Idag er det den internasjonale Holocaustdagen - Israel har sin HaShoah den 8.4.13 iår. PA myndighetene unnslår seg heller ikke med pur antisemittisme, det viser denne linken fra Palestinian Watch Org:

Hva annet kan en vente? Vi elsket heller ikke våre okkupanter under WW2, og hvilke innfødte befolkninger i koloniene elsket kolonistene?

3
Fremtidshåp Hvor er åpningsinnlegget blitt av ?

Det lurer jeg også på. Jeg har vært borte i helgen. Noen her likte tydeligvis ikke tråden, og har klaget til MOD. Hvorfor MOD har tatt dette til følge er meget underlig. Sammenligning mellom nazi-tyskland behandling av jødene og Israels konflikt med palestinerne/araberne er definert som antisemittisme......egentlig er det en skam at tråden er blitt slettet på Holocaustdagen. Jeg kommer fortsatt til å dokumentere antisemittisme hos PA/PLO.

2
Homo_Erectus Sitatfunksjonen er elendig, men det finnes uansett ikke noe som helst faktum som tilsier at jøder som ikke bodde i Palestina skulle ha noen som helst rettigheter der, og slett ikke...

En forestilling om at jøder fra verden utenfor Palestina hadde rett til landet, er himmelropende toskskap og total uvitenhet om folkerett og juss.

Det er nok ikke like lett for alle dette her.

Jøder fra ulike strøk i verden trengte vel ingen rettigheter for å etablere seg i Israel-

Det er nok at de melder seg, og om alt formelt godkjennes innvilges det som er nødvendig vil nå jeg tro-

2
VG-Mett [sitat…] Mener du at jødene har større rettigheter enn palestinerne, som faktisk bodde i området før de ble jaget av jødene?

Er det ikke enighet om at Palestinere var et navn på alle som bodde i det Britiske mandatet, også Jøder.

Hvem var det som bodde i dette området, før de som i dag blir omtalt som Palestinere. Har de noen større rettigheter enn Palestinerne siden de bodde der før?

Hvem ser du på som Palestinere i dag, hvem er de og hvor kommer de fra?

2
Vandringsmann Du svarer ikke på spørsmålet mitt. Gir mine danske, tyske, hollandske og spanske forfedre meg særskilte territoriale rettigheter i Danmark, Tyskland, Holland og Spania sammenlignet...

Blev dom jagade från Danmark,Tyskland,Holland och Spannien ?

Judarna har blivit jagad flera gånger Från området som nu staten Israel är etablerad i

Men det är klart man kann hoppa över den delen av historien

Staten Israel är där och judarna bor där och har inte tänkt flytta

är en ny judeutrotning du menar är lösningen ?

2
harhoi [sitat…] De som bor i de såkalte flyktningeleirene er utstyrt med ID-papirer fra FN. Disse folka er statsløse. Det er palestinere, som bor på palestinsk land, og er statsløse, og h...

Tenk om palestinske myndigheter hadde behandlet "sine egne" litt mer humant, så fint de hadde fått det. Da kunne de jobbe, reise inn i Israel og i det hele tatt.

Sier du nå at palestinerne på Vestbredden har det fint og at de fritt kan reise inn i Israel?

2
VG-Mett [sitat…] "Arkeologer" som går med Bibelen i den ene hånden og spaden i den andre. ... , he, he. ..

Amihai Mazar er bibelarkeolog, men han er nok langt mer nøktern og jordnær enn man får inntrykk av når man leser artikkelen til Didrik Søderlind. Dette med Salomos ruiner og Tel Rehov som "bevis" på eksistensen av Salomo er feilslutninger og logiske kortslutninger som Søderlind gjør. Amihai Mazar selv har, så vidt jeg kan finne, ikke noe sted brukt Tel Rehov som argument for at Salomo har eksistert.

Denne artikkelen fra forskning.no diskutere vi på AD for noen år siden og den ble der plukket fullstendig i stykker.

