Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Slipper menn for lett unna?

Viss du går forbi en bladhylle i dag... Da ser du bl.a FHM, Vi Menn, Mag, Woman osv. Men noe som er felles for alle forsidene (utrolig nok) er at det er alltid en lettkledd modelldame. Dette gjelder også inni bladene.. Etter min logiske tankegang så burde jo kvinnfolkblader inneholdt mannfolk og mannfolkblader kvinnfolk. Slik er det altså ikke. Vi damer blir hele tiden oppdatert om hvordan vi skal se ut, samme hvor vi ser hen i verden, og det er spesielt i media. Det er helt ok at en mann er 100 kg, men viss ei dame er det blir hun sett på som feit. Det vanker utrolig mye spiseforstyrrelser, og jeg gir media skylden. Flere synspunkt?

1
14 svar

14 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

RescueMe

Nå har vel tradisjonelt kvinner en mye lavere terskel for å snakke om seg selv og egen kropp. Dette er ikke vanlig hos noen av de gutta jeg kjenner, bortsett fra etter noen vel store middager hvor man angrer litt...

Tror også at svært mye av det presset kvinner har på seg angående kropp kommer fra egne rekker. De fleste store kvinnebladene er styrt av kvinner, de er tungt inne i modellindustrien og så vidt jeg har hørt mangler en ikke kvinner i reklamebransjen heller. Det finnes et fåtall menn som er ute etter kvinner/jenter med modellkropp, selv om vi riktignok liker å ha dem på forsiden av diverse blad.

1

dobbelice

Sunne modeller????? Når ble det sunt å vær 185 høy og 45 kg? ca. det i alle fall. Og samme hva dere påstår, så er det faktisk MER aksepetert at en mann er overvektig enn at en dame er det! Og det med at dere vil ha "sånne" damer på forsiden og i blader er jo dobbeltmoral til tusen. Guttar sier de liker å se på sånne damer, men vil ikke ha sånne damer forde. Hva i helvete er vitsen med å se på de da? Selv vil jeg da påstå a jeg helst ser på gutter jeg faktisk kunne tenkt meg, istedet for å sikle over en jeg overhodet ikke kunne tenkt meg, viss noen fatter tankegangen?!?

1

Draculecter

Det kan vel tenkes at dette har noe med penger å gjøre som alt annet i denne begredelige verden..Hvorfor finnes det flere jentemodeller enn gutter ? Er det pga at det er attraktivt rent økonomisk for jentene å vise seg frem, eller er det av rent eksibisjonistisk lyst de står frem ?

Våkn opp ! Uansett hvem - mann eller kvinne -, som selger seg , så er det et marked som aldri ser ut til å bli tilfreds...Slik har det vært fra tidenes morgen, og det forventes ingen bedring med det første skal man feste lit til Dagbladets førstesider....

1

CaputMundi

dobbelice skrev: Og samme hva dere påstår, så er det faktisk MER aksepetert at en mann er overvektig enn at en dame er det!

> Det blir ikke mer sant selv om du gjentar et utsagn ... "Samme hva dere påstår" - hvem er "dere"? Så selv om hele verden (bortsett fra deg) er "dere", så tar vi feil..? Du bestemmer med andre ord hva som er riktig og galt? Interessant ...

Mitt poeng var at en jente vil nok påstå at det er mer akseptert at en mann er overvektig i forhold til en kvinne (slik du gjør). Allikevel kjenner ikke du til hvordan menn føler, og jeg tror mange menn føler et like sterkt press til å perfeksjonere utseendet. Du representerer også det synet som fører til sterkt press på kvinner - ved å hevde at "dette vil menn ha", selv om du ikke representerer kjønnsgruppen og heller ikke er villig til å høre på hva mange av dem faktisk sier.

Jeg tror rett og slett ikke på utsagnet ditt om at du heller ser på en "snill mann" enn en "pen mann" - fordi det mangler total logikk. Det blir som å høre på radio fordi du liker så godt bildene ... Jeg tror alle mennesker foretrekker å se et pent menneske fremfor et mindre pent menneske, men det betyr ikke at man ønsker å leve sammen med dette pene mennesket. Det betyr heller ikke at det mindre pene mennesket er verdiløst som person - vi har ulike styrker og svakheter.

