Media esc

Innlegg

Media

GARDSDATTRA

Strikkekveld i NRK2

Fantastisk program. Her myldrer det av historie, kultur og mote.

Og en overflod av ulike strikketeknikker og ideer. Alt fra armstrikking til strikking med syltynne pinner og sytråd eller brodergarn.

Det er enorme mengder av ting både kvinner og menn har laget med garn og strikkepinner.

For en skattkiste nrk her har funnet. Er det flere som følger med?

3
53 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jeg zappet nettopp innom. Trodde ikke mine egne øyne. Dette er nok for spesielt interesserte :)

1

Herlig TV dette! Kjæresten min er strikkefan og vi sitter og ser på sammen, over telefonen. Men det skal sies at hun er litt motstrøms i kveld, da hun er inne i en hekleperiode nå:)

Utrolig morsomt at det sitter folk helt nede i Australia og følger dette på nettet! Flott Norgesreklame, dette er jo norsk kultur på sitt beste. Tybring-Gjedde burde sett dette...... :) Den norske kulturen lever i beste velgående!

1

Liker disse "Slow TV" greien, fint med noe alternativt til all "ADHD TV" som blir sendt.

Mer slikt! =)

2
Hrafnagud Haha, den var nesten sprek også! ;) Men seriøst, de skulle fått til smed-tv også. Skikkelig langsending med slagging og utstyrslaging og varmebehandling og herding og all norsk hi...

Haha, den var nesten sprek også! ;)

Vet du, at når kvinnfolka satte igang rokken på nyåret, da var de spente da, på hvem de ville få som rokkmann.

Den første mannsperson som kom til gards på nyåret etter at jula var over og rokkene var i gang, han ble rokkmann. Da skulle han ha fin traktering og en gave.

1
Hrafnagud Haha, den var nesten sprek også! ;) Men seriøst, de skulle fått til smed-tv også. Skikkelig langsending med slagging og utstyrslaging og varmebehandling og herding og all norsk hi...

Fra malm til hestesko! Awesome.

Fra pigmenter til ferdigvegg. To dager viet til norsk malingsproduksjon ved Jotun malingfabrikk. Vi følger også live prosessen helt fra malingsblandingen til malingen er ferdig tørket på stueveggen hjemme hos Olav fra Toten.

2

Ser de filmer føttene til de som tråkker rokkene, og ser de har hjemmestrikkede sokker på bena.

Kom da til å minnes min avdøde tante. Hun brukte å sitte eksamensvakt på gymnaset for noen tiår siden, og etter slike økter kunne hun bestemt sortere ut hvem av elevene som kom fra gode og solide heimer, og som derfor kom til å gjøre det godt både på eksamen og i resten av livet.

Jo, det var bare de som hadde hjemmestrikkede sokker på bena :)

Å strikke til ungene sine, det tydet nemlig på kjærlighet og omtanke.

1

Det er enorme mengder av ting både kvinner og menn har laget med garn og strikkepinner.

Ok, høres spennende ut.

1
Hrafnagud Haha, den var nesten sprek også! ;) Men seriøst, de skulle fått til smed-tv også. Skikkelig langsending med slagging og utstyrslaging og varmebehandling og herding og all norsk hi...

Haha, den var nesten sprek også! ;)

Den gamle spinderok (Te Old Spinning Wheel) (1930) E. Fangel Billy Hill

Når skumringstimerne kalder, hvad der en gang leved’ nær, og strøvet, der dækkede minderne? har mistet glemslens skær ref: Det er rokken der spinder i stuen, spinder drømme om lykken en gang, om en jomfrus og ungesvends elskov, den har orglets vemodige klang. Lad kun min længsels skønne drømme svæve om mig, jeg vil følge denne kalden, thi jeg ved: Det er rokken, der spinder i stuen, spinder drømmen, om lykken en gang.

Og hvisker mindet om lykken med en lille fattig vrå, hvor drengen løb sorgløs og glad omkring på bare fødder små. ref: Det er rokken der spinder i stuen, spinder drømme om lykken en gang, om en jomfrus og ungesvends elskov, den har orglets vemodige klang. Lad kun min længsels skønne drømme svæve om mig, jeg vil følge denne kalden, thi jeg ved: Det er rokken, der spinder i stuen, spinder drømmen, om lykken en gang.

Med tilladelse af Warny’ Musikforlag.

1

Vanskelig å få lagt seg:-) Jeg lærte å dreie i tre en gang i tiden, og det første jeg lagde ved dreibenken var faktisk en håndtein. Den spant jeg masse ull med. Kjøpte sekker med ull direkte fra bonden. Vasket, kardet og spant. Men jeg drev med billedvev,(ikke strikking) så jeg farget ulla med all slags uttrekk fra vekster som jeg plukket selv. Men nå for tiden henger håndteinen til pynt.

