Midtøsten

olemt

Hva er galt med Tyrkia?

Tyrkia er i harnisk over at Israel dreper 9 tyrkiske blokadebrytere for å hente ut israelske gisler fra Mavi Marmara. At FN erkjenner aksjonen og blokaden i seg selv for lovlig er ikke nok til å få Tyrkia til å gi seg. Neida, der hiver de ut den israelske ambassadøren, og truer med at det neste bruddet på den folkerettslig godkjente blokaden blir en militær aksjon. Altså et militært angrep på Israel.

Samtidig dreper Tyrkia hundrevis av kurdere på Iraks territorium i gjentatte aksjoner, men får Irak eller Kurdistans lokale myndigheter noen unnskyldning for disse krenkelsene? Og hva med okkupasjonen av Kypros, hvor lenge skal den pågå? Hva med å unnskylde, eller i det hele tatt vedkjenne seg, folkemordet på halvannen million armenere? Tyskland skammer seg over folkemordet på jødene, men Tyrkia vil ikke høre snakk om massakrene i sin egen bakgård. Da tilter de i vinkel og blir fornærmet.

Fantastisk forøvrig at de hiver ut Israels ambassadør, mens den syriske ambassadøren for et regime som dreper sine egne borgere i tusentalls sitter trygt. Men på seg selv kjenner man vel kanskje andre?

Er det slik Erdogan gjenoppretter det ottomanske imperium? Gjennom ren dobbeltmoral, dumskap, provokasjon og menneskerettsbrudd samtidig som man skylder alt på alle andre?

Er det slike verdier som må vektlegges for å gjenopprette stillingen som en ledestjerne i den muslimske verden?

4
155 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Svenskeradden Hva er galt med Tyrkia? alt !

Og hva er galt med..

'Gates called Netanyahu an ungrateful ally to U.S. and a danger to Israel' The report was not the first instance of an alleged mistrust of Netanyahu by global leaders. Earlier in the year former Downing Street communications chief Alistair Campbell indicated that former Prime Minister Tony Blair felt that the Israeli PM was untrustworthy. In the second volume of his diaries, wrote candidly of the British view of then, and current, Netanyahu, saying Foreign Office officials had nicknamed Netanyahu "the armor-plated bullshitter."

Campbell goes on to say that this view was not held exclusively by U.K. officials, adding that former premier, and current Defense Minister Ehud Barak told Blair during a meeting that he was "was pessimistic because Bibi was a total bullshitter."

http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/gates-called-netanyahu-an-ungrateful-ally-to-u-s-and-a-danger-to-israel-1.382828

1
StellaStai Og hva er galt med.. 'Gates called Netanyahu an ungrateful ally to U.S. and a danger to Israel' The report was not the first instance of an alleged mistrust of Netanyahu by global...

Og hva er galt med.. 'Gates called Netanyahu an ungrateful ally to U.S. and a danger to Israel'

Dette er avsporing. Hold deg til tema: Hva er galt med Tyrkia.

Eller er du blant dem som ser mellom fingrene med hva Tyrkia driver med så lenge de opponerer mot Israel?

1
olemt [sitat…] Dette er avsporing. Hold deg til tema: Hva er galt med Tyrkia. Eller er du blant dem som ser mellom fingrene med hva Tyrkia driver med så lenge de opponerer mot Israel?

Blant alle de du nevnte glemte du Armenia.. ?

Eller var det for at..

Turkey and Armenia signed twin protocols in 2009 to bury a century of hostilities but the two countries did not have enough political will to move forward with the protocols.

Har link også om du trenger den!

1

Tyrkia har fulgt en urovekkende retning de siste årene. De burde ikke glemme at Vest-Europa og USA er det eneste grunnen til den økonomiske veksten de har hatt.

1

Tyrkia er i harnisk over at Israel dreper 9 tyrkiske blokadebrytere for å hente ut israelske gisler fra Mavi Marmara. At FN erkjenner aksjonen og blokaden i seg selv for lovlig er ikke nok til å få Tyrkia til å gi seg. Neida, der hiver de ut den israelske ambassadøren, og truer med at det neste bruddet på den folkerettslig godkjente blokaden blir en militær aksjon. Altså et militært angrep på Israel.

Hehehe

1

Samtidig dreper Tyrkia hundrevis av kurdere på Iraks territorium i gjentatte aksjoner, men får Irak eller Kurdistans lokale myndigheter noen unnskyldning for disse krenkelsene? Og hva med okkupasjonen av Kypros, hvor lenge skal den pågå? Hva med å unnskylde, eller i det hele tatt vedkjenne seg, folkemordet på halvannen million armenere?

Det eneste positive med Tyrkias oppførsel er at et eventuelt EU medlemskap kan de bare glemme.

1
olemt [sitat…] Jeg nevnte Armenia. At armenerne for en stor del har latt seg utmatte av den tyrkiske avvisning av eget ansvar er dessverre en mulighet. Det finnes nok en grense for hvor...

Det finnes nok en grense for hvor lenge man gidder å snakke til veggen.

Ja du veit: Når du har snakket til en vegg i 100 år så blir man drittlei etterhvert.

Tyrkia benekter jo som kjent fra offisielt hold at det dreier seg om et folkemord, ingen overgrep innrømmes til tross for overveldende dokumentasjon. Og de som er modige nok til å komme med slike innrømmelse-som feks forfatterne Ohmar Pamuk og Elif Safak-forføles. Man har selvsagt en egen lov brukes for å rettsforfølge tyrkere som dem som er frekke nok til å kalle hendelsene for et folkemord.

