Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Staten Israel har ingen rett til å eksistere !

Ja, i alle fall om man skal gå ut fra FN-vedtaket som førte til opprettelsen av staten Israel. Det er mye historieforfalskning ute og går på disse trådene som prøver å rettferdiggjøre Israels eksistens. Sannheten er at FN-vedtaket for opprettelsen av staten Israel der palestinerne bodde var en _anbefaling_, ikke en bestemmelse. Senere resolusjoner fra FN om å gi tilbake _okkupert_ land (som Israel ervervet ved krig) til palestinerne, slik at de millioner som er drevet på flukt kunne vende hjem, er ikke blitt fulgt.

Det er begått en forferdelig urett mot det palestinske folket, og det femstilles feil når midtøsten-konflikten ses på som en kamp mellom to like sterke parter. Likevel er prosessen som har skjedd irreversibel om man ikke vil ha mer blodsutgytelse og krig. Løsningen må være at palestinerne får land til en levedyktig palestinsk stat. Dette kan ikke skje uten at sionistene i Israel tøyles.

"Å erverve områder med makt er utillatelig, og følgelig skal områder som er okkupert på denne nåten gis tilbake" (Resolusjon 2949)

"Palestinerne har en umistelig rett til å vende tilbake til sine hjem og til sine eiendommer, som de er blitt forvist og fordrevet fra." (Resolusjon 3236)

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ Verden er urettferdig. Det prøver sosialister å gjøre noe med.

1
99 svar

99 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

bamse11

Doppler skrev: Verden er urettferdig. Det prøver sosialister å gjøre noe med.

Jeg håper inderlig at De gjør noe med Øverbefolkning i palestina så De klarer seg uten bistand så lenge de er gift med opp til 4 kvinner pluss mange fler på kontrakt så er det vel en god velferd når dei ikke klar å få mat på grunnd av at kvinner ikke kan jobbe. Tror De virklig av kvinner i Palestina kan stemme frit uten at mannen har tvunget De til å stemme det samme som han Da nå DE være totalt fraværene når det gjeller muslimsk tro.

1

haemet

Uansett om at enkelte slitter med at Israel eksisterer så fyller staen Israel 58 år i år!!!!!!!!!!!!

Her er en link for de som ikke tror det:

http://www.haaretz.com/hasen/spages/711959.html

1

Amasone

Jeg leste den samme artiklen. som forøvrig tok for seg at halvparten av Israel's uavhengighetserklræring besto av argumentasjoner. F.eks at landet en gang i forhistorisk tid var ett "fødested for det jødiske folk", er tynn og tildekker historiske realiteter, og kan ikke regnes som en tungtveiende grunn for at en ny jødisk stat skulle opprettes på bekostning av det palestinske arabiske folket.

Uavhengighetserklæringen viser til Theodor Herzl og til den første sionistiske kongressen som selv proklamerte "det jødiske folk's rett" til landet. Herzl: "Der (i Palestina), skal vi være en del av Europa's forsvarsverk mot barbariet* (The Jewish State, 1972).

Balfourerklæringen , deklarerte at de så med velvilje på etableringen av ett nasjonalhjem for det jødiske folket i Palestina. Og med hvilken rett kunne en kolonimakt etablere ett nytt "nasjonalhjem" , en ny stat i området? Deklarasjonen garanterte dessuten for "at ingenting skal skje som kan true de sivile og religiøse rettighetene til palestinerne, som på det tidspunktet utgjorde rundt 90% av befolkningen.

Ingenting av dette har blitt opppfylt, staten er opprettet på en bråte med argumentasjoner og ikke minst til fordervelse for det palestinske folket som har fått lide enormt etter staten Israel ble opprettet, til tross for at det arabiske folket sa tvert nei. Palestinere kjempet mot briter de også, med ett ønske om en egen stat.

Etter andre verdenskrige ble det også argumentert for at jøder var blitt forfulgt, myrdet i Europa, og er ikke ett avgjørende argument for å danne en nasjonalstat midt i ett vilt fremmed område. Dette er sionistisk visjon, og ikke nødvendigvis jødisk. Dessuten har ikke hele verden's jøder flyttet dit, de fleste liker seg tydeligvis utenfor Israel, men uavhengighetserklæringen brukte dette som ett argument, for at drømmen om Israel skal bli "forløst". Mens palestinerne skal flyttes ut ved etnisk rensning, noe israelske terrorgrupper viste vilje til å gjøre på ett tidlig stadium.

