Midtøsten

Hi-Po

Den Jødiske Staten Israel

I henhold til Netanyahu - eller Bibi som endel av fansen hans ynder å kalle ham - så skal palestinerne anerkjenne Israel som en jødisk stat. Burde ikke da Israel skifte navn til "Den jødiske staten Israel"?

Slik som "The Islamic Republic of Iran", og tilsvarende Afghanistan, Pakistan og Mauritania. Religiøst styrte statsdannelser. Det er jo i et slikt selskap Israel hører hjemme, som en religiøst definert nasjon - ut fra "Bibi's" krav.

Er det noen som tviler på at "Den jødiske staten Israel" skiller mellom rettroende og ikketroende/vantro?

I "The Islamic Republic of Iran" så er jødene beskyttet under grunnloven - så da har man i hvert fall et slags vern om en gruppe som faller utenfor nasjonens definisjon, bl a gjennom at jødene skal være representert i nasjonalforsamlingen. Men Israel - eller "Den jødiske staten Israel" - har vel ikke engang en grunnlov?

1
95 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Den jødiske staten Israel" - har vel ikke engang en grunnlov

Vilka länder har "grunnlov" och vilka har inte ?

"The Islamic Republic of Iran" så er jødene beskyttet under grunnloven

sharialagen skyddar judar ? du skojar

1

Hi-po: Det er riktig at de har en plass i nasjonalforsamlingen. Men tror du det er lett å være jøde i et land hvor presidenten fornekter Holocaust, eller hvor det i pressen hevdes at svineinfluensaen er iscenesatt av grådige jøder?

1
Sponvika Hi-po: Det er riktig at de har en plass i nasjonalforsamlingen. Men tror du det er lett å være jøde i et land hvor presidenten fornekter Holocaust, eller hvor det i pressen hevdes...

Dette begynner å bli på siden av temaet, men utfra min erfaring med Iran gjennom business og en viss interesse for landet - så ja, jeg har ikke fått inntrykk av at det er nevneverdig problematisk å være jøde i Iran. De kan nyte alkohol i fred for "moralpolitiet", de har sine synagoger, de er ikke forfulgt - men hvis de skal begynne å forkynne sionisme, da har de nok et problem. Og de har et problem med at de generelt sett lever under et undertrykkende og brutalt prestestyre - i likhet med resten av befolkningen. Men iranere flest er ikke i mot jøder - eller kristne - per se. Selv om mange Israelvenner ønsker å fremstille det annerledes.

1

Er du kunnskapsløs, eller bare dum?

Nu bor det flera Judar från Iran i Sverige än det bor judar i Norge

men du kan ju googla lite

http://www.iranian.com/Opinion/2003/March/Jews/

While the Islamic Republic does not guarantee the right of free speech and protest to any of its citizens, the situation, because of the Islamic Law, is considerably worse for the Jews. If an Iranian Muslim criticizes the Islamic Republic, he himself can be punished; if a Jew does it, under the laws of the Islamic Republic his actions may legally affect the well being of the entire Jewish community.

1

Den jødiske staten Israel" - har vel ikke engang en grunnlov?

Du mener vel ikke at Israel da burde ha som oss en "sosialistisk gjennomhullet grunnlov" som nærmest er verdiløs og maltraktert og hvor snart ikke mere enn restene av den etterleves?

Israel har alle sine lover de trenger, og en rettsikkerhet som kan konkurere med fleste. Den som vil og er egnet kan vel bli statsborger, vil nå jeg tro

1

Hi-Po: Et relevant spørsmål her er jo også om hvilke rettigheter arabiske jøder har i Israel. Hva vet du om den saken?

1
Svenskeradden [sitat…] Nu bor det flera Judar från Iran i Sverige än det bor judar i Norge men du kan ju googla lite http://www.iranian.com/Opinion/2003/March/Jews/ While the Islamic Republic do...

Nu bor det flera Judar från Iran i Sverige än det bor judar i Norge men du kan ju googla lite

So what? Jeg skjønner egentlig ikke hva du babler om.

At det iranske prestestyret er undertrykkende, brutalt og umennesklig er åpenbart, selv for svensker.

Gir det deg noe at det er flere jøder fra Iran i Sverige enn det er jøder i Norge?

Har du noe som helst kunnskap om contemprorary Iran? Det er mange svenske firmaer, styrt av svensker, som jobber tett med Iran. Jeg har gjort business med flere svensker, etniske svensker i Iran.

