Media esc

Innlegg

Media

Storvesiren

NRK er i farta med epler som gir seg ut for pærer

De påstår at det er:

-437 ganger større sjanse for å dø i trafikken enn i en terroraksjon i USA.

Det er sikkert slik at hvis du velger dine år med omsorg, så er dette sant. Men det endrer ikke det faktum at terrorisme er en villet gjerning, og en ulykke er og blir en ulykke.....

-Dobbelt så stor sjanse å dø i hjortekollisjon som å drepes av en terrorist i USA

Ulykker kan selvsagt ikke blandes sammen med drap, herregud...

-I EU dør 30 000 i trafikken, 25 000 dør av resistente bakterier, 161 i terror

Utvalgsår betyr selvfølgelig mye her også , men det å sause sammen ulykker og sykdom med mord.....

- antall drepte i dag er høyt, men at antallet terroraksjoner på 70 tallet var høyere

De sammenligner altså terrorangrep med få eller ingen drepte med dagens drapsmenn, det er helt klart flere drepte nå enn på 70 tallet, ene og alene for de dreper fler i hvert angrep.

Snakker om å blande epler og appelsiner...

-antall drepte i terroraskjoner utgjøres av en 1/2 % i vestlige land, resten blir drept utenom Vesten.

Herregud, det er land der det er krig, og drapsmenn er oftest av samme folket som sine ofre.

-9 ganger så sannsynlig å bli drept av en politimann som å bli drept av terror i USA.

Er det mulig? Hvis man velger sine år med omhu, men verre er det å sammenligne en person som drar våpen (og ofte skyter) mot politiet, med uskyldige mennesker.

Det er lett å sikre seg mot å bli skutt av politiet, ikke trekk våpen mot politiet, og gjør som politiet ber deg om. Noe slikt valg har man ikke som terroroffer.

2
2 svar

Ja, er enig at de trekker disse tallene for langt og blander tallene (som vanlig journalistisk metode er) for å få fram det poenget de ønsker. Dessverre er dette noe av årsaken til forakten for journalistikk og media.

Like fullt - det er en veldig god vekker fordi folk jo er mye mer redd for terror enn å bli drept i en hjortepåkjørsel. Derfor overdrives frykten. Det er viktig at media får fram. For nettopp er jo media gode støttespillere for terroristene når de dekker terrorisme i sin fulle bredde og gru - det er jo nettopp terroristenes hensikt - å spre frykt i befolkningen. Og den frykten er det ikke så stor grunn til som mange tror.

1
DrSchwei Ja, er enig at de trekker disse tallene for langt og blander tallene (som vanlig journalistisk metode er) for å få fram det poenget de ønsker. Dessverre er dette noe av årsaken til...

Og den frykten er det ikke så stor grunn til som mange tror.

Ser at de hevder dette, men normale mennesker bryr seg neppe om noen terrorfare.

Men jeg forstår franskmenn, om de er urolige. Bryter man ned tallene på Frankrike, så blir de ganske annerledes. Selv om hjorten dreper flere der enn terrorister, men det er ulykker, og hører selvsagt ikke hjemme i en sammenligning med terrorismedrap. Mennesker har levet med ulykker alltid, å bli drept i en ulykke er uflaks, å bli drept av en terrorist er ren ondskap.

Uansett, å blande ulykker med villede og forsettlige handlinger er ikke bare bedragersk, det er å anspille på 7-åringers intellekt.

1
Laster...