Midtøsten

4evergood

Could Israel be another Middle East oil giant?

BBC - The project could be lucrative. The World Energy Council estimates Israel is sitting on enough shale to produce around four billion barrels of oil, enough at today's usage to keep the country in oil for more than 40 years.

Mr Nguyen claims there is much more. That's why he and his colleagues at Israel Energy Initiatives, based in Jerusalem, are lugging rigs around the valley, carrying out prospective drilling.

In recent years, big natural gas deposits were discovered off the coast, but the country still imports much of its gas from its neighbour to the south, Egypt.

Hvis de klarer å utvinne denne oljen på en forsvarlig måte er det jo svært gode nyheter for Israel, spesielt med tanke på hvor skjørt forholdet til Egypt er.

1
40 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Knut_Oscar_Stålisen

Hvis de klarer å utvinne denne oljen på en forsvarlig måte er det jo svært gode nyheter for Israel,

Ja, dette var en god nyhet.

Det blir spennende å følge utviklingen i Egypt. Tradisjonelt har de militære hatt stor innflytelse i landet. Og jeg tror nok at de ikke vil tillate at ekstrem islam får anledning til å destabilisere landet og skape nye konflikter med nabolandene.

Men uansett er det en god nyhet at Israel bobler over av naturressurser. De har både kultur og teknologi til å skape verdier av disse.

1
VG-Mett Påstanden var at DE HAR teknologien - det du skriver bekrefter ikke dette.
Knut_Oscar_Stålisen

Omkring midten av forrige århundre var Norge et tilbakestående bondesamfunn. Når nordmennene klarte å utnytte oljeressursene, vil nok verdens mest innovative samfunn, Israel, også klare det.Og det mye lettere enn alle andre land.

Hittil har Midtøstens oljeressurser bare blitt brukt til korrupsjon og oppbygging av gigantiske familieformuer for arabiske krigsherrer og klanledere. Arabisk oljepolitikk og formuesforvaltning er en tragisk historie om undertrykking og utbytting. Her kan Israel vise og bevise for sine naboland hvordan oljeformuen kan brukes til å bygge velferd og utdanning for hele folket.

1

In recent years, big natural gas deposits were discovered off the coast, but the country still imports much of its gas from its neighbour to the south, Egypt

"We had been looking for years for a partner with the right experience. We had some leads in Houston, Texas, and I had sent an advance man there for a few months ( in 1998)to lay the groundwork. Finally, he had narrowed the field to just a few choices, so I decided to fly over with my lawyer ( to hopefully sign a deal)" sier Delek Energy president and CEO Gideon Tadmor til The Jerusalem Post for en stund siden.

Tamarfeltet inneholder 240 billion cu.m of gas, sies det videre i artikkelen.

Nå vil Israel produsere både olje, gass og drikkevann fra havet.

1
Knut_Oscar_Stålisen Omkring midten av forrige århundre var Norge et tilbakestående bondesamfunn. Når nordmennene klarte å utnytte oljeressursene, vil nok verdens mest innovative samfunn, Israel, også...

Omkring midten av forrige århundre var Norge et tilbakestående bondesamfunn. Når nordmennene klarte å utnytte oljeressursene, vil nok verdens mest innovative samfunn, Israel, også klare det.Og det mye lettere enn alle andre land.

Men påstanden din var at Israel allerede har denne teknologien. Du kom som vanlig med en løgn, og ble avslørt - igjen. ...

1
4evergood Israel har utvunnet olje i mange år i mindre skala og har teknologi til å kunne utnytte disse store oljefunnene. Men det er uansett lett tilgjengelig teknologi hvilket betyr at ogs...

Men det er uansett lett tilgjengelig teknologi hvilket betyr at også palestinerne kunne har startet utvinning av gass uten for Gaza, dersom de hadde hatt ansvarlige og stabile styresmakter.

Det er selvsagt ikke mulig, i og med at Israel trenerer dette. De ønsker kanskje å stjele dette fra palestinerne også?

