Midtøsten

JohnHancock

Hvem begynte? Jødene eller muslimene?

Idag ser vi et ekstremt hat mellom jøder og muslimer som går langt tilbake i tid. Dette spørsmålet er kanskje kontroversielt og like tabu som å si n-ordet (rasistisk grunnlag) eller krenke en som er fysisk handikappet.

Jeg vil ikke lage krangel, men ha en åpen debatt om oppavet til dette hatet. Hvis noen her kjenner historiske begivenheter eller lignende så ta det gjerne opp så vi får en debatt her.

Mvh

John Hancock

1
52 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Idag ser vi et ekstremt hat mellom jøder og muslimer som går langt tilbake i tid.

Det er kjent at muhammed hatet jøder og startet i sin tid med å henrette hele stammer.

Det er der den hellige handlingen "behead" kommer fra.

Nå var det ikke bare jøder han slaktet da. Det er da også noen som legger skylden på Abraham som ikke var tomodig nok og måtte ha seg med en trellkvinne, det ble det en "bastard" unge ut av, slik ble det konflikter med den "ekte" sønnen isak og hans mor.

1

Idag ser vi et ekstremt hat mellom jøder og muslimer som går langt tilbake i tid.

Dette skal visstnok være et eksempel på en svært tidlig etnisk rensning. Det skal være muslimske vitenskapsmenn som står bak disse undersøkelsene, men plagingen av jødene har vel alltid foregått?

FICO 25.04.11 15:02

Jøder:Historisk etnisk rensning

Dagbladet.no trykker i dag en bokanmeldelse , om blant annet en tidlig etnisk rensning av jøder som skal ha funnet sted i året 627 blir det påstått av muslimske historikere. Da har den sine ord i behold så lenge, som eventuelt har sagt at utrydding av jødene har funnet sted i uminnelige tider, og da kan det bli vankelig å få Hamas til i dag å ikke skulle være interesserte i å tilintetgjøre staten Israel og jødene . Men det står mye mer i denne anmeldelsen i dagbladet, som burde interessere langt de fleste.

Sitat:

Sjokkerende møte med Muhammed

.Behovet for Halvor Tjønns bok er hevet over enhver tvil.

http://vgd.no/samfunn/midtoesten/tema/1647267/tittel/joeder-historisk-etnisk-rensning

1
Fico [sitat…] Dette skal visstnok være et eksempel på en svært tidlig etnisk rensning. Det skal være muslimske vitenskapsmenn som står bak disse undersøkelsene, men plagingen av jødene...

Jøder:Historisk etnisk rensning

Ja jeg har faktisk lest boken og er den største grunnen til at jeg startet denne tråden.

Det ser ut til at denne etniske rensningen startet på den arabiske halvøya. Det ser også ut til at en uoverenstemmelse mellom jødene og Muhammed førte til blant annet dette hatet vi ser idag. Retningen muslimene skulle be mot ble også byttet etter denne uoverenstemmelsen.

Mvh

John Hancock

1
Gog-magog [sitat…] Det er kjent at muhammed hatet jøder og startet i sin tid med å henrette hele stammer. Det er der den hellige handlingen "behead" kommer fra. Nå var det ikke bare jøder ha...

Det er kjent at muhammed hatet jøder og startet i sin tid med å henrette hele stammer.

Ja og at de første stammene han angrep faktisk var en av hans allierte i sin tidligste krigføring mot sin tidligere stamme.

Det du sier om Abraham er nytt for meg. Har du mer du kan føye til der? Det kunne vært interessant.

Mvh

John Hancock

1

Hvis noen her kjenner historiske begivenheter eller lignende så ta det gjerne opp så vi får en debatt her

Mens eldre historie er lærerikt og interessant, tror jeg det er en avsporing å knytte det som direkte årsaker til dagens konflikter - spesielt dersom man bruker det for å "dekke til" adskillig mer nærliggende årsaksforhold.

