Midtøsten

lusekoftan

Israel: 1100 ganger nei til fredsforhandlinger

Israel sier 1100 ganger nei til fredsforhandlinger.

Palestinerne får støtte både fra USA og EU i protesten mot Israels godkjenning av 1.100 nye boliger i bosetningen Gilo i Øst-Jerusalem. FN krever dessuten at Israel stanser rivingen av palestinske hus.

Øst-Jerusalem er annektert av Israel, men ikke godkjent som israelsk territorium av verdenssamfunnet.

At Israel fortsetter å bygge boliger i de okkuperte palestinske områdene, er en av de viktigste grunnene til at fredsforhandlingene mellom palestinerne og Israel har gått i stå.

Det er innenriksdepartementets distriktsplanleggingskomité som nå har gitt tillatelse til byggingen. Departementet har gitt publikum en frist på 60 dager til å klage på vedtaket om utbygging i Gilo, men vanligvis er det få sjanser til å stanse slike prosjektet.

Palestinsk protest

Palestinerne raser mot det nye vedtaket.

– Israel svarer på forslaget fra Midtøstenkvartetten om nye fredsforhandlinger med 1.100 nei, fastslår palestinernes sjefforhandler, Saeb Erekat.

Både USA og EU sier de er svært skuffet over beslutningen.

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article4239870.ece

Øst-Jerusalem er staten Palestinas huvudstad:

Palestina (arabiska: فلسطين, filastin), officiellt deklarerad som Staten Palestina (arabiska: دولة فلسطين, dawlat filastin) är en stat som proklamerades genom den av PLO 15 november 1988 unilateralt utropade Palestinska självständighetsförklaringen och är erkänd av de flesta av världens suveräna stater och internationella organ. PLO utövade inte kontrollen över något territorium vid tiden för självständighetsförklaringen[3] och områdena som tas i anspråk står under israelisk ockupation.[4] Dessa områden utgörs av Gaza, Västbanken och Östra Jerusalem. Staten Palestina har ett brett erkännande, om än ofta i vaga termer.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Palestina_(stat

1
181 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Og

U.S. condemns Israeli plan for new construction beyond Green Line.

U.S. Secretary of State Hillary Clinton said on Tuesday that Israel's decision to build 1,100 homes in Jerusalem's contested Gilo neighborhood, which lies beyond the Green Line, is counter-productive to reviving peace talks with the Palestinians.

http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/u-s-condemns-israeli-plan-for-new-construction-beyond-green-line-1.387055

1

Ja, Israel sier visst 1100 ganger nei i følge BBC.. Mener noen her sa det var Abbas som sa nei til fredsforhandlinger.. Hmm..

----

"With this, Israel is responding to the Quartet's statement with 1,100 'NOs'," he said.

"These actions by the Israeli authorities violate human rights and humanitarian law and must end immediately."

http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-15080160

1
StellaStai Ja, Israel sier visst 1100 ganger nei i følge BBC.. Mener noen her sa det var Abbas som sa nei til fredsforhandlinger.. Hmm.. ---- "With this, Israel is responding to the Quartet's...

Ja, Israel sier visst 1100 ganger nei i følge BBC.. Mener noen her sa det var Abbas som sa nei til fredsforhandlinger.. Hmm..

Det var palestinske Saeb Erekat som sa det. Israel på sin side sier at de ikke ser på utbygging av Jerusalem som bosetting.

Det er jo straks 45 år siden Israel vant og annekterte Øst-Jerusalem fra Jordan, og altså 8 år før PLO og arabisk side i det hele tatt nevnte en palestinsk stat og også før begrepet "det palestinske folk" ble til.

Abbas brøt avtalen og valgte å gå utenom forhandlinger, og det ble han advart imot. Hva konsekvensen blir gjenstår å se.

2
4evergood [sitat…] Det var palestinske Saeb Erekat som sa det. Israel på sin side sier at de ikke ser på utbygging av Jerusalem som bosetting. Det er jo straks 45 år siden Israel vant og ann...

Det er jo straks 45 år siden Israel vant og annekterte Øst-Jerusalem fra Jordan,

Nå lyver du, du vet meget godt at Øst-Jerusalem var okkupert av Jordan, aldrig en annerkjend del av Jordan, sen blev Øst-Jerusalem okkupert av Israel.

1
lusekoftan [sitat…] Nå lyver du, du vet meget godt at Øst-Jerusalem var okkupert av Jordan, aldrig en annerkjend del av Jordan, sen blev Øst-Jerusalem okkupert av Israel.

