegler og gåselever og, uten at jeg skal frata franskmenn deres svettebetegnelse.

1

sanila

Da jeg kom fikk jeg høre at de kunne ikke få det inn allikevel, fordi det "ikke var egnet som menneskemat". Hørt noe så dumt?! Hvem er disse folkene som skal avgjøre det? Jeg vet at tørka griseører er populært som bikkjemat, men det er nå en gang sånn at absolutt hele grisen kan spises bortsett fra gryntet og skjelettet

Jeg mener jeg har sett det på noen innvandrer butikker med stort og bredt utvalg.

Dessuten er jeg helt enig i at man skal utnytte det hele dyret. Det er både økonomisk og miljømessig riktig.

Man ser også med høns der er godt og høyst brukbart til mye, at heller ikke det er let tilgjengelig. Hvorimot kyllinge bryst, som er den kjedeligste del av kyllingen selges over alt, der må være et stort over skud av vinger, og lår. Innmat likeså.

1

SlimWhitman

Dessuten er jeg helt enig i at man skal utnytte det hele dyret. Det er både økonomisk og miljømessig riktig.

Bingo.

Det er også ETISK riktig, mtp respekt for dyret man spiser. Det er for jævlig hvor mye god mat som kastes, ikke bare fordi kunder gjør handler som ikke er forsvarlig, men hele deler av dyr som i andre deler av verden er helt normalt eller til og med en delikatesse.

Et annet eksempel er andetunger, som er populært i for eksempel Danmark. Umulig å få tak i her, men det er dritgodt.. Jeg har bekjente som jobber i Stange kylling som sier at de ikke kan selge det, av en eller annen grunn.

1

sanila

Bingo.

Og premien er?

2

sanila

Andetunger, har jeg ikke støtt på, det må være en nyere greie. Grisetunger derimot.

Naturligvis er det etisk på alle måter måter at bruke det som er.

Men dette med ikke at det ikke kan selges , er spørs hvor kommer fra. Det er ikke noe nytt fenomen, med den rare holdningen til hva man selger og ikke selger.

Det er tross alt blitt noe bedre. Men på en måte hvor man innfører mat som er normal mat, som delikatesser og kan dermed selge det til alt for høy pris.

1

GARDSDATTRA

Bingo.Det er også ETISK riktig, mtp respekt for dyret man spiser. Det er for jævlig hvor mye god mat som kastes, ikke bare fordi kunder gjør handler som ikke er forsvarlig, men hele deler av dyr som i andre deler av verden er helt normalt eller til og med en delikatesse.

Jeg fikk aldri griseører tilbudt som mat i min barndom. Men hver gang pappa slaktet enten det var gris eller annet dyreslag, så ble alt slakteavfall lagt ut som revemat - også ører.

Som om det ikke var nok at reven tok kattene vi hadde i tur og orden ....

1

Lignende temaer

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Tennis

Tennis

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Laster...