Midtøsten

treigetor

"Diskriminerende" lover mot palestinere

Man hører stadig palestinavenner si at det er diskriminerende lover mot palestinerne fra Israels side. Dette er et argument som ikke henger på greip.

Når man ikke er borger av landet(Israel) så kan man heller ikke kreve å ha de samme rettighetene som borgere i Israel. Beskyldingene mot Israel blir derfor helt absurde. JA, palestinere blir ikke behandlet likt med israelere av Israel. Men er dette så rart da?Man er jo ikke borger av landet.

Det ville vært som om jeg som nordmann skulle ha klaget på Sverige fordi de "diskriminerer meg" med sine lover og ikke behandler meg som andre svensker.

Sannheten er at palestinerne i Øst-Jerusalm fikk tilbudt israelsk stasborgerskap. Men palestinerne avslo tilbudet. At de ikke har samme rettigheter som israelere ellers i Israel og Jerusalem er ikke noe man kan kritisere Israel for.

Kritikken blir somsagt helt absurd siden de ikke er borgere av landet. Det samme gjelder palestinerne ellers på Vestbr. De er IKKE borgere av Israel. Slutt å sammenligne israels borgere med palestinere når det gjelder 'lover i Israel versus de palestinske områdene'.

2
23 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Når man ikke er borger av landet(Israel) så kan man heller ikke kreve samme rettigheter som borgere i Israel. Beskyldingene mot Israel blir derfor helt absurde.

Jødene i jews-only settlements på den militært okkuperte Vestbredden er ikke borgere av Vestbredden. De er borgere av israel - og dit kan de pelle seg.

En okkupasjonsmakt har ikke lov å bosette egen befolkning i okkuperte områder, har ikke lov å stjele privateidland til formålet, en okkupasjonsmakt skal ivareta den okkuperte befolknings behov og en okkupasjonsmakts tilstedeværelse skal kun være militær...militært personell og nødvendige militære instalasjoner.

Go figuer it out

Forøvrig er israel-araberne i Israel israelske statsborgere akkurat som jødene i israel ....så hva babbler du om egentlig??

1

Sannheten er at palestinerne i Øst-Jerusalm fikk tilbudt israelsk stasborgerskap.

Derfor de ikke annerkjenner Israels ensidige imperialistiske annektering av Øst-Jerusalem, det er det kun Israel selv som gjør, inget annet land.

1
treigetor [sitat…] Jeg babler om de palestinavenner som klager over "diskriminerende lover" mot palestinerne.

Du skrev : "Kritikken blir somsagt helt absurd siden de ikke er borgere av landet. Det samme gjelder palestinerne ellers på Vestbr. De er IKKE borgere av Israel"

- Bare babbel, fordi :

1. Israel-araberne(palestinerne) i Israel ER israelske statsborgere akkurat som jødene i Israel er israelske statsborgere. Statsborgere SKAL HA samme rettigheter og følge samme lovverk.

2. palestinerne på vestbredden er en okkupert befolkning som okkupasjonsmakten har ansvar å ivareta behovene til.

Jødene i sine jews-only settlements på Vestbredden - settlements som er i strid med inernasjonal lov ER IKKE "borgere av vestbredden" men borgere av israel og bør pelle seg dit.

1

Nå snakker vi om to forskjellige ting. Jeg snakker om palestinerne i Øst-Jerusalem og på Vestbredden som mange palestinavenner beskylder Israel for å diskriminere. Innlegget mitt snakker ikke om araberne i Israel. Er nok en liten misfortåelse ute å går her.

1
treigetor Nå snakker vi om to forskjellige ting. Jeg snakker om palestinerne i Øst-Jerusalem og på Vestbredden som mange palestinavenner beskylder Israel for å diskriminere. Innlegget mitt s...
Earthquakejente

Araberne i Israel opplever nok en form for diskriminering, men ikke nok tilå kalle det apartheid. Men hvis vi nå skal snakke om VB, så må man ha flere ting klart for seg. Araberne der er IKKE israelske statsborgere, og har heller ikke rettigheter som israelske statsborgere har. MEN... Israelske statsborgere som bor i bosetningene har disse rettighetene, selv om de bor på okkupert jord og ikke i Israel. Dermed har man et defacto apartheid-syustem der innad i Israel har alle samme rettigheter (tilnærmet, med en del diskriminering), mens på VB har en folkegruppe (israelerne) langt flere rettigheter enn den opprinnelige befolkningen (palestinerne). Dette er en skam og m,å ta slutt!

1
Earthquakejente Araberne i Israel opplever nok en form for diskriminering, men ikke nok tilå kalle det apartheid. Men hvis vi nå skal snakke om VB, så må man ha flere ting klart for seg. Araberne...

Dette er en skam og m,å ta slutt!

