Media esc

Innlegg

Media

Langveg

VG og den nye regjeringa

Det er påfallande korleis VG systematisk freistar kasta trykksverte mot den nye regjeringa. Avisa sette i gang jamvel før regjeringa var på plass. I det eine utspelet etter det andre (mot Horne blant anna) fekk avisa så haten passa av lesarane, og ho trekte til seg følehorna. Også åtaka mot Listahug fall til jorda, men no trur visst avisa ho har funni eit nytt åtaksmål: Listhaugs fortid i eit PR-byrå. Så langt har VGD gått at "moderator" har lansert debatten og rykka ut med ein eigen tråd : Listhaug må leggja fram lista - eller noko slikt. Er ikkje dette kampanjejournalsitkk, så er ingen ting det. Det er elles påfallande at mest kvar dag dei siste vekene har VGN eit bilete av eks-statsminister på oppslagssida. Vi får den eine meir rørande soga om livet hans liv etter nederlaget.

Er meir interessert i å vita kvar det er vorti av Schjøtt-Pedersen.

1
5 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Så langt har VGD gått at "moderator" har lansert debatten og rykka ut med ein eigen tråd : Listhaug må leggja fram lista - eller noko slikt.

Til informasjon: Jeg har flere ganger postet dagens leder i VG her på VGD. Det gjør vi de gangene de er på nett (det er ikke alle lederne som ligger på nett, mange av de ligger "bare" på VG+ og papir).

De gangene vi ser at det er grunnlag for debatt så legges de på VGD. Det er også et kapasitetsspørsmål siden jeg har andre arbeidsoppgaver: når vi selv starter en tråd følger vi ekstra med i tråden så det ikke skjærer ut.

Til det andre du skriver så er det selvsagt ikke slik at VG har noen kampanje mot den nye regjeringen. Folk glemmer fort. VG driver journalistikk og har hatt et kritisk blikk på alle regjeringer i Norge siden VG ble grunnlagt i 1945.

Folk ser stort sett det de vil se, og nå ser mange at vi "tar den nye regjeringen". Glemt er at vi har hatt masse kritisk journalistikk i de åtte årene før.

VG er forøvrig en partipolitisk uavhengig avis:

http://vginfo.vg.no/mediehuset-vg/stiftelseserklaering/

en partipolitisk og økonomisk uavhengig dagsavis for hele landet.

Øyvind Solstad Ansvarlig for brukerinvolvering og sosiale medier i VG http://www.vg.no/profil/?u=8862/

1

Er meir interessert i å vita kvar det er vorti av Schjøtt-Pedersen.

Han er vel uten jobb, så vidt jeg vet. Håper ellers det går bra med ham.

Ellers synes jeg kritikken din viser at du har et politisk ståsted på en bestemt side.

Ved enhver ny innsettelse av regjering/statsråd prøver mediene å finne "feil" hos statsrådene.

Så kan jeg enig om at noe av det har et overflatisk og underholdende preg ved seg, men slik er nå det en gang blitt.

1
DrSchwei [sitat…] Han er vel uten jobb, så vidt jeg vet. Håper ellers det går bra med ham. Ellers synes jeg kritikken din viser at du har et politisk ståsted på en bestemt side. Ved enhver...

Ved enhver ny innsettelse av regjering/statsråd prøver mediene å finne "feil" hos statsrådene.

Det stemmer nok bra, og for hver regjering / 4-års periode som går blir det stadig enklere å finne frem uheldige formuleringer.

Fra 2009 til 2013 har utviklingen og bruken av SoMe vært enorm, det er derfor ikke unaturlig at det nå i 2013 er flere nye statsråder som har dummet seg ut via nett enn hva tilfellet var i 2009.

At det meste bare er ståk for underholdningens skyld forteller jo også en del om hvilken retning både journalistikk og vi som konsumenter av massemedia beveger oss.

1
VG Nett [sitat…] Til informasjon: Jeg har flere ganger postet dagens leder i VG her på VGD. Det gjør vi de gangene de er på nett (det er ikke alle lederne som ligger på nett, mange av de l...

Til det andre du skriver så er det selvsagt ikke slik at VG har noen kampanje mot den nye regjeringen. Folk glemmer fort. VG driver journalistikk og har hatt et kritisk blikk på alle regjeringer i Norge siden VG ble grunnlagt i 1945.

Kan ikkje minnest at VG dreiv same stormløpet mot statsrådane før og etter regjeringa vart skipa i 2005 og 2009, men kan henda tek eg i miss. De i VG som jo har tilgang til arkivet, kunne gå tilbake å sjå kven som har rett.

(Elles undrar ein framleis på kvar det vart av Schjøtt-Pedersen .....)

1
Langveg [sitat…] Kan ikkje minnest at VG dreiv same stormløpet mot statsrådane før og etter regjeringa vart skipa i 2005 og 2009, men kan henda tek eg i miss. De i VG som jo har tilgang ti...

Elles undrar ein framleis på kvar det vart av Schjøtt-Pedersen

Etter eit googlesøk som tok meg 1 min fant eg ein artikkel i VG som seie at Schjøtt-Pedersen har vore sjukemeldt og er nyoperert på grunn av ein nakkeprolaps. Er no frisk igjen og dagen etter at regjeringa gjekk av starta han som deltidsstudent ved Handelshøgskulen i København.

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
8 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...