Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Aftenposten på nett blir abonnement-tjeneste?

Fant denne teksten inne på en artikkel på aftenposten.no

"Fra og med 25. november blir alt innhold tilgjengelig digitalt for abonnentene.

Lesere som ikke abonnerer, vil kunne lese inntil åtte artikler i uken gratis på våre digitale plattformer.

Det eneste dagens abonnenter må gjøre, er å lage en digital brukerprofil ved hjelp av noen tastetrykk på aftenposten.no eller via Aftenposten-appene."

Noen som vet noe mer om dette?

1
9 svar

9 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

silas

Sånn...da har jeg slettet snarveien til Aftenposten. Alt for irriterende å bli møtt av et kasseapparat hver gang man klikker på lenker.

2

Aebriol

Samme her.

Å betale for tilgang på artikler er noe jeg kan vurdere for sciencemag, men aftenposten? Eller for den saks skyld vg og db?

Lykke til, men jeg tror dette er selvmord for nettsidene deres.

Det er ikke det at jeg mener vi har "krav" på å lese ting gratis.

Det er mer det at jeg mener verdien av å lese det normale fyllstoffet fra journalister ikke er verdt noe for min del - all den stund det resirkuleres og skrives om på alle nettstedene.

Så i praksis er jo nesten alt tilgjengelig uansett hvis du gidder å lese det på engelsk, eller bla deg gjennom andre nettsteder ... og da gidder jeg ikke betale for ett gjennomsnittlig bra produkt når alternativene er gratis.

1

kansas00

Betaling for å lese nyheter vil kun fungerere dersom alle medier innfører dette. Uansett så forstår jeg aftenposten på et vis. Det koster å levere kvalitet. Man ser det i disse internett-tider.. De store avisene gjør ikke noe annet enn å kopiere artikler av hverandre. Og de de har kopiert fra utenlandske nettsteder har de mange ganger bare kjørt rett igjennom google translate. Istedetfor å skrive om viktige saker i nyheter ender de opp som sladreblader med trykksverte. Kan gjerne betale for litt kvalitet og det gjør jo i grunnen aftenposten innsikt som har mange gode/velskrevne artikler.

1

emoseno

Jeg tror Aftenposten går på en smell. Avisene er i samme situasjon som andre medie-selskap når man går over til nett-distribusjon av innhold, og nå prøver de samme trikset som platebransjen og andre har prøvd før dem. De skifter til et medie som reduserer produksjons og distribusjonskostnadene med 90-95% uten at de er villige til å gi slipp på noe av inntektene. Det er en våt drøm for alle næringsdrivende å kunne eliminere kostnadene og beholde inntektene, men i markeder med fri konkurranse vil ikke forbrukerne akseptere slikt.

1

vadefugl

Helt enig med deg. Å ta betalt selv etter å ha redusert og kvittet seg med mellomledd, er selvsagt dumt. Reklame ja, det er greit. Men det å bli for grådige skremmer kundene bort fra mediet. Det ender vel med at det er store medier som for eksempel Tv-2 og NRK får kundene og de kan gni seg i hendene over at folk går over til dem.

Men lokalavisene som har det viktige og nære stoffet der hvor kundene bor vil overleve da de ikke behøver å lage kostbare nyheter eller det å kjøpe inn fra andre leverandører. Og de vil alltid ha reklameinntekter fra det lokale næringslivet.

Sånt sett kan det nok bli spennende å se hvem som overlever og hvem som er nødt til å heise det hvite flagget og kapitulere ovenfor konkurrentene.

1

Semih

Aftenposten er det mediet jeg leser mest på nett. Man slipper mye av de hjerneløse kjendisstoffet til vg og dagladet.

Men å betale for siden tror jeg ikke jeg orker, selv om man har råd til det.

1

ævdunn

Tror det skal koste 200 kroner i måneden. Det er uaktuelt å betale når alt annet er gratis. Betaler jo mindre i måneden for bredbåndsabonnementet mitt. Tror de går på en smell med det forsøket sitt.

1

Kurtkanon2

Stavanger Aftenblad har lukket nettet. Aftenposten gjør det nå. En rekke andre mediehus har dette i sine planer, og er kun usikre på 1 ting - når skal vi launche dette? Dette har jeg førstehånds kjennskap til gjennom mitt yrke.

Om 2-4 år fra nå er totalt åpne nasjonale eller regionale nettaviser (bortsett fra de som ikke har papirløsninger og Nrk) sjeldnere enn de lukkede.

Hvorfor skal Aftenposten betale titalls millioner kroner i lønninger og andre utgifter for å gi bort produktene sine gratis? Blir jo helt meningsløst. Er ikke alle som kan gjøre som Nrk, og leve fett på tvangsinnkreving.

Annonseinntektene på nett er foreløpig bare en liten brøkdel av kostnadene med å drifte aviser som Aftenposten. Samtidig selger mediehusene knapt abonnementer eller papiraviser til mennesker under 30 år lengre. Alle går over på digitalt konsum.

Om ikke brukerne er villige til å betale, vil virksomheten bli lagt ned, eller dramatisk nedjustert av seg selv.

Markedet bestemmer. Men en ting må ingen innbille seg - at det eksisterer medietilbud der ute som har "knekket koden" og er i stand til å produsere store mengder kvalitetsjournalistikk, gratis og franko, på et nasjonalt nivå, utelukkende ved hjelp av digitale annonsører. Kvalitet koster. Det har alltid kostet, og kommer alltid til å koste.

Papiravisene er døende. Blir spennende å se om vi lar de digitale avisene dø, eller hoster opp cashen.

2

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Laster...