Midtøsten

Motstrøms

Krav om annektering og straff!

I et brev til statsminister Benjamin Netanyahu undertegnet av lederne for Likhud, Shas-partiet,

Hayehudi-partiet og national Union, går de inn for gradvis annektering av Vestbredden og at palestinerne må straffes. Årsaken til dette er selvsagt et ønske om det hos ultra-nasjonalister på ytterste høyre fløy. Men det er palestinernes framstøt ovenfor FN som har fått sinnene i kok

I brevet heter det at palestinernes framstøt i FN er et klart brudd på Oslo-avtalene, "som de siste 18 årene har kostet Israel mye." (!!!) Derfor må palestinerne straffes.

Hva foreslås i tillegg? Jo tilbakeholdelse av midler, øke bosettingsaktiviteten, kansellere palestinske politikeres VIP-kort og å legge ned et totalforbud mot palestinsk bygging i områder som er kontrollert av israelske styrker.

Det hele høres ekstremt ut. Men hva er det egentlig? Det ytterste høyre sier i klartekst er egentlig det som regimet i Israel gjør til daglig, men som det forsøker å forklare verden med tåkeprat om Israel sikkerhet.

Israel har allerede annektert Øst-Jerusalem etter okkupasjonen under 6 dagers krigen.

(opplysningene om det ovennevnte er hentet fra Klassekampen 29.09.11)

Herrefolkets ytterfløy som er på krigsstien, vet hvor det tolerante og demokratiske skapet skal stå: ingen forhandlinger, men bruk av veivals.

Endetidskristne og kristen-sionister må få våte drømmer av ytterste høyres krav.

Hva vil skje med palestinerne om full anneksjon blir en realitet? Får de statsborgerskap i Israel?

Jages de ut av 'stor'-Israel? Kommer de til å bo i bantustaner, osv?

I det hele tatt, hva har Israel tenkt å gjøre med den palestinske befolkningen?

1
64 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

National Religious Party (Mafdal) Platform:

"There will only be one state between the Jordan River and the Mediterranean Sea - the State of Israel. No independent national Arab entity will exist within the limits of the Land of Israel. ; No part of Israel will be given over to a foreign government of authority. The State of Israel will strive for peace and make every effort to attain it."

Likud platform

"The Jordan River as a Permanent Border

The Jordan Valley and the territories that dominate it shall be under Israeli sovereignty. The Jordan river will be the permanent eastern border of the State of Israel. The Kingdom of Jordan is a desirable partner in the permanent status arrangement between Israel and the Palestinians in matters that will be agreed upon."

The Labor Party

"**Labor** will make the Jordan river Israel's eastern security border. Necessary and appropriate security arrangements will be made to insure an Israeli presence in the Jordan valley."

Det er ikke så stor forskjell mellom konservative og sosial demokrater i Israel når det gjelder hvor Israels grenser skal gå.

2

Palestinerne ønsker Øst-Jerusalem, Judea, Samaria og Gaza som egen palestinsk stat.

Her et et kart fra JPost som illustrerer hvor grensene til staten Israel tenkes gått. Judea og Samaria tolker jeg her som en del av staten Israel.

Palestinerne er med andre ord allerede a) innbyggere i staten Israel eller b) ulovlige bosettere i Staten Israel eller c)Palestinerne har et begrenset selvstyre i deler av Samaria, Judea, Øst-Jerusalem og Gaza.

I Irael ser de altså situasjonen som motsatt av hvordan resten av verden ser den.

Det er min tolking pr. nå.

1

Her er et utdrag fra et debatt-innlegg i VG nylig av Karin Abraham, som tydelig beskriver et "de sterkestes rett scenario" hvor FNs ubrukelige ide om en "jødisk stat" er gruslagt for lengst og hvor alt ligger til rette for at likudistene vil vinne og palestinske unger vil tape:

Etter Holocaust erkjente verdenssamfunnet for alvor behovet for et nasjonalt jødisk hjemland. Israel med jødisk flertall, óg som en nødhavn for diasporaen, er det få som er rede til å oppgi.

Antisemittismen og den arabiske nasjonalismen i regionen inngir videre lite tillit til sameksistens uten forsvarsmessige grenser. Terrorangrepene under den andre intifadaen i 2000, Hamas’ fremvekst og pågående rakettskyts fra Gazastripen etter uttrekningen i 2005, bekrefter sikkerhetsbehovet.

