Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Oppbevaring/frysing av rakfisk???

Hei! Jeg bor utenfor Norge, og tok med litt rakfisk for aa laere mine kollegaer om norsk matkultur (+ akevitt for aa dempe frykten for det halvraatne...). Problemet er at holdbarhetsdatoen naermer seg ganske raskt, og pga noen som har ferie passer det best aa servere den foerst et par uker etter denne datoen. Er det noen som vet om slik fisk kan fryses, eller om holdbarhetsdatoen kan sees paa som en "best foer" dato - innenfor de foerste ukene etter?

Takk!

1
3 svar

3 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Freitas

Ja, rakfisk kan fryses. Men da må dere også spise opp herligheten i løpet av kort tid etter opptining, et døgn eller to. Den kan også ligge i kjøleskap over holdbarhetsdatoen, som er veiledende. Men vær forberedt på at smak lukt kan utvikle seg kraftigere enn ønsket. I ditt tilfelle, med servering til folk som ikke har vært borti stoffet før, vil jeg definitivt anbefale deg å hive fisken i frysen nå.

Se ellers rakløktråden for avanserte raktips ;-o

1

jonos

Takk for svar! Har egentlig ikke veldig lyst til aa legge den i fryseren, siden det forhaapentligvis ikke blir veldig mange dager etter holdbarhetsdatoen. Siden den ikke blir uspiselig er det kanskje ogsaa mulig aa loese problemet med en ekstra flaske akevitt som serveres foer rakfisken?

Da slipper jeg kanskje kommentarer som forrige gang jeg serverte rakfisk til noen venner her:

  • Det var godt, hva er det?
  • Rakfisk (+ en liten beskrivelse av produksjonsmetode). Vil du ha mer?
  • Ehhh, NEITAKK! Resten av fisken spiste jeg opp selv...

Tror ellers jeg skal droeye litt med aa servere raket loek, pingvin, reker eller andre ting som dere har foreslaatt.. Det skal nok mange flasker akevitt til foer jeg faar rak-jomfruer til aa spise "mat jeg har lagret noen uker fordi noen synes det var en god ide paa en diskusjonstraad"....

1

Freitas

Det med akevitten var en tiltalende tanke. Pøs på som forrett, og det er utrolig hva folk vil godta.

"mat jeg har lagret noen uker fordi noen synes det var en god ide paa en diskusjonstraad"....

Hallo i luken, jeg produserer for tiden rakløk på harde livet. For å finne ut hvordan det smaker. Vi leker ikke mat på rakløktråden, der er det råttent alvor!

1

Lignende temaer

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Tennis

Tennis

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Laster...