Midtøsten

kreasjonist

Midtøsten politikk.

Etter 8 år med forspilte muligheter, ser det ut til at Norge igjen har tenkt til å samarbeide med det eneste deomkratiske, stabile og framgangsrike landet i Midtøsten. Nemlig Israel.

Hva tror dere en mer balansert Israel politikk kan føre til? Hvordan kan Norge dra nytte av den teknologiske utviklingen som eksisterer der?

1
99 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Hva tror dere en mer balansert Israel politikk kan føre til?

I grunnen ganske lite. Det rent praktiske vil ikke forandre seg mye, selv om tonen nok blir annerledes.

"Hvordan kan Norge dra nytte av den teknologiske utviklingen som eksisterer der?"

På akkurat samme måte som vi har gjort før. Vi drar nytte av - og bidrar til - den teknologiske utviklingen som skjer over hele verden.

1

Etter 8 år med forspilte muligheter, ser det ut til at Norge igjen har tenkt til å samarbeide med det eneste deomkratiske, stabile og framgangsrike landet i Midtøsten. Nemlig Israel.

Nemlig Israel. Men du glemte at Erna sa de ville samarbeide med palestinerene også. Men det var kanskje ikke verdt å nevne?!

1
NiGoZeroIchi [sitat…] I grunnen ganske lite. Det rent praktiske vil ikke forandre seg mye, selv om tonen nok blir annerledes. "Hvordan kan Norge dra nytte av den teknologiske utviklingen som ek...

Vi drar nytte av - og bidrar til - den teknologiske utviklingen som skjer over hele verden.

Det er vel akkurat det vi ikke har. Vi har stillt oss på sidelinjen ved å anerkjenne Hamas som eneste vestlige land. Sånn har Norge stillt seg på sidelinjen i verdenssamfunnet sammen med iran og Nord Korea.

Vi i Norge har vanvittig mye å lære av Israel. Industrielt, komersielt. Vi kom lovlig sent igang med petroliumssamarbeidet med israel. At lille Norge har boykottet Israel akademisk er bare tragisk. Samtidig som vi fyller sykehusene våre med Israelsk teknologi.

2
kreasjonist [sitat…] Det er vel akkurat det vi ikke har. Vi har stillt oss på sidelinjen ved å anerkjenne Hamas som eneste vestlige land. Sånn har Norge stillt seg på sidelinjen i verdenssamfu...

Joda, det har vi. Vi har samarbeidet godt med israelsk industri og kommersielle interesser også under rødgrønt styre. Har selv jobbet i et par prosjekter med israelske partnere de siste årene - helt problemfritt.

Teknologiutvikling er for de fleste sivile anvendelser stort sett et globalt foretagende - der Norge helt klart er i "det gode selskap". Det som utvikles i Israel blir fort tilgjengelig også på det norske markedet, og det som utvikles i Norge blir tilgjengelig på det Israelske.

1

For å si det sånn. Det er ikke intrykket israelere har. Men om du mener at det er bra. Er jeg bekymret for din forståelse av godt samarbeid.

1
kreasjonist For å si det sånn. Det er ikke intrykket israelere har. Men om du mener at det er bra. Er jeg bekymret for din forståelse av godt samarbeid.

Hvor er det du tar din forståelse fra, da? Noen som driver med teknologiutvikling? Noen som kjøper eller selger teknologi og teknologisk kompetanse? Folk som jobber på internasjonale utviklings- eller forskningsprosjekter?

Som nevnt, jeg har de siste årene faktisk jobbet på prosjekter med israelske partnere, og har ikke opplevd spesielle samarbeidsproblemer verken ene eller andre veien.

1

I norge har vi i 8 år blitt bombardet av skjønnmaling av middelmådig politikk. En politikk kunn de rødgrønne synes er flott. Og medier som er livredde for å miste pressestøtte.

1
kreasjonist I norge har vi i 8 år blitt bombardet av skjønnmaling av middelmådig politikk. En politikk kunn de rødgrønne synes er flott. Og medier som er livredde for å miste pressestøtte.

