Media esc

Innlegg

Media

DrSchwei

NRK Dagsrevyens underlige prioriteringer

Ser ut som om NRK 1 Dagsrevyens redaksjon famler i blinde. Det har faktisk skjedd en del saker i dag, både innenriks og utenriks.

Så kjører de forsyne meg en toppsak om han der passasjeren som ble kastet ut av et fly i USA?! Og så handler det om det amerikanske flyselskapet Uniteds nye policy på området.

Ærlig talt - et amerikansk flyselskap, hvor mange nordmenn angår dette? Hvorfor er dette nyheter som skal prioriteres på topp av NRK på en 21-sending?

2
1,3k svar

God kommentar av Kjetil Rollness:

I fulleste alvor på Dagsrevyen i dag: Et innslag om at det er diskriminerende og rasistisk at ikke vanlige norske frisørsalonger kan "afrohår". Ifølge artisten Mira Craig, som nå trer frem fra glemselen med en hardtslående underskriftskampanje, promotert av statskanalen.

Hva skal man si? Jo, at mangelen på dette tilbudet er akkurat like rasisisk som at du ikke får halalkjøtt på Kiwi, eller at Musikkhøyskolen ikke underviser i joik.

Hvor stor andel av den norske befolkning har egentlig afrohår? 1 prosent? Finnes det ikke et nisjetilbud for disse? Jo, flere afrikansk-eide salonger i Oslo tilbyr den rette behandling: Bobbys, AngelAfro, Edge, osv. Er det noen som hindrer disse foretakene i å ekspandere, dersom kundegrunnlaget er til stede? Nei. Er det fortsatt noe som heter tilbud og etterspørsel? Ja. Men nå betrakter man det altså som en RETTIGHET at spesialtilbud skal finnes OVERALT, fordi man tilhører en MINORITET. Hvis ikke, kan man på vegne av sin folkegruppe hevde seg å være ekskludert ("Det er visse ting i samfunnet som ikkje er for meg") og beskylde en hel bransje og et helt samfunn for å være rasistisk.

Ok, greit. I morgen skal jeg alliere meg med en inder og få han til å gå inn en forretning som selger musikkinstrumenter og spørre etter en sitar. Har de ikke det, ringer vi Dagsrevyen og forteller den rystende sannhet: I Norge blir indere avvist i døra når de skal utøve sin musikk og praktisere sin kultur.

4

Så kjører de forsyne meg en toppsak om han der passasjeren som ble kastet ut av et fly i USA?! Og så handler det om det amerikanske flyselskapet Uniteds nye policy på området.

Ærlig talt - et amerikansk flyselskap, hvor mange nordmenn angår dette? Hvorfor er dette nyheter som skal prioriteres på topp av NRK på en 21-sending?

Virale youtubevideoer setter dagsorden for NRK.

De gjør noen sære valg i utvelgelsen av nyheter stadig vekk.Tabloid og talkshow.

3

Synes fokuset til TV2 er verre. Når man ser på første nyhetssendeing klokken 6.30 så får man inntrykk av at det ikke har skjedd noe som helst i løpet av natten. Og ofte er det faen meg flere av de samme innslagene på nyhetene klokken 18.30 også!

En dag jeg gidder, skal jeg lage en oversikt over hva som har skjedd i løpet av natta og ei liste over saker som TV2 kjører i sin nyhetssending. Bare for å vise hvor menigsløst det er hva de holder på med :)

3

Ser kun Urix. Orker ikke mer av dette meningsløse fokuset på totalt uinteressante saker. Mediene lager en slags kriminalserie ut av en dansk drapssak, og en såpeserie av en gammel avdanket politiker som har fått en tekstmelding natterstid av noen fulle trøndere. Hva faen hadde folk i Syria og Jemen tenkt om de hadde sett nyheter fra Norge? Og et voldsomt fokus på en svensk raper ingen har hørt om? Pinlig.

3

Hva f? NRK Lørdagsrevyen byttes ut med en "minidokumentar" om tenåringsbarn?!

Lørdagsrevyen var i alle fall tidligere det mest sette programmet på NRK, og da forventer man vel en MIKS av interessante og viktige gjester, litt artige historier og noe av betydelig allmenn interesse. Og at det ikke minst er aktuelt.

Akkurat dette temaet - med barneoppdragelse, sosiale medier annet utebladstoff er jo det mer eller mindre hele veien.

3
DrSchwei Hva f? NRK Lørdagsrevyen byttes ut med en "minidokumentar" om tenåringsbarn?! Lørdagsrevyen var i alle fall tidligere det mest sette programmet på NRK, og da forventer man vel en M...

