Media esc

Innlegg

Media

Mediepåvirkning?

Man skriver 1. februar og nyhetsbildet er jo interessant å følge med på i disse tider med alt fra mulige coronatiltaks-lettelser, Ukraina osv. osv. Og NRKs Nyhetsmorgen er vel verdt å holde seg til sånn på morrakvisten for å få med seg det viktigste, så radioen står gjerne på over litt tid, om så litt i bakgrunnen etter hvert. I sendingen kl. 06.30 så var ett av innslagene dette at et visst parti på ytterste venstre fløy nå ønsket fortgang (og liksom hadde et "sensasjonelt nytt" forslag om at de ønsket at regjeringen skulle få fortgang i arbeidet med å sørge for egen norsk produksjon av smittevernsutstyr for beredskapslagring (f.eks. smittevernsfrakker pluss div.), et forslag om slik produksjon var jo fremmet av forrige regjering i sin tid, uten at det vel er gjort noe videre med den problematikken senere hen da tydeligvis).

Nå satte altså NRK (fortjenestefullt) fokus på dette temaet, nå ved å intervjue en representant for nevnte ytterfløy-parti sånn grytidlig en morgen.. (tidlig på´n m.a.o.). I nærmest en bisetning ble det så nevnt at et visst parti på ytterkant av den demokratiske høyresiden av partifloraen riktignok hadde levert et konkret spørsmål/forslag til regjeringen allerede for en ukes tid siden... Men dette hadde tydeligvis ikke vært interessant for nevnte lisensfinansierte nyhetsformidler å ta opp den gangen... (Ikke i tidlige nyhetssendinger den gang ihvertfall, det "vet" jeg).
Ytre-venstresidepartiets talskvinne fikk kort omtale av dette flotte forslaget igjen kl. 07.30 og ca. kl. 07.38 på nytt, og da med reprise på intervjuet. Fulgte ikke med videre, men hørte på igjen i en slags rask nyhets-"oppsummering" ca. kl. 08.30 av det NRK regnet som visstnok de viktigste nyhetene denne morgenen. Da var den forresten utelatt den tidligere rause.. "bisetningen", altså den om at et visst annet opposisjonsparti "for noen dager siden" hadde innlevert sitt spørsmål til regjeringen i Stortinget.
Slikt kan nok være beregnet effektfullt for f.eks. påvirkningen av, i første omgamg meningsmålinger, det - og på sikt... --

Bare noen mulige kjetterske tanker om "mediemakt/påvirkning" dette her, men iallfall kun faktum i eksemplet det er vist til. (og kan etterprøves).

1
1 svar

Trenden fortsetter der det ser ut til at NRK er et velvillig mikrofonstativ for spesielt ett politisk parti, og tilsynelatende prioriterer innslag med dette opposisjonspartiet, når ikke-regjeringspartier skal komme til orde. Dette er nok ikke bare "synsing"/overfladisk observasjon heller. Ta f.eks. Dagsrevyen 7. februar, - tidlig i sendingen får vi et høyaktuelt innslag der NVE kommer med dystre prognoser om utviklinga på strømfronten utover, kanskje det ligger an til slike høye strømpriser også til høsten og neste vinter også osv., var den dystre spådommen. Og seerne denne kvelden (les; velgere...) grøsser sikkert ved tanken, iallfall "hvermannsen", om ikke de veldig velstående og "rikingene" da kanskje, skjønt det norske næringslivet kommer selvfølgelig til å blø også nå, og dermed fare for arbeidsplassene selvfølgelig.

Men ca. 3:25 ut i sendingen dukker så "redningsmannen" opp (igjen). Med alvorlig myndig og klangfull stemme proklamerer han at "nå må det tas radikale grep" osv., og budskapet om makspris på strøm bringes igjen på bane, må vite. Populære greier hos lettere fortvilte seere selvfølgelig, og egentlig liten grunn til forundring over at dette partiet bykser fram på meningsmålingene med slik gjentatt "platforming" hos statskanalen (ref. ts også).

Nå er det jo slik at det er spesielt to partier som har vært i front med dette med makspris på strøm, det første som lanserte ideen var jo såvidt jeg husker et større "protest-parti" på ikke-sosialistisk side, som vi alle skjønner hvem er, og så en dag eller to senere dette ovenfor nevnte, enn så lenge.., noe mindre partiet på sosialistisk side, og da med et "omvendt overbud" på noen rel. få lus-øre lavere makspris som sitt "lure" og sikkert fengende forslag, ( selv om det ikke ville utgjøre noe særlig forskjell i det store bildet).

Mon tro, hvorfor ble så ikke "like gjerne" denne gang det største av disse to partiene "plukket ut" til å representere opposisjonen, når det å da skulle kommenteres av ett parti i den sendingen om hva som bør gjøres mht. de høye strømprisene?

Forresten, jeg tror jeg vet svaret... Som lisensbetaler, antatt "svært" meningsberettiget :) Eller?

1

Lignende innlegg

Aktuelt vif_support Siste svar

Equinor

Igjen er det kommet forslag om å selge melkekua for kjøttvekta. Denne gang fra en fyr fra handelshøyskolen. Selvfølgelig under 'dekke' av det grønne skifte... https://www.aftenposten.no/meninger/kroni...
1
14 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Arfan Bhatti igjen

Komiske norske politi kommer trekkende med Arfan Bhatti som medhjelper til drapene foran London Pub. Gratulerer! Kan politimesteren finne seg noe annet å gjøre. Det høres ut som en vits. Siste mennesk...
2
21 svar
Aktuelt silas Siste svar

Sabotasje av Nord Stream 1 og 2?

"Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader." "– Ødeleggelsene som skjedde i løpet av en dag på tr...
Bilde

Gassrørledningen Nord Stream 1 lekker både i svensk og dansk farvann

Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader.


Bilde e24.no
1
6 svar
Laster...