Men alt dette nevnes sjeldent i Norge. Ei heller de rundt 800 000 jødene som flyktet eller ble forvist fra sine arabiske hjemland i sinnet etter at Israel ble opprettet i 1948.

Og ikke de arabiske landenes kompromissløse rolle i å opprettholde flyktningproblemet (ved å stadig holde dem i egne leire), til tross for deres ansvar som invaderende nasjoner mot Israel i 1948. For ikke å snakke om motivasjonen: Uviljen til å oppgi arabisk og muslimsk eksklusivitet over det historiske Palestina.

Det dynamiske, mangefasetterte og liberale Israel – den tradisjonelle venstresiden, vil gjerne stå mot okkupasjonen og alt den står for av overgrep mot palestinerne. Og mot en sjåvinistisk nasjonalisme, og til støtte for palestinske selvstendighet.

Men i dragsuget av en tilsvarende palestinsk og arabisk nasjonalisme, mister argumentene deres kraft.

1
SL2011 Her er et utdrag fra et debatt-innlegg i VG nylig av Karin Abraham, som tydelig beskriver et "de sterkestes rett scenario" hvor FNs ubrukelige ide om en "jødisk stat" er gruslagt f...

Det er ikke repetisjonsøvelsen 'selektiv historiefortelling' det skal dreie seg om. Her dreier det seg om en helt konkret situasjon: Et ønske fra ekstreme jødiske nasjonalister om å annektere land som er tiltenkt en evt ny palestinsk stat, for å straffe palestinerne.

Ellers var det endel spørsmål som ble stilt, hva med dem?

1
Motstrøms Det er ikke repetisjonsøvelsen 'selektiv historiefortelling' det skal dreie seg om. Her dreier det seg om en helt konkret situasjon: Et ønske fra ekstreme jødiske nasjonalister om...

Før 1948 så kan man få inntrykk av at det ikke var rom for jøder noe sted i verden. I 2011 kan man få inntrykk av at det ikke er rom for palestinere noe sted i verden.

Nå mener vel flere og flere jøder i Israel (og de blir forsvart av flere og flere jøder i andre land) at verdenssamfunnet angrer på at det ble laget en jødisk stat. Og det har de nok rett i.

Så blir spørsmålet hvordan den angeren skal løses. Der ser jeg for meg to alternativer:

1. FN anerkjenner Palestina som egen stat i 2011.

2. Det blir lov å forsyne palestinere med det de trenger av ammunisjon så det blir en noenlunde fair match.

Iallfall om man skal kalle en spade for en spade :)

2
Wendolin Palestinerne ønsker Øst-Jerusalem, Judea, Samaria og Gaza som egen palestinsk stat. Her et et kart fra JPost som illustrerer hvor grensene til staten Israel tenkes gått. Judea og S...

Her et et kart fra JPost som illustrerer hvor grensene til staten Israel tenkes gått. Judea og Samaria tolker jeg her som en del av staten Israel.

Er du morsom? Du kan da ikke ta et turistkart i en annonse i avisa som viser "wildlife" og diverse turistmål, og si "dette illustrer hvor grensene tenkes gått".

Hvis du ikke har veldig dårlig skjerm, så ser du også hvor Gazastripen og Vestbredden er avtegnet. Hvis du klikker deg inn på Gaza så er grenseovergangene også avtegnet. Hvis du klikker på Atlas så framkommer historiske kart hvorav det nederste viser Vestbredden som jordanian occupied og Gazastripen som egyptian occupied.

1
4evergood [sitat…] Er du morsom? Du kan da ikke ta et turistkart i en annonse i avisa som viser "wildlife" og diverse turistmål, og si "dette illustrer hvor grensene tenkes gått". Hvis du ik...

Er du morsom? Du kan da ikke ta et turistkart i en annonse i avisa som viser "wildlife" og diverse turistmål, og si "dette illustrer hvor grensene tenkes gått".

Det er tross alt mer seriøst å gjøre det, enn å bruke GT som dokumentasjon på hvor grensene skal gå.

1

Hayehudi-partiet og national Union, går de inn for gradvis annektering av Vestbredden og at palestinerne må straffes.

Det er skremmende at ekstremister som disse faktisk har makt i Israel. For min del burde disse sperres inne på galehus - det er der de hører hjemme, mener jeg.

2
Sponvika Ja, like skremmende som at Hamas sitter med makt. Hvor mener de at den palestinske staten skal være og hvor stor skal den være?

