Midtøsten

Baruk

Palestinere vil ha israelsk statsborgerskap

Palestinere fra Jerusalem ønsker seg Israelsk statsborgerskap. Det skal være 10.000 av dem så langt.

"Ironically, obtaining Israeli citizenship has become a way for Palestinians to ensure their social, economic, health and education rights in the country."

"Lack of democracy and massive financial corruption under the Palestinian Authority also drove many Palestinians Jerusalemites to apply for Israeli citizenship as a way of ensuring that they would always remain under Israeli sovereignty"

http://www.gatestoneinstitute.org/3407/palestinians-israeli-citizenship

1
84 svar
Fico [sitat…] For min del støttes de du nevner. Videre støtter jeg alle de 800000 jødene som ble fordrevet fra arabiske land i det samme tidsrommet, støtter du dem?

Videre støtter jeg alle de 800000 jødene som ble fordrevet fra arabiske land i det samme tidsrommet,

Hvorfor skulle vi støtte emigranter - som Abba Eban kalte dem - og slik mange av dem selv betegnet seg som? Bortsett fra at de burde av de arabiske landene få kompensert sine tapte verdier. Men det er en sak uvedkommende for palestinerne.

Hvilket ansvar hadde palestinerne for at livet til jødene i arabiske land ble vanskeligere etter at sionistene satte i gang sin etniske rensing av den ikke-jødiske befolkningen i Palestina og senere Israel?

3
aicat [sitat…] Hvorfor skulle vi støtte emigranter - som Abba Eban kalte dem - og slik mange av dem selv betegnet seg som? Bortsett fra at de burde av de arabiske landene få kompensert s...

Hvorfor skulle vi støtte emigranter - som Abba Eban kalte dem - og slik mange av dem selv betegnet seg som? Bortsett fra at de burde av de arabiske landene få kompensert sine tapte verdier. Men det er en sak uvedkommende for palestinerne.

For å tøve som du gjør, så hadde heller ikke jødene som ble kjeppjaget ifra de arabiske landene noe ansvar for de palaraberne som rømte ved proklamasjonen av staten Israel. For øvrig kan du lese videre her:

Sitat:

De arabiske jødenes eksodus bakgrunn og årsaker

I årene etter opprettelsen av Israel utvandret et massivt antall jøder fra den arabiske verden. Hva forklarer at opp mot 900 000 arabiske jøder forlot sine hjemland til fordel for nye og fremmede samfunn i Israel, Frankrike og USA?

Det 20. århundre er blitt kalt flyktningenes tidsalder, og Midtøsten er intet unntak. Av de omtrent 900 000 jøder som bodde i den arabiske verden før 1948, er det kun noen

få tusen igjen. Nærmere 600 000 av disse dro til Israel, og opp mot halvparten ankom i løpet av den jødiske statens første tre leveår.1 Den dramatiske, men relativt ukjente, fortellingen om den arabiske verdens jøders eksodus har på den ene siden

ofte havnet i skyggen av historien om det palestinske flyktningproblemet og samtidig, på den andre siden, blitt gitt sterk politisk ladning som et moralsk motstykke nettopp til fortellingen om palestinernes skjebne.

Den israelske regjeringen sier i dag, som den har gjort siden 1950-tallet, at det foregikk en tosidig befolkningsutveksling i Midtøsten og at en eventuell kompensasjon til de palestinske 1948-flyktningene derfor ikke kan skje uavhengig av spørsmålet om de arabiske jødene, som også fikk sine eiendommer konfiskert, ekspropriert eller frosset av de respektive arabiske statene.

Den 24. februar i år vedtok Knesset en lov som sier at regjeringen skal inkludere spørsmålet om kompensasjon for de arabiske jødenes materielle tap i alle fremtidige fredsforhandlinger.

De arabiske jødenes eksodus

3
Closet-Monkey [sitat…] "Tonen" i oppsettet ditt kan nesten leses som at du støtter disse palestinernes søknader. Støtter du i så fall også de palestinerne som måtte flykte/ble drevet fra sine hj...

Støtter du i så fall også de palestinerne som måtte flykte/ble drevet fra sine hjem i det Britiske Palestinamandatet som følge av opprettelsen av staten Israel og krigen som fulgte i 1948-1949?

For min del støttes de du nevner. Videre støtter jeg alle de 800000 jødene som ble fordrevet fra arabiske land i det samme tidsrommet, støtter du dem?

2
aicat [sitat…] Så du har lese-vansker? Eller er det skylappene som står i veien? Ser du ikke hva Avi Shlaim forteller - en av de jødiske imigrantene fra Irak? Sier han at han ble kjeppja...

Nei, det har du åpenbart ikke - så kom tilbake når du har tilegnet deg et minimum av historiske fakta - så slipper vi å få repetert dette vrøvlet om at palestinerne flyktet "frivillig".

Så du har lese-vansker? Eller er det skylappene som står i veien?

Ser du ikke hva Avi Shlaim forteller - en av de jødiske imigrantene fra Irak? Sier han at han ble kjeppjaget?

