Media esc

Innlegg

Media

Mumm-Ra

Stadig færre muligheter for å kommentere i media?

I norske etablerte medier og nyhetskanaler forsvinner kommentarfelt og diskusjonsfora mer og mer. NRK har ingen kommentarfelt under artiklene, og diskusjonsforumet det en gang hadde er borte. SOL er borte, diskusjonsforumet i mange nettaviser er borte, ABC nyheter ser ut til å ha fjernet kommentarfeltet, det samme har Nettavisen og Dagbladet. Hos Forskning.no forutsettes det nå at man fremstår med fullt navn.

Som sagt blir det færre og færre muligheter til å få komme til orde, og VGD er en av de få fora som fremdeles gjenstår. For kommentarfelts vedkommende forutsetter det som regel at man registrerer seg på Facebook eller Disqus. For noen nyhetskanalers del har man flyttet over til Facebook, men synes dette stedet er altfor rotete og mangler skikkelig oversikt. VGD og nå nedlagte fora er og var uendelig langt mer oversiktlige, og det samme kan sies om kommentarfelt til artikler. Facebook er mer her og nå, og om et par dager er det få som gidder å lete opp det som før har blitt sagt. Twitter sliter visstnok, og har et begrenset antall tegn en kan bruke og er også rotete. Kunne også nevnt Reddit, men det er ikke norsk selv om norske debatter er mulig, er er tilvarende rotete å se på.

Vi ser også at de kommentarfelt som enda finnes iblant forutsetter at en moderator leser gjennom innlegget før det blir synlig på nettsiden, og at feltet holdes stengt om natten.

Andre flytter over til mer alternative nyhetskanaler, men heller ikke her er aktiviteten det den en gang var.

Savner mulighetene man hadde for å uttrykke seg på nettet for 10-15 år siden. Det har forandret seg mye siden da, og ikke til det bedre etter min mening.

3
1 svar

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Sabotasje av Nord Stream 1 og 2?

"Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader." "– Ødeleggelsene som skjedde i løpet av en dag på tr...
Bilde

Gassrørledningen Nord Stream 1 lekker både i svensk og dansk farvann

Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader.


Bilde e24.no
1
40 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Sabotasje på norske rør

Hvem vil det ramme? Hva skjer med fisken? Biden er den eneste som tjener på sabotasje. Russerne vender seg østover. Hva skjer om det blir atomkrig? Tjernobyl radioaktivt materiale kom over Norge i 1...
2
10 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Sånn blir det når en bonde skal styre . . . . .

Sånn blir det når en bonde skal styre både skatt og finans, han har neppe peiling / kunnskap om noen av delene. Bønder betaler jo ikke mye skatt, de får for det meste subsidier. Og kalkulatoren til Ve...
Bilde

Smalt til mot Vedum: – 26.000 nordmenn tapte sparepengene sine

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum vil tredoble skatten for fiskerinæringen og hisser opp en hel næring.


Bilde www.msn.com
2
8 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Nordsjøen neste!

Lille Napoleon har øvelse i Østersjøen. De åpner en ny rørforbindelse fra Norge til Polen. Noen som tror at Russland ikke vil hevne seg i Nordsjøen når de får ødelagt sine rør i Østersjøen. Så send d...
2
22 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Art 5 burde vært aktivisert.

Om Danmark mener det er terror så skal art 5 aktiviseres. Det er Danmark som har tatt kontroll på sabotasje. Derfor kan vesten gå til atomkrig med bakgrunn i sabotasje på russisk gassrør. Heia Biden.
1
14 svar
Laster...