Midtøsten

Fico

Et trygt forankret Palestina

I Aftenposten.no kan vi nå lese vedlagte gode innlegg om mulighetene for en fredelig utvikling av en palarabisk stat . Støre hevder at palaraberne har en legitim rett til å proklamere sin stat nå i september, dog uten at han kan si hvilker legitime rettigheter palaraberne har.

Og selve problemet er vel egentlig det at palaraberne ikke har opparbeidet seg de rettighetene, som gjør deres proklamasjon legitim, vil nå jeg si.

Sitat:

Et trygt forankret Palestina

SAMUEL BODD - INFO Midtøsten

MIDTØSTEN. Fred skapes gjennom forhandlinger, ikke ved å erklære et område for sitt.

Varig fred. Vi som ser frem til en varig fred og en tostatsløsning, ser med bekymring på forsøkene på å etablere en ny stat i Midtøsten uten avklarte grenser og ansvarsområder.

Truer egen befolkning.

Istedenfor ønske om fred og stabilitet, vil en ensidig egenerklært palestinsk stat som ikke er fremforhandlet med Israel kunne bli ødeleggende for palestinerne selv og hele Midtøsten-regionen. Især hvis Hamas kommer til makten. En statsdannelse med en befolkning uten demokratiske tradisjoner eller utsikter, vil være en ny gren på stammen av regimer som baserer seg på undertrykking av egen befolkning.

http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/article4220078.ece#xtor=RSS-3

1
5 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

MIDTØSTEN. Fred skapes gjennom forhandlinger, ikke ved å erklære et område for sitt.

Det forklarer det meste når det gjelder Isarel. ...

1

Her ser vi en informativ situasjonsbeskrivelse i forkant av palarabernes henvendelse til FN om sin statsdannelse. Balansegangen er tydelig beskrevet, og utfallet ser ut til å kunne være temmelig uforutsigbart. Til og med et utfall som betinger omkamp om Israel er tatt med, selv om det later til å bryte med deler av FNs viktigste målsetting for medlemslandene.

Sitat Rolf Berg , tidligere norsk ambassadør

Årets FN-thriller

FNs behandling av en palestinsk statsdannelse kan få store konsekvenser for regionen, enten den fører til mer eller mindre politisk uro.

Årets politiske thriller i FN er sannsynligvis verdensorganisasjonens behandling av en palestinsk statsdannelse, både på grunn av FN-behandlingen og mulige regionale følger. Behandlingen åpner muligheter både for dem som søker å fremme prosessen og for dem som ønsker å skape mer politisk uro i regionen. Blant de sistnevnte tilhører den hardt pressede syriske president, det iranske regime og grupper som Hamas og Hezbollah.

Sikkerhetsrådet og Generalforsamlingen

Israelske sikkerhetsbehov

Flyktninger

Jerusalem

Palestinsk omkamp om FNs delingsresolusjon?

http://www.minervanett.no/2011/09/08/arets-fn-thriller/

1

Og dette som sies her, har jo vært kjent lenge. Men hva som er USAs begrunnelser for et slikt standpunkt er enda ikke offisielt, de som prater med USA om det vet vel sannsynligvis hva grunnen kan være, og da er det vel slik at USA prater for døve ører:

USA vil legge ned veto mot Palestina som egen stat

USA har besluttet å legge ned veto mot palestinernes forsøk på å bli anerkjent som en egen stat av FN. Men palestinerne nekter å gi seg og vil likevel bringe sin sak inn for FN den 19. september.

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/midtosten/artikkel.php?artid=10098349

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
47 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
30 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
11 svar
Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
1 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
1 svar
Laster...