Midtøsten

4evergood

The new Palestinian

En interessant artikkel om hvordan den oppvoksende generasjon palestinere er opptatt av andre ting enn å sloss mot Israel. De forlater sine foreldres idealer og er i stadig større grad interessert i å ha det samme som ungdom i Israel og andre deler av den utviklede verden.

Kanskje det blir fredelige tider etterhvert, nesten helt av seg selv?

http://www.jpost.com/Opinion/Op-EdContributors/Article.aspx?id=275493

Forfatter er HAMZE AWAWDE fra YaLa-Young leaders.

1
83 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Kanskje det blir fredelige tider etterhvert, nesten helt av seg selv?

Ja det er ikke usannsynlig, de unge palestina araberene ser hvordan det fungerer rundt i verden og ser hvor primitivt samfunnet de selv lever i gjennom internett og sosiale medier.

De unge palestina araberene blir ikke på samme måte påvirket av relegionen og fanatsimen til sine foreldre, dette er en bra utvikling.

1
tremann [sitat…] Ja det er ikke usannsynlig, de unge palestina araberene ser hvordan det fungerer rundt i verden og ser hvor primitivt samfunnet de selv lever i gjennom internett og sosial...
Knut_Oscar_Stålisen

De unge palestina araberene blir ikke på samme måte påvirket av relegionen og fanatsimen til sine foreldre, dette er en bra utvikling.

Vi har vel egentlig sett en positiv utvikling de siste årene både i Palestina og Israel. Konfliktnivået er på et annet og noe lavere nivå enn tidligere. Dagens palestinere er ikke så krigerske og terror-orienterte som besteforeldregenerasjonen til de "nye palestinerne" som trådstarter beskriver. For noen år siden var det banditten Arafat den som satte dagsorden, og da var det jevnlige flykapringer, bombeangrep og ikke minst: intifadaer i Israel. Barn ble sendt ut i gatene for å slåss med politi og soldater. Det er blitt mindre av dette de siste årene.

2

En interessant artikkel om hvordan den oppvoksende generasjon palestinere er opptatt av andre ting enn å sloss mot Israel. De forlater sine foreldres idealer og er i stadig større grad interessert i å ha det samme som ungdom i Israel og andre deler av den utviklede verden. Kanskje det blir fredelige tider etterhvert, nesten helt av seg selv?

Linken forteller om strømninger blant ungdommer som kanskje vil bidra til at de nye generasjonene av voksne blir vesentlig annerledes å forholde seg til enn hva dagens ideologer som regel er. Unge mennesker blant palaraberne blir vestorienterte og vil leve som unge har det i vesten.

Men makthaverne kjemper med alt de kan stable på bena fra den hjemlige hjernevasken, og til fysisk avstraffelse, terrorisering og vold.

Her kunne AUF kanskje trådt til og vært til hjelp for unge palestinere som trenger hjelp, i stedet for å befatte med understøttelse av den meningsløse politikken ovenfor Israel som bare fører til enda mer lidelse både iblant jødene og palaraberne.

Sitat:

Gaza-ungdom krever et samlet Palestina

15. mars-bevegelsen på Gazastripen mener de påskyndet forsoningen mellom Fatah og Hamas ved å demonstrere. Nå krever de palestinske ungdommene frihet og fred.

Kuppforsøk

Journalister anslår at 100 000 av Gazas 1,5 millioner innbyggere deltok 15. mars. Men til ungdommenes skuffelse stilte Hamas med sine grønne flagg og slagord med helt annet budskap enn palestinsk enhet. Makthaverne ville kuppe markeringen.

Hamas-politiet kom etter da vi forsøkte å flytte demonstrasjonen. De spylte oss med brannslanger for å splitte mengden, slo oss, jaget eller arresterte oss, forteller Samah.

Ungdommene fortsatte de følgende dagene, men til slutt måtte de gi opp å demonstrere døgnet rundt, slik egypterne gjorde på Tahrir-plassen i Kairo.

De kan ikke tvinge oss til å slutte å protestere, uansett hvor mye de slår Sarah Salibi (20)

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article4173136.ece#xtor=RSS-3

1

En interessant artikkel om hvordan den oppvoksende generasjon palestinere er opptatt av andre ting enn å sloss mot Israel. De forlater sine foreldres idealer og er i stadig større grad interessert i å ha det samme som ungdom i Israel og andre deler av den utviklede verden. Kanskje det blir fredelige tider etterhvert, nesten helt av seg selv?

Rakettene som blir avfyrt fra Gazastripen har antagelig blitt så dagligdags kost for palestinere flest at de har gått helt i glemmeboken. Likeledes all antisemittisk og anti-vestlig stoff som de forer ungene med. Det går vel inn det ene øret og ut igjen det andre.