Skal man se på dagens situasjon, er opprettelsen av en jødisk stat (og forberedelsene på en slik opprettelse) på land som araberne oppfattet som "sitt", og etterhvert Israels okkupasjonspolitikk klare kjerner i konflikter og spente situasjonen vi har sett de siste hundre årene.

Mens Israel helt klart har "kommet for å bli", er problemstillingene rundt okkupasjonspolitikken noe som kan og må løses med handling - spørsmålet er om Israel går gjennom den nødvendige forandringen med åpne eller lukkede øyne...

1
NiGoZeroIchi [sitat…] Mens eldre historie er lærerikt og interessant, tror jeg det er en avsporing å knytte det som direkte årsaker til dagens konflikter - spesielt dersom man bruker det for å...

Skal man se på dagens situasjon,

Det er helt sikkert at det er noe helt annet i dagens situasjon. Uansett hva som skjer nå eller hva som er årsaken så går det meste tilbake. Det er vel historie som gjentar seg. Det tør jeg si for det er ikke stor forandring og målene er de samme.

Mvh

John Hancock

1
Knut_Oscar_Stålisen

"Skal man se på dagens situasjon, er opprettelsen av en jødisk stat (og forberedelsene på en slik opprettelse) på land som araberne oppfattet som "sitt", og etterhvert Israels okkupasjonspolitikk klare kjerner i konflikter og spente situasjonen vi har sett de siste hundre årene.", skrives det.

Dette har selvfølgelig ingenting å si for den århundrelange konflikten mellom islam og jødedom. Det som disse hendelsene først og fremst har betydning for, er holdningene til de norske anti-israelerne. For disse kan dannelsen av Israel (men ikke den samtidige dannelsen av Jordan) brukes som en politisk begrunnelse for å videreføre de gamle anti-jødiske holdningene som vår verdensdel har vært fylt opp av.

Av naturlige årsaker fikk den klassiske, europeiske antisemittismen en knekk i omdømmet for noen tiår siden. Men akkurat de samme holdningene videreføres for en stor del i deler av det norske miljøet som er mest kritiske til Israel. Nå som såkalt politisk korrekt Israel-kritikk.

Men for mottakerne av kritikken – de israelske jødene – oppleves denne som like drepende som tidligere tiders anti-semittisme. Og den rammer antakelig akkurat slik som avsender har tenkt seg.

Nei, vi må nok lenger tilbake enn 1948 for å finne årsakene. For øvrig er dette et interessant tema. Jeg har også lest om Muhammeds tidlige folkemord på jøder. Hvorfor klarte ikke jødene å forsvare seg? Levde de i strid med hverandre, eller så de ikke poenget med selvforsvar? Det lurer jeg på.

1
JohnHancock [sitat…] Ja og at de første stammene han angrep faktisk var en av hans allierte i sin tidligste krigføring mot sin tidligere stamme. Det du sier om Abraham er nytt for meg. Har du...

Det du sier om Abraham er nytt for meg. Har du mer du kan føye til der? Det kunne vært interessant.

Dette er bibelsk og Abraham er stamfar til jøder og muslimer.

Abraham ble lovet en arving av gud, han ble utolmodig etterhvert som tiden gikk og Sarah hans kone ble eldre og eldre.

Etterhvert ga dem opp å få en ektefødt sønn og gjorde som skikken da tillot, de valgte en trellkvinne Hagar var hennes navn, som skulle gi Abraham en arving. Så gikk det som det måtte gå, Hagar fødte en sønn ved navn Ismael, problemet var at etter Ismael så ble Sarah gravid og fikk sønnen isak.

Det sier seg nesten selv hva som da skjedde, Hagar og Ismael ble forvist fra stammen, fordi det var Isak som var den ekte arvingen.

Kort fortalt.

