Dette må da være sionistpropaganda? Alle vet jo at Israel er en fascistisk apartheidstat der bare jøder har rettigheter!

2

To jødiske kvinner har vært Bahreins ambassadør til USA etter de to landene tegnet en handelsavtale, og det er ikke verst med tanke på at det bare er 36 jøder tilbake av de 600 som bodde der i 1948.

Jøder i Bahrein har imidlertid forbud mot å reise til Israel.

1

Utenriksminister Lieberman har utnevnt professor Naim Araidi til ny ambassadør til Norge meldes det idag. Viseambassadør blir palestineren Deek. Fra før har Lieberman beduineren Ishmael Khalidi som rådgiver.

Det spørs om det vil påvirke synet til de som liker å strø rundt seg med ord som apartheid, rasisme, segregering, osv.

"It would be a great privilege for me to represent Israel and show its beautiful side, as well as the coexistence that despite all the hardships can only be maintained in a true democracy," he said.

Men jeg håper han lykkes med det og kan bidra til bedre balanse i det norske synet på Israel.

1
4evergood [sitat…] Det spørs om det vil påvirke synet til de som liker å strø rundt seg med ord som apartheid, rasisme, segregering, osv. "It would be a great privilege for me to represent I...

Ja det er å håpe på det selvsagt. Det med disse to jødiske kvinnene fra Barhain har jeg kjent til lenge, og har vel også skrevet om det her.

Bra kanskje at disse ambassadørene ikke er jøder da. Avisen Dagen har i dag med store bokstaver på førstesiden dette oppslaget:

"NORSKE BARN TØR IKKE STÅ FREM SOM JØDER"

"Enkelte jødiske barn i Norge opplever så sterk hets at de har valgt å ikke lenger stå frem som jøder. Noen har til og med skiftet ut sine jødiskklingene navn. Undersøkelsen "Jødisk liv i Norge", som ble presentert av Det Mosaiske Trossamfund i går, viser at antisemittisme er økende her i landet" (Dagen)

1
4evergood [sitat…] Det er pinlig for Norge...

På venstresiden er det noen få som kanskje er i ferd med å våkne opp. Mimir Kristjansson, journalist i Klassekampen og tidligere leder i Rød, skrev en kommentar den 22. mars med overskriften:

"Jeg tok feil"

Der innrømmer han at mange på venstresiden klart har undervudert antisemittismen i Norge.

1
Baruk Jo men det hadde kanskje blitt litt oppsiktsvekkende visst han (Hussein) hadde oppnevnt en ***kurder*** til ambassadør i Norge da :-)

Hvorfor skulle det være oppsiktsvekkende? Saddam Hussein oppnevnte jo kurderen ʿIṣmat Kittānī til Iraks ambassadør til FN i perioden 1985-89. Da skulle det ikke være noe oppsiktsvekkende ved en kurder som ambassadør i Norge. Kurderen Ṭaha Muḥī ad-Dīn Maʿrūf var i årene 1975-2003 en av medlemmene i the Revolutionary Command Council.

http://www.rooseveltcampusnetwork.org/sites/all/files/Report.pdf

1
Homo_Erectus Hvorfor skulle det være oppsiktsvekkende? Saddam Hussein oppnevnte jo kurderen ʿIṣmat Kittānī til Iraks ambassadør til FN i perioden 1985-89. Da skulle det ikke være noe oppsiktsve...

Vel tenkte meg etter at jeg skrev innlegget at nå går en eller annen meg meget god tid igang med å sjekke dette:-) jeg tenkte nå på hans massakre av 5000 kurdere jeg da. Jo det var sikkert noen kurdere med i Baath-partiet også. Men dette forsøket med en analogi med Hussein og Israels UDs unevnelse av to ikke-jøder til ambassaden i Norge holder ikke vann.

Irakere generellt er meget fiendlig innstilt ovenfor kurdere. Allerede som 2-3 åringene blir barn hjernevasket når det gjelder hat mot denne befolkningsgruppen.

1
Baruk Vel tenkte meg etter at jeg skrev innlegget at nå går en eller annen meg meget god tid igang med å sjekke dette:-) jeg tenkte nå på hans massakre av 5000 kurdere jeg da. Jo det var...

Vel tenkte meg etter at jeg skrev innlegget at nå går en eller annen meg meget god tid igang med å sjekke dette:-) jeg tenkte nå på hans massakre av 5000 kurdere jeg da. Jo det var sikkert noen kurdere med i Baath-partiet også. Men dette forsøket med en analogi med Hussein og Israels UDs unevnelse av to ikke-jøder til ambassaden i Norge holder ikke vann.

Jeg har jo høyere og bedre tanker om Israel enn om Irak og Saddam Hussein, så jeg sammenligner ikke Israel og Irak. Jeg synes bare dette er en ren skryte- og propagandatråd for å vise Israels fortreffelighet, men tråden inneholder ikke noe som helst tema for debatt og diskusjon. Tråden er skryt for skrytets egen skyld. Da blir det fristende å vise at det det skrytes av, slett ikke er så oppsiktsvekkende.

1
Homo_Erectus [sitat…] Jeg har jo høyere og bedre tanker om Israel enn om Irak og Saddam Hussein, så jeg sammenligner ikke Israel og Irak. Jeg synes bare dette er en ren skryte- og propagandatrå...

Tråden er skryt for skrytets egen skyld. Da blir det fristende å vise at det det skrytes av, slett ikke er så oppsiktsvekkende.

Selvsagt har tråden ingenting merd "skryt" å gjøre. Det er en opplysningstråd som mange andre tråder her, og det går selvsagt ann utfra dette å komme med kommentarer og vinklinger på at Liebermann sender to ikke-jøder som representanter for Israel til Norge!

1

Idag har NTB sendt ut melding til sine mediekunder om saken. De skriver at det er første gang en israelskaraber er utnevnt til ambassadør for Israel. Det er ikke korrekt! I 1995 ble Ali Yahya (1947) fra Nasareth israelsk ambassadør i Finland. Der var han til 1999. Han ble senere ambassadør i Hellas fra 2006.

Nå må NTB skjerpe seg når det gjelder Israel på alle måter!

1
speccon Nå er ikke det opplest og vedtatt at drusere er arabere. Genetisk sett står de nærmere jødene, samaritanerene og perserene og pakistanere/indere. Tror drusere fortrekker å bli kalt...

Druserne er vel en egentlig en kulturell og religiøs gruppe, (utsprunget fra sjia-islam), så dagens etnisitet er sammensatt av de som ble drusere, og holdt på det. Men den er oppstått i midt-østen, så det er folk som allerede bodde der (Libanon og Israel/Palestina) og ikke en gruppe som har innvandret.

1
Laster...