Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Knut_Oscar_Stålisen

NRKs utenrikskorrespondent Sidsel Wold mener betalte pøbler lojale mot tidligere president Hosni Mubarak kan stå bak angrepet

Det er vel mer sannsynlig at det er ubetalte pøbler som er lojale mot islam og den nye presidenten som er ansvarlig for disse uhyrlighetene begått mot en kvinne.

Sidsel Wold har skapt seg en karriere som utenrikskorrespondent ved å glorifisere ytterliggående muslimer som brorskapet i Egypt og søsterorganisasjonen Hamas på Gaza. Hennes forsøk på analyse bærer preg av bagatellisering av muslimers overgrep mot en ung kvinne fra et vestlig land. Det er skuffende, men ikke overraskende.

3

Vanskelig å ta Wold alvorlig i alle fall..

Hvorfor er det det? Hva er din forklaring?

Hva ønsker du å diskutere her, egentlig? Hendelsen eller Wold?

1

"NRKs utenrikskorrespondent Sidsel Wold mener betalte pøbler lojale mot tidligere president Hosni Mubarak kan stå bak angrepet."

Sidsel Wold mener noe om det meste, da helst til fordel for muslimene.

Sidsel Wold skulle visst til Israel en gang i tiden og konvertere til jødedommen, hun skulle gifte seg med en Israeler.

Det var noe som skar seg for henne, hun hevner seg nå, hun har derfor tatt et veldig parti for muslimene, hun har vel mye den samme oppfatningen alle på marinlysttoppen har, det er mange venstre orienterte menneker på den toppen.

1
VG-Mett [sitat…] Hvorfor er det det? Hva er din forklaring? Hva ønsker du å diskutere her, egentlig? Hendelsen eller Wold?

Min forklaring er at en mobb med rasende mennesker ønsket å skade/ydmyke/drepe en vestlig journalist.

Hva motiv og lignende angår er ganske spekulativt, så at en _korrespondent_ som ikke var der eller så hendelsen kommer med den pussige konklusjonen om hvem som antageligvis står bak, knapt kan tas alvorlig. Hva tror du?

1
Lando Min forklaring er at en mobb med rasende mennesker ønsket å skade/ydmyke/drepe en vestlig journalist. Hva motiv og lignende angår er ganske spekulativt, så at en _korrespondent_ so...

Min forklaring er at en mobb med rasende mennesker ønsket å skade/ydmyke/drepe en vestlig journalist.

Det er nok det som har skjedd, men så er det sånn at muslimer ser på vestlige kvinner som en bruks gjenstand, en gjenstand som de ikke har respekt for og kan bruke som de vil.

2

"NRKs utenrikskorrespondent Sidsel Wold mener betalte pøbler lojale mot tidligere president Hosni Mubarak kan stå bak angrepet."

Hun er og blir en forbaska tulling. Snakk om å forsøke prate vekk ansvaret fra de som stod bak.

Møkkamobben til det Muslimske Brorskapet.

Vi vet alle hvordan de ser på kvinner. Dette var reklamen deres!

2
VG-Mett [sitat…] Jeg tror du her uttaler deg om en korrespondent som har jobbet i området i mange år og som kjenner forholdene - langt bedre enn deg iallfall.

Hva du tror er vel ikke akkurat så viktig, du vet ingenting om lando sitt kjennskap.

Sidsel Wold uttaler seg om noe hun verken har sette eller vært i nærheten av.

Mennene som utførte denne handlingen er nok noen muslimske pøbler som ikke verken er betalt eller noe annet, men har vært i en suggesjon til å ta en blond vestlig dame og vise vestlige verden at muslimer ikke er å spøke med.

1

En kvinne har blitt voldtatt, sjikanert, krenket, utsatt for ekstrem vold og ydmykelse:

But in a split second, everything changed. Men had been groping me for a while, but suddenly, something shifted. I found myself being dragged from my male friend, groped all over, with increasing force and aggression. I screamed. I could see what was happening and I saw that I was powerless to stop it. I couldn’t believe I had got into this situation.

Og dere krangler om hvem Sissel Wold mener står bak ugjerningene.

Men began to rip off my clothes. I was stripped naked. Their insatiable appetite to hurt me heightened. These men, hundreds of them, had turned from humans to animals.