Når det gjelder modeller etc, så er det ofte kvinner eller homofile som står bak. Sånn sett blir det feil å hevde at menn har skylda. Men når det er sagt: Jeg tror helt sikkert et blad med et "perfekt menneske" selger bedre enn et blad med en helt gjennomsnittlig utgave av menneskearten. Jeg ser ikke noe galt med det - fordi de fleste foretrekker å se på noe pent, og legger ikke noe mer i det enn akkurat det - noe pent å se på ...

________________________________________ FFK - evig aristokrat! http://www.fredrikstadfk.no

1

jonas

"dobbelice skrev: Viss du går forbi en bladhylle i dag... Da ser du bl.a FHM, Vi Menn, Mag, Woman osv. Men noe som er felles for alle forsidene (utrolig nok) er at det er alltid en lettkledd modelldame. Dette gjelder også inni bladene.. Etter min logiske tankegang så burde jo kvinnfolkblader inneholdt mannfolk og mannfolkblader kvinnfolk."

Er da ikke spesielt mange lettkledde modelldamer på forsidene av kvinnebladene? Kvinneblader er jo mer opptatt av mote, sminke, kosthold og helse. Derfor viser de sunne modeller kledd i dagens mote, skal fortelle jentene at dersom de leser bladet kan de bli like kule. Gutta er enklere og vil bare ha noe å sikle over.

1

SlagelseFH

Helt enig i det der. Fokust på kvinnekroppen er mye større enn fokuset på mannekroppen, og det gjør at presset på jenter/kvinner er mye større enn det er for gutter/menn, noe som kan føre til f.eks spiseforstyrrelser.

1

dobbelice

Jeg er f.eks ei jente som intresserer seg for bil (jeg jobber tross alt på et delelager), og viss jeg vil lese et bilblad kan jeg jo likegjerne kjøpe meg et pornoblad. ca.90%(jeg kødder ikke) av de fleste bilblader inneholder at to jenter kliner, pupper osv. Det er ufattelig irriterende! Hele samfunnet er basert på mannens behov! (og viss det da stemmer at Gud har skapt verden, så er jo det forståelig siden Gud refereres til som nettopp MANN. hehehe)

1

SlagelseFH

Du sier noe. Men, det er som sagt et mye større fokus på kvinner enn det er på menn, det gjelder i magasiner, aviser, TV, internett osv. Over alt egentlig, og ikke minst i ulike reklamer.

1

CaputMundi

dobbelice skrev: Det er helt ok at en mann er 100 kg, men viss ei dame er det blir hun sett på som feit.

> Ut i fra ditt nick antar jeg at du er jente/kvinne. Det er vanskelig å uttale seg om hvordan presset føles for en gruppe mennesker, hvis man ikke er en del av gruppen.

Det jeg mener er at det nok ikke er "helt ok" i mange miljøer at en mann er overvektig. Jeg tror svært mange menn er like lite komfortable med kroppene sine, men at det ikke er tradisjon for å være åpen om dette. Sånn sett kan man si det er mer akseptert at en kvinne er misfornøyd med kroppen sin, og klager på kvinneidealene.

Jeg antar du har sett Dressmann-reklamer, Ljungberg i undertøysreklamer, etc. Det er ikke riktig å hevde at det kun er kvinner som utsettes for "urimelige idealer". Allikevel er det nok i sum flere lettkledde kvinner enn menn i media, men det betyr ikke at "det er helt ok" for en mann å være overvektig.

Jeg så en undersøkelse gjennomført blant ungdom for noen år siden, og det var forsvinnende liten forskjell mellom jenter og gutter hva slanking angikk. Sånn sett kjemper nok gutter en like hard kamp for å se ut som reklamemodellene, men frykter å bli stemplet som "homo" dersom man innrømmer at man er opptatt av hvordan man tar seg ut ... Derfor opplever man nok at mange menn hevder de "blåser i hvordan de ser ut", men i realiteten kjemper de en skjult kamp mot overvekten.

________________________________________ FFK - evig aristokrat! http://www.fredrikstadfk.no

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Laster...