Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Adressa har i dag et hovedoppslag hvor det tilbakevises at etablerte medier sprer falske nyheter. Selv blir jeg ikke imponert av forsøket, bl. a. av følgende grunner:

TV og aviser har vært oversvømmet av reportasjer fra demonstrasjoner verden rundt mot Trumps midlertidige innvandringsstopp fra 7 muslimske stater. Inntrykket er at ingen er enige med den nye presidenten, og at hele verden protesterer. Men aktuelle meningsmålinger forteller noe annet.

Meningsmålinger fra ti europeiske land viser at det i samtlige er flertall for å stanse innvandring fra muslimske stater. Dette gjelder bl. a. land som Tyskland og Storbritannia, og størst motstand er det i Polen hvor 71 prosent støtter innvandringsstans fra muslimske land.

En landsomfattende mmeniningsmåling fra USA viser at; 57 prosent sier at de støtter at president Donald Trumps stenger grensene for syv nasjoner, 33 prosent er imot, mens ti prosent svarer «vet ikke».

1
155 svar

155 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

VG Nett

Jeg tror med få unntak at når folk skriver til VG "hvorfor skriver dere ikke om", så har vi allerede skrevet om det.

Til og med den kjente hendelsen i Tyskland, hvor alt som er av alternative nyhetssteder beskyldte norske medier for å sensurere informasjon om saken, hadde VG sak om FØR de dem.

Mulig folk er skikkelig rævva på å google? Hva vet jeg.

Det brukes også argumenter som "ikke rart opplagstallet stuper", som jo teknisk sett er korrekt siden papiravisene selger mindre enn før.

VG hadde et snittopplag på rundt 98 000 i 2016, mens det på det meste (på 90-tallet) var et opplag på nesten 400 000.

MEN - og det er et ganske digert men - så er det til gjengjeld nesten 2,5 millioner som leser VG hver dag totalt. Og det tallet har aldri vært høyere.

Problemene til mediebransjen skyldes at en kunde er mindre verdt enn før. Og at de store nettverkene som Google og Facebook spiser av annonseinntektene til norske medier.

Ellers så får vi endel direktemeldinger om at VG er "falske nyheter". Hver gang ber vi folk være konkrete: Hvilken sak - og hva i saken er falske nyheter.

Har ennå ikke skjedd at noen har kommet med noe konkret. Det vanligste svaret er "det vet dere godt selv", som jo er en usedvanlig elendig hersketeknikk.

Med over 30 000 saker i året så skal det godt gjøres at det ikke er feil i sakene våre. Men at norske medier med viten og viljeg sitter og fabrikerer falske nyheter - det blir for dumt.

Øyvind Solstad Ansvarlig sosiale medier, VG

4

missChance

Jeg tror med få unntak at når folk skriver til VG "hvorfor skriver dere ikke om", så har vi allerede skrevet om det.

VG Direkte er jo et stjerneeksempel på det. Hver gang jeg er innom der er det noen som dypt fornærmet irriterer seg over at VG fortier hendelser, og hver gang får de en link med omtale av saken tilbake :D

Hvis det ikke ligger øverst på forsiden, eksisterer det visst ikke.

2

GiPazzini_85

MEN - og det er et ganske digert men - så er det til gjengjeld nesten 2,5 millioner som leser VG hver dag totalt.

Nei, dere har 2,5 millioner som klikker seg inn på vg.no hver dag. Det er noe helt annet.

1

Topsi

Jeg tror med få unntak at når folk skriver til VG "hvorfor skriver dere ikke om", så har vi allerede skrevet om det.

Nja, det kan diskuteres, jeg har spurt flere ganger både på VG Direkte og VG på fb engang, eneste som skjedde var at innlegget mitt ble slettet. Tyrkias overgrep mot kurdiske sivile er det lite fokus på selv om det er noe (pinlig lite, tatt i betraktning at Tyrkia er et NATO-land), og blokkeringen av vann inn til Syria mer spesifikt, har ikke jeg sett noe om, noe som faktisk er fullstendig brudd på internasjonale konvensjoner. Blokkaden mot Gaza nevnes ofte, blokkaden mot Rojava overhodet ikke

1

ADjust

Så nå skal altså media sette "falske nyheter" i system og samarbeide hvordan de skal bli flinkere til å feilinformere oss brukere. En ting til de skal gjøre er å bruke mere tid på de frie medier og prøve å finne feil der som norske medier kan slå opp på førstesidene sine slik at de kan fortelle oss at det er de og ikke mainstream media som VG, Dagbladet eller Aftenposten som skriver falske nyheter.

Saker som omfatter negative ting angående asylanter og lignende må vi nok lese om i utenlandske nyheter hvis vi er interessert. Det er helt utrolig at vi ikke kan stole på norsk media i 2017.

Jeg husker for en tid tilbake da jyllandsposten skrev om en ferje som brant i middelhavet. Norsk media skrev også om den samme saken men de klippet ut et helt avsnitt som handlet om asylsøkere som slo kvinner og barn og forlangte å bli reddet først.

I norske aviser sto det bare at redningsaksjonen var vanskelig. Slike falske nyheter trenger vi ikke lese lengre da det finnes andre nyhetskilder enn norske medier. Dette er kun et eksempel men tilsvarende falske nyheter, juks og fanteri står det om i norsk media hver eneste dag.

Det er en pågående borgerkrig i Paris sine gater som har holdt på i noen uker men norsk media skriver ikke om dette. Sverige og Danmark like så. Spania sine grenser sør i landet blir angrepet av afrikanere daglig men norsk media uteblir. I Tyskland er det bråk hver eneste dag uten at media skriver om dette, hvorfor? Jo fordi asylsøkere er innblandet alle steder det er bråk og Norges innbyggere skal for all del ikke vite hva som venter oss hvis vi får enda flere asylsøkere.