Det er jo riktig som du skriver at FN's hovedforsamling ANBEFALTE i 1947 at det ble opprettet en stat i Palestina. Den gangen kontrollerte USA FN, og tvang vedtaket igjennom. Avstemmingen ble utsatt 2 ganger da det nødvendige flertallet manglet, derfor drev USA vedtaket gjennom ved "press og tvang" i den grad at det grenset til skandale, iflg. den amerikanske forsvarsministerene James Forrestal (the Forrestal diaries). Vedtaket er ikke bindende, kun rådgivende.

Senere FN-vedtak ville, om de ble gjennomført umiddelbart ha oppløst Israel.

Artiklen stiller spørsmålet: for hva annet enn avslutningen på den eksklusive jødiske staten kunne blitt resultatet dersom disse FN-vedtakene ble tatt på alvor?

"Å erverve områder ved makt er utillatelig, og følgelig skal områder som er okkupert på denne måten gis tilbake, heter det i resolusjon 2949. Mesteparten av all jord under Israel er tatt fra palestinerne, og skal altså gis tilbake dem.

Du nevnte også resolusjon 3236 som omhandler flykninger.

Israel's legitimitet består av kolonimakten England's støtte, amerikansk manipulering i FN, sionistiske ideer om tilhørighet til landet, og europeisk jødehat samt skyldfølelse, som det ennå spilles på i stor grad overfor ynge nye generasjoner. Ingenting av dette oppveier palestinske rettigheter.

Det eneste som gir israel legitimititet er våpenmakt iflg. Midtøsten- kjenneren Robert Fisk, det er altså kun våpenmakt som ligger i bunnen for Israel's rett til å eksistere. Eksistensen kan dermed omgjøres, ved bruk av våpenmakt, men det er lite trolig, og lite ønskelig på grunn av ustabiliteten i Midtøsten, og for å unngå ytterligere menneskelige tragedier. Men sterkere krav til Israel må stilles, for å få slutt på den umenneskelige okkupasjonen og de stadige henrettelsene, fengslingene og tragediene som rammer det palestinske folket som følge av den bedritne okkupasjonen som mange støtter, men som heldigvis mange innser er helt inhumant med ett israelsk sjåvinistisk herredømme.

1

nemesis2005

Føresetnaden for at Israel skulle opprettast var at der skulle opprettast ein palstinsk stat parallelt. Israel har i snart 60 år trenert opprettinga av den palestinske staten i von om sjølv å kunne stjela dei palstinske områda. Difor ser eg på Israel som ein stat som eigentleg ikkje burde eksistere i dag.

1

Johasse

nemesis2005 skrev: Føresetnaden for at Israel skulle opprettast var at der skulle opprettast ein palstinsk stat parallelt. Israel har i snart 60 år trenert opprettinga av den palestinske staten i von om sjølv å kunne stjela dei palstinske områda. Difor ser eg på Israel som ein stat som eigentleg ikkje burde eksistere i dag.

-- Og det er sant, vet du?

Rart at Israel godtok en palestinsk stat allerede ved opprettelsen av Israel, mens araberlandene ikke godtok dette. Så dine faktakunskaper er litt tvilsomme. Hvor er forresten dokumenatsjonen på at 3000 sivile palestinere er blitt drept av Israel siden den siste intifadaen? Den dokumentasjonen venter jeg spent på, og jeg har ventet lenge nå.

1

KarlF

nemesis2005 skrev: "Føresetnaden for at Israel skulle opprettast var at der skulle opprettast ein palstinsk stat parallelt. Israel har i snart 60 år trenert opprettinga av den palestinske staten i von om sjølv å kunne stjela dei palstinske områda. Difor ser eg på Israel som ein stat som eigentleg ikkje burde eksistere i dag."

Dette er hva Israel er grunnlagt på:

http://www.mfa.gov.il/MFA/Peace%20Process/Guide%20to%20the%20Peace%20Process/Declaration%20of%20Establishment%20of%20State%20of%20Israel

"THE STATE OF ISRAEL will be open for Jewish immigration and for the Ingathering of the Exiles; it will foster the development of the country for the benefit of all its inhabitants; it will be based on freedom, justice and peace as envisaged by the prophets of Israel; it will ensure complete equality of social and political rights to all its inhabitants irrespective of religion, race or sex; it will guarantee freedom of religion, conscience, language, education and culture; it will safeguard the Holy Places of all religions; and it will be faithful to the principles of the Charter of the United Nations.