Det ironiske er at Tyrkias hardnakkede historieforfalskning trolig har bidratt til at folkemordet på armenerne har fått mer oppmerksomhet enn det den ville ha fått om tyrkerne kom med de innrømmelser de burde komme med. Og hele verden vet hva som skjedde, så å benekte folkemordet er som om nazister som benekter Holocaust.

2

Tyrkia er i harnisk over at Israel dreper 9 tyrkiske blokadebrytere

Det hade ikke brytit noen blokade, Israel drepte de 9 sivile tyrkiske statsborgerne på internationellt vatten med sirka 30 skott, bl.a. i huvud och rygg.

1
lusekoftan [sitat…] Det hade ikke brytit noen blokade, Israel drepte de 9 sivile tyrkiske statsborgerne på internationellt vatten med sirka 30 skott, bl.a. i huvud och rygg.

Går man til angrep på myndighetene blir man stanset. Det kan umulig komme som et sjokk på noen. Israel vet hva det vil si å få sine egne vernepliktige tatt som gisler. Det var det som ble forsøkt her. Ganske idiotisk å gjøre det med bevæpnete soldater i nærheten.

1
ole41 [sitat…] Ja du veit: Når du har snakket til en vegg i 100 år så blir man drittlei etterhvert. Tyrkia benekter jo som kjent fra offisielt hold at det dreier seg om et folkemord, ing...

Det ironiske er at Tyrkias hardnakkede historieforfalskning trolig har bidratt til at folkemordet på armenerne har fått mer oppmerksomhet enn det den ville ha fått om tyrkerne kom med de innrømmelser de burde komme med.

Det tror jeg du har helt rett i. Og Tyrkia kunne fremstått som en mer seriøs nasjon om de hadde tatt dette ansvaret. Men vi kan ikke skylde dette på dagens makthavere alene. Det har vært den tyrkiske holdningen hele tiden. Aggressiv fornektelse. Og om vi gjorde noe galt fikk hver eneste armener akkurat det de fortjente.

1
lusekoftan [sitat…] De sivile tyrkiske statsborgerne var på internationellt vatten da staten Israel angrep dem med våpen i hand og drepte nio av dem.

Det beste for dem selv hadde naturligvis vært å følge israelsk marines ordre om å skifte kurs og ikke fortsette å følge sin uttalte kurs og målsetning om å bryte blokaden av Gaza. Og dersom de ikke hadde tatt fire israelske soldater som ikke hadde dødelige våpen i sin besittelse som gisler hadde de fått leve.

1
lusekoftan [sitat…] De beste hadde naturligt vært att ikke Israel dreper mennesker utenfor sitt eget territorium.

Det beste hadde vært om de ikke trengte å gjøre det tenker jeg vi sier. Tyrkia har forøvrig drept mange flere utenfor sitt eget territorium i det siste. Og her snakker vi ikke om internasjonalt farvann, men den vennligsinnede naboen Irak. Så hva er det som gir Tyrkia rett til å hyle og bære seg over hva andre foretar seg egentlig?

1
lusekoftan Så du mener Israel derfor har rett at drepe tyrker utenfor sitt eget territorium ?

Ingen har rett til å drepe noen, hverken utenfor eller innenfor.

Men Israel hadde rett til å stanse og borde skipet. Dessverre ble det en kaotisk slosskamp hvor soldatene fikk grisebank og noen ble dratt ned under dekk.

Selv om israel feilet totalt. så er tyrkerne og spesielt de martyrsøkende, medskyldig i tragedien. To eller tre israelske soldater ble også skutt med egne våpen, flere ble knivstukket samt at den som ble sluppet med hodet først ned på dekket under var alvorlig skadet.

Hvis situasjonen hadde vært snudd og det var et israelsk skip som forøkte å bryte en tyrkisk blokade, og det var tyrkiske soldater som rappelerte ned på dekk, så hadde ikke utfallet blitt noe bedre dersom soldatene ble angrepet av israelere og tatt til fange. Jeg personlig tror det hadde gått langt verre.

1
lusekoftan [sitat…] Også at drepe 9 sivile utenfor Israels territorium med sirka 30 skott, blant annet i hoved og rygg ?

Nei, det var i stor grad en veldig uheldig konsekvens av det endte opp i en kaotisk slosskamp hvor soldatene fikk grisebank og noen ble kidnappet og dratt ned under dekk, og at to eller tre israelske soldater ble skutt med egne våpen, flere ble knivstukket samt at en ble sluppet med hodet først ned på dekket under og ble alvorlig skadet.

De tyrkiske martyrene og medlemmene av terrorkoblede IHH skulle ikke valgt vold, og Israel burde vært bedre forberedt på å møte eventuell vold.

Men en ting har vi alle lært, nemlig at fredsaktivister ikke alltid er spesielt fredelige. Noen fredsaktivister er åpenbart villige både til å drepe og til å bli drept. For disse martyrene er konfrontasjon en win-win -situasjon.

1

Lignende innlegg

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
15 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
3 svar

Vanlige folk får ikke hjelp av AP og SP

SP ordfører, AP ordfører - bryr seg ikke om en hjelpeløs mor som fortvilet forsøker å skaffe hjelp fra en nådeløs kommune. AP og SP i Regjering. SP og AP med ordfører og varaordfører. Hvorfor har jeg...
Bilde

- Føler meg nesten lurt

Beathe har jobbet i flere år for å få hjelp med sønnen (20). På veien har hun pådratt seg PTSD, mistet venner og sett sønnen forfalle.


Bilde www.dagbladet.no
1
1 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Truet via telefon

Så har jeg blitt oppringt og blitt truet med at det kan skje en ulykke. Sykkelulykke. Morsomt med ytringsfrihet . Norge . Litt av et demokrati.
1
1 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
2 svar
Laster...