Noen som har noen synspunkter til denne mannen fra Vestbredden?

Kjenner ikke noen pro-palestinere her på forumet som er anti-israelsk... faktisk tror jeg dem aller fleste pro-palestinere er israels beste venner ... vi ønsker nemlig en to-statsløsning og ett fortsatt jødisk Israel ... ikke verst det ?

3

Once again, it has been exposed that Americans and Europeans who claim to be pro-Palestinian are actually just Israel-haters. For them, the Palestinian issue is just a vehicle for vomiting their hatred for Israel, and most likely all Jews. They are closer to Hamas and Islamic Jihad than to moderate Arabs and Muslims. The Palestinians need support from people who promote democracy, moderation, accountability and co-existence with Israel"

Hisham Jarallah. Palestinsk journalist på "Vestbredden"

På samme måte som noen som hevder seg å være pro-israelere egentlig bare er arab/muslim-hatere/rasister. Det engasjerer seg i israel/palestinakonflikten under dekke av "Israels vanskelige situasjon " for å kunne spy opp sitt hat mot denne gruppen .

Det er jo ikke som om det er ukjent her inne heller...

3
Earthquakejente

Vel, jeg synes det var unyansert. Det passer som en hatt på de som skjuler sin anti-semittisme bak anti-sionisme, men på de som reelt sett er anti-sionister og seriøst bryr seg om palestinerne passer det ikke

2
Baruk [sitat…] Kan du forklare hva du mener her? En anti-sionist er vel en som delegimiter at jødenene får opprette sin egen lille stat i sitt opprinnelige *fedreland* som utgjør 0.16% a...

En anti-sionist er vel en som delegimiter at jødenene får opprette sin egen lille stat i sitt opprinnelige *fedreland* som utgjør 0.16% av Midt-Østen......

Kanskje du da selv skulle forklare hvorledes din påstand rimer med at svært mange ultraortodokse jøder er anti-sionister - dersom dette skulle ha noe som helst med å "delegitimere den jødiske statsdannelsen" å gjøre?

2
Baruk Ja la oss holde oss til hva denne palestineren og muslimen skriver. Det er det som er tema her vet du. Det kommer folk her som ikke liker det han skriver og som gjør hva som helst...

Ja la oss holde oss til hva denne palestineren og muslimen skriver. Det er det som er tema her vet du.

Ja la oss det. Det er nemlig litt artig å se at også en viss Fjordman er blant de som er listet opp under "columnists" for Gatestone Institute.

Hvem er egentlig denne "palestineren og muslimen"? Nå har jeg kastet bort litt for mye tid på å google fyren, og finner absolutt null informasjon om vedkommende. Null. Noen som kan hjelpe meg med litt troverdig bakgrunnsinformasjon om skribenten? Er han virkelig en palestiner? Og muslim?

Eller har vi med en fiksjon å gjøre - fra Hasbara-gjengen...?

2
joplina [sitat…] På samme måte som noen som hevder seg å være pro-israelere egentlig bare er arab/muslim-hatere/rasister. Det engasjerer seg i israel/palestinakonflikten under dekke av "Is...

Det er ingen sak å finne en "muslim" (eller "palestiner") som taler Israels sak - og hevder at kritikk av Israel egentlig er fordekt antisemittisme. Det er slik hasbarahåndboken beskriver at man skal gjøre det - som denne "palestinernen" her. Men det er faktisk ennå lettere å finne jøder som er sterkt kritiske til den politikken Israel fører overfor palestinerne. Noen av verdens mest kjente kritikere til den israelske politikken er faktisk jøder.

Kan disse jødene da egentlig være antisemitter?

Vi har sett akkurat det samme før - at noen kommer trekkende med enkeltpersoner for å begrunne en eller annen påstand - som det så trekkes generelle konklusjoner ut fra. Et godt eksempel er påstanden om at palestinerne forlot sine hjem i 1947 -48 etter "ordre fra sine ledere". Noe som skjedde i ca 1% av tilfellene, men som så hasbaranissene generaliserer til å bli en "virkelighet" for hele den palestinske befolkningen.

Bruk av eufemismer som "nakba skjedde som følge av krigen" er en annen slik påstand - som brukes for å dekke over det faktum at de fleste palestinerne ble drevet ut av det som skulle bli staten Israel med våpenmakt, terror og vold.

2
_B_A_N_N_E_D_ Det forklarer jo IKKE det store jødehatet i Norge i hvert fall. I Norge hater vi ALLE individer som er jøder på bakgrunn av bilder i Dagbladet og VG, av palestinske barn som lider....

I Norge hater vi ALLE individer som er jøder på bakgrunn av bilder i Dagbladet og VG, av palestinske barn som lider.

Snakk for deg selv!

Vi andre som kritiserer staten Israels politikk vet forskjell på Israels regjerings disposisjoner - som vi meget berettiget kritiserer - og verdens jøder (hvorav de fleste ikke en gang bor i Israel). De sistnevnte har selvfølgelig ikke ansvar for Israels fremferd.

