Trenden fortsetter der det ser ut til at NRK er et velvillig mikrofonstativ for spesielt ett politisk parti, og tilsynelatende prioriterer innslag med dette opposisjonspartiet, når ikke-regjeringspartier skal komme til orde. Dette er nok ikke bare "synsing"/overfladisk observasjon heller. Ta f.eks. Dagsrevyen 7. februar, - tidlig i sendingen får vi et høyaktuelt innslag der NVE kommer med dystre prognoser om utviklinga på strømfronten utover, kanskje det ligger an til slike høye strømpriser også til høsten og neste vinter også osv., var den dystre spådommen. Og seerne denne kvelden (les; velgere...) grøsser sikkert ved tanken, iallfall "hvermannsen", om ikke de veldig velstående og "rikingene" da kanskje, skjønt det norske næringslivet kommer selvfølgelig til å blø også nå, og dermed fare for arbeidsplassene selvfølgelig.

Men ca. 3:25 ut i sendingen dukker så "redningsmannen" opp (igjen). Med alvorlig myndig og klangfull stemme proklamerer han at "nå må det tas radikale grep" osv., og budskapet om makspris på strøm bringes igjen på bane, må vite. Populære greier hos lettere fortvilte seere selvfølgelig, og egentlig liten grunn til forundring over at dette partiet bykser fram på meningsmålingene med slik gjentatt "platforming" hos statskanalen (ref. ts også).

Nå er det jo slik at det er spesielt to partier som har vært i front med dette med makspris på strøm, det første som lanserte ideen var jo såvidt jeg husker et større "protest-parti" på ikke-sosialistisk side, som vi alle skjønner hvem er, og så en dag eller to senere dette ovenfor nevnte, enn så lenge.., noe mindre partiet på sosialistisk side, og da med et "omvendt overbud" på noen rel. få lus-øre lavere makspris som sitt "lure" og sikkert fengende forslag, ( selv om det ikke ville utgjøre noe særlig forskjell i det store bildet).

Mon tro, hvorfor ble så ikke "like gjerne" denne gang det største av disse to partiene "plukket ut" til å representere opposisjonen, når det å da skulle kommenteres av ett parti i den sendingen om hva som bør gjøres mht. de høye strømprisene?

Forresten, jeg tror jeg vet svaret... Som lisensbetaler, antatt "svært" meningsberettiget :) Eller?

1
Laster...