1
Gog-magog [sitat…] Dette er bibelsk og Abraham er stamfar til jøder og muslimer. Abraham ble lovet en arving av gud, han ble utolmodig etterhvert som tiden gikk og Sarah hans kone ble eldre...
Knut_Oscar_Stålisen

Det sier seg nesten selv hva som da skjedde, Hagar og Ismael ble forvist fra stammen, fordi det var Isak som var den ekte arvingen

Hvis forholdene utviklet seg slik med forvisning og utstøtelse av familiemedlemmer, kan jeg skjønne at det gir grobunn for store konflikter. Vet du om muslimene forteller den samme historien som jødene, og hvordan vinkles det i tilfelle hos dem?

1
Knut_Oscar_Stålisen "Skal man se på dagens situasjon, er opprettelsen av en jødisk stat (og forberedelsene på en slik opprettelse) på land som araberne oppfattet som "sitt", og etterhvert Israels okku...

Det som disse hendelsene først og fremst har betydning for, er holdningene til de norske anti-israelerne.

Målet til mange av disse du kaller "anti-israelerne" er jo at Israel faktisk finner sin plass og blir akseptert blant landene i nærområdet - men de skjønner at viktige steg for å nå dette målet er å (1) avslutte okkupasjonen og (2) også ha en viss ydmykhet over historien til de som fikk en mye vanskeligere situasjon grunnet statens opprettelse.

Mens enkelte som kaller seg "pro-israelere" ønsker at landet skal holde en stø kurs mot en stadig mer problematisk situasjon både innen- og utenriks...

Hvilke av disse som er egentlige venner av staten Israel kan man jo lure på...

2
Knut_Oscar_Stålisen [sitat…] Hvis forholdene utviklet seg slik med forvisning og utstøtelse av familiemedlemmer, kan jeg skjønne at det gir grobunn for store konflikter. Vet du om muslimene forteller...

Vet du om muslimene forteller den samme historien som jødene, og hvordan vinkles det i tilfelle hos dem?

Vel de krangeler om Hebron, det sies at Abraham som er patriark for både muslimer og Jøder er gravlagt der.

Abraham er annerkjent av Islam som en profet, guds budbringer og patriark.

Muslimer refererer til tilhengere av de andre abrahamittiske religioner som "bokens folk" . Muslimer ser på Abraham som en av de viktigste av mange profeter sendt av gud. Og som en arketype av den perfekte muslim.

Som vi vet blir "bokens folk" behandlet som annen rangs borgere i islamske samfunn, folk som ikke tilhører denne gruppen har ingen rettegigheter i det hele tatt.

1
Knut_Oscar_Stålisen "Skal man se på dagens situasjon, er opprettelsen av en jødisk stat (og forberedelsene på en slik opprettelse) på land som araberne oppfattet som "sitt", og etterhvert Israels okku...

Jeg har også lest om Muhammeds tidlige folkemord på jøder. Hvorfor klarte ikke jødene å forsvare seg? Levde de i strid med hverandre, eller så de ikke poenget med selvforsvar? Det lurer jeg på.

Slik jeg har forstått det så brøt Muhammed en allianse han hadde med en jødisk stamme i Medina. Det var to jødiske stammer til der(om jeg ikke tar feil), men de trakk seg, enda de hadde gitt sin støtte. Det er merkelig at de ikke støttet sine trosbrødre, men jeg tror Muhamme var ganske smart i sin kriføring.

Han fikk først lederen for den første jødiske stammen drept, så gikk han løs på stammen som da manglet lederskap.

Men jeg ser at det er flere ubesvarte spørsmål her.

Mvh

John Hancock

1
NiGoZeroIchi [sitat…] Målet til mange av disse du kaller "anti-israelerne" er jo at Israel faktisk finner sin plass og blir akseptert blant landene i nærområdet - men de skjønner at viktige ste...
Knut_Oscar_Stålisen

Mens enkelte som kaller seg "pro-israelere" ønsker at landet skal holde en stø kurs mot en stadig mer problematisk situasjon både innen- og utenriks... Hvilke av disse som er egentlige venner av staten Israel kan man jo lure på...

