Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Helene sjekker inn (nrk)

Et artig prosjekt. Her skal programleder Helene Sandvig flytte inn forskjellige steder. Første program var hun på et hospits for narkomane. Fint å få se livet på innside et slikt sted og få innblikk i noen skjebner. Svakt løst av programleder som kryper langs veggene og er redd for å møte noen som har ruset seg og blitt koko.

Program to i går, hvor programleder flytter inn på et sykehjem. Et i mine øyne enda svakere program hvor hun fortsetter med utrykkene "koko" om de gamle. Hun virker helt uvitende om hvordan demente kan være (selv om hun forteller om sin far som ble dement).

Det filmes i det vide og brede, forhåpentligvis med familienes samtykke. Vi får se rompevask av gamle damer (som tydelig viser tegn på utilpasshet). Vi får se en gammel dement mann som følges på morgentoalettet og utbryter til pleieren at han ikke klarer å tisse om han ikke får være i fred. Med en da grimaselagende Helene på gangen utenfor.

Programlederen er fokusert på at det lukter tiss i korridoren, noe avdelingsleder ikke kunne kjenne, men det skulle han ordne.

Det filmes krangler rund matbordet osv osv.

Konseptet veldig bra fordi det gir et godt innblikk i pasientenes hverdag og pleierne. Hun konfronterer noen av de ansatte (mens avdelingsleder er tilstede) og oppnår kun at de forsøker å vri seg unna uten å svare. Brydd over spørsmålene men leder står der.

Noen andre som har kikket på programmene og har noen mening? Jeg mener dette er pinlige greier pga programleder.

2
13 svar

13 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Trolljegern

Jeg synes det er et godt program. Programmet heter "Helene sjekker inn", da er det naturlig at man fokuserer på hvordan hun opplever institusjonen hun besøker.

2

Zweifelhaft

Noen andre som har kikket på programmene og har noen mening?

Har sett disse programmene. Det gikk også et er i vår, der hun bodde på asylmottak. Helene Sandvig er en anmassende kvinne. Hun gjør alt for mye ut av sin person i programmene. Man får se og høre henne hele tiden. Hennes mishagsytringer, hennes usedvanlig sterke luktesans.. Det blir for mye henne. Antagelig er hun en narsissist. Elsker å være foran kamera. Programmenes konsept er imidlertid bra, seerne får et lite innblikk i en norsk virkelighet mange ikke er kjent med. Men mest får de innblikk i programlederens opplevelse av disse institusjonene :)

2

Israel12points

Helene Sandvig er en anmassende kvinne. Hun gjør alt for mye ut av sin person i programmene. Man får se og høre henne hele tiden. Hennes mishagsytringer, hennes usedvanlig sterke luktesans.. Det blir for mye henne.

herrefred hun er en av de beste programlederne nrk har.

Hun sjekker inn og da selvsagt handler det også om henne som person hvordan det er på stedet og hvordan du reagerer på forholdene på slike steder.

1

Langorm

herrefred hun er en av de beste programlederne nrk har.

Det er mulig det. Men så kommer spørsmålet. Er jeg f.eks. en dårlig person, om jeg ikke ønsker å se dette programmet?

1

kansas00

Noen andre som har kikket på programmene og har noen mening? Jeg mener dette er pinlige greier pga programleder.

Har bare sett første programmet.. og jeg sitter også igjen med følelsen at det er vel mye fokus på programledern... enten det dreier seg om lyder, lukter... eller som jeg undret meg over... frykten for å se en narkoman sette seg ei sprøyte. Hun som bor i Oslo bør da ha sett dette før i løpet av sine snart 50 år her på kloden (og sikkert mange av disse i oslo). Skal en tv-personlighet henge sammen med rusmisbruker over en periode, så foretrekker jeg nå heller petter uteligger.

1

bjoro33

så foretrekker jeg nå heller petter uteligger.

Petter uteligger var program fra øverste hylle.

1

Spahob

Forskjellen er at Petter uteligger var et program der rusmisbrukerne var i fokus og de fikk fortelle om sine gleder og sorger i livet. I dette programmet er fokus i alt for stor grad på hva Helene Sandvig synes er fælt og bra. Samme gjelder med hennes besøk på sykehjemmet.

Jeg synes ikke dette er en veldig bra programserie så langt. Jeg driter egentlig i hvor redd Sandvig er, eller om hun synes folk er "ko-ko"(lite respektfull benevning for øvrig), eller om hun synes det lukter vondt. Jeg ønsker å vite hva de som bor og jobber ved disse institusjonen synes, uten at hun legger ordenen mer eller mindre i munnen på de.

Så det er litt synd, for programideen er jo god.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Laster...