Mat og Drikke

Smootie

Alternativ til ketchup

Bruker ketchup på "alt".. men går litt lei. Finnes det noe alternativ til smak å ha på maten? Har prøvd soyasaus og, for å ha nevnt det, men ellers, finnes det noe sunnere som man kan lage i en fei? Ikke masse ingredienser, men no som er enkelt og smaker ? Gjerne et eller annet å kjøpe ferdig.

1
15 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Finnes jo haugevis av sauser på butikken. Du kan jo gjøre som de gjør på New Zealand og bruke BBQ saus isteden for ketchup.

1

Bernaise-saus setter en god smak på det meste.

1

Smootie skrev: "Finnes det noe alternativ til smak å ha på maten?"

Ja, haugevis.

Har du prøvd blåmuggost under servelaten? Eller til skinka? Eller kaviar under gulosten? Eller en god fetaost til omeletten eller speilegget? Eller en ferdigkjøpt pesto til tunfisken?

Bruk fantasien!

"Dette er reisen til Kina, gutt, det er klart du skal til Kina, bare synd at det vil ta adskillige måneder å komme dit"

1

Jeg har begynt å bruke veldig mye HP-saus i det siste. Jeg har egentlig aldri vært noe begeistra for det før, men har plutselig fått smaken på det nå.

Ellers er det en sånn Heinz-saus som heter Mediterranean sauce eller noe sånt. Den er også god, og kan minne om ketchup.

1
gardk Hei Heinz har en soltørket tomat saus som er utrolig god. Kanskje du kan teste den? Mvh Gard http://gardkarlsen.com - reisebrev og bilder

Sweet chili sauce er et bra alternativ. Kan brukes til så mye rart. Billig er det også. Tror den jeg pleier å kjøpe koster ca 25 kr for en liter. En sånn flaske holder lenge også. Men hvis det blir aktuellt å kjøpe, sørg for å gå på en "innvandrerbutikk" i stedet for en vanlig matbutikk. Dette produktet kommer fra sørøst asia, og de merkene som faktisk kommer derfra er en hel del bedre i tillegg til å være mye billigere. Kjøper fra noen vietnamesere selv og er fornøyd med det.

1

Lignende innlegg

Tennis drazyc Siste svar

US Open 2021

Ser at dette forumet omtrent er blitt et forlatt sted, men her er mine tanker etter gårsdagens finale: Jeg har ventet i ganske mange år nå på at den yngre garde skal slå toppgutta i en Grand Slam-fina...
3
1 svar
Mat og Drikke Hansaguden Siste svar

Fra Joikakaker til Vilti

Det nye pappboks utgaven fra Nortura endrer design. Og der den gamle metallboksen har en holdbarhet på minst 5 år, så blir det ca.2 år på den nye. Dette blir fint dersom vi får verdensomspennende kris...
1
4 svar
Sykkel All-Equal Siste svar

Fremtiden

Hei, sykkelelskere, er dette slutten på diskusjonene? Den lille time outen de tok for å fikse litt har ikke gjort særlig utslag på brukervennligheten her på vgd. -hjerte-
6
9 svar
Laster...