Jeg tror ikke israelerne og de israelske lederne er i tvil om hvem som er deres egentlige venner. De som seiler under falskt flagg, vil de nok ikke ha noen tillit til.

1
JohnHancock [sitat…] Slik jeg har forstått det så brøt Muhammed en allianse han hadde med en jødisk stamme i Medina. Det var to jødiske stammer til der(om jeg ikke tar feil), men de trakk seg,...
Knut_Oscar_Stålisen

Han fikk først lederen for den første jødiske stammen drept, så gikk han løs på stammen som da manglet lederskap. Men jeg ser at det er flere ubesvarte spørsmål her.

Jeg skulle ønske at noen med kjennskap til de historiske fakta som beskrives i Koranen, kunne redegjøre for hvordan Muhammed startet prosessen med å legge under seg land og folk på den arabiske halvøy og i Midtøsten. Men det er det vel ingen som er interessert i å gjøre, siden det vil bli en endeløs lidelseshistorie om blod, voldtekter, nedbrenning av kirker og massedrap.

De religiøse dogmene i islam er jeg ikke interessert i å høre om i det hele tatt.

1
Gog-magog [sitat…] Vel de krangeler om Hebron, det sies at Abraham som er patriark for både muslimer og Jøder er gravlagt der. Abraham er annerkjent av Islam som en profet, guds budbringer o...

Som vi vet blir "bokens folk" behandlet som annen rangs borgere i islamske samfunn, folk som ikke tilhører denne gruppen har ingen rettegigheter i det hele tatt.

Drap og utryddelse er vel jevnlig fordelt på alle sider hos disse ørken-religionene. Som man sår, skal man høste. Les for øvrig hele Josva's spinngalne voldsorgier, og Jahve's "løfte" om landområdet/tjuvegodset til sine tilbedere.http://www.bibel.no/Hovedmeny/Nettbibelen.aspx?book=JOS&chapter=11

Josva 11:10-21

Josva tar landet i nord

10 Straks etter snudde Josva om, inntok Hasor og hogg ned kongen der. Hasor var før i tiden det fremste av alle disse kongerikene. 11 Hver skapning som fantes der, hogg Josva ned med sverd. Han slo dem med bann så ikke en levende sjel ble igjen, og byen Hasor brente han opp. 12 Siden inntok han alle de andre kongebyene, og kongene hogg han ned med sverd. Han slo dem med bann, slik som Moses, Herrens tjener, hadde påbudt. 13 Men israelittene satte ikke ild på noen av de andre byene, som lå der hver på sin haug. Det var bare Hasor Josva brente opp.

14 Alt byttet fra disse byene og all buskapen tok israelittene selv. Men menneskene hogg de ned med sverd. De utryddet dem og lot ikke en levende sjel bli igjen. 15 Det Herren hadde pålagt sin tjener Moses, det hadde Moses sagt til Josva, og Josva gjorde det slik. Han unnlot ikke å gjøre noe av alt det Herren hadde pålagt Moses.

Israelittene blir herrer i hele landet

16 Slik tok Josva hele dette landet: fjellbygdene, hele Negev og Gosen-landet, Sjefela og Jordan-dalen, fjell-landet i Israel og lavlandet der, 17 fra snaufjellet som stiger opp mot Se’ir, til Ba’al-Gad i Libanon-dalen ved foten av Hermon-fjellet. Alle kongene der tok han til fange og hogg dem ned. 18 I lang tid førte Josva krig mot disse kongene. 19 Det var ingen by som sluttet fred med israelittene, bortsett fra hevittene som bodde i Gibeon; alle de andre tok de i strid. 20 For Herren laget det så at de gjorde seg harde og møtte israelittene i kamp. Han ville at de skulle slå dem med bann og ikke vise dem nåde, men utrydde dem, slik som Herren hadde pålagt Moses.

