Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Denne setninga i Dagbladet er avslørande for korleis media ser på kjelder: Russland hevder minst 62 syriske soldater ble drept i bombingen. Eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights melder at 80 er drept.

Meldingar som kjem frå statar "Vi" ikkje likar, kan ein ikkje festa lit til. Kjelder som vert oppfatta som å vera på "vår side" derimot, kan fortelja kva som helst utan at ein set spøreteikn. Her har Dagbladet gått på autopilot. Russisk kjelde oppgir eit lægre og meir presist tal, likevel er det den andre kjelda som får autoritet.

Her har tydeleg nok Dagbladet gått på autopilot og i si eiga felle.

Når har russiske eller kinesiske kjelder meldt noko som helst i vridde vestlege media?

Ein kan seia slikt er småting, men opinionen vert umedviti påverka, og farleg vert det når vestlege militære melder og russiske militære hevdar noko

Er journalistar klåre over fargelegginga dei driv med, eller er dei også offer for mangeårig indoktrinering og styrde av hjernebarken?

1
2 svar

2 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

fcuk

NRK kunne melde at to selvmordsbombere hadde detonert bomber på et torg i en eller annen syrisk by. Denne byen hadde tidligere vært forskånet for slike angrep, men nå som opprørerne nærmer seg så skjedde altså dette.

W.T.F. NRK!

Hva med å a kalle en selvmordsbomber med sitt riktige navn: TERRORIST!

1

Corvus

Islamistiske ekstremister blir konsekvent kalt "opprørere". Både i Dagbladet, VG og Nrk.

Det være seg om det er "opprørere" i Syria, Irak, Libya, Kashmir, Afghanistan osv. Man vet automatisk hvilke typer som står bak om det kun refereres til som "opprørere".

Hadde de nevnte medier ved et terrorangrep i Norge begått av islamistiske ekstremister fremdeles kalt disse opprørere? Eller gjelder det kun resten av verden?

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Laster...