Det som er et faktum:

Utgravningene i Tel Rehov viser at stedet var bebodd gjennom hele bronsealderen og jernalderen. Folket der dyrket korn og oliven og de hadde bikuber, byen ble ødelagt av brann rundt år 900 før vår tid. Dette passer ganske bra med tiden for den invasjonen som den egyptiske farao Shoshenq I (Shisak) foretok. Denne invasjonen er omtalt både i egyptiske inskripsjoner og i Bibelen. Men dette forteller selvfølgelig ingenting om eksistensen av en Salomo og et tempel.

Stratified radiocarbon dates provide an independent chronological link between archaeological layers and historical data. The invasion by Pharaoh Shoshenq I (Shishak) is a key historical synchronism, **925 B.C.E., mentioned in both Egyptian inscriptions and the Hebrew Bible. The list of places raided by Shoshenq, mentioned at Karnak (Egypt), includes Rehov (Israel). The site yielded a consistent series of radiocarbon dates from the 12th to 9th century B.C.E. Our results (i) suggest a revised Iron-Age chronology; (ii) date an archaeological stratum to Shoshenq's campaign; (iii) indicate the similarity of “Solomonic” and “Omride” pottery; and (iv) provide correlation with Greece and Cyprus.**

http://www.sciencemag.org/content/300/5617/315.abstract

Uenigheten med Finkelstein er om alderen på Tel Rehov, når stedet ble ødelagt og brent, Salomo er overhodet ikke med i bildet.

Var så befolkningen i Tel Rehov jøder? Ingenting tyder på det, i denne artikkelen av Amihai Mazar og Nava Panitz- Cohen fremgår det klart at menneskene i Tel Rehov var polyteister som dyrket mange guder og hadde gudebilder og figurer av guder, noe som er klart i strid med jødedommen.

http://www.rehov.org/Rehov/publications/mazar-Panitz-Cohen-BAR0608.pdf

At noen kan tro at utgravningene i Tel Rehov beviser noe om Salomo, viser bare at folk ikke begriper hva de leser og gjør de utroligste feilslutninger.

Amihai Mazar tror kanskje selv på eksistensen av Salomo og templet, men han er såpass fagmann med sin vitenskapelig integritet i behold at han ikke blander Salomo inn i disse utgravingene.

2
sypress [sitat…] Det dreier seg ikke om julenissen du. Først hevder israelske vitenskapsmenn at steintavlen er autentisk. Og etter en viss tid, heter det seg at den ikke er autentisk allik...

Denne steintavlen ble "funnet" i juli 2001. Og likevel er den helt ukjent for verden nå elleve og et halvt år senere. Var ikke det nok til straks å få deg til å forstå at dette bare var tull?

When the police took Oded Golan into custody and searched his apartment they discovered a workshop with a range of tools, materials, and half finished 'antiquities'. This was evidence for an operation of a scale far greater than they had suspected. Investigators have established that collectors around the world have paid hundreds of thousands of dollars for artefacts that came through Oded Golan's associates. Dozens of these items have now been examined by Dr Goren, and all have been revealed to be forgeries. Police now suspect that artefacts made by the same team of forgers have found their way into leading museums around the world. Some archaeologists have now concluded that everything that came to market in the last 20 years without clear provenance should be considered a fake. Many of these objects, like the stone tablet which started the investigation, were cynically playing on the desire of many of the collectors to see the bible confirmed as history. http://atheism.about.com/b/2004/10/13/king-solomons-tablet-a-fake.htm

2
aicat Selvsagt - kan vi ikke eliminere Israel. Det er det vel også få som mener (utenom fanatiske islamister). Israel er en realitet - og ligger der som et faktum. Det er ikke DET jeg ha...

Israel er en realitet - og ligger der som et faktum. Det er ikke DET jeg har kritisert, men jeg synes europeerne løste sitt "jødeproblem" - ved å la et annet folk - palestinerne betale prisen.

At andre steder enn Israel har vært diskutert er greit. Synes forresten at Uganda var en skikkelig dårlig ide. Ellers er jeg ikke enig med deg at det var europeerne som løste "sitt" jødeproblem. At jødene skulle få sitt hjemland skulle bare mangle. At det ble der det ble skulle også bare mangle. Helt seriøst - var det andre alternativer? Jeg mener nei.

