Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Regjeringens reklamekanaler?

I dag avholder regjeringen to pressetreff som blir overført direkte i NRK og TV2-Nyhetskanalen. Tema er tiltak regjeringen setter inn vedr. økonomiske konsekvenser av pandemien. Pressetreffene ble behørig annonsert av disse kanalene i går, og er selvsagt imøtesett med stor interesse i befolkningen også, gitt situasjonen. Omgitt av fortløpende kommentarer av div. eksperter i studio, blir hele dagen dominert av regjeringens gjøren og laden inn i de tusen hjem, hvor nærmest hele befolkningen ikke har annet å gjøre enn å se på TV.

Ikke misforstå, jeg er tilhenger av at folk får vite, faktisk er det slik at folk får vite alt for lite om hva regjering og storting bedriver, senest gjeldende prosessen rundt fullmaktsloven.

Jeg synes det blir litt for voldsomt/intenst når Sanner åpnet seansen kl. 08.00 med biskopstemme/alvorlighet gå gjennom det grunnleggende rundt situasjonen, som folk fra før er meget vel kjent med. Vanligvis kontrolleres regjeringens arbeide i all stillhet av stortinget, hvor prosessene involverer berørte organisasjoner og høringsinstanser. Befolkningen får kunnskaper gjennom avisartikler og innslag/reportasjer på TV.

Det er måten TV-kanalene blir brukt på jeg reagerer på, her får regjeringen bruke disse som gratis reklamekanaler. Hvorfor var det ikke kontinuerlige pressetreff om regjeringens planlegging av fullmaktsloven, samt prosessen mellom regjeringen og stortinget?

1
39 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

farout05

Har regjeringen med sine pressekonferanser hentet ideen fra dokketeateret "Den blå planeten"?

https://www.youtube.com/watch?v=rXjSkHxZwTU&t=36s

1

IndocteCollectio

Har

Har du glemt dette?

Kan du vise til noe dokumentasjon at regjeringen presser seg på mer enn Vedum, hvis ikke så så er jo egentlig dine påstander verdt null og niks.

Så må du gjerne vise til dokumentasjon på at Vedum får større andel negativ omtale enn andre politikere, hvis du ikke kan dette så faller jo dette argumentet bort også.

1

timy3

Det er måten TV-kanalene blir brukt på jeg reagerer på, her får regjeringen bruke disse som gratis reklamekanaler. Hvorfor var det ikke kontinuerlige pressetreff om regjeringens planlegging av fullmaktsloven, samt prosessen mellom regjeringen og stortinget?

Det at regjeringen og det offentlige bruker TV-kanalene til å spre kunnskap og opplysninger, mener jeg er slik det skal våre.

Mere betenkt er jeg når det gjelder alle disse intervjuene med kulturpersoner, som har utgitt en bok eller gjort et eller annet, dette kaller jeg snikreklame.

1

farout05

Det at regjeringen og det offentlige bruker TV-kanalene til å spre kunnskap og opplysninger, mener jeg er slik det skal våre.

En hurtigere og bedre måte å få ut informasjon på er å sende meldinger til media, som så formidler videre. Da får man ut forkortet versjon med det som er viktig, og dermed langt lettere for folk å forstå.

Når regjeringen holder pressekonferanser sammen med Helsedirektoratet og FHI, går det bort mye tid til planlegging for å gjennomføre selve seansen. I regjeringen veksler man på deltakere for at alle partiene får være med på TV-reklamen, og man må finne tidspunkt som passer alle aktørene. Alt dette forsinker budskapet ut til folket, og bortkastet tid som aktørene kunne ha brukt i jobbene sine.

Pressekonferansene har skapt mye rør, verste eksempelet var vel da regjeringen fremførte raritetene ring 1 og 2, tiltaksnivå A, B, C og D, samt fargenivå gul, grønn og rød.

Og nå har tålmodige kommunetopper gått lei av å få corona-nyheter på pressekonferanser:

https://www.abcnyheter.no/nyheter/norge/2021/06/17/195766714/kommunetopper-lei-av-a-fa-coronanyheter-pa-pressekonferanser

Regjeringens pressekonferanser = trettende snikreklame.