Ja tenk! De valgte å sende et 20 minutters klipp fra en dokumentar noen har laget om tenåringsbarn... At de er litt odde, er vel knapt nyhet. Sa ikke Maria om Jesus: ....og hvis du først gjør noe, så er det et under...

Dagsrevyen passerte en terskel med denne lørdagsendingen. Programlederne elsker å få prøve seg som talkshowverter. Sitter med en eller annen på en pidestall og koseprater. Det mest spennende er om noen faller ned.

Boklanseringer, filmlanseringer og teater/kunstutstillinger osv osv fyller mer og mer tid. Youtubeinnslag tar tid. NRK bør passe på nå. Dagsrevyen er nå detronisert mtp nyheter. TV2, tabloid..javel, men ikke patetisk flaut som enkelte av dagsrevysendingene er nå.

Dette ble min suiste lørdagsdagsrevy. Den er nå så pinlig at jeg ikke gidder mer. Noen burde ta grep før det går med dagsrevyen som forbrukerinspektørene og programmet for/med innvandrere og nye landsmenn. Borte fra programmet er begge......snart er dagsrevyen i helgene vekk. De har jo ikke noe stoff lengre.

3

NRK tekst TV:

"Palestinsk bilfører skutt og drept"

«Palestinsk bilfører skutt og drept», meldte NRK tekst-tv kl. 15 fredag 16. august. NRK meldte også samme overskrift som en nyhetsnotis på sin nettside, den er tidsstemplet 15.39.

Det som egentlig sjedde:

Da var det gått over to og en halv time etter at palestineren Ala’a Harimi (26) fra Betlehem kastet den stjålne bilen han kjørte i til side og meide ned det israelske søskenparet Nahum (17) og Noam Nevis (19). Gutten ble alvorlig skadet og den unge kvinnen moderat skadet. En video av hendelsen tatt opp fra dashkameraet til en bil som fulgte like bak, tyder på at dette var et rent drapsforsøk med kjøretøy.

I vesten så kaller vi slikt for terrorangrep. Men NRK skrev kanskje "norsk ungdom banket opp i moske" nylig også ?

https://www.miff.no/terrorkrigen-mot-israel/2019/08/17skoleeksempel-i-tendensios-overskrift.htm?fbclid=IwAR06DDvDly3SeHCyEXtb1fwsaAN-D4LxVLSCJa6_tshuLzCtLWBKYEptajU

3
DrSchwei Merker jeg begynner å bli matt av disse klimagreiene nå - en ting er de mer dramtatiske tingene, men dette med endring av kosthold og en blogger som hevder at vegetarmat smaker så...

Hun vegetarbloggeren på NRK viste i tillegg frem en rett som inneholdt sikkert 50% avokado. Altså avokado som (sannsynligvis) har blitt fraktet fra Sør-Amerika og krever store vannressurser i produksjon. Altså noe av det mindre miljø- og «klima»-vennlige man kan spise...

3
GiPazzini_85 [sitat…] Det samme med Dax18 og for øvrig veldig mange programmer på P2. NRK har hatt ett ordentlig lærerikt program de siste årene og det var "Toje om Norge" med Asle Toje som ble...

Tidligere var halve lørdagen min satt av til P2. Først "Verden på lørdag". Deretter mediemagasinet "Kurer", "Ukeslutt" og podcast fra morgenens utgave av "verdibørsen". Gode programmer alt sammen.

Så flyttet jeg til sentral-Europa på grunn av jobb men fortsatte radiolyttingen. "Verden på lørdag ble til "Urix på Lørdag". Men en ting begynte å irritere meg. Europakorrespondenten var litt lite etteretterlig, manglende dekning og oppfølgningsspørsmål. Og hva h*n rapportere stemte ikke alltid med hva jeg så rundt meg hver dag. Etterhvert ble jeg bare ristende på hodet over enkelte av påstandene der. Tilslutt ga jeg opp hele programmet.

Ukeslutt var fremdeles interressant da det oppsummerte uken greit. Men dette programmet forfalt forbløffende raskt. Fra å flere gode debatter handlet det mer og mer om uinteressanne tullesaker. Jeg ga opp det også etterhvert.

Men hva med Verdibørsen? Interessanne og ofte uredde debatter som ikke var preget av avbrytelser og personangrep? Vel, de utviklet seg til å bli et feel-good program. Fremdeles har de noen interessanne tema, men som oftest er programmet preget av fjas. At de har fem programmer i uken har heller ikke økt kvaliteten.

