Midtøsten

aicat

Spillet om byggetillatelser i Øst-Jerusalem

Slik får du bygningstillatelse i Øst-Jerusalem (Level: Hard, Palestinians only)

- Bevis at du eier tomten. Problem: Det aller meste av Øst-Jerusalem er privateid fra britisk og ottomansk tid, og derfor ikke registrert hverken hos israelske myndigheter eller i de mangelfulle jordanske registrene. Hint: Pass godt på eventuelle skjøter fra forfedrene dine – du får sannsynligvis ingen nye nå. NB: Hvis du eier tomten sammen med en slektning som bor på Vestbredden, kan det hende at israelske myndigheter henter frem loven om «Guardian for Absentee Landlords» og eksproprierer alt sammen. I så fall: Game over.

- Vent, vi er ikke helt ferdige: Var du ikke registrert hos israelske myndigheter som eier, men klarte likevel å hoste opp riktige skjøter? Vel, hvis papirene er datert etter 1967, går det dessverre ikke; hva om det sitter en palestiner isolert på Vestbredden som egentlig er den rette eieren? Han kan jo ikke fremme sitt krav nå, så da kan du ikke bygge her. Det skjønner du sikkert.

- Tilleggsoppgave (dersom borgermester Nir Barkats «Jerusalem Master Plan 2030» blir vedtatt): Bevis at du vil bygge på en tomt som (1) ikke er underlagt miljørestriksjoner, og (2) ikke er av arkeologisk eller religiøs betydning for jødedommen. Klarte du den? Flott, du går videre!

Mellomrunde. Dette bør vel gå greit?

- Sørg for underskrifter fra samtlige grunneiere.

- Få en bekreftelse fra justisdepartementet på at det ikke finnes andre som gjør krav på tomten.

- Få en bekreftelse fra Custodian of Absentee Property på at dette ikke er deres område.

- Få en bekreftelse fra det israelske kartverket på at dette området er registrert og ikke har konkurrerende krav.

Er du fortsatt med? Gratulerer! Vi går løs på hovedrunden.

Du er nå klar til å tenke fremover. Håper du har stinn lommebok på tross av det lave lønnsnivået, den høye arbeidsledigheten og familien du har å fø på, for dette koster flesk. Beløpene er angitt i norsk kroner.

Du må fremskaffe følgende (for et hus på 200 m2):

- Avgift for å innlede saken, 3 500,-

- Utviklingsavgift, 27 000,-

- Vei- og fortausavgift, 30 000,-

- Vann (tilkobling), 9 000,-

- Vann (utbygging), 30 000,-

- Avløp, 28 000,-

- Verdiøkningsavgift 20 000,-

- Administrative avgifter 28 000,-

Om det er noen trøst: Det koster sannsynligvis ikke like mye å bygge selve huset – hvis den tid kommer! (Er du blant dem som synes dette blir så dyrt at du foretrekker å bygge ulovlig? Vel, det er ditt valg – du vet hva du risikerer!)

Det var det. Nå er det bare å sende inn søknaden. Til informasjon: I 2008 ble det sendt inn 109 søknader fra palestinere i Øst-Jerusalem – 18 av dem ble innvilget. Det er nesten 20%.

Jo flere som søker, jo flere får? Mulig det. I så fall er det bare å sette i gang: Etter de israelske myndighetenes egne beregninger krever den naturlige veksten i Øst-Jerusalems palestinske befolkning 1 500 nye boliger pr. år.

(Kilder: Meir Margalit: «No place like home»,

http://www.alquds.edu/en/jerusalem-news/2993-No-Place-Like-Home-By-Meir-Margalit.html

The Civic Coalition for Defending Palestinians' Rights in Jerusalem: «Aggressive urban planning»,

UNOCHA: «The Planning Crisis in East Jerusalem: Understanding the phenomenon of 'illegal' construction»)

http://www.ochaopt.org/documents/ocha_opt_planning_crisis_east_jerusalem_april_2009_english.pdf

http://reliefweb.int/node/306877

http://www.haldane.org/pdfs/ASF%20Housing%20Rights%20Report%20(May%202011).pdf

http://www.middleeastmonitor.org.uk/downloads/reports/the-judaization-of-jerusalem.pdf

1
0 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Lignende innlegg

Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
24 svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
23 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Liberale samfunn sin skyld

Det som skjer på Kongsberg og i København viser svakheten ved det noen kaller det liberale samfunn. Jeg kjenner begge land og det som slår i mot meg er den dårlige psykiatrien. Unge som ikke komme ut...
1
8 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
41 svar
Laster...