Nei, det er ingen skam. Jøder har rett til å bo i Judea og Samaria og de har bodd der i flere tusen år. Kan du finne ett eneste eksempel ellers i verden hvor folk blir omtalt som bosettere?

Det er kun jøder som blir omtalt på denne nedsettende måten. Jordan er den arabiske delen av palestina-mandatet, Palestina er den jødiske delen. Jordan er palestinernes hjemland.

1
treigetor [sitat…] Nei, det er ingen skam. Jøder har rett til å bo i Judea og Samaria og de har bodd der i flere tusen år. Kan du finne ett eneste eksempel ellers i verden hvor folk blir omt...
Earthquakejente

Det der kanskje ikke noe problem at det er bygd på 3% av området, men det blir et problem når palestinere blir stengt inne i enklaver, ikke kan bruke 40% av VB grunnet kontrollposter, settlerveier og andre ting. Det blir et problem når bosettere bygger på privat palestinsk land, og angriper palestinere og brenner ned avlingene deres fordi utpostene blir revet. Det er et problem når palestinerne har mindre tilgang til vann enn de israelske bosetterne

1
treigetor [sitat…] Nei, det er ingen skam. Jøder har rett til å bo i Judea og Samaria og de har bodd der i flere tusen år. Kan du finne ett eneste eksempel ellers i verden hvor folk blir omt...

Kan du finne ett eneste eksempel ellers i verden hvor folk blir omtalt som bosettere?

Det er kun jøder som blir omtalt på denne nedsettende måten.

Det er nok ikke så mange land som frekt utplasserer sine statsborgere på okkupert land. Og det påtales ikke fordi de er jøder, men fordi de er israelske statsborgere, som staten Israel ulovlig bosetter der - endatil med oppmuntring og støtte fra høyeste hold.

Det er etterhvert ganske irriterende når den ene Israel-ukritikeren etter den andre blander sammen dette - og vi skjønner agendaen. Dessverre virker det ikke etter hensikten; det å antyde at mennesker er jødehatere når de kritiserer staten Israel regjerings politikk faller bare tilbake på dem som bruker slike avskyelige hersketeknikker.

Keva

1
Earthquakejente Det der kanskje ikke noe problem at det er bygd på 3% av området, men det blir et problem når palestinere blir stengt inne i enklaver, ikke kan bruke 40% av VB grunnet kontrollpost...

Grunnen til kontrollposter, settlerveier osv. er pga. av palestinsk terror. På fredag ble en 25 år gammel israelsk mann og hans 1 år gamle sønn drept av steinkastere på Vestbredden.

Han kjørte med bilen sin og fikk ansiktet sitt knust av "fredfulle" palestinere. Dette er grunnen til at "settlere" på noen steder må ha egne veier. Hadde palestinerne klart å oppføre seg som folk så hadde de kunne beveget seg så fritt de bare ville og vi ville ikke sett et eneste piggtrådgjerde eller chekcpoint på hele Vestbredden.

Ikke prøv å si at alle bosettere brenner avlinger. Disse ekstremistene som gjør slik utgjør sikkert mindre enn 0.1% av bosetterne.

Israel har tilbudt kunnskap og tekn. til palestinerne slik at de kan få større tilgang på vann. De har tilbudt dem å lære dem å rense kloakkvann. Dette gjør bosettere og israelere, noe av grunnen til at de har tilgang på mer vann. Palestinerne sier nei til tilbudet og velger heller å syte.

1
lusekoftan [sitat…] Derfor de ikke annerkjenner Israels ensidige imperialistiske annektering av Øst-Jerusalem, det er det kun Israel selv som gjør, inget annet land.

imperialistiske

Kjære svenske nabo. Jeg må nok skuffe deg. Jerusalem er Israels hovedstad. Et land kan annektere, og det er ingen regler som sier at man ha støtte fra det internasjonale samfunnet. Øst-Jerusalem ble annektert som følge av en forsvarskrig og er en del av Israel. Punktum.

1
treigetor Grunnen til kontrollposter, settlerveier osv. er pga. av palestinsk terror. På fredag ble en 25 år gammel israelsk mann og hans 1 år gamle sønn drept av steinkastere på Vestbredden...
Earthquakejente

Ikke prøv å si at alle bosettere brenner avlinger. Disse ekstremistene som gjør slik utgjør sikkert mindre enn 0.1% av bosetterne. Israel har tilbudt kunnskap og tekn. til palestinerne slik at de kan få større tilgang på vann. De har tilbudt dem å lære dem å rense kloakkvann. Dette gjør bosettere og israelere, noe av grunnen til at de har tilgang på mer vann. Palestinerne sier nei til tilbudet og velger heller å syte.

De to øverste kommentarene dine har du rett i, men hadde Israel fulgt internasjonal lov og ikke flyttet EGNE STATSBORGERE (der er problemet) inn på okkupert jord hadde ikke det vært nødvendig å beskytte dem.