Hundreds of men pulled my limbs apart and threw me around. They were scratching and clenching my breasts and forcing their fingers inside me in every possible way. So many men. All I could see was leering faces, more and more faces sneering and jeering as I was tossed around like fresh meat among starving lions.

Og dere krangler om hvem Sissel Wold mener står bak ugjerningene.

A small minority of men, just a couple at first, tried to protect me and guide me to a tent. The tent was crushed, its contents scattered into shards all over the ground. I was barefoot as they stole my nice new shoes. I was tossed around once more, being violated every second. I was dragged naked across the dirty ground. Men pulled my blonde hair.

Og dere krangler om hvem Sissel Wold mener står bak ugjerningene.

An ambulance forced its way through the crowd. It opened its doors, and was invaded by tens of men. It closed up and drove away.

I looked up and saw a couple of women in burkas scattered around. They looked at me blankly, then looked away.

Og dere krangler om hvem Sissel Wold mener står bak ugjerningene.

After 5-10 minutes, my friend managed to convince people inside a medical tent to form a pathway through the crowd to guide me into the tent. During transit I was mauled and invaded.

I reached the tent and saw my friend Callum. Muslim women surrounded me and frantically tried to cover my naked body. I fell to the ground and apparently temporarily lost consciousness.

Og dere krangler om hvem Sissel Wold mener står bak ugjerningene.

Callum and I went on our way. We eventually hailed a taxi. Upon reaching a government hospital downtown, we tried to explain the situation. People stared at us blankly, sloping around the corridors. We were turned away and told to go to a nearby hospital instead. Nobody would take us; we just had to walk there.

Upon arrival, I was eventually ushered into a small cubicle. Two men asked “are you pregnant? Married? A virgin?” They seemed displeased by my response of “no”.

Og dere krangler om hvem Sissel Wold mener står bak ugjerningene.

I was taken to a private hospital where a doctor’s first question was “are you married?”, which is of course the most important question to be asking a victim of mass sexual abuse.

He and a female nurse (who only reluctantly kept me covered up) looked briefly at the damage and just wandered off, saying that because I didn’t have internal bleeding, they couldn’t do anything. A useful trip, that was.

Detter er bare utdrag fra bloggen til Natasha Smith http://natashajsmith.wordpress.com/2012/06/26/please-god-please-make-it-stop/.

Har dere i det hele tatt giddet å lese den? Glem hva Sissel Wold mener eller ikke mener. Hva mener dere om en slik behandling av en kvinne? Jeg blir kvalm av å lese denne bloggen og mangelen på respekt for hva denne kvinnen har måttet gjennomgå.

3
VG-Mett [sitat…] Hvorfor er det mer sannsynlig?
Knut_Oscar_Stålisen

Det er mer - eller i det minste like sannsynlig fordi dette var en feiring av seieren i presidentvalget, hvor brorskapets tilhengere strømmet brølende ut i gatene. Akkurat slik som muslimer gjør når det har "skjedd noe" - vi har sett slike "forestillinger" også i Oslos gater. Det er ikke lagt fram noen som helst form for dokumentasjon , verken av S. Wold eller deg, på at de som mishandlet denne unge kvinnen var Mubarak-trilhengere. Det vi vet er at det var egyptere og muslimer som stod bak disse grusomme overgrepene. Det var også egyptere som til sluttt lykkes å redde den unge kvinnen. Vet du om de også var Mubarak-tilhengere, VG-Mett? At Sidsel Wold kan finne på å fokuserer på Mubarak også når kvinner utsettes for slike ydmykende og livsfarlige overgrep, viser bare hvor umenneskelig og iskald hennes journalistikk er blitt. Unge vestlige kvinner har ikke mye søstersolidaritet å hente hos henne i slike tilfeller. Offeret var 21 år.

1

Arabere er og blir noen frekkaser. 15 minutter på gata i Hurghada, og vi ble forsøkt ranet to ganger. Dette Natasha Smith opplevde er på ingen måte unormalt i Egypt - forskjellen er at det denne gangen nådde dagens lys ettersom offeret var en vestlig journalist.

1
Lando Min forklaring er at en mobb med rasende mennesker ønsket å skade/ydmyke/drepe en vestlig journalist. Hva motiv og lignende angår er ganske spekulativt, så at en _korrespondent_ so...