1
VG-Mett Palestinerne sitter på store mengder med naturgass, det ligger like utenfor kysten deres. Når denne gassen blir utvunnet, vil samtlige palestinere kunne bli millionærer.
Knut_Oscar_Stålisen

Når denne gassen blir utvunnet, vil samtlige palestinere kunne bli millionærer

Du kan jo tro på julenissen. Du av alle bør vite at her er det den sterkestes rett som gjelder. Araberne har aldri vært i stand til å fordele slike goder så det kommer alle til gode. Her som overalt ellers hvor de involverer seg i oljeutvinning, vil nok pengene til slutt havne hos den familien og den klanen som har tilgang til mest våpen og maktmidler.

Om pal-araberne skulle være så heldige at noen tar på seg oppgaven å utvinne olje for dem, vil nok det meste forsvinne i korrupsjon og overdådig luksus for noen få. Uansett vil nok de som gjør jobben, løpe en stor risiko. Oljeinstallasjonene vil være et fristende mål for konkurrerende klaner og familiestyrte, muslimske terrornettverk i Gaza.

1
VG-Mett [sitat…] Men påstanden din var at Israel allerede har denne teknologien. Du kom som vanlig med en løgn, og ble avslørt - igjen. ...
Knut_Oscar_Stålisen

påstanden din var at Israel allerede har denne teknologien

Selvfølgelig har Israel teknologien, og israelerne er også i stand til å utvikle ny teknologi for oljeutvinning.

Vi får nå se hvordan det går. Jeg vil tro at produksjonen vil pågå for fullt om noen år, mens du fortsatt sitter bak tastaturet og sutrer om mangel på teknologi.

1
Knut_Oscar_Stålisen [sitat…] Selvfølgelig har Israel teknologien, og israelerne er også i stand til å utvikle ny teknologi for oljeutvinning. Vi får nå se hvordan det går. Jeg vil tro at produksjonen...

Selvfølgelig har Israel teknologien, og israelerne er også i stand til å utvikle ny teknologi for oljeutvinning.

Først sier du at de har teknologien, så sier du at de vil utvikle den raskt, så sier du at de har teknologien - he, he..... er det merkelig at vi synest du er en ustabil og upålitelig debattant? Jeg må bare le av vinglingen din.

1
Knut_Oscar_Stålisen [sitat…] Du kan jo tro på julenissen. Du av alle bør vite at her er det den sterkestes rett som gjelder. Araberne har aldri vært i stand til å fordele slike goder så det kommer all...

. Du av alle bør vite at her er det den sterkestes rett som gjelder.

Ja, jeg vet at Israel vil gjøre hva de kan for å stjele denne gassen. Men jeg har såpass tillit til verdenssamfunnet at de forhindrer dette tjuveriet. Israel har stjålet nok som det er .

1
VG-Mett [sitat…] Først sier du at de har teknologien, så sier du at de vil utvikle den raskt, så sier du at de har teknologien - he, he..... er det merkelig at vi synest du er en ustabil o...
Knut_Oscar_Stålisen

sier du at de har teknologien, så sier du at de vil utvikle den raskt, så sier du at de har teknologien

Dette sier mer om din egen manglende til å forstå det som skrives. Du må gjerne fortsette kveruleringen om mangel på teknologi. Vi andre kan lene oss tilbake mens vi følger utbyggingen av oljepfeltene i Israel.

1
Knut_Oscar_Stålisen [sitat…] Dette sier mer om din egen manglende til å forstå det som skrives. Du må gjerne fortsette kveruleringen om mangel på teknologi. Vi andre kan lene oss tilbake mens vi følge...

Vi andre kan lene oss tilbake mens vi følger utbyggingen av oljepfeltene i Israel.

Det kan vel ikke vere så enkelt for deg, i og med at du ikke vet om de har teknologien eller ikke. ... Men inntil du finner ut av det, så kan du jo glede deg på palestinernes vegner, i og med at de snart vil utvinne naturgass for flere milliarder i året, uten at Israel kan gjøre noe som helst for å stjele det fra dem.