Det er ikke fullt så enkelt, Lusekoftan. Den opprinnelige planen var å plassere Jerusalem under internasjonal administrasjon i en femårsperiode, for så å la en folkeavstemning avgjøre byens fremtidige tilhørlighet - om den skulle tilhøre Israel eller en palestinsk stat. Planen slo feil av to grunner; først og fremst fordi palestinerne takket nei til en deling av landet, men også fordi at kamphandlinger i og rundt byen i løpet av en treårsperiode gjorde delingen til et faktum. Når Jordan okkuperte den østlige delen av Jerusalem, var FNs opprinnelige plan i realiteten debunket.

En ny deling av byen er like ønskelig blant lokalbefolkningen som en ny deling av Berlin. Generelt er deling av byer som geografisk henger sammen og som deler felles historie en dårlig idé, noe FN hadde i tankene når delingsforslaget i 1947 ble fremsatt. Selv om planen der og da gikk i vasken, ser jeg ingen grunn til å ikke forsøke å la en folkeavstemning i Jerusalem avgjøre hvorvidt byen skal forbli forent under israelsk styre, eller forenes under palestinsk styre. Vi vet selvsagt hva som ville blitt utfallet av en slik avstemning, men la meg anledningsvis informere deg om at resultatet ville blitt nøyaktig det samme for 64 år siden, før jødene måtte flykte fra den østlige delen av byen.

2
lusekoftan [sitat…] Nå lyver du, du vet meget godt at Øst-Jerusalem var okkupert av Jordan, aldrig en annerkjend del av Jordan, sen blev Øst-Jerusalem okkupert av Israel.

Man trenger aldri lyve i diskusjon med deg.

Vestbredden og Øst-Jerusalem var annektert av Trans-Jordan og alle innbyggerne på områdene fikk statsborgerskap, samt at Trans-Jordan byttet navn til Jordan fordi staten nå befant seg på begge sider av elven.

Jordan sa ikke fra seg eiendomsretten til Vestbredden og Øst-Jerusalem før i 1988.

Da Israel vant området i arabernes andre store forsøk på å utslette Israel i 1967, var det ennå ingen som ble kalt "det palestinske folk" og heller ikke noe snakk om en palestinsk stat, så Israel erobret området fra staten Jordan og ikke fra palestinerne. Israel annekterte Øst Jerusalem.

Det tredje store forsøket på å utslette Israel kom i 1973, og etter å ha tapt også den krigen begynte araberne å snakke om en palestinsk stat, og det ble ble nevnt av PLO første gang i 1975. Israel erobret med andre ikke området fra en tiltenkt palestinsk stat.

1
4evergood Man trenger aldri lyve i diskusjon med deg. Vestbredden og Øst-Jerusalem var annektert av Trans-Jordan og alle innbyggerne på områdene fikk statsborgerskap, samt at Trans-Jordan by...

Israel erobret med andre ikke området fra en tiltenkt palestinsk stat.

Vi har lett for å tenke på palestinerne som egyptere eller saudiere. Husk at palestinerne aldri hadde noen nasjonale ambisjoner. Deres lojalitet har primært vært familien, så klanen og deretter landsbyen. Dette likner på det vi ser i Libanon. Først familien, så klanen, så hvilken religiøs gruppe du tilhører - så til slutt finner du en liten nasjonal identitet - svært ulik norsk nasjoanalisme vi ser utfolde seg i VN på ski ol.

Palestinerne var i 1947 splittet og ikke interessert i noen krig. De ble i den interne konflikten med sionstene i Yishuv allerede nedkjempet før mai 1948. Det var først da 15. og 16. mai de arabiske nabostatene (Syria, Jordan; Egypt og Irak) angrep Israel på de områdene hvor de selv hadde nasjonale interesser (Jordan f.eks. på Vestbredden og i Jerusalem). Nasjonale ambisjoner var det disse landene som vekket til live hos palestinerne ved opprettelsen av PLO.

2
lusekoftan [sitat…] Øst-Jerusalem var okkupert av Jordan det vil si aldrig en annerkjend del av Jordan, sen blev Øst-Jerusalem okkupert av Israel.

4evergood har rett i dette: selv om resten av verden betraktet Vestbredden som okkuperte territorium under jordansk myndighet, så hadde Jordan alltid gjort krav på Vestbredden som en uløst del av sitt land fram til 1988. Vestbredden var jordansk utenfra de jordanske myndighetenes perspektiv selv om resten av verden ikke var enig om det. Tross alt må det sies at araberlandene i 1948-1967 aldri hadde ønsket palestinsk selvstendighet.

1
lusekoftan [sitat…] Øst-Jerusalem var okkupert av Jordan det vil si aldrig en annerkjend del av Jordan, sen blev Øst-Jerusalem okkupert av Israel.

Øst-Jerusalem var okkupert av Jordan

Øst-Jerusalem og Vestbredden var annektert av Jordan, og Øst-Jerusalem har siden 1967 vært annektert av Israel.

