Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hva skjer her egentlig?

Som vi skjer så er det flere Rema butikker som har byttet skilt til "Ræma 1000", uten at kjøpmennene vet hvorfor.. Ledelsen er også svært hemmelighetsfulle, men sier at avsløres 4. Januar. Det skal visstnok skje en endring i kjeden til noe som aldri før har blitt gjort i Norge, og alle kjøpmennene blir kalt inn til møte samme dag.

Er det noen som har noen teorier om hva dette kan handle om, og hvordan det kommer til å påvirke oss forbrukere? Jeg må innrømme at jeg er litt spent.

2
398 svar

398 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

KingKongHalvor

10% rabatt på de 10 varene jeg kjøper mest, det tviler jeg på, man har vel ikke lov til å gi rabatt på øl.

5

SlimWhitman

Etter å ha avstått å lese og kommentere på diskusjonsforumer og sosiale medier i noen dager, er jeg nå "tilbake" og må innrømme at jeg nesten er litt sjokkert over hvor snevert mange nordmenn tenker. Bokstavlig talt.

Når man leser om folk som skal boykotte Rema fordi de ikke skal føre Olden vann lenger for eksempel, det blir rett of slett for dumt. Ikke er det det eneste vannet som går an å kjøpe, ikke er det bedre enn de andre alternativene, og det er heller ikke bedre enn vanlig springvann. Det virker som at folk har bare bestemt seg for at Rema er en stor stygg ut som hiver ut enkelte leverandører for å være kjipe, og driter i arbeidsplasser som går tapt.

For det første, er nok mye av det mer eller mindre tatt fra løse luften. Mack for eksempel var ikke i Rema butikkene før cirka ett og et halvt år siden bortsett fra i Nord Norge. De går altså tilbake til den opprinnelige avtalen.

Hva er egentlig galt med å prioritere lokale mikrobryggerier? Det kan igjen sørge for flere arbeidsplasser lokalt, samt bedre lokaløkonomien.

Hva er galt med å kicke ut Kims? Hva er egentlig forskjellen på deres salt chips kontra Maarud sin? Så vidt jeg har hørt så skal Sørlandschips lage en helt ny serie med helt nye smaker som kommer inn i stedet for. Hvordan kan det være ille? Hvis man absolutt skal ha Kims sin vante serie finner man jo det andre steder. Det totale utvalget for forbrukerne går altså opp, ikke ned. Hvorfor oppstår dette ramaskriket da?

Det er jo sånn at "alle" sutrer over at de skal ha så stort utvalg som mulig, også her inne. Men når en av de tre store aktørene prøver å gjøre noe med det, ja da er det feil det og.

Et annet eksempel på hylekoret er ordføreren i Drammen som nå har uttalt seg om saken, og gnåler over at han ikke kan kjøpe Aas øl i Trondheim. Hadde jeg vært han så hadde jeg heller gledet meg over andre lokale bryggerier i Drammens området som slipper til og får økt konkurransekraft.

Jeg personlig gleder meg til å se hva de kommer med, spesielt den nevnte chips serien. Jeg personlig liker faktisk stort utvalg uten at det er tomme ord, med andre ord blir det gøy å prøve noe annet enn "salt", "salt&pepper" og "paprika" chips. I andre kategorier skal det jo også komme en del spennende ting. Det er jo langt fra sikkert at alt blir bra; men det er jo flere, både her inne og andre steder, som har gjort seg opp en mening på forhånd (ref. ræva 1000) og som ikke vil gi det en sjanse en gang. Derfor blir det jo rett og slett ikke troverdrig når de samme folka sier at de vil ha et "stort utvalg".

Jeg ville heller satt fokus mot Norgesgruppen og makten de har. Når de sitter på de klart største markedsandelene, er det jo de som først blir introdusert for nyheter fra Orkla, Nestle, og andre. Dersom ikke Norgesgruppen godkjenner disse, blir det jo heller ikke solgt hos Coop eller Rema. Men det er det ingen som bryr seg om, og hvertfall ikke media.

Men når en hakkekylling først er pekt ut, følger saueflokken med og roper "Korsfest, korsfest!" uten at de har noe som helst peiling på hvordan norsk daglivare fungerer. Trist å se på egentlig.

3

Jack_Daniels

Du har jo virkelig ikke forstått noe som helst.

1

SlimWhitman

Oh, the irony..

1

DrSchwei

Tofu er nok ikke så sunt som noen vil ha det til.

3

sanila

Du er nok for avhengig av ros og selvskabet her., til at være ærlig. Eller bare litt større, for jeg ser jo hvem der samles rundt deg.

God fornøyelse du. Dit valg og god reise.

1

KapteinKaos

Det er registrert en søknad om Æ som varemerke her.

3

Someone

En ulempe med Æ er at for oss med litt variert kosthold så havner endel "dyre" man kjøper sjeldent fort på topp 10 listen og blir liggende der de neste 10 gangene man handler.

For å ta mitt eksempel så ligger det endel gjengangere der som lettmelk, yoghurt til arvingen, egg etc, som det burde. Men listen blir fort fylt opp av ting jeg kjøper sjeldent men som er relativt dyrt som f.eks tran, barberblader, ullsokker. Innen neste gang jeg kjøper dette er det jo ute av topp 10 listen for lengst.....er jo grenser for hvor ofte jeg trenger kjøpe tran ;-)

2

Lignende temaer

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Tennis

Tennis

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Laster...