1
VG-Mett [sitat…] Det kan vel ikke vere så enkelt for deg, i og med at du ikke vet om de har teknologien eller ikke. ... Men inntil du finner ut av det, så kan du jo glede deg på palestiner...
Knut_Oscar_Stålisen

En helt herlig tråd! Nå kan vi bare sitte å se på at Israel benytter sin overlegne teknologi i lønnsom oljeproduksjon, men du sitter bak tastaturet og irriterer deg grønn over de mulighetene som da åpner seg for den jødiske staten. Så mye går det inn på deg, at du uten å blunke «forutser» og halvveis lover at hver og en av de palestinske borgerne på Gaza og andre steder vil få en million (dollar?) inn på konto.

Men all erfaring viser at den jevne pal-araber ikke har noe å glede seg til. Alle de milliardene som Norge og andre land har gitt til dem, er alltid kommet i hendene på korrupte lederne i Fatah og Hamas. Det er ingen grunn til å tro at penger som måtte komme fra gassproduksjon, havner andre steder enn der de pleier. For eksempel er enken etter Yassir Arafat blitt mangemillionær etter omfattende tyverier av bistrandsmidler fra Norge og andre giverland.

Hvis du ikke ser noen problemer med disse forbrytelsene , kan jo du glede deg på vegne av det pal-arabiske lederskapet, og de goder de kan tilrane seg etter utvinning av naturgass for flere milliarder i året.

2
Knut_Oscar_Stålisen [sitat…] Og slike ord kommer fra personen som benyttet seg av nøyaktig det samme underlaget for å beskrive barnemassakren i Itamar. Ikke spesielt overraskende at slikt kvalmende ta...

Ikke spesielt overraskende at slikt kvalmende tankegods om oljeindustrien kommer fra deg.

Det er skremmende likheter mellom oljeindustriens higen etter kontrakter og Israels higen etter palestinsk land og verdier. Og det som er mest kvalmende er at slike som du forsvarer dem.

1
VG-Mett [sitat…] Skrå-sikre ord fra en som ikke engang vet om Israel faktisk innehar denne teknologien. ...

Du gjør jo nesten ikke noe annet enn å kreve dokumentasjon på allmenkunnskap, og sette igang latterlige diskusjoner rundt ordlyden til folk.

Høyteknologiske Israel har i årtider utvunnet olje og bruker det i energiproduksjon. De har teknologi, men de ønsker det beste av det beste når de skal utvinne et så stort funn, blant annet av hensyn til grunnvannet.

1
VG-Mett [sitat…] Det er skremmende likheter mellom oljeindustriens higen etter kontrakter og Israels higen etter palestinsk land og verdier. Og det som er mest kvalmende er at slike som du...
Knut_Oscar_Stålisen

Det er skremmende likheter mellom oljeindustriens higen etter kontrakter

Går over lik, skrev du sist. Ordet "higen" innebærer vel at du har moderert tonen din en smule. For det ble vel for sterkt å se sammenligningene av et slikt ganglag med dine egne kommentarer til masakren i barnerommene i Itamar?

1
VG-Mett [sitat…] Skrå-sikre ord fra en som ikke engang vet om Israel faktisk innehar denne teknologien. ...
Knut_Oscar_Stålisen

Virkeligheten vil nok innhente deg til slutt. For ingen trenger å tvile på israelernes evne til å drive energiproduksjon i stor skala. Og ingen trenger å tvile på at dine forbundsfeller i Hamas, allerede legger store planer om terroraksjoner mot disse anleggene.

Men din egne spådom om at hver og en av disse pal-araberne vil være (dollar?)millionærer om kort tid, er et eneste stort luftslott.

1

Lignende innlegg

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
15 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
3 svar

Vanlige folk får ikke hjelp av AP og SP

SP ordfører, AP ordfører - bryr seg ikke om en hjelpeløs mor som fortvilet forsøker å skaffe hjelp fra en nådeløs kommune. AP og SP i Regjering. SP og AP med ordfører og varaordfører. Hvorfor har jeg...
Bilde

- Føler meg nesten lurt

Beathe har jobbet i flere år for å få hjelp med sønnen (20). På veien har hun pådratt seg PTSD, mistet venner og sett sønnen forfalle.


Bilde www.dagbladet.no
1
1 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Truet via telefon

Så har jeg blitt oppringt og blitt truet med at det kan skje en ulykke. Sykkelulykke. Morsomt med ytringsfrihet . Norge . Litt av et demokrati.
1
1 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
2 svar
Laster...