Jeg vil ikke tro at de utgjør mindre enn 1 promille av alle settlerne, trolig er det snakk om flere prosent.

Det med vann kan du dokumentere det du kommer med? Og hva er din kommentar til dette ?

1
Earthquakejente [sitat…] De to øverste kommentarene dine har du rett i, men hadde Israel fulgt internasjonal lov og ikke flyttet EGNE STATSBORGERE (der er problemet) inn på okkupert jord hadde ikk...

kommer

Det var en veldig lang artikkel du kom med. Kan du oppsummere den for meg? Jeg har heller aldri benektet at noen bosettere ødelegger for palestinere. Her er saken jeg pratet om http://www.jpost.com/Sci-Tech/Article.aspx?id=237267

1
treigetor [sitat…] Det var en veldig lang artikkel du kom med. Kan du oppsummere den for meg? Jeg har heller aldri benektet at noen bosettere ødelegger for palestinere. Her er saken jeg prat...
Earthquakejente

Det var en veldig lang artikkel du kom med. Kan du oppsummere den for meg?

Ja, det er snakk om en palestinsk landsby som er avhengig av vann for å kunne drive jordbruk. Dersom jordene deres ikke vannes kan de ikke brukes, og vil etter 3 år gå over som eiendom til den israelske staten. Vannbrønnen deres er ødelagt 3 ganger i år, sist av settlere, og en gang av IDF. Klarer de ikke ødelegge brønnen tar de og hiver inni gift eller døde dyr så vannet blir ubrukelig.

De har gått il israelsk rett og fått medhold i at de eier landet, men det bryr hverken settlere eller IDF seg om. For å kunne bygge ting, inkludert vannsamlingsdunker, kreves byggetillatelse, og det får de sjelden eller aldri.

Constructions need permits, which are all but impossible to obtain. Where they are obtained, it is in areas such as quarries, which are impossible to exploit. And under another law, if the land is not used for three years, it reverts to Israel.

So the inhabitants of al-Amniyr, at-Tuwani and the other villages that comprise Susiya, are faced with a catch-22. If they comply with the law they cannot build cisterns and collect even the rainwater. But if they fail to use their land agriculturally, they lose it anyway.

Og

The Emergency Water, Sanitation and Hygiene group (EWASH), a multinational consortium of NGOs funded by the European commission, accuses Israel of breaking this declaration, although there is a long list of other obligations under humanitarian law as an occupying power. In the past two years, it has logged the destruction of 100 water, sanitation and hygiene structures, 44 cisterns, 20 toilets and sinks, 28 wells. This year alone, 20 cisterns have been destroyed. Most of this is happening in Area C, which is under full Israeli military control.

The effect of the water shortage on the Palestinian population is not disputed. The average use of water by Palestininians is 50 litres a person a day for domestic purposes, one-fourth of the Israeli use. Rates of diarrhoea are high, particularly among children in herder communities. One survey found that 44% of children between six months and five years had diarrhoea in the two weeks before. Bodies such as the World Bank, UNRWA, Unicef and the World Food Programme have all carried out studies on it.

1
Skallegrimsson

Så TS er helt i vater med at palestinerne ikke har rett til å bo på eget land, skal ikke ha fulle borgerrettigheter, og bli overkontrollert hver gang de skal til jordene sine for å dyrke jorden?

Synes du det er greit at Israel setter seg på bakbena angående en egen palestinsk stat mens de bygger på okkupert land, og utvider sine grenser med murer?

Mener du det er terrorisme å kjempe imot en slik undertrykking?

Er det urimelig av palestinere å bli litt småforbannet på apartheidstaten Israels politikk?

Slik jeg leser deg, så virker det som om TS gjerne kunne ha vært en varm tilhenger av styret i Sør Afrika for en 25 år siden.

Ellers er din sammenligning med Sverige så patetisk, at jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte over din horrible sans for rettferdighet.

Regner med at TS jublet høyt når IDF kunne slakte ned palestinske snørrhvalper og kvinner (potensielle terrorister) sistgang Israel skjøt spurver med kanon, og gråte dine krokodilletårer og skriker hysterisk opp om islamistisk terrorisme, og hat mot Israel hver gang en hjemmelaget rakett treffer et nybyggergjerde (som de facto er palestinsk land).

Så la meg spørre trådstarter: Hvorfor støtter du apertheidpolitikk, ghettofisering og radikalisering og undertrykking av et helt folk?

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
24 svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
23 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Liberale samfunn sin skyld

Det som skjer på Kongsberg og i København viser svakheten ved det noen kaller det liberale samfunn. Jeg kjenner begge land og det som slår i mot meg er den dårlige psykiatrien. Unge som ikke komme ut...
1
8 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
41 svar
Laster...