Hos IRISL - som du sikkert ikke vet hva er for noe, så er det kvinner i ledende stillinger. Et av de største non-government shipping companies i Iran er ledet av en svenske.

Synes du at Israel skal joine Iran og de andre nevnte landene som et av de få landene på verdensbasis som bekjenner seg til en religion?

1
Sponvika Hi-Po: Et relevant spørsmål her er jo også om hvilke rettigheter arabiske jøder har i Israel. Hva vet du om den saken?

At de blir forskjellsbehandlet ut fra religiøs tro av bakgrunn, eksempelvis angående det militære. Hva vet du?

De blir også i stor grad diskriminert på arbeidsmarkedet - og med den nåværende israelske regjering så skal de underkaste seg å leve i et offisielt jødisk land - altså et land som legger seg på samme linje som Iran, Pakistan, Mauritania etc.

Dette vet du selvfølgelig? Og du aksepterer det?

1
Sponvika Hi-Po: Det eneste jeg vet er at et stort flertall av de ikke vil flytte derifra, selvom det blir opprettet en egen palestinsk stat. Utifra din bekrivelse av hvordan jødene har det...

Hi-Po: Det eneste jeg vet er at et stort flertall av de ikke vil flytte derifra, selvom det blir opprettet en egen palestinsk stat.

Det var deres land inntil det kom en gjeng fra Europa som fordrev dem. Først levde de under britisk kolonistyre, så ble det masseinvandring av europeiske jøder, og så ble de - som var igjen - fortrengt av jøder med amerikanske våpen. Nå har de nesten ingenting igjen. Det er det verste sviket vi i vesten har stått for.

2
Hi-Po [sitat…] So what? Jeg skjønner egentlig ikke hva du babler om. At det iranske prestestyret er undertrykkende, brutalt og umennesklig er åpenbart, selv for svensker. Gir det deg noe...

So what? Jeg skjønner egentlig ikke hva du babler om.

Skall du ha adressen til mina Judiska vänner I Sverige så du kan fråga dom

Jag tror det är du som bablar

"Har du noe som helst kunnskap om contemprorary Iran? Det er mange svenske firmaer, styrt av svensker, som jobber tett med Iran. Jeg har gjort business med flere svensker, etniske svensker i Iran."

Vad gör inte mänskligheten för pengar

1

Og du, lille gumman, skaff deg litt kunnskap hvis du først skal diskutere her. Har ikke dere tilbakestående svensker egne fora

Sannigen är i likhet med moralen,något relativt ,det finns inga fakta ,bara tolkningar

1

At USA er på Israels side er vel velkjent. At jødene har rett på en stat hvor de er i flertall, ja det støtter jeg. At Palestinerne har rett på en egen stat, som de ble tilbudt i 1948, ja det støtter jeg. Desverre så takket de nei den gang. Nei, jeg har ingenting i mot muslimer. Om det er riktig vei å gå slik Abbas gjør nå er jeg veldig usikker på. Jeg mener at Palestinerne har litt å ordne opp i først. Støre har veldig mye rett i det han sier rundt dette. Og for å ta en sak til så er jeg imot settlervirksomheten, slik som jeg er imot at Hamas ikke annerkjenner Israels rett til eksistens. Hva med deg?

1
Earthquakejente

DEt finnes pr dags dato mange stater der kristen dom og islam er statsreligion, noen definerer seg som direkte islamske. Men når 1 EN stat definerer seg som jødisk b,lir det trøbbel... Jødene, akkurat som nordmenn, svensker, palestinere, syrere osv har rett på en stat som er DERES, der andre har samme rettigheter

2

Faen ta sitat-funksjonen.

"Israel har alle sine lover de trenger, og en rettsikkerhet som kan konkurere med fleste. Den som vil og er egnet kan vel bli statsborger, vil nå jeg tro".

Ok, da burde det ikke juridisk sett være noe som står i veien for at Israel bare annekterer Gaza og Vestbredden, og gir alle Palestinerne israelsk statsborgerskap og like rettigheter?

2
Nattevakt Faen ta sitat-funksjonen. "Israel har alle sine lover de trenger, og en rettsikkerhet som kan konkurere med fleste. Den som vil og er egnet kan vel bli statsborger, vil nå jeg tro"...

