Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Nå sist talte jeg ca. 7 Tine brunoster i forretningeg. (Ikke medregnet tull som skivet og på tube. I prinsippet støtter jeg bondesamvirke, så Synnøve ser jeg heller ikke på.)

Fløtemysosten i oransje, den 'mild og rund' opplevde jeg som akkurat FOR mild og rund. Jeg foretrekker en mer sterk og nesten karakterfull brunost som geitosten: selv om denne varierer etter hva geitene spiser: Silo og korn er ikke beste kosten nei.

Så motsatt av kaffesmaken: Der liker jeg lysbremt og svak/mild.

Dessuten kan man krangle på hvorvidt brunost er en sann ost siden den ikke inneholder løpe. Fløtemysostene kan man jo kalle prim i fast form!

Bonusdebatt: Hvordan åpner man best plasten på brunostene? Herom krangler godtfolk.

Og beste høvel? 'Spar' for hårde oster, den med plate/flabb på?

Med alt sukkerinnholdet er brunost gjerne for snop å regne.

1
27 svar

27 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

DrSchwei

Jeg liker ytterkantene når det kommer til brunost. Synes Misvær er litt morsom med sin svært milde, nesten litt tamme, smak..

http://www.tine.no/merkevarer/brunostene-fra-tine/produkter/tine-spesial-misv%C3%A6rost

Hvis ikke bruker jeg ved spesielle anledninger (i hvert fall til jul!) denne fra Prestholt. Av alle de jeg har smakt hva gjelder geitost, er denne den beste. Undredal er kanskje like bra, men koster en god del mer.

http://prestholt.no/produkter.html

Prestholt har en fin balanse, inneholder utelukkende geitemelk og er ikke for søt. Konsistensen er også fin.

2

fargerik

Jeg liker ytterkantene når det kommer til brunost. Synes Misvær er litt morsom med sin svært milde, nesten litt tamme, smak..

http://www.tine.no/merkevarer/brunostene-fra-tine/produkter/tine-spesial-misv%C3%A6rost

Husker du gomost?

Den var sær....det er kanskje ikke så rart den er borte. Borte, som brunost i tube ;-)

1

DrSchwei

Nei, det husker jeg ikke. Men jeg husker noe som het surost eller noe slikt, har bare vage minner om at mor kokte noe av den - prim eller noe. Veldig rart. Skal spørre.

1

Johninho2

Hvis ikke bruker jeg ved spesielle anledninger (i hvert fall til jul!) denne fra Prestholt. Av alle de jeg har smakt hva gjelder geitost, er denne den beste. Undredal er kanskje like bra, men koster en god del mer.

http://prestholt.no/produkter.html

Prestholt har en fin balanse, inneholder utelukkende geitemelk og er ikke for søt. Konsistensen er også fin.

Der har du ordentlig geitost ja. Litt skarp smak også? Det er det beste. Undredal levde ikke opp til mine forventninger da jeg prøvde den.

Faren min bestilte en gang fra en gård i Hardanger. Husker ikke navnet dessverre.

1

DrSchwei

Den er akkurat passe skarp, synes jeg. Veldig god - vanedannende. Men jeg spiser bare til jul da.. Det må være godt brød med smør under også. :-)

Prestholt er relativt nye i bransjen. De har vunnet NM også, så det er bra saker. De deltar jevnlig på Bondens Marked i Oslo. De har også kjekjøtt.

1

apples

Hvordan åpner man plasten spørres det om. Får dessverre ikke sitert på nettbrett, men jeg tar det enkle spørsmålet så får andre fortsette å diskutere smak og innhold.

Brunost åpnes (selvsagt) uten bruk av kniv eller saks. Da er det en måte å gjøre det på; åpne på toppen (den sitter jo ikke noe særlig fast) og dra med sidene etter hullene i plasten. Så setter man på et brunostlokk.

Hadde det vært bare meg hadde den nok tørket inn..

1

TomPadang

Brunost, ja - herlig sak! Tines Gudbrandsdalsost er meget bra. Men intet slår brun geitost fra Sæterstad gård - den mørkeste typen. Der kjenner man at geitene har det bra og spiser bra for. http://seterstadgard.no/no/velkommen/

Litt mildere enn Tines geitost, men mer smaksbredde.

Og samtidig nevner jeg at rakfisk-fjellrøya deres er fabelaktig.

1

rosmebraad

En god brunoat kjoepte jeg fra en saetrebu i Romarheimsdalen. De hadde en stor gryte kokende, 1-2 meter i diameter. Et wtykke ost i et stykke matpapir. ingen twkst, ingen logo, ingen informasjon, bare brunost.

