Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Vinvalg avslører hvem du er

Litt vinsosiologi her.

http://www.dagbladet.no/mat/vinen-du-drikker-avslorer-hvem-du-er/67048681

Og som vanlig leser folk dette personlig og ser om det stemmer for egen del. Veldig menneskelig å gjøre det.

Har aldri helt forstått dette at folk later som om de liker noe som de ikke liker, fordi det forventes av dem. Det kommer jo fram her at en del folk synes å ikke tør "innrømme" at de liker søtere viner, til dømes.

Personlig liker jeg nesten tørrest mulig både hvite og røde viner. Samtidig er erkjenner jeg at det finnes mange gode hvite dyre viner som jeg antakelig ikke forstår, eller gidder å komme opp på et nivå for å forstå. For rødvin tror jeg at det kan være mer å hente i høyere prisklasser.

1
97 svar

97 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Forfun

Han prøvde å sette meg i en bås med sykkelturer og vingårder. Skal man ha utbytte av å smake på vin må en spytte, så da kan en like gjerne kjøre. Jeg klarer i alle fall ikke å smake nyanser i den 6 vinen jeg prøver hvis jeg svelger.

Jeg må innrømme at jeg fort havner i båsen sammen med de som bestiller en amarone. Ikke ett førstevalg, men ett sikkert valg (og litt dyrt valg i forhold til kvalitet). Men hvis en går ut ett tilfeldig sted er sjelden vinen en opptur uansett, så da blir det noe mainstream. Dermed lett å sette i bås.

2

GiPazzini_85

Han prøvde å sette meg i en bås

Nei, jeg svarte på din "båssetting".

1

Fokkeslasken77

søtere viner

Er usikker på om denne kategoriseres som søtvin, men Bennati soave classico er min nye foretrukne hvitvin. Veldig fresh, med hint av sitrus, ananas og nektarin. 12,5% og under hundrelappen på systembolaget. Finfin til både sjømat og generell fyll.

1

kansas00

Hvis vinvalget avslører hvem du er... så må han her ha splittet personlighet.

1

En_ganske_snill_mann

Ettersom det er fredag, kan vi ha en liten prat om hvilke viner man selv liker; dyre eller ei.

Jeg har sansen for italienske viner, og spesielt de med mye garvesyre. Områder som har viner jeg liker er Campania, hvor det er viner av druen Angelianico og vulkansk jordsmonn. Disse er stramme og røffe. Problemet er at prisen kan bli høy,mener å huske at de starter godt over 200 kroner per flaske, noe som jeg syns er for mye for hverdagskonsumsjon. Så er det er området som hete Langhe og druen Nebbiolo som også gir stramme viner, her er det priser fra 150 og god valuta for pengene. Sicilia og Etna-området har også stramme vulkanske viner, jeg har prøvd et par. De er gode men også av de dyrere. For min egen helses skyld må jeg kutte med på mitt vinkonsum, og da har jeg funnet ut at det er bedre å kjøpe én dyr enn to billige flasker vin. -Best er det vel å kutte helt ut, men er ikke der ennå. Noen som har andre innspill til viner og tanker rundt dette?

1

KingKongHalvor

Så er det er området som hete Langhe og druen Nebbiolo som også gir stramme viner, her er det priser fra 150 og god valuta for pengene.

Her er det mye godt!

1

Aurorabliss

Noen som har andre innspill til viner og tanker rundt dette?

Jeg liker Fendant - kanskje fordi jeg bodde i Sveits i mange år - men den var en dyr vin på Vinmonopolet i sin tid og fins kanskje ikke der lenger?

Og så liker jeg vin av den østerrikske druen Grüner Veltliner.

1

En_ganske_snill_mann

Joda, det selges en Fendant på Vinmonopolet fortsatt, til kr 227,50 per flaske. Ikke spesielt gal pris, om vinen er god altså.

1

En_ganske_snill_mann

Nå har jeg kjøpt og delt med venner en flaske Fendant, "Pirouette Fendant du Valais". Den var riktig god, med mye smak av epler og ikke for søtlig. Absolutt verdt å kjøpe igjen!

1

fargerik

Kanskje litt på siden av tema, men jeg ble sittende og se på dokumentaren i NRK om

Vinsvindleren

som altså ligger tilgjengelig for de som kan se NRK.

Det var artig å se hvordan folk som har greie på vin deler sin kunnskap, og hva de vet. Imponerende hvordan gode ganer og genuin interesse kan gjøre folk så kunnskapsrike.

Tar hatten av.

På den annen side var det forbløffende å se at så mange gode ganer ble rundlurt av en bande med gode alkymister.

Artig program, jeg sovnet ikke foran skjermen, for å si det sånn.

Det nærmer seg vin og ost-tur her ihvertfall! Det blir stas!

Jeg kommer ikke til å spytte ut hverken ost eller vin.

1

Lignende temaer

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Tennis

Tennis

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Laster...