21 På den tid drog Josva også opp i fjellbygdene og utryddet anakittene fra Hebron, Debir, Anab og alle de andre fjellbygdene i Juda og Israel. Han slo både dem og byene deres med bann. 22 Det ble ikke mange anakitter igjen i israelittenes land; bare i Gasa, Gat og Asjdod ble det noen tilbake. 23 Så tok Josva hele landet, slik som Herren hadde sagt til Moses. Og han lot israelittene få det til odel og eie. Hver stamme fikk sin del.

For flere fortellinger du heller ikke får høre om på søndagsskolen:

http://fuzzyquark.comxa.com/bible_atrocities.html

1
Closet-Monkey [sitat…] Drap og utryddelse er vel jevnlig fordelt på alle sider hos disse ørken-religionene. Som man sår, skal man høste. Les for øvrig hele Josva's spinngalne voldsorgier, og Jah...
Knut_Oscar_Stålisen

For flere fortellinger du heller ikke får høre om på søndagsskolen

Disse historiene kjenner jeg til. Josva gjorde det som måtte til for forsvare sitt folk, og han lykkes ganske bra. Er det rart at han er en helt i minst to verdensreligioner? Små barn synger pene sanger om han på søndagsskolene landet rundt, og det har han virkelig fortjent. Han er en meget viktig person i den kristne trosopplæringen.

Men du skulle ikke ha noe å bidra med til det spørsmålet jeg stilte om Muhammeds herjinger - krig, drap og etnisk rensing? Eller hører du til dem som ikke vil ha noe fokus mot dette?

1
Knut_Oscar_Stålisen [sitat…] Disse historiene kjenner jeg til. Josva gjorde det som måtte til for forsvare sitt folk, og han lykkes ganske bra. Er det rart at han er en helt i minst to verdensreligion...

Disse historiene kjenner jeg til. Josva gjorde det som måtte til for forsvare sitt folk, og han lykkes ganske bra.

Hvis man går grundig til verks i gamletestamentet, vil man se at israelittene faktisk respekterte Ismaels etterkommeres territoriale integritet under ørkenvandringen. Konflikten mellom arabere og jøder begynte mye senere.

1
JohnHancock [sitat…] Slik jeg har forstått det så brøt Muhammed en allianse han hadde med en jødisk stamme i Medina. Det var to jødiske stammer til der(om jeg ikke tar feil), men de trakk seg,...

Her har du en link som gir svar på dette. http://muslim-responses.com/Banu_Qurayza/Banu_Qurayza_

For å oppsummere kort det som står i artikkelen jeg henviser til i linken:

-Muslimene og jødene hadde en pakt om å forsvare hverandre og byen de bodde i(Medina) hvis de skulle bli angrepet.

-Jødene brøt denne pakten, og muslimene var i fare for å bli utslettet alle sammen som følge av dette.

-Muhammed valgte å straffe dem for dette og han brukte en jøde som hadde konvertert til Islam som dommer. Denne tidligere jøden ble brukt etter ønske fra en av de jødiske stammene.

-Dommen ble gitt etter jødenes egen lov tatt fra deres egen hellige bok (gamle testamentet). Denne gikk utpå at alle menn skulle drepes og kvinner og barn skulle være deres fanger.

Les artikkelen for mer detaljert informasjon om dette.

2

debatt om oppavet til dette hatet. Hvis noen her kjenner historiske begivenheter eller lignende så ta det gjerne opp så vi får en debatt her.

Endel av den historiske krangelen,og faktisk noe av problemet også idag,er om Tempelhøyden i Jeusalem.

I blodrus stormet hevngjerrige romere gjennom gatene i Jerusalem år 70. Byens helligste tempel ble jevnet med jorden,untatt den ene muren,idag kalt Klagemuren.

