Mat og Drikke

Fjellvaaken

Tips til kaffemerke med lav syrlighet?

Jeg sliter ofte med for syrlig kaffe og nå er det kaffesorten jeg tenker på. Syns nesten alt blir for syrlig.

Har kommet over to unntak: En kaffe fra Arvid Nordquist (SE) som jeg fikk på et spisested, men vanskelig å bestille privat. Så kom jeg over en kaffesort fra Kenya ved kaffekvern i butikk, men den blir uhorvelig dyr dvs. kr 62.50 for 250 g.

Noen tips til et konkret merke? Den kan godt koste litt over snittet, men bør fås i 250-gramsposer. Kjenner til "Jacobs utvalgte," dvs. har ikke prøvd alle.

PS: Gjerne økologisk, men ikke et must.

1
9 svar

Jeg har intet tips til deg, faktisk aner jeg ikke hva syrlig kaffe er, men jeg bare undrer meg litt over at kaffen du nevner kalles uhorvelig dyr. Er det ikke omtrent der litt mer spesielle kaffeblandinger ligger i pris, da? Circa det doble av normal pris i dagligvaren.

1

Har lest at Brasiliansk kaffe ofte har lite syre. Og det finnes mye annet med lite syre også. Kjøper selv mye fra Solberg & Hansen. Men du må nok betale over hundrelappen for 250g skal du skikkelige godsaker.

1

Takk for svar og kom gjerne med flere noen, tviler på at jeg er den eneste som føler problemet.

Jeg får kjøpt småposer fra "Arvid Nordquist" på kaféen, men må ses på som en midlertidig løsning. God service at de selger meg disse.

1

Kaffe foredlet etter tørr metode, dvs at bærene blir liggende på store flater og soltørket, er kjent som kaffe med mye sødme og lav syrlighet. Vanlig i blant annet Brasil og Indonesia.

Våt metode, som betyr at fruktkjøttet vaskes av rett etter innhøsting, gir derimot mye syrlighet. Typisk for mellom-Amerika og øst-Afrika.

Afrikanske kaffer, som jeg personlig synes er best, er derfor kjent for mye syrlighet, selv om det finnes unntak. Det du er på jakt etter kan være en vanlig frokostkaffe hvor det meste er brasiliansk, kan evnt ha litt robusta innblandet.

Vanlig Friele Frokost er en mainstreamkaffe med lav syrlighet (uten robusta). Det du bør passe på er å ikke trakte kaffen for raskt, det kan gjøre den sur.

2
McLovin Kaffe foredlet etter tørr metode, dvs at bærene blir liggende på store flater og soltørket, er kjent som kaffe med mye sødme og lav syrlighet. Vanlig i blant annet Brasil og Indone...

Og så er det bærtørket, da, som Wendelboe er så begeistret for.

Den kaffen jeg kjøpte med meg derfra var en bærtørket type (husker fremdeles ikke navnet) og veldig lett brent, og jeg opplevde den som veldig lite syrlig.

Det er jo verd å prøve, som jeg gjorde.

For meg ingen schlæger siden jeg liker best litt mørkbrent kaffe, men spesielt er det.

Andre har også bærtørket kaffe.

Her er litt artig lesestoff.

1
McLovin Kaffe foredlet etter tørr metode, dvs at bærene blir liggende på store flater og soltørket, er kjent som kaffe med mye sødme og lav syrlighet. Vanlig i blant annet Brasil og Indone...

Afrikanske kaffer, som jeg personlig synes er best, er derfor kjent for mye syrlighet, selv om det finnes unntak.

Det var nettopp en kenyansk kaffe for selvkverning i butikk jeg syns var ok mht til syrlighet. Husker ikke at det stod noe annet enn Mount Kenya.

Friele Frokost ble også litt for syrlig, men jeg reagerer nok litt ekstremt på dette.

Ellers vil jeg advare stordrikkerne med at kaffe øker markant hjertefrekvensen så moderasjon er absolutt å foretrekke, men koffeinfri blir omtrent som alkoholfri vin.

En columbiansk fra "Jacobs Utvalgte" har forøvrig vært en av de beste i smak.

1
fargerik Og så er det bærtørket, da, som Wendelboe er så begeistret for. Den kaffen jeg kjøpte med meg derfra var en bærtørket type (husker fremdeles ikke navnet) og veldig lett brent, og j...

Kaffe er et fascinerende produkt med mange attributter ganske like som eksempelvis vin!

Hva mener du er forskjellen på bærtørket og "tørr metode"? Tørr metode betyr at bærene tørker inn i sola på naturlig vis med fruktkjøttet på. Deretter fjernes det inntørkede kjøttet.

Kaffa lager kanskje de beste kaffene å få tak i i Norge!

1
Fjellvaaken [sitat…] Det var nettopp en kenyansk kaffe for selvkverning i butikk jeg syns var ok mht til syrlighet. Husker ikke at det stod noe annet enn Mount Kenya. Friele Frokost ble også l...

Hvis det funker for deg så er jo det bra. Kjenner ikke så godt til akkurat den varianten du beskriver.

Smak og behag, men ligg i hvert fall unna de fleste robustakaffer. Billige og sjeldent gode som traktekaffe. Espresso er ofte robusta, men da benyttes andre teknikker. Kvaliteten på selve kaffen i Italia er eksempelvis sjeldent så veldig bra, selv om de har en sterk espressotradisjon.

I Norge foretrekkes lysbrent kaffe, og da kommer selve bønnekvaliteten mer frem enn fremstillingsmetoden.

1
Laster...