THE STATE OF ISRAEL is prepared to cooperate with the agencies and representatives of the United Nations in implementing the resolution of the General Assembly of the 29th November, 1947, and will take steps to bring about the economic union of the whole of Eretz-Israel.

WE APPEAL to the United Nations to assist the Jewish people in the building-up of its State and to receive the State of Israel into the comity of nations.

WE APPEAL - in the very midst of the onslaught launched against us now for months - to the Arab inhabitants of the State of Israel to preserve peace and participate in the upbuilding of the State on the basis of full and equal citizenship and due representation in all its provisional and permanent institutions.

WE EXTEND our hand to all neighbouring states and their peoples in an offer of peace and good neighbourliness, and appeal to them to establish bonds of cooperation and mutual help with the sovereign Jewish people settled in its own land. The State of Israel is prepared to do its share in a common effort for the advancement of the entire Middle East. "

Dette har vært og er det offisielle israels politiske intensjoner, at angrepene mot landet og de påfølgende mottiltak kan kalles "trenering" får stå for din egen regning, men denne karakteristikk savner etter min mening rot i virkeligheten og er bent frem dum all den tid de aktuelle områdene for en paralell stat mer eller mindre har vært å betrakte som krigssoner grunnet arabisk aggressjon.

-Karl F-

1

nemesis2005

Eg trur du skal lesa tråden min: A Colonizing Project Built on Lies Linken er gammal, men dagsaktuell.

1

Oktav

nemesis2005 skrev: Føresetnaden for at Israel skulle opprettast var at der skulle opprettast ein palstinsk stat parallelt. Israel har i snart 60 år trenert opprettinga av den palestinske staten i von om sjølv å kunne stjela dei palstinske områda. Difor ser eg på Israel som ein stat som eigentleg ikkje burde eksistere i dag.

Israel fulgte FN-vedtaket, men ble fra første dag angrepet av så å si alle landene i området. Palestinerne har jo selv flyktet fra Israel i hopetall, for så å bli nektet opphold i andre araberland. Snakk om solidaritet. Du bør snart se virkeligheten i øynene, og kreve litt av begge parter i denne konflikten. Utsagnene dine minner om den siste tidens oppgulp fra Irans president.

1

Askeladd3

Doppler skrev:

Ja, i alle fall om man skal gå ut fra FN-vedtaket som førte til opprettelsen av staten Israel. Det er mye historieforfalskning ute og går på disse trådene som prøver å rettferdiggjøre Israels eksistens. Sannheten er at FN-vedtaket for opprettelsen av staten Israel der palestinerne bodde var en _anbefaling_, ikke en bestemmelse. Senere resolusjoner fra FN om å gi tilbake _okkupert_ land (som Israel ervervet ved krig) til palestinerne, slik at de millioner som er drevet på flukt kunne vende hjem, er ikke blitt fulgt. >>> Svært mye historieforfalskning, det ble faktisk like mange jødiske flyktninger i 1948 men de har vel ikke rett til et sted å bo? Hva slags selektiv humanisme driver du å proklamerer?

Det er begått en forferdelig urett mot det palestinske folket, og det femstilles feil når midtøsten-konflikten ses på som en kamp mellom to like sterke parter. Likevel er prosessen som har skjedd irreversibel om man ikke vil ha mer blodsutgytelse og krig. Løsningen må være at palestinerne får land til en levedyktig palestinsk stat. Dette kan ikke skje uten at sionistene i Israel tøyles. >>> Si meg, har palestinere rett til Jordans territorium også om ikke Israel hadde tatt de i forsvarskrig? Jeg hørte ikke svaret gutt.

"Å erverve områder med makt er utillatelig, og følgelig skal områder som er okkupert på denne nåten gis tilbake" (Resolusjon 2949) >>> Det må vel gjelde palestinere også? Enn Jenin: er det lov å fabrikere en massakre?

"Palestinerne har en umistelig rett til å vende tilbake til sine hjem og til sine eiendommer, som de er blitt forvist og fordrevet fra." (Resolusjon 3236) >>> Har de hatt hjem som lå i Jordan også? HVa slags herrefolk er det vi har med å gjøre? De brenner flagget vårt, truer oss for åpen mikronfon og KREVER økonomisk vedlerlag for åIKKE drepe folk. Støtt slike folk du som privatperson, men ikke kall det for solidaritet.