Hvorfor brukte Abba Eban selv betegnelsen "imigranter"?

Tøvete referanse til et enkeltilfelle, har du ikke flere? Hvor har jeg sagt at "palestinerne flyktet frivillig"? Har du ikke annet enn løgner å ukvemsord fare med?

2
kristina_7 De fleste land får assimilert sine flyktninger så de blir en del av vertssamfunnet. I motsetning til de som flyktet da staten Israel ble opprettet. Ellers er det en forståelig grun...

De fleste land får assimilert sine flyktninger så de blir en del av vertssamfunnet. I motsetning til de som flyktet da staten Israel ble opprettet.

Det bor idag ca 1 500 000 palestinere i Israel med israelsk statsborgerskap. De er etterkommere etter de som valgte å bli da staten Israel ble opprettet i 1948. Det er 3 000 000 palestinske "flyktninger" eller etterkommere av de som flyktet da Israel ble opprettet. Mange av disse bor i flyktningeleire spredt rundt i MØ, inklusive Gaza og Vestbredden. Som flyktninger har de ID-papirer utstedt av FN. Det de ønsker seg aller mest er å få palestinske ID-papirer slik at de kan bli fullverdige palestinske medborgere. Det sier palestinske myndigheter nei til. De ønsker å bruke "flyktningene" som forhandlingskort med Israel for å få disse flyttet "hjem" til Israel. Man ka trygt si at palestinske myndigheter "driter" i egen befolkning. Trøkk dem ned, og utnytt deres skjebne til siste dråpe. Gode Gud så stor Allah er !!

2
harhoi [sitat…] Det bor idag ca 1 500 000 palestinere i Israel med israelsk statsborgerskap. De er etterkommere etter de som valgte å bli da staten Israel ble opprettet i 1948. Det er 3 0...

En ting er at palestinere ønsker israelsk statsborgerskap. En annen interessant sak, som kanskje er litt på siden av hva denne tråden omhander, er at flere palestinske selskaper bruker massevis av penger på advokat mm for å få registrert firmaene sine i Israel så de slipper å bli utnyttet av det gjennomkorrupte palestinske "statsapparatet". Har en palestinsk kompis som brukte USD 60000 for å registrert firmaet sitt i Israel. Han sa i etterkant at det var verdt hver eneste dollar. Det lureste han noensinne hadde gjort.

2

Palestinere fra Jerusalem ønsker seg Israelsk statsborgerskap. Det skal være 10.000 av dem så langt.

"Ironically, obtaining Israeli citizenship has become a way for Palestinians to ensure their social, economic, health and education rights in the country."

"Lack of democracy and massive financial corruption under the Palestinian Authority also drove many Palestinians Jerusalemites to apply for Israeli citizenship as a way of ensuring that they would always remain under Israeli sovereignty"

"Tonen" i oppsettet ditt kan nesten leses som at du støtter disse palestinernes søknader. Støtter du i så fall også de palestinerne som måtte flykte/ble drevet fra sine hjem i det Britiske Palestinamandatet som følge av opprettelsen av staten Israel og krigen som fulgte i 1948-1949?

1
Fico [sitat…] For å tøve som du gjør, så hadde heller ikke jødene som ble kjeppjaget ifra de arabiske landene noe ansvar for de palaraberne som rømte ved proklamasjonen av staten Israel...

jødene som ble kjeppjaget ifra de arabiske landene noe ansvar for de palaraberne som rømte ved proklamasjonen av staten Israel.

Dette patetiske forsøket ditt på å resirkulere to gamle sionistiske løgnhistorier er rett og slett bare til å le av.

Løgn 1: Myten om kjeppjaging:

Her er en av de som utvandret: "”I was five years old in 1950 when my family reluctantly moved from Baghdad to Ramat Gan. We were Arab Jews, we spoke Arabic, our roots went back to the Babylonian exile two and a half millennia ago and my parents did not have the slightest sympathy with Zionism. We were not persecuted but opted to leave because we felt insecure. So, unlike the Palestinians who were driven out of their homes, we were not refugees in the proper sense of the word. But we were truly victims of the Arab-Israeli conflict.”

http://www.ft.com/intl/cms/s/2/8ae6559c-b169-11df-b899-00144feabdc0.html#axzz215SEFUR6

Løgn nr 2: Palestinerne rømte frivillig.

Nei - palestinerne ble jaget fra sine hjem med "bajonetter og geværpiper i ryggen". De som i frykt for sine liv tidligere hadde forlatt sine hjem - ble møtt av de samme geværpipene da de prøvde å komme tilbake.

Jødiske historikere har for lengst selv knust disse løgnhistoriene du nå på nytt prøver å prakke på oss.

1

Palestinere fra Jerusalem ønsker seg Israelsk statsborgerskap. Det skal være 10.000 av dem så langt.

Siden israel har annektert Jerusalem - inkludert Øst-Jerusalem, så skulle det bare mangle at de ikke gir alle innbyggere israelsk statsborgerskap.

1
aicat [sitat…] Dette patetiske forsøket ditt på å resirkulere to gamle sionistiske løgnhistorier er rett og slett bare til å le av. Løgn 1: Myten om kjeppjaging: Her er en av de som utva...