Nattevakt

"Ok, da burde det ikke juridisk sett være noe som står i veien for at Israel bare annekterer Gaza og Vestbredden, og gir alle Palestinerne israelsk statsborgerskap og like rettigheter? "

Dom var på god väg införte hälsotiltak og rösträtt för både kvinnor och männ ,men så bildades det dussinvisa olika föreningar för palestinas frigöring, styrda av olika despoter och stammhövdingar som för första gång sedan ottomanernas fall fikk smaka på friheten resten är historia

1
Nattevakt Faen ta sitat-funksjonen. "Israel har alle sine lover de trenger, og en rettsikkerhet som kan konkurere med fleste. Den som vil og er egnet kan vel bli statsborger, vil nå jeg tro"...

Der kommer det som Netanyahu mener med Jødisk stat. Hann uttrykker aldri noe ønske om religøs styreform er religiøse lover. Når han snakker om en Jødisk stat da snakker han om en nasjonalstat for det jødiske folk. Det er hva Zionisme er i Zionistenes egne øyne, en nasjonalstat for jødene i Jerusalem.

Netanyahu's ideé om hva en Jødisk stat er en stat med et klart Jødisk/Hebraisk flertall som har, blant annet, som fundamentalt mål å gi en trygg havn for understrykte jøder uansett hvor de måtte være.

Det er ikke snakk om en stat styrt etter Jødisk religiøs lov, det er snakk om en nasjonalstat for folkegruppen Jøder. Den Jødiske stat kan ikke sammenlignes med teokratier som heter "The Islamic Republic of ....", hvis den må sammenlignes med noen stat så er den Pakistan slik som Jinnah så landet for seg, en stat for Indias Muslimer der de kan leve sammen under sine egne lover med sine egne ledere.

1
Hi-Po [sitat…] Hva med de borgerne som ikke er jøder? Er de likeverdige som jødene? Og i såfall, how come? Hvorfor er det avgjørende at det skal være jødisk?
Earthquakejente

Ja allew skal være likeverdige. Men hvorfor ert du imot enb JØDISK stat? Så lenge alle har like rettigheter så må vel jødene få lov å ha en stat de også, det er tross alt deres eneste... H orfor det er avgjørende at det er jldisk? Fordi om staten blir muslimsk så vil jøder få dhimmi-status, som i andre muslim,ske land.

Hvorfor så galt at staten er jødisk så lenge andre ikke diskrimineres?

1

Israelvenn, nei fredsvenn som håper på en løsning som gjør at sivilbefolkningen kan få et verdig liv. Patetisk, ja deg om det. Israel er ikke en religionstyrt stat samme hvor mange ganger du påstår det. I 1948 så skulle området deles i tre, et til jødene, et til palestinerne og et internationalt område rundt Jerusalem.

1
Sponvika Israelvenn, nei fredsvenn som håper på en løsning som gjør at sivilbefolkningen kan få et verdig liv. Patetisk, ja deg om det. Israel er ikke en religionstyrt stat samme hvor mange...

Israel er ikke en religionstyrt stat samme hvor mange ganger du påstår det.

Hvis "Bibi" og fansen hans får det som de vil, så er de akkurat det. På samme linje som Afghanistan, Iran, Pakistan og Mauritania. Dette er de eneste religionsdefinerte staten (såvidt jeg vet), og hvis Israel vil inngå i dette selskapet så er det intet som skal hindre dem. Med den forakten for andre mennesker som jødene i Israle har utvist de siste 60 årene så er det klart at det er i et slikt selskap de hører hjemme.

1

Lignende innlegg

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
15 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
3 svar

Vanlige folk får ikke hjelp av AP og SP

SP ordfører, AP ordfører - bryr seg ikke om en hjelpeløs mor som fortvilet forsøker å skaffe hjelp fra en nådeløs kommune. AP og SP i Regjering. SP og AP med ordfører og varaordfører. Hvorfor har jeg...
Bilde

- Føler meg nesten lurt

Beathe har jobbet i flere år for å få hjelp med sønnen (20). På veien har hun pådratt seg PTSD, mistet venner og sett sønnen forfalle.


Bilde www.dagbladet.no
1
1 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Truet via telefon

Så har jeg blitt oppringt og blitt truet med at det kan skje en ulykke. Sykkelulykke. Morsomt med ytringsfrihet . Norge . Litt av et demokrati.
1
1 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
2 svar
Laster...