1

Amasone

Askeladd3 skrev: >>> Svært mye historieforfalskning, det ble faktisk like mange jødiske flyktninger i 1948 men de har vel ikke rett til et sted å bo? Hva slags selektiv humanisme driver du å proklamerer? --------------------------

har de ikke rett til ett sted å bo? Tilbakevendingsloven gjelder jo kun for jøder, ikke for palestinere. Det er heller ikke ett flykningproblem blant sionister, mange jøder i England skrev under på en erklæring hvor de sa fra seg sin israelske rett til statsborgerskap. De var motstandere av hele Israel's politikk og militære nasjonale struktur.

>>> Si meg, har palestinere rett til Jordans territorium også om ikke Israel hadde tatt de i forsvarskrig? Jeg hørte ikke svaret gutt.

Og hva slags forsvarskrig sikter du til gutt? Den krigen som Israel selv startet i 1967? Territorelle krav til Jordan er uaktuelt, hvorfor ikke diskutere det som er kjernen i konflikten, istedet for å skyve en ikke-eksisterende problemstilling over på Jordan?

"Å erverve områder med makt er utillatelig, og følgelig skal områder som er okkupert på denne nåten gis tilbake" (Resolusjon 2949)

>>> Det må vel gjelde palestinere også? Enn Jenin: er det lov å fabrikere en massakre?

--------------------------

direkte latterlig argumentasjon da Jenin tilhører det palestinske folket. HRW har forøvrig oppklart denne saken for lengst, og kaller mange av de hendelsene som fant sted i Jenin for israelske krigsforbrytelser.

">>> Har de hatt hjem som lå i Jordan også? HVa slags herrefolk er det vi har med å gjøre? De brenner flagget vårt, truer oss for åpen mikronfon og KREVER økonomisk vedlerlag for åIKKE drepe folk. Støtt slike folk du som privatperson, men ikke kall det for solidaritet.

Mange palestinere bor allerede i Jordan, men i 1967 sa Jordan som suveren stat stopp til at flere flykninger skulle få statsborgerskap. Dette ville forøvrig blitt kalt for transfers og etnisk resning , noe Israel drømmer om, å skyve alle alestinere over vest for Jordan-elven, mens palestinere som har sine røtter ØST for Jordan ikke vil gi opp kampen om å få sine rettigheter i form av en palestinsk stat. Flykningleirene i Jordan er dessuten blant de bedre, men det betyr ikke at de som ikke bodde der fra før har en rett til å kreve statsborgerskap, mener du at Jordan skal ta ansvaret for Israel's okkupasjon og gi Israel retten til alle de okkuperte områdene?

Når du nevner det med brenning av flagg, så var dette ett mindretall, det er mange palestinere som har tatt avstand fra reaksjonen. Blitz-opprør i Norge, gir vel ikke ett ensidig bilde av hvordan nordmenn oppfører seg? Heller ikke mordet på en norsk statsborger utført av Mossad gir vel ett bilde av hvordan alle israelere oppfører seg, heller ikke bombingen av USS Liberty.

1

Sodapop

Mener du oppriktig at Israel startet krigen i 67? Det er ren historieforfalskning. Hva skulle de oppnå med å angripe hele Mittøsten? Har du tenkt på det før du spyr ut jødehatet ditt? Litt kritisk sans til din egen historie er påkrevd!

1

Askeladd3

Amasone skrev: Askeladd3 skrev: >>> Svært mye historieforfalskning, det ble faktisk like mange jødiske flyktninger i 1948 men de har vel ikke rett til et sted å bo? Hva slags selektiv humanisme driver du å proklamerer? --------------------------

har de ikke rett til ett sted å bo? Tilbakevendingsloven gjelder jo kun for jøder, ikke for palestinere. Det er heller ikke ett flykningproblem blant sionister, mange jøder i England skrev under på en erklæring hvor de sa fra seg sin israelske rett til statsborgerskap. De var motstandere av hele Israel's politikk og militære nasjonale struktur. >>>> Dette er en sammensatt problemstilling, og eksempelet ditt sier ingenting annet enn at det er uenighet blant jøder, noe annet ville vært en overraskelse. Når det gjelder de spesifikke personer jeg tenkte på har de ikke fått vende tilbake, men de går ikke rundt og bomber av den grunn. De har skapt seg et nytt liv gått videre for å si det sånn, det er vel en av grunnene til at de ikke ser hensikten med åbombe uskyldige for å få frem meninger. Disse jødene Amasone bodde ikke i det nåværende israel, de bodde i andre stater i midtøsten blant arabere. Har du ikke lurt på hvorfor det nesten ikke finnes jøder i irak etter 1948 feks?

