Midtøsten

Baruk

Abbas og

Abbas gav igår et intervju med Isralsk tv der han i ganske klare ordelag gav uttrykk for at tanken om "right of return" var ikke aktuellt.

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/16150

"Abbas hinted he would be willing to give upon the so-called "right of return", and said that he considers Palestine as a stae with in the pre-1967 borders withch exist a longside israel"

Hva sier de som er mer pal-venner enn Paven her:-)

1
61 svar
locus77 tror du abbas blir feilsitert?

Abbas blir ikke feilsitert. Han sier klart at eneste løsning er at Palestina blir det som idag er Vestbredden og Gaza med grenser fra før 1967. Et viktig moment som ikke kommer godt frem i VGD er det faktum at av de 3-4 millioner som "kalles" flyktninger, så har jeg forstått blant de utallige palestinere jeg kjenner at det ikke er så mange som er interessert i å komme tilbake. Blant "flyktningene" er det massevis av bank, finansfolk og forretningsfolk i Gulfen, akademikere som er godt etablert der de er bosatt over hele verden, og som knapt ofrer MØ en tanke. Da sitter man i all hovedsak igjen de palestinere som palestinerne ikke vil vedkjenne seg - nemlig de som sitter i interneringsleire i Gaza, på Vestbredden og i Jordan, Syria og Libanon. Vil palestinerene noen gang gi dem et verdig liv?

2
Fico Om du gidder og følge med, så hadde du visst dette- Istedet for å lese i linkene bruker du heller fantasien og lager dine egne oppfatninger. Dette sies i linken over her: Abbas vek...

Palestinernes president Mahmoud Abbas sier at han ikke har noen rett til å flytte tilbake til hjembyen sin, som i dag ligger i Israel.

Hvis han har sagt dette, så kjenner han tydeligvis dårlig til Folkeretten. Jeg har en mistanke om at han ikke er sitert riktig. ...

2

israelnationalnews.

Dette er bare en sionistisk propagandablekke som ingen bør bruke tid på. Du burde finne noe bedre, hvis du ønsker et minimum av troverdighet.

1

Abbas gav igår et intervju med Isralsk tv der han i ganske klare ordelag gav uttrykk for at tanken om "right of return" var ikke aktuellt.

Abbas snakket kun for seg selv. Han sa at selv om han er en flyktning fra Safed, var det for hans vedkommende ikke aktuelt å flytte tilbake dit.

1

"Abbas hinted

Han hintet om....han snakket løselig om...skisserte løst et alternativt forslag til løsing. T.om avisen som siterte han fikk med seg den biten...men ikke du.

- Flyktningeproblematikken med krav om tilbakevendelse er et uløselig problem for Israel. Vi kan like godt være ærlige først som sist , og peke på det faktum at Israel ikke vil ha flere palestina-arbere i Israel fordi de gjør alt i deres makt for å beholde et jødisk flertall i staten sin.

- Israel er som sådan avhengig av andre løsningsalternativer.

Det Abbas gjør er å vise at han er villig til å forhandle om en alternativ løsning som gavner begge :)

Så er jo spørsmålet ; Kan Israel matche en slik vilje til å finne en løsning...? :)

..eller er de for opphengt i at de skal ha alt, hele området,"Judea og Samaria" , samt beholde et jødisk flertall...?

1
Vandringsmann [sitat…] Abbas snakket kun for seg selv. Han sa at selv om han er en flyktning fra Safed, var det for hans vedkommende ikke aktuelt å flytte tilbake dit.

Er du så sikker på det? Abbas er en pragmatiker, han også. Alle partene i denne konflikten vet hva som skal og må til for få få til en fredelig løsning.

Også Abbas er smertelig klar over at en retur av flykningene etter snart 65 år, ikke er et krav man kan bringe til torgs i forhandlingene. Abbas og mange med han, vet at et slikt krav kun bringes frem av de som ikke ønsker en løsning på denne konflikten.

Et annet problem er, kan Vestbredde og Gaza adoptere den folkemassen som ønsker å bli en del av den nye palstinske statsdannelsen? Økonomisk vil det jo falle i grus, å bygge en nasjon med ekstremt dårlig raketteknologi er ikke veien å gå.

Økonomien vil bli det største hindret for den palestinske staten.

1
harhoi Abbas blir ikke feilsitert. Han sier klart at eneste løsning er at Palestina blir det som idag er Vestbredden og Gaza med grenser fra før 1967. Et viktig moment som ikke kommer god...

Da sitter man i all hovedsak igjen de palestinere som palestinerne ikke vil vedkjenne seg - nemlig de som sitter i interneringsleire i Gaza, på Vestbredden og i Jordan, Syria og Libanon. Vil palestinerene noen gang gi dem et verdig liv?

nemlig. og så vidt jeg vet fornekter palestinerne sine egne. de gir dem ikke statsborgerskap.

1

Abbas gav igår et intervju med Isralsk tv der han i ganske klare ordelag gav uttrykk for at tanken om "right of return" var ikke aktuellt.

Abbas snakket bare om seg selv. Blant flyktninger er det alltid noen som slår rot på det stedet de fordrives til. Det fratar ikke de resterende retten til å returnere.

1

Er det da riktig forstått av meg at ingen her mener at dette er noe mer en at Mahmud Abbas personlig har ikke tenkt å bruke en rett til retur som han mener alle Palestinske Flykninger har?

1

Lignende innlegg

Aktuelt frode57 Siste svar

Svikere i MDG og Venstre

Mens folk sliter med strømregningen så er Hansson MDG ute i Jyllandsposten og vil gi bort strømpenger til Ukraina. Venstre er i samme båt. Dette er partier som ville ha avviklet olje og gass virksomh...
3
5 svar
Politikk - Norsk skuterud Siste svar

Norsk strøm.

Fra og være selvforsynt, ser det ut som våre politikere har satt oss i denne situasjonen. Vi vil i vinter kanskje være avhengig av import fra Europa, og som jeg leser det , i første rekke Tyskland. M...
2
8 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Arfan Bhatti igjen

Komiske norske politi kommer trekkende med Arfan Bhatti som medhjelper til drapene foran London Pub. Gratulerer! Kan politimesteren finne seg noe annet å gjøre. Det høres ut som en vits. Siste mennesk...
2
11 svar

Motvinden løyer

Det er nå for første gang på flere år flere i Norge som ønsker landbasert vindkraft velkommen enn de som ikke ønsker den i følge en pågående undersøkelse utført av Cicero senter for klimaforskning. De...
1
9 svar
Laster...