Nåvel. Den nye regjeringen kommer også til å føre en middelmådig politikk - og gjøre sitt beste for å skjønnmale den.

De fleste av oss har dog de siste årene opplevd relativt gode tider, trass i ganske store økonomiske problemer i utlandet. Man kan sikkert spekulere i om man ville hatt det bedre dersom noen andre hadde styrt, men jeg tror ikke forskjellene ville vært så veldig store.

Men nå beveger vi vel oss litt på siden av trådens tema...

1
NiGoZeroIchi Vel, i en tråd som oppfordrer til spekulering i hva ny regjering kan få til, må man jo få lov til å spekulere i hva en ny regjering kan få til...

Nå skal også jeg bidra med mine spekulasjoner: Vi som ønsker en ny norsk Midtøsten-politikk, hadde nok helst sett at Krf eller Frp hadde fått innflytelse over norsk utenrikspolitikk. Men slik vil det neppe bli. Krf kastet kortene på feigeste måte, og Frp synes å ha overlatt alt av utenrikspolitikk til Høyre.

Det blir nok en av Høyres utenrikspolitikere som skal styre vårt forhold til Israel & omegn de neste fire årene. Og de norske konservative har tradisjonelt ikke vært venner av Israel. Det erklærte uvennskapet har faktisk blitt mer fremtredende de siste årene.

Jeg tror for eksempel at det ikke blir noen endring i forhold til Hamas. Mitt tips er at den mørkeblå regjeringen i praktisk politikk vil videreføre de rød-grønnes anerkjennelse av terroristene i Hamas.

1
kreasjonist Støre hadde endog samtaler med dem uten å informere norge om det.

"Norge har aldri anerkjent Hamas eller opprettet forbindelser på politisk nivå med bevegelsen. (I Folkeretten er det kun stater og ikke regjeringer som anerkjennes av andre stater).

Norges linje har vært å ha kontakter med alle representative politiske bevegelser i Midtøsten, inklusive Hamas, for å skape seg et inntrykk av politiske posisjoner og å kunne gi klare tilbakemeldinger."

Kilde: UD

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Den enes brød . . . .

I et uttrykk heter det; Den enes død er andres brød. Med de høye strømregningene vi vil få til vinteren, vil dette kanskje bli en bitter "pille" a svelge for noen strømsjefer. Får vi en vinter tempera...
1
5 svar

Trond Giske redder AP

Støre har gjort AP til Ansvarsløst Parti, og siste meningsmåling der AP ligger på 19% og Sp på 6% og Høyre på 29%, har ikke hatt særlig stor interesse for mediene. (Jeg bare tenker på hvordan aviser o...
Bilde

Kraftopprørere i Ap strømmer til Giske

Trond Giskes lokallag har i sommer passert 800 medlemmer og er suverent størst i Arbeiderpartiet. Misnøye med regjeringens energipolitikk er hovedforklaringen, sier han.


Bilde www.nrk.no
2
2 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Helt enig med Ap og Sp

Den forrige Regjeringen gikk jo på et «knusende nederlag» og ble instruert av Stortinget til å opprettholde fødetilbudet i AP bastionen Kristiansund til nytt sentralsykehus for regionen står klart. St...
Bilde

Ledelsen ved Sykehuset Nordmøre og Romsdal trekker seg: – Det totale kaos

Tre ledere for sykehusene i Molde og Kristiansund trekker seg på dagen grunnet bemanningsproblemene på fødeavdelingen i Kristiansund.


Bilde www.vg.no
1
4 svar

Nytt forslag om strøm . . . . .

Etter mange idiotiske uttalelser om strøm og priser har jeg et nytt forslag . . . . Øystein Olsen (tidligere sjef for Norges Bank) sier: "Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi" - j...
Bilde

Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener vi bare kan glemme å få billigere strømpriser i fremtiden.


Bilde www.msn.com
2
2 svar
Laster...