Men egentlig burde palestinerne være sjeleglad for at Israel eksiterer. For det har medført at de har fått spesialbehandling og ekstra inntekter i kassa - ikke minst takket være giverlandene. Spesialbehandling på det feltet også.

Nå har det gått med mange jihadressurser til den arabiske våren, så Israel har nok ikke vært så presset som tidligere. Araberne holder fremdeles på å fly i tottene på hverandre i flere arabiske land, så Israel har fått et pusterom på den fronten.

Og så må vi ikke glemme alle dem som skal leke onkel politi i de vestlige landene. De som hiver seg på flotillaturer og løper rundt i butikker med boikottplakater osv. Det har blitt litt roligere i den leiren også har jeg inntrykk av. Kanskje stilner det helt av ettersom det ene europeiske landet etter det andre får økonomiske problemer. De får litt mer alvorlige saker å være opptatt av.

1

Det er jo positivt og se at unge palestinere har innsett at den voldelige oppførselen de siste 65 år har ikke ført til noe positivt.

Kanskje der finnes håp allikevel?

Jeg vet at unge Israelere er på bølgelengde, de vil heller ikke at voldsspiralen fortsetter. Fakta er at de fleste Israelske soldater hater situasjonen de befinner seg i, hva gjelder tjeneste i de okkuperte områder.

Jeg er og har alltid vært imot "settlerpolitikken", har alltid ment at den vanskeligjør fred i området. Når jeg ser hvordan de mest ekstreme settlerne oppfører seg så får jeg faktisk en vond smak i munnen, og mine israelske venner føler det samme.

1
rollep Det er jo positivt og se at unge palestinere har innsett at den voldelige oppførselen de siste 65 år har ikke ført til noe positivt. Kanskje der finnes håp allikevel? Jeg vet at un...

Kanskje der finnes håp allikevel?

De aller fleste palestinerne har aldri ønsket annet enn å leve i fred og ro, så det er ikke noe revolusjonerende i det som skrives i denne tråden.

Det store spørsmålet er om israel noen gang vil la dem føle frihetens sødme, eller om israel vil at de skal leve som tredjerangs borgere under okkupasjon i uoverskuelig fremtid.

2
VG-Mett [sitat…] De aller fleste palestinerne har aldri ønsket annet enn å leve i fred og ro, så det er ikke noe revolusjonerende i det som skrives i denne tråden. Det store spørsmålet er...

De aller fleste palestinerne har aldri ønsket annet enn å leve i fred og ro, så det er ikke noe revolusjonerende i det som skrives i denne tråden.

Nei, det er ikke det, men tro det eller ei, de fleste israelere vil også leve i fred, så enkelt er det.

Unge israelere, akkurat som unge palestinere er drittlei av situasjonen, alle fortjener bedre tider!

1
VG-Mett [sitat…] Det tviler jeg ikke på, så da må de la palestinerne få leve i fred, så ordner det seg nok for dem også.

Hvis alle tar til vett og ser fremover heller enn å henge seg opp i de siste 65 årene, så finnes der håp.

Det som trådstarter linker til inngir håp, det viser at unge palestinere, akkurat som unge israelere er drittlei av tingenes tilstand. De vil alle leve som de fleste ungdommer gjør, håper at deres ledere (på alle sider) endelig skjønner det!

1

Vel Hisham Jarallah, en journalist og kommentator på vestbredden har idag denne artikkelen i gatestoneinstitute.org. han forteller en annen historie som er rådene ifølge en ny undersøkelse blant palestinerne.

"In Palestinian society, it is much more important if one graduates from an Israeli prison than from a univeristy in the U.S. or Europe. Economic prosperity and the peace process with Israel are not going to convince most Palestinians to vote for people like Fayyad or Abbas

The most recent public opinion poll in the Palestinian territories shows that Marwan Barghouti, the dominant Fatah leader who is serving five life terms in Israeli prison for his role in several terror attacks during the second intifade, would win the presidential election"

http://www.gatestoneinstitute.org/3138/palestinian-leaders-terrorists

1
Baruk Vel Hisham Jarallah, en journalist og kommentator på vestbredden har idag denne artikkelen i gatestoneinstitute.org. han forteller en annen historie som er rådene ifølge en ny unde...

In Palestinian society, it is much more important if one graduates from an Israeli prison than from a univeristy in the U.S. or Europe. Economic prosperity and the peace process with Israel are not going to convince most Palestinians to vote for people like Fayyad or Abbas

Det vil nok ta et par tiår tenker jeg, men man får jo saktens håpe at det går så fort som mulig.