Jeg vil gjerne gjøre media oppmerksom på at for å begynne å stole på de igjen kan ta mange år hvis de skulle legge om kursen men ikke vent til i morgen for da er det for sent. Dere graver dere lengre og lengre ned i søla og dere bør forstå at våre nye landsmenn leser helt andre nyheter enn deres.

Betaler vi for en tjeneste vil vi ha hele tjenesten slik at vi selv kan sortere ut det vi vil lese og ikke juks og fanteri som dere leverer.

3

VG Nett

Det er en pågående borgerkrig i Paris sine gater som har holdt på i noen uker men norsk media skriver ikke om dette.

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/paris/opptoeyer-sprer-seg-i-paris-forsteder-etter-politivoldsanklager/a/23920883/

"Ungdommer i Paris' forsteder raser etter at en ung, svart mann skal ha blitt voldtatt med en politikølle under en ID-sjekk."

1

VG Nett

Sverige og Danmark like så.

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/politi/dramatiske-opptoeyer-i-stockholm-politiet-loesnet-varselskudd/a/23930399/

"Politiet løsnet varselskudd da flere ungdommer begynte å kaste stein mot dem i Rinkeby i Stockholm."

1

jeolno

"Politiet løsnet varselskudd da flere ungdommer begynte å kaste stein mot dem i Rinkeby i Stockholm."

Nei, dette var nok mer alvorlig enn det VG vil vi skal vite:

"Stockholmsförorten Rinkeby skakades på måndagen av ett våldsamt upplopp. Gärningsmännen kastade sten mot polisen, satte eld på bilar och plundrade butiker. Polisen svarade med skottlossning. – Poliserna sköt mot stenkastarna men missade, säger Tony Lagerkrantz vid Solnapolisen."

(Klipp fra Aftonbladet)

1

Hyrro

En landsomfattende mmeniningsmåling fra USA viser at; 57 prosent sier at de støtter at president Donald Trumps stenger grensene for syv nasjoner

Du har riktignok referert saken riktig tidligere i innlegget ditt, men med dette utsagnet viser du tydelig en av de teknikker som brukes for å villede opinionen.

Donald Trump stenger grensene mot muslimer.

Sannheten er at han har stengt enkelte land, og det midlertidig. (Bortsett fra Syria). Derav store demonstrasjoner mot Trump, og endelig så samles folk om å støtte muslimene, og det er jo bra at det har kanskje avløst en stadig mer omfattende menneskeforakt, men det i bytte mot hat mot en enkelt mann isteden, og det passer "skyggeregjeringen" og de som ville foretrukket Hillary og fortsettelse av krigspolitikken.

Jeg har ikke støttet disse demonstrasjonene, og dermed er jeg blitt kalt rasist, dum og det som verre er, av enkelte på venstresiden. For det er ikke så spesielt egentlig. Mange land har lignende restriksjoner, også i Europa og land vi gjerne reiser til. Jeg har selv opplevd å bli utestengt og ikke sett mannen min på 6 mnd.

Ikke minst finnes det gjerder og utestengelse av muslimske flyktninger i våre europeiske nabolag også. Jeg kaller våre politikere og media hyklere som skaper storm i et vannglass for å demonisere en valgt president. Andre ting han står for er langt viktigere.

Dette bare som et eksempel. (jeg har mange flere)

"fake news"? Ren løgn er ganske lett å avsløre. Men finurlige teknikker for å lure folket til å gå "deres vei" er langt mer farlig.

3

jeolno

"fake news"? Ren løgn er ganske lett å avsløre. Men finurlige teknikker for å lure folket til å gå "deres vei" er langt mer farlig.

"Rinkeby-opptøyene: - Nye opplysninger:Politiet «skjøt for å treffe .. 2 days ago - Politiet i Stockholm opplyser at det ikke var et varselskudd som ble ... til å rette skarp kritikk etter nattes opptøyer i Rinkeby, skriver Expressen."

Selv om det tidlig var kjent at politiet skjøt for å treffe angriperne, fortsatte media å melde at det "bare" var løsnet varselskudd. Trump og andre kritikere måtte for all del ikke få noe gratis poeng.

Eklatant eksempel på fake news.

1

jeolno

Så skjer det igjen. I NRK Nyhetsmorgen i dag presenters vinneren av valget i Nederland som taperen. Og på samme vis har taperne blitt til vinnerne.

Når valgresultatet ikke stemmer med redaksjonens politiske prioriteringer, da velger man å sammenligne partiets valgresultat med meningsmålinger, uten forbehold. Om resultatet derimot er som ønsket, så sammenlignes det selvfølgelig med tallene fra siste valg.

Dette er ikke noe nytt for media. Adressa presenterte en gang på hele forsiden Sandberg som tapern, og Giske som den store vinneren. Valgresultatene i samme avisutgave viste at Frp hadde framgang og Ap hadde tilbakegang i begge Trøndelag-fylkene.

Også da var tilfeldige meningsmålinger grunnlaget for desinformasjonen, og et eksempel på fake news.

2

timy3

Dette er ikke noe nytt for media. Adressa presenterte en gang på hele forsiden Sandberg som tapern, og Giske som den store vinneren. Valgresultatene i samme avisutgave viste at Frp hadde framgang og Ap hadde tilbakegang i begge Trøndelag-fylkene.

Dette skjer hele tiden, problemet er at den som ikke har noen "mikrofon" og heller ikke har råd til å kjøpe seg en ikke får sakt ifra og da kan ytringsfriheten bare bli en fløskel som brukes i festtaler.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Laster...