Romerske hæren var sendt for å knuse en jødisk oppstand. (noen kaller denne oppstanden et eksempel for et av verdens mest dramatiske oppgjør med en "terroristgruppe" ,da det førte til landsforvisning for et helt folk).

Ettersom jeg minnes,var det en liten,men svært aggressiv gruppe av jødene,som knivdrepte romere og grekere.

Uansett:disse forskanset seg i byens store tempel,kalt "det andre templet" Romerne brente ned templet,og det sies at 200 000jøder så ble massakrert. Jerusalem ble jevnet med jorden,og jødenes flere tusen års landflyktighet begynte.

Det andre Templet var da 600år gammelt,uendret i 500år,før kong Herodes finansierte en ombygning.

For jødene var selve det templet det helligste sted på jord,her ble Toraen oppbevart og de hellige relikviene.

Men Tempelhøyden er også hellig for muslimene,for ifølge Koranen er det stedet hvor profeten Muhammed i år 621 ble ført til himmels av engelen Gabriel.

Jerusalem ble tatt av muslimene i 638,og de bygget Klippemoskeen på Tempelhøyden,OVER vissnok det stedet jødenes mest hellige Tempel lå.

Og idag gjør både jøder og muslimer krav på høyden. Og de mest ultraortodokse jødene (ettersom jeg har lest mener jeg) mener at Messias tilbakekonst forutsetter at jødene igjen først får "kloa" i Tempelhøyden,ødelagt muslimenes moske,og bygget opp igjen sitt eget tempel som ligger under.

(vel,kan være jeg gjentar noe ukorrekt her,men mener historien var slik).

Og det sies også at Israel er mer historie,enn geografi,og siden det er sentrum for helligdommer til tre religioner,så blir også følelsene desto sterkere.

1
Knut_Oscar_Stålisen [sitat…] Disse historiene kjenner jeg til. Josva gjorde det som måtte til for forsvare sitt folk, og han lykkes ganske bra. Er det rart at han er en helt i minst to verdensreligion...

Disse historiene kjenner jeg til. Josva gjorde det som måtte til for forsvare sitt folk, og han lykkes ganske bra. Er det rart at han er en helt i minst to verdensreligioner? Små barn synger pene sanger om han på søndagsskolene landet rundt, og det har han virkelig fortjent. Han er en meget viktig person i den kristne trosopplæringen.

Kjekt å se at du støtter massedrap og etnisk rensing som prinsipp. Da behøver ikke jeg å sette deg i bås, siden du så utmerket selv klarer å finne din plass.

Du sier også:"...Men du skulle ikke ha noe å bidra med til det spørsmålet jeg stilte om Muhammeds herjinger - krig, drap og etnisk rensing? Eller hører du til dem som ikke vil ha noe fokus mot dette?..." - Fikk du ikke med deg at der er en lenke bak dette? :

Drap og utryddelse er vel jevnlig fordelt på alle sider hos disse ørken-religionene. Som man sår, skal man høste. Les for øvrig hele Josva's spinngalne voldsorgier, og Jahve's "løfte" om landområdet/tjuvegodset til sine tilbedere.

1
Abnormiteten [sitat…] Hvis man går grundig til verks i gamletestamentet, vil man se at israelittene faktisk respekterte Ismaels etterkommeres territoriale integritet under ørkenvandringen. Konf...
Knut_Oscar_Stålisen

Ja, det er vel ingen som i fullt alvor mener at alle de blodige konfliktene som muslimene har og har hatt med alle sine naboer, kan føres tilbake til familielivet til Arbraham og hans kvinner. På den annen side: Er det noen som kan dyrke og vedlikeholde et konfliktbilde gjennom århundrer, må det være muslimene. Det forskrudde æresbegrepet deres, og forakten for annerledes troende gjør at de ikke er i stand til å legge alle sine nederlag bak seg. Det må alle som lever i nærkontakt med dem ta hensyn til.