Naa nedlagt dessverre.

1

Strandereng

bare brunost.

Brunost er til for å nytes :- Gudbrandsdalsosten, fløtemysosten og den ekte geitosten. Hjembaktbrød med godt smør og brunost er veldig godt.

Så glem katalysatordråpen som må til for at ost kan oppstå overhodet. Flott at mysen ikke går til spille.

2

fargerik

Vi skal ha fett, og vi skal ha sukker.

Best smaker det når vi rører sammen fett og sukker som det er med denne brune greia.

Det er alltid brunost i mitt knøleskap, og det kan variere litt. Hva det er.

Akkurat nå er det Tine fløtemysost.

Lykken er en tjukk skive fullkorns med bittelittegrann brunost og et par epleskiver eller noen paprikaslices, en med en kvart boks leverpostei på og en ditto haug med tilbehør oppå, sammen med to melkeglass melk...til mårrakaffen.

1

sanila

Vi skal ha fett, og vi skal ha sukker.

Men ikke hvilke som helst fett og ikke hvilken som helst sukker)

Jeg liker den ekte brune geit ost den har langt flere: om det hadde vært parfyme, så langt flere noter. Hadde det vært en sang langt flere toner, når det er ost , så har geit osten langt større smaks bilde, enn brunosten.

1

broren_til_noen

Lykken er en tjukk skive fullkorns

Hvorfor går det ikke lenger an å få tak i et godt gammaldags helkornbrød????

Det finnes lite som var så godt som ferskt helkornbrød med geitost eller Stabburets leverpostei.

Etter alle mine reiser rundt omkring i verden var helkornbrød, geitost og leverpostei det aller første jeg kjøpte når jeg kom hjem. Jeg var liksom ikke kommet hjem før jeg hadde sittet og fråtsa i helkornbrød med nevnte pålegg på.

Idag skal alle brød stappes fulle av solsikkefrø, linfrø og andre busemenner som, ihvertfall i min munn, ødelegger alt. Den som vil ha denslags frø og legoklosser i kjeften kan kjøpe dansk rugbrød, pumpernikkel og liknende.

Folkeaksjon for å få tilbake Helkornbrødet NÅ!!!

1

fargerik

Helkornbrød?

Tenker du da på brød med hele korn inni, kan jeg melde at disse plombeknekkerne ikke er min greie.

Ser ikke etter det i butikken, men finner jo flere typer brød som er laget med sammalt mel. Da er det fiberrikt, tror jeg, da.

Jeg var flink til å bake i forrige århundre. Å bake brød er ikke så vanskelig, det er bare latskap å ikke gjøre det.

Skal ikke se bort fra at akkurat her og nå det kom en liten inspirasjon til å ta opp igjen gamle kunster.

Det er jo så lett og fort gjort. Og så den gode lukten i huset, a!!

Og jeg er ikke den typen som baker sære brød med masse legoklosser inni, hverdagsbrød syns jeg skal være middels og medium og liksom litt "vanlig".

Skjæres i feite skiver og fryses ned slik at en og en skive kan plukkes ut og ristes lune og få et godt strøk med godt smør og brun ost.

1

TomPadang

Idag skal alle brød stappes fulle av solsikkefrø, linfrø og andre busemenner som, ihvertfall i min munn, ødelegger alt. Den som vil ha denslags frø og legoklosser i kjeften kan kjøpe dansk rugbrød, pumpernikkel og liknende.

Folkeaksjon for å få tilbake Helkornbrødet NÅ!!!

Støttes helhjertet!! Men helkornene kan godt knuses littegrann.

1

Artaxerxes

Med alt sukkerinnholdet er brunost gjerne for snop å regne.

Tilsettes sukkeret under produksjon? Eller er det naturlig til stede i mysen? Det er bortimot like mye sukker i geitosten som i fløtemysosten, ser jeg.

Det ser ut til at det er snakk om naturlig melkesukker i mysen. Da lærte man noe i dag også.

1

Strandereng

Eller er det naturlig til stede i mysen?

Jepp. Mysen har et høyt innhold av karamellisert melkesukker.

Sukker blir ikke tilsatt.

edit: ser du fant det ut :-)

1

rosmebraad

Mye sukker/karbohydrater i melk ja. Og i frukt også.

Spiser man lite søtr, merker man det veldig godt.

1

Lignende temaer

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Tennis

Tennis

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Laster...