Hvor mener de at den palestinske staten skal være og hvor stor skal den være?

Palestinske staten er redan proklamert, se her:

Staten Palestina proklamerades 1988 i områdena Västbanken, Gaza och med Östra Jerusalem som huvudstad:

Palestina (arabiska: فلسطين, filastin), officiellt deklarerad som Staten Palestina (arabiska: دولة فلسطين, dawlat filastin) är en stat som proklamerades genom den av PLO 15 november 1988 unilateralt utropade Palestinska självständighetsförklaringen och är erkänd av de flesta av världens suveräna stater och internationella organ. PLO utövade inte kontrollen över något territorium vid tiden för självständighetsförklaringen[3] och områdena som tas i anspråk står under israelisk ockupation.[4] Dessa områden utgörs av Gaza, Västbanken och Östra Jerusalem. Staten Palestina har ett brett erkännande, om än ofta i vaga termer.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Palestina_(stat)

1
4evergood [sitat…] Er du morsom? Du kan da ikke ta et turistkart i en annonse i avisa som viser "wildlife" og diverse turistmål, og si "dette illustrer hvor grensene tenkes gått". Hvis du ik...

Er du morsom? Du kan da ikke ta et turistkart i en annonse i avisa som viser "wildlife" og diverse turistmål, og si "dette illustrer hvor grensene tenkes gått".

Morsom? Overhodet ikke. Reaksjonen din tyder på at jeg har truffet ganske godt.

På bakgrunn av platformene til noen Likud, Labor Party og Mafdal, så syntes jeg at dette kartet godt illustrerte de grensene som er i hodene på de politiske lederne i Israel.

Som en illustrasjon av dette, spiller det etter min mening liten rolle om det er et turistkart.

1

Derfor må palestinerne straffes.

Hva foreslås i tillegg? Jo tilbakeholdelse av midler, øke bosettingsaktiviteten, kansellere palestinske politikeres VIP-kort og å legge ned et totalforbud mot palestinsk bygging i områder som er kontrollert av israelske styrker.

Det hele høres ekstremt ut. Men hva er det egentlig? Det ytterste høyre sier i klartekst er egentlig det som regimet i Israel gjør til daglig, men som det forsøker å forklare verden med tåkeprat om Israel sikkerhet.

Israel med USA i ryggen er rått parti.

http://www.dagbladet.no/2011/09/30/kultur/debatt/debattinnlegg/palestina/fn/18369920/

1
Wendolin [sitat…] Morsom? Overhodet ikke. Reaksjonen din tyder på at jeg har truffet ganske godt. På bakgrunn av platformene til noen Likud, Labor Party og Mafdal, så syntes jeg at dette ka...

På bakgrunn av platformene til noen Likud, Labor Party og Mafdal, så syntes jeg at dette kartet godt illustrerte de grensene som er i hodene på de politiske lederne i Israel

Dette kartet er laget at turistdept. og viser ikke det du påstår, i tilegg står det nederst "other maps of Israel" klikker du på den kan du iallefall ikke unngå å se at "vestbredden" er gravert inn....

1
VG-Mett [sitat…] Det sier en del om deler av den israelske befolkningen - rett og slett skremmende!

Det spiller ingen rolle hva man skulle mene om dem. Personlig har jeg liten sans for en rekke fremtredende norske politikere, men samtidig forstår jeg viktigheten av demokratiet. Hvis du oppriktig mener at flere israelske tjenestemenn bør fjernes med makt, og dette ikke var retorikk eller overdrivelse fra din side, syns jeg synd på deg.

1

Lignende innlegg

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
15 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
3 svar

Vanlige folk får ikke hjelp av AP og SP

SP ordfører, AP ordfører - bryr seg ikke om en hjelpeløs mor som fortvilet forsøker å skaffe hjelp fra en nådeløs kommune. AP og SP i Regjering. SP og AP med ordfører og varaordfører. Hvorfor har jeg...
Bilde

- Føler meg nesten lurt

Beathe har jobbet i flere år for å få hjelp med sønnen (20). På veien har hun pådratt seg PTSD, mistet venner og sett sønnen forfalle.


Bilde www.dagbladet.no
1
1 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Truet via telefon

Så har jeg blitt oppringt og blitt truet med at det kan skje en ulykke. Sykkelulykke. Morsomt med ytringsfrihet . Norge . Litt av et demokrati.
1
1 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
2 svar
Laster...