Fint program, dette. kommer sikkert til å sovne foran Tv snart:-)

3

Fantastisk program. Her myldrer det av historie, kultur og mote.

Det strikkes stringtruser nå for harde livet...

1
GARDSDATTRA Jeg har ikke fått med meg at det er nevnt i programmet, men fakta er at de seilene som var montert på vikingskipene, de var strikket!!!!

men fakta er at de seilene som var montert på vikingskipene, de var strikket!!!!

Ikke at jeg vet det, men hvor har du det fra?

Kan det ikke tenkes at en el. annen historieskriver ikke har hatt den helt grunnleggende innsikten i håndarbeide - strikket altså og ikke vevd?

Interessant, men her må det dokumentasjon til...

1
tinnyme Hva med å ta seg en pause fra tulleteorier, konspirasjoner og logge av fra virkelighetsfjerne nettspill? Ikke ille ment, får håpe du bare tøyser :-)

Hva med å ta seg en pause fra tulleteorier, konspirasjoner og logge av fra virkelighetsfjerne nettspill?

Dette er et forum og ikke et nettspill. Og dersom du har lest litt i svenske aviser så vet du at dette ikke er tull der den ene saken etter den andre vedrørende beskyldninger om rasisme, farlig nasjonalisme og ting som pepperkaker blir bannlyst i barnehager og skoler fordi noen har fått for seg at de ligner på negre preger nyhetsbildet. Og svenske medier har jo tidligere tatt for seg både 17.mai og Thorbjørn Egner-historier og snudd helt opp-ned på både budskap og innhold.

Det var selvsagt mente som en tøysete kommentar, men det er faktisk ikke utenkelig at svenskene kunne funnet på å skrive om dette som noe mørkebrunt man driver med i Norge.

1

Fantastisk program. Her myldrer det av historie, kultur og mote.

Tittet innom dette et par ganger var ikke helt min greie, men har sett ungejenter sitte å strikke på t banen eller bussen, det er i grunn dritkult når resten sitter og hamrer på sin nye smartphone:)

1
tinnyme [sitat…] Ikke at jeg vet det, men hvor har du det fra? Kan det ikke tenkes at en el. annen historieskriver ikke har hatt den helt grunnleggende innsikten i håndarbeide - strikket a...

Leste det i uke-adressa en gang på nittitallet(?), i en reportasje om gamle tradisjoner og gammelt håndtverk på trøndelagskysten. I den reportasjen sto det at de strikket (nålebandt) seil i gammel tid. Etter at nålebindingen var ferdig, ble seilene impregnert.

1

Lignende innlegg

Aktuelt frode57 Siste svar

Ukraina vinner!

I følge propaganda så vinner Ukraina. Russerne skyter mot kjernekraftverk som de kontrollerer. Så sier også EU i sin kommentar. Livet har blitt litt farligere. Da er det godt media tier mer om Ukrain...
2
8 svar

Mye å lære for mange . . . . .

Kan dette være med å øke temperaturen i havet, og ikke minst Co2 innholdet i havet ? Kanskje (ukjent) naturfenomen (/ -katastrofer som dette er mye av årsaken til klimaendringene vi ser . . . . . . K...
Bilde

Et nytt felt med skorsteiner på havets bunn er oppdaget i Stillehavet

Thibaut Barreyre ved Universitetet i Bergen deltok i en ekspedisjon for å forske på vulkanutbrudd, da han og teamet oppdaget de svarte skorsteinene.


Bilde www.msn.com
1
45 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Støre er TVUNGET av opposisjonen . . . .

Hvorfor skriver Dagbladet "Støre kaller inn til strøm-hastemøte på Stortinget" . . .. ? Når det vitterlig er slik at Støre er TVUNGET av opposisjonen til et hastemøte. Det var iflg Støre IKKE aktuelt...
Bilde

Støre kaller inn til strøm-hastemøte på Stortinget

Statsminister Jonas Gahr Støre har kalt inn de parlamentariske lederne på Stortinget til et hastemøte om strømsituasjonen mandag klokken 8.30.


Bilde www.msn.com
1
8 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Matvareprisene stuper

Så er forsyningslinjene oppe og går igjen . I Danmark struper folk inn kjøpene sine. Internasjonalt så er det stup i matvarepriser . Les Jyllandsposten og Bloomberg. Det er lysere tider i møte.
1
3 svar

Nytt forslag om strøm . . . . .

Etter mange idiotiske uttalelser om strøm og priser har jeg et nytt forslag . . . . Øystein Olsen (tidligere sjef for Norges Bank) sier: "Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi" - j...
Bilde

Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener vi bare kan glemme å få billigere strømpriser i fremtiden.


Bilde www.msn.com
2
0 svar
Laster...