1
4evergood [sitat…] Det vil nok ta et par tiår tenker jeg, men man får jo saktens håpe at det går så fort som mulig.

Vel, i disse dager med internet, facebook osv. så skjer ting kjapt.

Håper at unge palestinere og unge israelere begynner å kommunisere med hverandre, facebook og lignende er en god start.

Som du linker til i trådstarten så er det tydelig at unge palestinere vil ta del i samme ting vi gjør, det er meget positivt. Håper at de har full tilgang til internett, for der får de garantert bedre info enn det de får gjennom Hamas og annet kontrollert media.

Denne tråden som dreier seg om unge og håpefulle folk får meg til å mimre litt.

Når jeg var i tjeneste nede i bufferzonen mellom Egypt og Israel i 78-79 så sørget vi, hvert semester for transittering av Gaza palestinere som studerte ved universitetet i Kairo. Det var som regel 10 busser med mannfolk og en buss med kvinnfolk. En gang var jeg så heldig at jeg var den soldaten som tok meg av den ene bussen med kvinnfolk, gud som jeg koste meg. Har vel aldri truffet så mange positive og flotte jenter som jeg gjorde den gang, de var så fulle av liv og fremtidshåp. Jeg lurer på hva som skjedde med dem opp igjennom årene.

Når jeg leser denne artikkelen så blir jeg rett og slett trist, moralpoliti og et rent helvete har de vel endt opp i.

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Gazastripen-er-blitt-fattigere-og-mer-islamsk-6850098.html

1
rollep Vel, i disse dager med internet, facebook osv. så skjer ting kjapt. Håper at unge palestinere og unge israelere begynner å kommunisere med hverandre, facebook og lignende er en god...

Når jeg leser denne artikkelen så blir jeg rett og slett trist, moralpoliti og et rent helvete har de vel endt opp i.

Det er jo helt utrolig at noen ser på de undertrykkende religiøse fascistene som motstandsfolk og"gutta på skauen", mens de kaller folk som opponerer mot dem for forædere og quislinger.

Fem år etter at Hamas tok full kontroll over Gazastripen, sliter befolkningen med stor fattigdom, høy arbeidsledighet og et islamsk styre som kun 22,5 prosent av befolkningen støtter.

- De har lurt oss og brukt islamske slagord til å sørge for sine egne interesser mens folket har måttet lide, sier Abu Ibrahim, en 38 år gammel sykkelselger.

- Hvis Hamas ikke hadde tatt kontroll over Gazastripen, tror jeg ikke vi hadde opplevd all lidelsen og smerten de siste fem årene, føyer han til.

- Fattigdommen og arbeidsledigheten har blitt verre, og de som ikke støtter Hamas, risikerer å bli torturert, fremholder Ibrahim.

Når folk smugler varer gjennom de underjordiske tunnelene mellom Gazastripen og Egypt, må de for eksempel betale skatt til Hamas. For at ingen skal slippe unna, er det etablert egne kontrollposter ved tunnelutgangene.

1
rollep Vel, i disse dager med internet, facebook osv. så skjer ting kjapt. Håper at unge palestinere og unge israelere begynner å kommunisere med hverandre, facebook og lignende er en god...

Når jeg var i tjeneste nede i bufferzonen mellom Egypt og Israel i 78-79 så sørget vi, hvert semester for transittering av Gaza palestinere som studerte ved universitetet i Kairo.

Det var vel den gangen 60 000 gazainnbyggere reiste til Israel hver dag for å jobbe også.

1
Baruk [sitat…] Det var vel den gangen 60 000 gazainnbyggere reiste til Israel hver dag for å jobbe også.

Ja det stemmer nok, gazainnbyggerne hadde det bedre den gang de var okkupert.

Bataljonen brukte forøvrig busser fra et palestinsk selskap i Gaza hver helg, i forbindelse med permisjonsreiser til Tel-Aviv. Bussene hentet ved den Israelske grensen nede i Sinai og kjørte direkte til Tel-Aviv, kun avbrutt av en kort hamburger, pils og tissepause ved en palestinsk kafe rett utenfor El-Arish :)

1

Men de innser også at for å få oppfyllt deres ønsker må den israelske okkupasjonen avvikles:

All those unique factors in the life of young Palestinians have created a new generation who are sticking to their land and are politically independent. They believe that no one will be able to push them out of their homes again. Meanwhile they believe that no one will be able to throw the Jews or the State of Israel into the sea. However, they see the occupation as the main reason for their suffering and as preventing them from advancing the Palestinian economy.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
31 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
11 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
8 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
2 svar
Laster...