Dette patetiske forsøket ditt på å resirkulere to gamle sionistiske løgnhistorier er rett og slett bare til å le av. Løgn 1: Myten om kjeppjaging:

Har du ingen argumentasjon kommer du igjen med ukvemsordene.

Vi ser de ganske ofte, det betyr dårlige argumenter- Her har noe å benytte flere ukvemsord på, så har du jo noe å gjøre i den stunden:

Av Andreas Fagerbakk Publisert: 24.09.2012, kl. 8:55 am

FN-konferanse om jødiske flyktninger

Fredag ble det avholdt en konferanse om jødiske flyktninger fra arabiske land i FN-hovedkvarteret i New York. Israels viseutenriksminister kaller det en historisk begivenhet.

FN bør anerkjenne jødiske flyktninger

Ronald Lauder, president i World Jewish Congress, sa følgende om konferansen:

“Israels kritikere har brukt tiår på å gjennomsyre den internasjonale opinionen med en ensidig historie om Midtøstens flyktningproblem. Dette vil ikke bringe rettferdighet eller avslutning på denne smertefulle konflikten.

Det er nå på tide å få klarhet i det historiske, diplomatiske og juridiske. Varig fred kan bare bli bygget på historiske fakta. Både spørsmålene om de jødiske flyktningene og de ​​palestinske flyktninger må bli løst.

Tiden er inne for det internasjonale samfunnet til å anerkjenne at med fødselen av den jødiske staten i 1948, ble jøder i arabiske land forfulgt, overfalt og med makt forvist fra sine hjem, personlig og kollektiv eiendom ble konfiskert og stjålet.

Verden har lenge anerkjent det palestinske flyktningproblemet. Etter 60 år, bør FN endelig anerkjenne de 850 000 jødiske flyktninger som led på denne tiden.”

1
Fico [sitat…] Har du ingen argumentasjon kommer du igjen med ukvemsordene. Vi ser de ganske ofte, det betyr dårlige argumenter- Her har noe å benytte flere ukvemsord på, så har du jo no...

Har du ingen argumentasjon

Så du har lese-vansker? Eller er det skylappene som står i veien?

Ser du ikke hva Avi Shlaim forteller - en av de jødiske imigrantene fra Irak? Sier han at han ble kjeppjaget?

Hvorfor brukte Abba Eban selv betegnelsen "imigranter"?

Har du lest hva sionisten Benny Morris og en rekke andre jødiske og israelske historikere for lengst har dokumentert om hva som skjedde under Nakba i 47-48?

Nei, det har du åpenbart ikke - så kom tilbake når du har tilegnet deg et minimum av historiske fakta - så slipper vi å få repetert dette vrøvlet om at palestinerne flyktet "frivillig".

1
Fico [sitat…] Så du har lese-vansker? Eller er det skylappene som står i veien? Ser du ikke hva Avi Shlaim forteller - en av de jødiske imigrantene fra Irak? Sier han at han ble kjeppja...

Hvor har jeg sagt at "palestinerne flyktet frivillig"?

Nei, sier du det? Så du innrømmer altså at palestinerne ble fordrevet med terror og militære angrep av sionistenes militære regulære avdelinger og av deres terrorbander?

Du kommer deg!

1
Fico [sitat…] Har du ingen argumentasjon kommer du igjen med ukvemsordene. Vi ser de ganske ofte, det betyr dårlige argumenter- Her har noe å benytte flere ukvemsord på, så har du jo no...

Av Andreas Fagerbakk Publisert: 24.09.2012, kl. 8:55 am

Andreas Fagerbakke hadde deltids arbeidspraksis i MIFF i ett år fra oktober 2011 til oktober 2012. I denne perioden skrev han også noen saker for miff.no.

Dere miffere vet sannelig å bedrive gjensidig åndsonani.

1

Lignende innlegg

Aktuelt frode57 Siste svar

Svikere i MDG og Venstre

Mens folk sliter med strømregningen så er Hansson MDG ute i Jyllandsposten og vil gi bort strømpenger til Ukraina. Venstre er i samme båt. Dette er partier som ville ha avviklet olje og gass virksomh...
3
5 svar
Politikk - Norsk skuterud Siste svar

Norsk strøm.

Fra og være selvforsynt, ser det ut som våre politikere har satt oss i denne situasjonen. Vi vil i vinter kanskje være avhengig av import fra Europa, og som jeg leser det , i første rekke Tyskland. M...
2
8 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Arfan Bhatti igjen

Komiske norske politi kommer trekkende med Arfan Bhatti som medhjelper til drapene foran London Pub. Gratulerer! Kan politimesteren finne seg noe annet å gjøre. Det høres ut som en vits. Siste mennesk...
2
11 svar

Motvinden løyer

Det er nå for første gang på flere år flere i Norge som ønsker landbasert vindkraft velkommen enn de som ikke ønsker den i følge en pågående undersøkelse utført av Cicero senter for klimaforskning. De...
1
9 svar
Laster...