Media esc

Innlegg

Media

nostalgikern

TV2s barne-panel om Trump.

I morgensendingen i dag hadde TV2 inntatt skolegården på en småbarnsskole (tror det var Marienlyst i Oslo) for å høre noen av elevenes syn (!) på gårdagens presidentkandidat-debatt i USA... De hadde fått utdelt et bilde av iallfall Trump som noen av dem holdt opp i lufta og som de mente klart tapte debatten... (Den gikk som kjent midt på natta og i reprise grytidlig på morgenen). De hadde vurdert debatten dithen disse smårollingene at "den mannen er gal" osv. Ja, ja, spørs om ikke det hadde vært noen voksne som hadde visket disse 2.-klassingene noen ord i øret før TV-teamet skulle ankomme...

Én av elevene kunne forresten tilføye at statsminister Erna ikke burde bruke så mye tid på Pokemon. Det var da voldsomt hvor informerte disse smårollingene var gitt... Og nyhetsoppleseren i TV2 fikk seg jo en god latter om ikke annet, men hva er egentlig vitsen med denslags "panel" om slike saker som den amerikanske valgkampen? Men effektfullt er det jo på sett og vis, - blir vel en reprise på opplegget når det nærmer seg det norske valget neste høst... Det er vel bare såvidt sågar ungdomsskoleelever har noe særlig innsikt i slikt som nevnte TV-debatt? Et merkelig innslag i grunnen.

1
3 svar

egentlig vitsen med denslags "panel" om slike saker som den amerikanske valgkampen?

Fordi det er morsomt å høre hva små barn har oppfattet og hvordan de uttrykker seg om kompliserte forhold.

Og som du observerer, det meste er jo noe de har fått fra foreldrene, og ikke egne politiske meninger.

Synes sånt er litt morsomt - kanskje først og fremst fordi det forteller hva det snakkes om hjemme og hvordan Trump blir oppfattet i de tusen hjem.

1

hva er egentlig vitsen med denslags "panel" om slike saker som den amerikanske valgkampen?

Tja, vil da tro at 2.klassingene egentlig har like mye peiling som folk flest. De færreste har vel egentlig kunnskap om saken utover "Trump er en dumming og sier dumme ting mens Hillary er den snille fordi hun er mot Trump!"

1
jonas [sitat…] Tja, vil da tro at 2.klassingene egentlig har like mye peiling som folk flest. De færreste har vel egentlig kunnskap om saken utover "Trump er en dumming og sier dumm...

"Trump er en dumming og sier dumme ting mens Hillary er den snille fordi hun er mot Trump!"

Tja , får håpe at høyere makter har noe annet i posen , jeg tror neppe noen av de er spesielt egnet. Litt som at velge mellom pest og kolera, tror nå jeg.

Når det gjelder barnepanel, så er de helt fine, ofte kloke, om det er temaer der er de litt nærmere, og de er vant med at ha lov og uttrykke egne tanker på deres måte. Dette utsendelse , viser bare at barna blir involvert i all for mye voksen meninger, om voksen ting alt for tidlig.

1
Laster...