At anneksjonen ikke har støtte fra andre land eller regnes for å være ulovlig har ingenting med saken å gjøre. Området er uansett annektert. Anneksjon er ensidig innlemmelse av et erobret område i ens egen stat.

1
aicat [sitat…] Vi har lett for å tenke på palestinerne som egyptere eller saudiere. Husk at palestinerne aldri hadde noen nasjonale ambisjoner. Deres lojalitet har primært vært familien,...
Earthquakejente

Det var først da 15. og 16. mai de arabiske nabostatene (Syria, Jordan; Egypt og Irak) angrep Israel på de områdene hvor de selv hadde nasjonale interesser (Jordan f.eks. på Vestbredden og i Jerusalem).

Så det var ikke for at ikke palestinerne skulle bli etnisk renset da...

1
4evergood [sitat…] Øst-Jerusalem og Vestbredden var annektert av Jordan, og Øst-Jerusalem har siden 1967 vært annektert av Israel. At anneksjonen ikke har støtte fra andre land eller regnes...

Øst-Jerusalem og Vestbredden var annektert av Jordan, og Øst-Jerusalem har siden 1967 vært annektert av Israel.

Menede Jordan og sedan Israel.

FN og the internationelle samfundet mener at Øst-Jerusalem og Vestbredden var okkupert av Jordan, og Øst-Jerusalem har siden 1967 vært okkupert av Israel.

Jeg stoler selvsagt mer på FN än disse to stater som kan mene hva de vill om sitt tjuvgods Øst-Jerusalem som jo er staten Palestinas huvudstad:

Staten Palestina proklamerades 1988 i områdena Västbanken, Gaza och med Östra Jerusalem som huvudstad:

Palestina (arabiska: فلسطين, filastin), officiellt deklarerad som Staten Palestina (arabiska: دولة فلسطين, dawlat filastin) är en stat som proklamerades genom den av PLO 15 november 1988 unilateralt utropade Palestinska självständighetsförklaringen och är erkänd av de flesta av världens suveräna stater och internationella organ. PLO utövade inte kontrollen över något territorium vid tiden för självständighetsförklaringen[3] och områdena som tas i anspråk står under israelisk ockupation.[4] Dessa områden utgörs av Gaza, Västbanken och Östra Jerusalem. Staten Palestina har ett brett erkännande, om än ofta i vaga termer.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Palestina_(stat)

1
Earthquakejente [sitat…] Så det var ikke for at ikke palestinerne skulle bli etnisk renset da...

Jo det er jo det jeg skriver. Jordan ville ikke ha jødiske kolonier på Vestbredden - derfor innvaderte de nettopp her for å forhindre sionistene fra å fordrive den palestinske befolkningen også herfra.

Jerusalem har i århundrer vært bebodd av jøder, armenere, kristne og muslimer. For Jordan var det derfor viktig å ta kontroll med gamlebyen og de for muslimene hellige stedene som al Aqsa og Klippemoskeen.

1
aicat Jo det er jo det jeg skriver. Jordan ville ikke ha jødiske kolonier på Vestbredden - derfor innvaderte de nettopp her for å forhindre sionistene fra å fordrive den palestinske befo...

The West Bank and East Jerusalem were occupied [3][4] by Jordan (formerly Transjordan) for a period of nearly two decades (1948–1967) starting from the 1948 Arab-Israeli War.

Wikipedia

United Nations Security Council Resolution 252:

Condemning Israeli occupation of Arab Territories, Including East Jerusalem

1
lusekoftan The West Bank and East Jerusalem were occupied [3][4] by Jordan (formerly Transjordan) for a period of nearly two decades (1948–1967) starting from the 1948 Arab-Israeli War. Wikip...

In November 1967, the United Nations Security Council Resolution 242 was passed, calling for Israel to withdraw "from territories occupied in the recent conflict". In 1980, the Knesset passed the Jerusalem Law, which declared that "Jerusalem, complete and united, is the capital of Israel",[2] thus formalizing Israel's unilateral annexation.

This declaration was declared "null and void" by United Nations Security Council Resolution 478.

http://en.wikipedia.org/wiki/East\_Jerusalem

1
lusekoftan The West Bank and East Jerusalem were occupied [3][4] by Jordan (formerly Transjordan) for a period of nearly two decades (1948–1967) starting from the 1948 Arab-Israeli War. Wikip...

The West Bank and East Jerusalem were occupied [3][4] by Jordan (formerly Transjordan) for a period of nearly two decades (1948–1967) starting from the 1948 Arab-Israeli War.

Wikipedia

Som du forhåpentligvis skjønner så må man okkupere for å annektere.

