Nye VGD er lansert! Mer informasjon

En kamerat ble glad for at han ikke hadde kastet den gamle komfyren da han skulle koke julegrøt for noen år tilbake (til 12-15 personer). Det viste seg umulig å få kokt risengrynsgrøten uten at den ble svidd. Aluminiumskjele + ordentlige kokeplater fungerte derimot prikkfritt.

I år er det min tur til å ha problemer. Den retten som vi her på mine kanter kaller gomme, er ganske enkelt søt melk + en fløteskvett innkokt i mange (ca. 5) timer. (Spises inntil kling).

Problemet ser ut til å være at varmen ikke fordeles godt nok utover i kasserollen, men konsentreres i punkter som blir for varme og svir. I tillegg til bismaken forårsaker varmepunktene eksplosjoner nesten som pistolskudd, samt en del søl av gomme.

Synspunkter? Det er nå ergerlig å måtte kjøpe ny komfyr, da?

1
51 svar

51 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

JudasT

Sånn! Etter 1½ år har komfyren endelig havnet på sin rette plass, på dynga. Inn er kommet en flunkende ny komfyr med ordentlige plater, og det til ¼ av prisen (2000 mot 8500 for den gamle)!

2

sanila

Da har du for mye pæng, eller regner dårlig. Dyr gomme det-.

Men jeg tror deg ikke, det tror jeg du er for gjerrig til ., det er naturligvis også en form for gjerringhet , at kaste den på dynga. Fult brukenes, for andre, mindre "kresne"

1

Bananskall

Merkelig, induksjon er jo ultimat for grøt, koke opp på høy varme under omrøring, deretter skru ned på lav varme og slappe av.

2

Strandereng

Jepp.

1

Strandereng

Synspunkter? Det er nå ergerlig å måtte kjøpe ny komfyr, da?

En ung dame jeg kjenner som er opptatt av å videreføre sin bestemors gamle oppskrifter lager nydelig gomme på induksjonsplate. Hun bruker en gryte med slippbelegg (regner med at du også kun har gryter tilpasset induksjon). Det er visst viktig for resultatet. Og aldri for høy temp, unntatt på de oppkokene du må gjøre uten å svi. Tror det er en tilvenningsprosess,

Jeg har laget risengrøt på induksjon. Uten å svi grøten. (slippbelegg) Har du god tid kan du gjøre som KKH gjør, eller du kan ta i bruk den gamle dynekokingsmetoden.

2

sanila

Hun bruker en gryte med slippbelegg (regner med at du også kun har gryter tilpasset induksjon

Gryter til induksjon har ikke noe med det inn vendige belegg at gjøre., Men bunnen den utvendige,

Noen (gamle ) gryter fungere overhodet ikke på induksjon, eller mer presist induksjonen fungere ikke med feile gryter

1

Strandereng

Hmm- Kan gjentas i det uendelige, dette.

1

sanila

Jeg ville ikke unnværer induksjon etter at ha prøvd en stund, hurtig respons og temperatur kontroll gjør livet lettere.

En slikk som denne:

http://www.elkjop.no/product/hjem-og-husholdning/kjokkenapparater/CROCKP201001/crock-pot-slow-cooker

kunne jeg forestille meg var fin til gomme og grøt.

Jeg bruker den til ting som bønner, og ting der skal koke lenge og gjerne kan passe seg selv.,

2

JudasT

En slikk som denne:

http://www.elkjop.no/product/hjem-og-husholdning/kjokkenapparater/CROCKP201001/crock-pot-slow-cooker

kunne jeg forestille meg var fin til gomme og grøt.

Kan det stemme? I oppskriftsheftet for kokekaret står det "husk væske koker ikke bort". Det er nettopp bortkoking som skjer når en koker grøt, og i særdeleshet når en koker gomme. Gomme er innkokt melk, rett og slett.

1

sanila

Det er nettopp bortkoking som skjer når en koker grøt, og i særdeleshet når en koker gomme. Gomme er innkokt melk, rett og slett

Ved grøt er det ikke bortkoking,

Gomme er liksom ikke min nasjonalrett. Men det er jo lov at unnlate lokk.

1

annmag

Jeg ville ikke unnværer induksjon

Ikke jeg heller....aldri om jeg går tilbake til vanlig komfyr. Tror jeg hadde blitt smågal av å måtte vente så lenge på at platene skal bli varme.

***********

Induksjon er best.....ingen protest. :D :D :D

1

sanila

av å måtte vente så lenge på at platene skal bli varme.

Og fort kunne eliminere skadelige former for overkok. og avpasse temperaturene, som det trengs.

2

Speciale

Problemet ser ut til å være at varmen ikke fordeles godt nok utover i kasserollen, men konsentreres i punkter som blir for varme og svir. I tillegg til bismaken forårsaker varmepunktene eksplosjoner nesten som pistolskudd, samt en del søl av gomme.

Synspunkter? Det er nå ergerlig å måtte kjøpe ny komfyr, da?

Jeg har en følelse av at du ikke har verdens beste kvalitet på verktøyet ditt? Hva slags kasseroller bruker du?

Selv bruker jeg nå utelukkende Woll og Scanpan, samt ett par fra Ikea(til bruk når jeg skal koke på full styrke på vanlig koketopp). Livet er for kort til å bruke dårlig utstyr på kjøkkenet, og spesielt etter man fikk induksjon, så er det enorme forskjeller på utstyr med god og dårlig varmefordeling.

1

Lignende temaer

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Tennis

Tennis

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Laster...