1

IndocteCollectio

Det er helt naturlig at de som styrer landet får mye mediaomtale, slik har det alltid vært. Du må gjerne kalle det reklame men i all hovedsak er dette en del av media sin oppgave og handler ikke om reklame. Noe av det folkeopplysning og noe er fordi at eierne vet at dette "selger". Mer betimelig er det kanskje at Vedum har fått mer mediaomtale en svært, svært mange statsråder.

- Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har vært gjenstand for mye medieoppmerksomhet dette halvåret, faktisk har Sp-lederen blitt omtalt i flere artikler enn Venstre-leder og kunnskaps og integreringsminister Guri Melby, til tross for et svært innholdsrikt halvår med koronakrisen, sier fungerende analysesjef i Retriever, Ane Kathrine Strand,

Dette er kanskje noe du burde ta tak i, altså at en politiker som Vedum får så mye "gratis reklame".

1

farout05

Kommunetopper lei av å få corona-nyheter på pressekonferanser.

kommunetopper-lei-av-a-fa-coronanyheter-pa-pressekonferanser

Ikke noe å si på, disse "pressekonferansene" er til å bli syk av.

1

farout05

Ernas reklamekanaler NRK-TV og TV2 gjør befolkningen en bjørnetjeneste ved å la regjeringen fremføre viktig informasjon slik det er blitt sedvane, ved at regjeringen innkaller til "pressekonferanse" til et tidspunkt regjeringen bestemmer, og ved at regjeringsmedlemmer og representanter for helse lines opp bak en rekke av mikrofonstativ. Seanse heter det.

Får selv ikke tak i budskapet og har sluttet å følge med. Har snakket med mange som opplever det samme, man vet ikke hvilke regler som gjelder og må finne ut av det på andre måter. Så viser det seg at innvandrergrupper ikke forstår

https://klassekampen.no/utgave/2021-01-11/forstar-ikke-bergensk

Det må da være bedre at media henter informasjonen hos regjeringen så snart den foreligger, og bringer den ut til befolkningen på vanlig måte?

Da slipper man å følge med på tidspunkt for "pressekonferansene", og får informasjonen servert der man til vanlig finner nyhetsstoff. Da vil også innvandrene mye tidligere få informasjonen på sitt språk.

Vil NRK-TV og TV-2 snart kutte ut gratisreklamen for Høyre, og heller begynne å formidle nyheter på vanlig vis igjen? Slik det er nå er det vanvittig dårlig nyhetsformidling.

1

farout05

Nytt reklamestunt fra regjeringen nå på TV!

1

kristofferbd

Du er klar over at regjeringen er demokratisk valgte myndighetspersoner? Det hadde sett svært rart ut om de ikke brukte dette mandatet til å informere om tiltak som iverksettes under pandemien. Med seg har de jo toppbyråkrater, som ikke er demokratisk valgt, som skal balansere med faglig informasjon og råd. Jeg har svært liten tro på at regjeringen bruker pressekonferansene bevisst for å fremme seg selv.

1

farout05

Joda, regjeringen benytter NRK og TV2 sitt værsågod til å drive gratis reklame for seg selv på disse TV-kanalene.

Informasjonsflyten til befolkningen kunne ha skjedd mye hurtigere slik det var tidligere ved at journalistene foretar intervjuer f.eks i vandrehallen med tilgang til dokumenter, hvor journalistene videreformidler informasjon om vedtak m.v. direkte via radio og TV, gjennom telegrambyråene, pressemeldinger, osv.

På den måten kunne befolkningen ha fått informasjon dagen før det skjer nå, hvor folket og media må vente til et bestemt tidspunkt på dagen, hvor stort sett de samme maktpersonene stiller seg opp bak mikrofonstativ til en merkelig seanse, en slags uroppføring av et nytt musikkverk. Og budskapet er stort sett det samme, måned etter måned etter måned.

Hvis regjeringen hadde sendt en kort pressemelding om det som hadde endret seg siden i går, ville nøkkelpersonell i regjeringen, folkehelseinstituttet og helsedirektoratet spart massevis av tid til planlegging og andre forberedelser til reklame-TV-varianten. Og det beste: Innbyggerne ville ha mottatt informasjonen hurtigere og på en bedre måte.

Hvor lenge skal NRK og TV2 stille sine TV-kanaler til disposisjon for regjeringens gratis-reklame?

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Laster...