Men konfliktene som de har med jødene, må nødvendigvis ha startet mye senere. Likevel er det mer enn sannsynlig at Muhammed kan ha begrunnet sine drapsraid mot jødene med skjebnen til Hagar og Ismael.

1
Knut_Oscar_Stålisen Ja, det er vel ingen som i fullt alvor mener at alle de blodige konfliktene som muslimene har og har hatt med alle sine naboer, kan føres tilbake til familielivet til Arbraham og h...

Men konfliktene som de har med jødene, må nødvendigvis ha startet mye senere. Likevel er det mer enn sannsynlig at Muhammed kan ha begrunnet sine drapsraid mot jødene med skjebnen til Hagar og Ismael.

Strengt tatt er det vel heller pinlig å ikke ha bedre argumenter enn "du begynte", noe som ikke vitner om annet enn mangel på evne til å gå videre og om hevngjerrighet. Muslimer har en tendens til å aldri gi opp en flekk de på ett eller annet tidspunkt har kontrollert, og godta ideen om at det nå ligger i vantros hender. Israel er ikke det eneste eksemplet her, vi har jo også Nagorno-Karabakh blant flere.

Men la oss ikke klandre dem. I kampen om verdensdominans må det nesten være lov å benytte seg av de få argumentene man har.

1
Closet-Monkey [sitat…] Kjekt å se at du støtter massedrap og etnisk rensing som prinsipp. Da behøver ikke jeg å sette deg i bås, siden du så utmerket selv klarer å finne din plass. Du sier også:...
Knut_Oscar_Stålisen

"Kjekt å se at du støtter massedrap og etnisk rensing som prinsipp. Da behøver ikke jeg å sette deg i bås, siden du så utmerket selv klarer å finne din plass.

Du sier også:"...Men du skulle ikke ha noe å bidra med til det spørsmålet jeg stilte om Muhammeds herjinger - krig, drap og etnisk rensing? Eller hører du til dem som ikke vil ha noe fokus mot dette?..." - Fikk du ikke med deg at der er en lenke bak dette? :"

Linken du legger ut, beskriver Muhammeds blodige kriger, uten at du kommenterer innholdet på noen annen måte enn å knytte hans voldsbruk til andre såkalte ørkenreligioner. Skal vi tro at du da mener jødedom og kristendom? Det var folk fra disse religionene som ble ofre for de tidlige muslimske herjingene. Dagens ofre i Midtøsten er nøyaktig de samme som på Muhammeds tid, men også hinduer, sikher og buddhister har fått betale dyrt for islams iboende barbari. Millioner av liv er gått tapt etterhvert som muslimene vendte sverdet mot Asia.

Og fremdeles betaler vi for barbariet. Fra Mumbai til New York, via Madrid og Stockholm, overalt sprenger og dreper de. Mens du mener å vite at drap og voldsorgier er jevnt fordelt mellom noen ørkenreligioner. Ingenting er mer galt enn det. Det blir omtrent som å hevde at utførte drap og grove voldshandlinger er jevnt fordelt mellom innsatte på Ullersmo landsfengsel og befolkningen i Ullensaker kommune.

Josvas liv og virke står så langt fra muslimenes praksis med etnisk rensing som det er mulig å komme. De bibelske beretningene viser akkurat det. Og det er disse fakta jeg bygger på når jeg omtaler Josvas liv, og hans sentrale rolle i gjenerobringen av Det Hellige Land. Alle kristne kjenner han, og gleder seg over hans suksesser. Han er det beste eksempelet på hvor viktig det er å ta med seg fasthet, besluttsomhet og tro på egen styrke inn i kristenlivet. Han regnes da også som en av de viktigste personene i Bibelen. Din ordbruk om han endrer ingenting på det.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
47 svar
Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
31 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
11 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
7 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
2 svar
Laster...