>>> Si meg, har palestinere rett til Jordans territorium også om ikke Israel hadde tatt de i forsvarskrig? Jeg hørte ikke svaret gutt.

Og hva slags forsvarskrig sikter du til gutt? Den krigen som Israel selv startet i 1967? Territorelle krav til Jordan er uaktuelt, hvorfor ikke diskutere det som er kjernen i konflikten, istedet for å skyve en ikke-eksisterende problemstilling over på Jordan? >>>> Hvorfor har ikke FN da sagt at 1967 var angrepskrig? Den må du lenger ut på landet med gutt. Og ja vestbredden er opprinnelig Jordan så kan du vennligst forklare hvorfor ikke Jordan er en del av denne problemstillingen?

"Å erverve områder med makt er utillatelig, og følgelig skal områder som er okkupert på denne nåten gis tilbake" (Resolusjon 2949)

>>> Det må vel gjelde palestinere også? Enn Jenin: er det lov å fabrikere en massakre?

--------------------------

direkte latterlig argumentasjon da Jenin tilhører det palestinske folket. HRW har forøvrig oppklart denne saken for lengst, og kaller mange av de hendelsene som fant sted i Jenin for israelske krigsforbrytelser. >>>> Skjønner du hva jeg egentlig sier her? Jeg har overhodet ikke diskutert hvem som skal ha retten til Jenin. Jeg snakker om den påståtte massakren som ble slått stort opp i media som viste seg å være stank fra nedgravde hunder. På forhånd hørte vi fra palestinske "kilder" at det var snakk om massakre, Rød Larsen dro ned, og gikk langt på veg med på påstandene, men IDF nektet og FN måtte granske hele saken. KOnklusjon : ingen massakre, ikke i nærheten engang selv om det var konflikt mellom militante palestinere og IDF.

">>> Har de hatt hjem som lå i Jordan også? HVa slags herrefolk er det vi har med å gjøre? De brenner flagget vårt, truer oss for åpen mikronfon og KREVER økonomisk vedlerlag for åIKKE drepe folk. Støtt slike folk du som privatperson, men ikke kall det for solidaritet.

Mange palestinere bor allerede i Jordan, men i 1967 sa Jordan som suveren stat stopp til at flere flykninger skulle få statsborgerskap. Dette ville forøvrig blitt kalt for transfers og etnisk resning , noe Israel drømmer om, å skyve alle alestinere over vest for Jordan-elven, mens palestinere som har sine røtter ØST for Jordan ikke vil gi opp kampen om å få sine rettigheter i form av en palestinsk stat. >>>> jeg vet utmerket godt at mange palestinere bor i Jordan, har det falt deg inn å tenke på hvorfor ARafat prøvde å kuppe makten i Jordan da hans "palestinske folk" ikke fikk viljen sin overfor Hussein etter 1967?? Hvorfor tror du PLO ble opprettet nettopp etter denne krigen? 1968 .... Videre roter du med vest og øst her, selv om jeg skjønner hva du vil fram til.

" Flykningleirene i Jordan er dessuten blant de bedre, men det betyr ikke at de som ikke bodde der fra før har en rett til å kreve statsborgerskap, mener du at Jordan skal ta ansvaret for Israel's okkupasjon og gi Israel retten til alle de okkuperte områdene? " >>>> Jordan og Israel har inngått en forståelse. Kanskje det også kunne hjelpe om palestinerne for en gangs skyld klarer det samme???

"Når du nevner det med brenning av flagg, så var dette ett mindretall, det er mange palestinere som har tatt avstand fra reaksjonen. Blitz-opprør i Norge, gir vel ikke ett ensidig bilde av hvordan nordmenn oppfører seg? Heller ikke mordet på en norsk statsborger utført av Mossad gir vel ett bilde av hvordan alle israelere oppfører seg, heller ikke bombingen av USS Liberty. " >>>> Hehe, nei, sjekk pallywood du. Det skal gi litt av et inntrykk om masser, men rett skal være rett ikke absolutt alle er med på det, men du kan jo studere selv og se hvor mange palestinere som brukes for å simulere en krigssone med en israelsk kontrollpost uten at israelerne har løsnet et skudd. Det fabrikere sårede og krigssener, men IDF ikke skutt ETT skudd i den saken. Her snakker vi om teater og politisk propadanda. pallywood. tror du finner det med et bitte lite søk på google.com

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...