Kurer holdt alltid høy kvalitet men det ble nedlagt tidligere i år. Synd. Vi kunne trengt et slikt program.

Et program jeg alltid hørte på søndager var søndagsavisen som senere ble til Ytring. Gode dype debatter. Så ble de også lagt ned.

Jeg synes det er synd at NRK med alle sine radiokanaler ikke har noen som gamle P2. "Toje om Norge" er forresten et glimrende program.

Ble litt vel mye P2 i en tv-tråd men men.

3

Litt tomt på Trump-fronten i kveld, klarer alltid uansett å få presset ut noe.. innslag om sjamaner i Peru som spår det amerikanske presidentvalget. Gleder meg til neste høst hvor nrks reporter skal dra ned til de samme peruanske sjamanene med bilde av erna solberg og gahr støre og høre hvem som vinner...

3

Dobbeltmoral av NRK. Fyren som halshugget lærern i frankrike har gjentatte ganger på nrk blitt omtalt som tsjetsjener.. Og det er nå ikke nødvendigvis feil å omtale han som det (har nå sin røtter derfra). Problemet er nå at denne mannen tydeligvis har bodd i frankrike i mange år og i så måte burde fortjene å bli omtalt som fransk(mann) på linje med slik nrk i kriminalsaker i norge ikke velger å separere ut mennesker basert på sin opprinnelse. Tydeligvis kommet itl frankrike som "boy", nå ble han 18... Skal vi tippe han også hadde et franskt pass.. ? Mediene gjør alt for å distansere myndighetene i land som frankrike, belgia, nederland osv fra den reelle situasjonen i landene de styrer... Som om det var en tsjetsjener som hadde sneket seg inn i frankrike.. fremfor en som tydeligvis har vært fostret opp i frankrike..

Utover dette.. Pinlig å se hvordan frankrikes leder (Macron) for det meste har skjøvet andre ministre foran seg for å si ting og uttale seg..

3

DrSchwei: Med mindre dette skulle løse en meget omtalt forsvinningssak (ikke at jeg kan komme på noen i øyeblikket)- så var det ikke rare toppsaken nei :-)

NRK hadde til og med en reporter på "åstedet"- så det eneste som manglet var at denne reporteren begynte å rapportere om "bak meg her" ;)

3

Jeg skulle ønske NRK ansatte folk med godt språk og behagelig mikrofonstemme.

I sendingene i forbindelse med kongeparets feiring var det ihvertfall to med både dialekt og dårlig mikrofonstemme. Kan disse ikke henvises til Vestlandssendingene ?

Den nyeste på Dagsrevyen, som tydeligvis er av innvandrerbakgrunn. er noe av det beste NRK har ansatt ! Så det lar seg gjøre å rekruttere gode medarbeidere.

2

Ungdommene finner ut alt av Justin på nettet. Trenger ikke å måtte vente på en nyhetssending som går på faste tider. La de eldre få fjernsynet i fred.

2
kansas00 [sitat…] Interessant at han klarte å si at man kunne spare mye på å betale med kort kontra kontant... Blir selvfølgelig et spørsmål om hvilket forhold man har til ordet "mye"... Ka...

Det er jo veldig typisk at folks handelturer før jul er "viktigere" for Dagsrevyen. Det er en del av "utviklingen".

For så vidt en kontrast til TV2 som hadde innslag fra BlåKors om at stadig flere må be om hjelp. For andre spiller det liten rolle om euroen er ganske dyr.

Euroen har jo vært på en del over 9 ganske lenge nå, at den går opp til nærmere 10 spiller neppe de veldig store utsalgene for de fleste.

2

"Da skal vi ha sport", sier sportsankeret, etter at hovedankeret hadde brukt 10 minutter på en nordmann som hadde sprunget maraton i helgen... Godt at det ble en dose sport etter sporten...

2

Dagens revy må Være en av de dårligste som er sendt de siste årene. Lavmål, med talkshow og insider. Er det et godt tegn når de har plass til alt dette, eller prioriterer de feil?

2
Eksberten Dem fikk visst masse kritikk for ikke å ha noe om maratonløpet i sportsrevyen i går, så dem ville vel ta igjen i dag. Med 3 kvarter dagsrevy, så har de mer tid til mer magasin og d...

dybdeintervjuer

???

Var det pludringen med løpedamen og nrks sportkommentator som skapte dybde?

Det finnes, etter min mening, snart ikke dybde i dagsrevyen i det hele tatt.