Min forklaring er at en mobb med rasende mennesker ønsket å skade/ydmyke/drepe en vestlig journalist.

En rasende mobb i Kairo er skremmende rett og slett. Så flere episoder når jeg var i tjeneste der nede i 78-79. En episode var der en bilist kjørte over en jente midt i Kairo, innen få sekunder var en hylende mobb på plass som reiv føreren ut av bilen og slo han til døde, fryktelig og se på, men sånn var det den gang, tviler på om det er bedre i dag.

1
VG-Mett [sitat…] Ingen dokumentasjon, med andre ord. ...
Knut_Oscar_Stålisen

Dokumentasjon på hva? Har Sidsel Wold servert dokumentasjon på at Mubarak står bak voldtektene på Tahir-plassen? Jeg gidder ikke å spørre deg om dokumentasjon. Du har aldri dokumentert en centimeter av dine egne fordommer. De er alltid helt udokumenterbar. Så jeg forventer intet - og mindre enn det - fra deg.

2
VG-Mett Slike historier kan vi alle lage. Greit med det som ikke kan dokumenteres, ikke sant?

Jeg anser takhøyden her inne som romslig nok til å kunne dele personlige historier uten å bli bitt hodet av. Om det er plass til mesteparten av dine skriverier kan dog diskuteres.

Jeg medgår at vi var maks uheldige, og at de fleste turister ikke opplever denslags ubehageligheter. Likevel taler personlige erfaringer for seg, uavhengig av hva andre måtte ha å si. Mitt mistroiske forhold til arabere er bare blitt styrket i løpet av dette oppholdet her nede (selv om det finnes mange hederlige og hardtarbeidende mennesker også).

2
Abnormiteten Jeg anser takhøyden her inne som romslig nok til å kunne dele personlige historier uten å bli bitt hodet av. Om det er plass til mesteparten av dine skriverier kan dog diskuteres....

Mitt mistroiske forhold til arabere er bare blitt styrket i løpet av dette oppholdet her nede (selv om det finnes mange hederlige og hardtarbeidende mennesker også).

Kan du forestille deg hvilken storm det ville vekke hvis jeg skrev det samme om jøder?

1
VG-Mett [sitat…] Kan du forestille deg hvilken storm det ville vekke hvis jeg skrev det samme om jøder?

La meg være helt klar: Jeg anser IKKE disse frekkasene på gata som representative for arabere flest. Folk i gata ser seg mest tjent med fornøyde turister, og flere jeg har snakket med har gjentatt igjen og igjen hvor glade de er for at vestlige reisende velger å tilbringe semesterferien her nede. Hadde vi ikke klart å komme oss unna ranerne uten noe videre håndgemeng, er jeg sikker på at lokalbefolkningen ville kommet til unnsetning ganske kjapt.

Likevel er det noe som skurrer, spesielt for en liberal vestlig turist, når kvinnesynet til folk kommer til syne. Hvis du benekter de faktiske kulturelle forholdene i arabiske land, vil jeg foreslå at du får din kone til å prøve å heve stemmen til en hvilken som helst mannlig skikkelse - alle, inkludert frekke svindlere, vil i beste fall sende henne en morders blikk. Når vestlige kvinner som Natasha Smith og Lara Logan blir utsatt for brutale overgrep på åpen gate, er det stort sett bare folk i Vesten som blir overrasket. I Egypt er dette en sidenotis.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
12 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
20 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
4 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
3 svar

Vanlige folk får ikke hjelp av AP og SP

SP ordfører, AP ordfører - bryr seg ikke om en hjelpeløs mor som fortvilet forsøker å skaffe hjelp fra en nådeløs kommune. AP og SP i Regjering. SP og AP med ordfører og varaordfører. Hvorfor har jeg...
Bilde

- Føler meg nesten lurt

Beathe har jobbet i flere år for å få hjelp med sønnen (20). På veien har hun pådratt seg PTSD, mistet venner og sett sønnen forfalle.


Bilde www.dagbladet.no
1
2 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Truet via telefon

Så har jeg blitt oppringt og blitt truet med at det kan skje en ulykke. Sykkelulykke. Morsomt med ytringsfrihet . Norge . Litt av et demokrati.
1
2 svar
Laster...