2
Baruk Det lurer jeg også på. Jeg har vært borte i helgen. Noen her likte tydeligvis ikke tråden, og har klaget til MOD. Hvorfor MOD har tatt dette til følge er meget underlig. Sammenlign...

Jeg har også vært borte fra debatten, så jeg fikk ikke lest denne linken din fra Palestinian Watch Org, da vet jeg heller ikke hva som sto der.

Men en mulig forklaring på slettingen kan jo være at du misbruker begrepet antisemittisme ved å skrive "pur antisemittisme" om noe som slett ikke er antisemittisme.

1
Homo_Erectus Jeg har også vært borte fra debatten, så jeg fikk ikke lest denne linken din fra Palestinian Watch Org, da vet jeg heller ikke hva som sto der. Men en mulig forklaring på slettinge...

Men en mulig forklaring på slettingen kan jo være at du misbruker begrepet antisemittisme ved å skrive "pur antisemittisme" om noe som slett ikke er antisemittisme.

Det er vel tvilsomt at å uttrykke ” purantisemittisme” kan være grunn for sletting av et slikt utsagn. Les her om ulike nyanser av fenomet, i følge Wikipedia:

Historikk

1.1 Jøder, kristne og muslimer 1.2 Antisemittisme i middelalderen 1.3 Russiske jødeforfølgelser 1.4 Diskriminering i USA 1.5 Holocaust 1.6 Avvisningen av jøder i Norge 1.7 Antisemittisme i dag

1
Vandringsmann Ja, og av det trekker du konklusjonen at sisyf0s mener at de tyske okkupantene hadde hadde territoriale rettigheter i Norge under WW2 - men hvordan kommer du frem til den konklusjo...

Jødene har vært i området siden tidenes morgen, og har således territorielle rettigheter-

Norsk territorium med tilhørende norsk stat i ettertid har vært befolket enda lengre, så på hvilket grunnlag skulle Tyskland eventuelt kreve rettigheter her omkring 1940?

1
Fico Jødene har vært i området siden tidenes morgen, og har således territorielle rettigheter- Norsk territorium med tilhørende norsk stat i ettertid har vært befolket enda lengre, så p...

Latterlig! Jødene som bodde i Palestina før 1918, ca 56 000 personer, hadde rettigheter der. Alle andre jøder, de som ikke bodde i Palestina, hadde ingen som helst rettigheter der. De hadde like lite rettigheter i Palestina som tyskerne hadde i Norge.

1
Homo_Erectus Latterlig! Jødene som bodde i Palestina før 1918, ca 56 000 personer, hadde rettigheter der. Alle andre jøder, de som ikke bodde i Palestina, hadde ingen som helst rettigheter der....

!918 Då var det bara 6 länder där kvinnor hade rösträtt

Och hur många hade folkträkning ?

var har du fått dina tal från ?

electronicintifada ?

Tvilsama avsiktliga tal i propagandasyfte. Det är ironiskt att folk har citerat dessa tvivelaktigatal uträkningar för att stödja nationalistiska anspråk

1

Lignende innlegg

Aktuelt frode57 Siste svar

Svikere i MDG og Venstre

Mens folk sliter med strømregningen så er Hansson MDG ute i Jyllandsposten og vil gi bort strømpenger til Ukraina. Venstre er i samme båt. Dette er partier som ville ha avviklet olje og gass virksomh...
3
5 svar
Politikk - Norsk skuterud Siste svar

Norsk strøm.

Fra og være selvforsynt, ser det ut som våre politikere har satt oss i denne situasjonen. Vi vil i vinter kanskje være avhengig av import fra Europa, og som jeg leser det , i første rekke Tyskland. M...
2
8 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Arfan Bhatti igjen

Komiske norske politi kommer trekkende med Arfan Bhatti som medhjelper til drapene foran London Pub. Gratulerer! Kan politimesteren finne seg noe annet å gjøre. Det høres ut som en vits. Siste mennesk...
2
12 svar

Motvinden løyer

Det er nå for første gang på flere år flere i Norge som ønsker landbasert vindkraft velkommen enn de som ikke ønsker den i følge en pågående undersøkelse utført av Cicero senter for klimaforskning. De...
1
9 svar
Laster...