Du og pakket ditt får bare hate jøder - som du skriver at dere gjør - men inkludér ikke andre i svineriet!

Keva

2

Om du ikke skjønte betydning med "vi"

Takk, jeg vet hva "vi" betyr.

Gjør du...?

2
tremann Det er flere palestina arabere enn det som må fjernes, palestina araber befolkningen har fått nok sjanser, få palestina araberene vekk, plasser palestina araberene en plass som kan...

Vel, såvidt vi vet er det den israelske staten som sørger for at settlerne blir nettopp settlere. Det er den israelske staten som oppretter bosetningene som mer eller mindre fanatiske jøder (ofte fattige) flytter inn i.

Inne på 'det statsløse landområde vestbredden' skulle en vel kunne forvente at staten Israel i det minste behandlet andre enn jødene med den samme respekt som jødene blir behandlet med? Men er det slik? Får de palestinerne som blir fratatt sine områder etterhvert som settlerne trenger seg på noen form for erstatning? Det handler tross alt om privat eiendom og ikke staten Israel sin eiendom (jfr at du selv kaller Vestbredden for 'det statsløse landområde vestbredden' i innlegget ditt ovenfor det du siteres på).

Israel kan ikke 'vederlagsfritt' forvente å fortrenge noen til egen fordel (som egentlig er rent tyveri) uten at noen reagerer (og det uavhengig av hvor mange Bibler eller Toraer som må ha blitt lest).

'Rettferdighet' i konflikten er bestemt av bomber og granater, kuler og krutt.

2
Baruk Det er fullstendig absurd å sammenligne " israels behandlig av palestinerne" med Holocaust. Det var det som var saken! Palestinerne har forresten selvstyre over en stor del av vest...

Det er fullstendig absurd å sammenligne " israels behandlig av palestinerne" med Holocaust. Det var det som var saken! Palestinerne har forresten selvstyre over en stor del av vestbredden. Den behandling de får av sine egne PA-myndigheter er det visst ingen som er interessert i.....

Selvfølgelig er det absurd og sammenligne Israels behandling av palestinerne med Holocaust.

Men jeg tror ikke mange av de 38% tenkte spesielt på Holocaust når de svarte ja på dette spørsmålet.

For det første var det ikke bare jøder som ble forsøkt utryddet. Det er vel like tragisk at funksjonshemmede, homoseksuelle, sigøynere og "kommunister" fikk samme behandling, om ikke antall drepte var i nærheten av hva jødene ble utsatt for.

For det andre er Israels behandling av palestinerne for mange noe som er helt uforståelig sett på bakgrunn av den behandling jødene har vært utsatt for både før og under den 2. verdenskrig. Man skulle tro at jødene ikke ville synke ned på nesten det samme nivået som de antisemittiske tyskerne.

Til slutt: Sett på bakgrunn av Israels mangeårig brudd på menneskerettigheter og internasjonale lover, kunne jeg kanskje ha svart ja på spørsmålet selv, og jeg er ikke antisemittisk!

2

Once again, it has been exposed that Americans and Europeans who claim to be pro-Palestinian are actually just Israel-haters.

Dette kan nok sikkert være en del av hele bildet vil nå jeg tro.

Palaraberne er bare en salderingspost eller et symbol i markedsføringen av helt andre ideer enn hva palaraberne står for, ideer som ikke kan realiseres uten at israel kommer i veien.

Det som er forstemmende er at mange kan være til de grader så kyniske mot palaraberne, og dette mener jeg har pågått siden før avstemmningen i hovedforsamlingen om delingsmandatet, da Den Arabiske Liga viste verden med all tydelighet hva de mente ved å marsjere ut i protest.

1
Earthquakejente Vel, jeg synes det var unyansert. Det passer som en hatt på de som skjuler sin anti-semittisme bak anti-sionisme, men på de som reelt sett er anti-sionister og seriøst bryr seg om...

men på de som reelt sett er anti-sionister og seriøst bryr seg om palestinerne passer det ikke

Kan du forklare hva du mener her? En anti-sionist er vel en som delegimiter at jødenene får opprette sin egen lille stat i sitt opprinnelige *fedreland* som utgjør 0.16% av Midt-Østen......

1
Earthquakejente Vel, jeg synes det var unyansert. Det passer som en hatt på de som skjuler sin anti-semittisme bak anti-sionisme, men på de som reelt sett er anti-sionister og seriøst bryr seg om...

Godt sagt.

Det er egentlig litt spesielt å trekke frem hva "skribenter" hos Gatestone Institute mener om Israel/Palestina i et åpningsinnlegg. Noen form for objektivitet står de i hvert fall ikke for - uansett om skribenten er av palestinsk avstamning. Jarallah er forøvrig israelsk statsborger.

Litt om Gatestone Institute.

1
Laster...