Og at et land annekterer okkupert område har ingen ting med UN eller spørsmål om lovlioghet å gjøre. Det betyr at den okkuperende part ensidig legger det okkuperte området inn som en del av sin egen stat.

East Jerusalem refers to the parts of Jerusalem captured and annexed by Jordan in the

1
4evergood [sitat…] Som du forhåpentligvis skjønner så må man okkupere for å annektere. Og at et land annekterer okkupert område har ingen ting med UN eller spørsmål om lovlioghet å gjøre. De...

Det betyr at den okkuperende part ensidig legger det okkuperte området inn som en del av sin egen stat.

Om det Israel gjorde mener FN:

This declaration was declared "null and void" by United Nations Security Council Resolution 478.

1
aicat Jo det er jo det jeg skriver. Jordan ville ikke ha jødiske kolonier på Vestbredden - derfor innvaderte de nettopp her for å forhindre sionistene fra å fordrive den palestinske befo...

Jo det er jo det jeg skriver. Jordan ville ikke ha jødiske kolonier på Vestbredden - derfor innvaderte de nettopp her for å forhindre sionistene fra å fordrive den palestinske befolkningen også herfra.

Jordan invaderte for å utslette Israel, i likhet med alle de andre som gikk til angrep. Angrepet ville kommet uavhengig av hvorvidt det allerede foregikk en borgerkrig i det tidligere mandatområdet.

I ettertid har det blitt spekulert hvorvidt Ben Gurion og Kong Abdullah skal ha inngått en hemmelig avtale hvor Jordan og Israel skulle dele områdene som grenset til Jordanelva, og at det var derfor at kamphandlingene på denne fronten var langt "tammere" enn de tilsvarende slagene i nord, nordøst og sør. Hvorvidt dette stemmer eller ei skal jeg ikke si noe om, men det er et faktum at jordanerne lenge har fungert som israelernes "hemmelige venn" - selv når de to landene har vært i krig.

2
StellaStai Og U.S. condemns Israeli plan for new construction beyond Green Line. U.S. Secretary of State Hillary Clinton said on Tuesday that Israel's decision to build 1,100 homes in Jerusal...

U.S. Secretary of State Hillary Clinton said on Tuesday that Israel's decision to build 1,100 homes in Jerusalem's contested Gilo neighborhood, which lies beyond the Green Line, is counter-productive to reviving peace talks with the Palestinians.

http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/u-s-condemns-israeli-plan-for-new-construction-beyond-green-line-1.387055

Det er jeg enig om, det er helt kontraproduktivt og viser på 0 fredsvilje hos de israelske okkupanterne.

1
Abnormiteten [sitat…] Jordan invaderte for å utslette Israel, i likhet med alle de andre som gikk til angrep. Angrepet ville kommet uavhengig av hvorvidt det allerede foregikk en borgerkrig i d...

I ettertid har det blitt spekulert hvorvidt Ben Gurion og Kong Abdullah skal ha inngått en hemmelig avtale hvor Jordan og Israel skulle dele områdene som grenset til Jordanelva, og at det var derfor at kamphandlingene på denne fronten var langt "tammere" enn de tilsvarende slagene i nord, nordøst og sør. Hvorvidt dette stemmer eller ei skal jeg ikke si noe om, men det er et faktum at jordanerne lenge har fungert som israelernes "hemmelige venn" - selv når de to landene har vært i krig.

Akkurat det der har jeg lest om for en tid tilbake - men jeg husker ikke hvor. Dette er nok ikke bare spekulasjoner. Lurer på om det var en av de tre jødiske historikerne (Morris, Shlaim eller Pappe) som skrev om det ut fra dokumenter i Ben Gurions arkiv. Det kan også ha vært Robert Fisk.

Skal se om jeg finner tilbake til kilden.

1

Dagens verdenspolitikk er en gjentakelse av politikken på 17-og 18 hundre tallet. Sverige ga fra seg kontrollen av Finland , og Danmark ga slipp på Norge til Sverige osv. osv.

Eksempelet jeg gir fra Norden var bare et av spillene i Verden.

Tatere , sigøynere , jøder osv.

Nå er det tatere som Israel sikter på og de kommer ikke til å gi slipp på Palestina før de eller deres støttespillere får en kraftig trøkk i trynet.

1

På 1900-tallet ble lover og regler som skulle skjule antisemmitisme som gjaldt. I dette århundret er det lover og regler som skal holde islamofobien skjult som gjelder.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
23 svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
23 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Liberale samfunn sin skyld

Det som skjer på Kongsberg og i København viser svakheten ved det noen kaller det liberale samfunn. Jeg kjenner begge land og det som slår i mot meg er den dårlige psykiatrien. Unge som ikke komme ut...
1
8 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
41 svar
Laster...