Bare et par som øver seg på å ta over pusekattprogrammet til Skavlan. Skavlan er så trøtt at han snart sovner hen. Publikum også.

2

Dagsrevy-tid på "oppfølgeren" til Bølgen, Skjelvet, nå igjen!?! Er jo ikke første gang denne filmen er omtalt i NRKs hovedsendinger.

Bølgen var jo en smule interessant, fordi det var basert på en reell trussel, men en skikkelig uinteressant klisje-film.

Nå skal det visstnok handl om et potensielt jordskjelv i Oslo. Totalt uinteressant...

2

Studiointervju med Gullestad ifm Baalsrud-filmen - dette er jo stoff som ble kjent lenge før jul!

Og det er tydelig at distriktene nå lager riksstoff i stedet for lokalstoff - blir merkelige innslag uten "start og hale". Må det være bedre med lokalstoff tilpasset lokale forhold, i stedet for at lokalkontorene skal presentere ting som går inn i rikssendingene.

2

Forstår mediene godt i deres prioriteringer. De er i en tidsalder der det meste skal måles på populæritet og seertall. Da kan de ikke lenger forholde seg til hva som er "viktig", men hva som gir interesse og fanger seerne. Skal man se f.eks vgd som et speil av dette så er jo f.eks sex-livet til trine schei grande av betydelig større interesse enn f.eks valget i tyskland. Hvordan skal de kunne forsvare tv-lisensen dersom de driver med nyhetsstoff som det store flertallet ikke har interesse av.

2

Søndagsrevyen i dag, er nyhetssending nesten uten nyheter. Starter (og slutter) med sport. Et inslag om Nethanjao i Munchen. Et innslag om taxinæringen og deres kjøring med pasienter. En påstand fikk stå ubesvart...Kontraktene er så dårlig at det er sosial dumping. Ikke noe oppfølgingsspørsmål om hvorfor selskapet da her levert et så dårlig anbud.. Så var det reportasje om en film Eastwood snart kommer med. En annen film som skal vises i Berlin. Hjemme hos en ambassadør og døra...

Kjedeligste nyhetssending på lange tider, og altså nesten klinisk uten dagens nyheter.

2
Langorm I dag er det valg i Pakistan. Sett i forhold til hvor mye tid NRK og TV2 bruker på dette valget, kan en undre seg over den generelle interessen for dette valget i Norge.

Det selger neppe like mye som oppslag om at det KAN bli høye strømpriser. Men valg i et av verdens største land synes jeg absolutt er slike ting nettopp Dagsrevyen skal ofre tid på - for å opplyse folket.

Selv har jeg en ganske høy terskel for å klikke inn på slike saker, men synes det var opplysende på høre på NRK P2 Nyhetslunsj i dag.

Det er nettopp slik jeg mener Dagsrevyen skal være også - det skal være en revy over det viktigste som har skjedd og bringe opplysning til folket.

IKKE fjase med reklame av amerikanske dårlige filmer, egenpromotering av Skam eller enkeltskjebner i helsevesenet.

2

Ingrid er død - en av de største i NRK gjennom mange tiår. Og så kommer en enkel reportasje langt ut i sendingen, uten vider kommentarer, intervjuer eller noe annet.

Skuffet. TV2 Nyhetene gjorde jo faktisk mer ut av saken.

2

Lignende innlegg

Aktuelt frode57 Siste svar

Nordsjøen neste!

Lille Napoleon har øvelse i Østersjøen. De åpner en ny rørforbindelse fra Norge til Polen. Noen som tror at Russland ikke vil hevne seg i Nordsjøen når de får ødelagt sine rør i Østersjøen. Så send d...
2
5 svar
Aktuelt silas Siste svar

Sabotasje av Nord Stream 1 og 2?

"Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader." "– Ødeleggelsene som skjedde i løpet av en dag på tr...
Bilde

Gassrørledningen Nord Stream 1 lekker både i svensk og dansk farvann

Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader.


Bilde e24.no
1
12 svar
Aktuelt vif_support Siste svar

Equinor

Igjen er det kommet forslag om å selge melkekua for kjøttvekta. Denne gang fra en fyr fra handelshøyskolen. Selvfølgelig under 'dekke' av det grønne skifte... https://www.aftenposten.no/meninger/kroni...
1
18 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Arfan Bhatti igjen

Komiske norske politi kommer trekkende med Arfan Bhatti som medhjelper til drapene foran London Pub. Gratulerer! Kan politimesteren finne seg noe annet å gjøre. Det høres ut som en vits. Siste mennesk...
2
21 svar
Laster...