Midtøsten

Fico

Abbas: 57 land godkjenner Israel

Her har Abbas holdt tale til FNs hovedforsamling i slutten av september, hvorved han har kommet med utsagn på vegne av den arabiske verden og sagt fra om han selv på vegne av 57 arabiske land, vil godkjenne staten Israel. Hvorvidt han har fullmakt fra alle landene kan ikke jeg se fremgår av artikkelen , men talen bringer jo likevel et pust av fornuft fra den kanten vil nå jeg si-

Sitat:

Abbas at the UNGA: Israeli-Palestinian peace means Arab recognition of Israel

PA president cautions against reaching an interim agreement; Yacimovich: Abbas' "modest remarks" foster hope.

Peace between Israel and the Palestinians will result in recognition of Israel from 57 Arab states, Palestinian Authority President Mahmoud Abbas said during his speech at the UN General Assembly in New York on Thursday.

"Let us envision another future... in which Israel will gain the recognition of 57 Arab and Muslim countries and where the States of Palestine and Israel will coexist in peace, in order to realize each people's hopes for progress and prosperity," he said.

In his speech, Abbas reassured the international community that the Palestinians' new status at the UN would not compromise the fragile calm on the ground.

"The quest to raise Palestine's status does not aim at delegitimizing any existing state, that is, the state of Israel," Abbas said, "but to consecrate the legitimacy of a state that must exist, which is Palestine."

Abbas spoke at length about the peace process, warning that the window of opportunity for peace is closing.

"Time is running out, and the window of peace is narrowing and the opportunities are diminishing. The current round of negotiations appears to be a last chance to realize a just peace," he said.

http://www.jpost.com/Middle-East/Abbas-at-the-UNGA-Israeli-Palestinian-peace-means-Arab-recognition-of-Israel-327186

1
59 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Om Israel kommer til avtale med palestinerne på deres absolutte premisser, vill altså Israel bli anerkjendt av 57 arabiske land sier Abbas over her.

Det er ikke småtterier av forventninger han relanserer i denne talen, og i avsnittet under ser vi at han igjen gjentar trusslene om at tiden er i ferd med å renne ut.

Men hva han har i tankene, når det gjelder seg selv og 57 andre arabiske land, er vel ikke vanskelig å forestille seg? Det er vel neppe fred for Israel i alle fall?

Sitat:

"Time is running out, and the window of peace is narrowing and the opportunities are diminishing. The current round of negotiations appears to be a last chance to realize a just peace," he said.

1
Fico Om Israel kommer til avtale med palestinerne på deres absolutte premisser, vill altså Israel bli anerkjendt av 57 arabiske land sier Abbas over her. Det er ikke småtterier av forve...

og i avsnittet under ser vi at han igjen gjentar trusslene om at tiden er i ferd med å renne ut.

At tiden er i ferd med å renne ut er vel ingen tvil om? Det er heller ingen tvil om at det er israels egen skyld at tiden er i ferd med å renne ut - bosettingen er nå kommet så langt at det bare blir vanskeligere og vanskeligere å reversere dem.

1
Kristwic7 heldigvis!

Herregud for en bakstreversk holdning.

Du sier "heldigvis" om en politikk som dømmer millioner av menensker til å leve under apartheid.

1
Fico Men hva kan Abbas ha som ris bak speilet da tro? Han stiller jo nærmest ultimatum, nå eller aldri?

"Nå eller aldri" har vel først og fremst med hvorvidt Israel signaliserer om de faktisk ønsker fred. Utvidelser av bosettinger er jo noe som klart tyder på at viljen til en tostatsløsning ikke er tilstede, og det vil bli vanskeligere og vanskeligere å oppnå en slik løsning dersom man med murer og bosettinger skaper større forventninger om at '67-grensa ikke lenger er forhandlingsutgangspunktet.

Men det er riktignok også et "ris bak speilet" - enstatsløsningen. Dersom forhandlinger om to stater ikke fører fram samtidig som Israel legger beslag på større deler av okkuperte områder, kan etterhvert kravet om en fullstendig annektering rettferdiggjøres. Og med den demografiske utviklingen man har i området, betyr i grunnen en slik løsning slutten på Israel som "en jødisk demokratisk stat". (Så kan man jo lure på om det er dette debattantene som roper "heldigvis!" er ute etter...)

2
Kristwic7 nei,det gjør jeg aldeles ikek

Dette må du forklare. Hvordan skal du realisere en fredelig løsning - der du ivaretar menneskerettene til de fastboende - med ditt utgangspunkt om at settlerne skal bli boende og at deres okkuperte områder skal tilhøre Israel?

1
VG-Mett [sitat…] De skal selvsagt ikke bli værende - de skal rett ut!

Med de opplysningene om hvem palastinerne er som også du har fått, så tror ikke jeg at det etter folkeretten vil bli deportert flere jøder enn palestinere, og da blir det ikke mange jøder kan vi vel tro-

Da er det ingen veg tilbake som Abbas sier. Da må partene finne en løsning på dette også, og da må vel utveksling av områder være mest nærliggende vil nå jeg tro-

1
mo68 Problemet er at israels settlervirksomhet strider mot internasjonal lov, og skal således ikke premieres på noen måte. Det mest rettferdige, og mest lovlige, vil være å trekke grens...

Utveksling av arealer mellom jøder og palestinere på vestbredden kan du lese om her. Som du ser, er dette den eneste løsning som vil bli akseptabel i følge folkeretten, det blir neppe noen som snakker om verken etnisk rensning eller deportasjon når den palestinske staten skal proklameres

Sitat:

Three Options for Peace Between Palestinians and Israel ...

In fact, the correlation between where the settlers live and how they vote is remarkably strong. In the 2009 Knesset election, for example, bloc settlers felt comfortable voting for the Likud Party and its presumptive prime minister, Binyamin Netanyahu, trusting that in any two-state scenario, their homes would be annexed to Israel. In contrast, the non-bloc settlers are more likely to vote for the more radical National Union settlement party, which opposes any form of territorial partition with the Palestinians.

Settlement areas not discussed in these three scenarios are non-bloc settlements, and therefore isolated and not adjacent to the pre-1967 borders.

David Makovsky is the Ziegler distinguished fellow and director of the Project on the Middle East Peace Process at the Washington Institute for Near East Policy.

http://www.nytimes.com/interactive/2011/09/12/opinion/mapping-mideast-peace.html?_r=0

1
Fico Utveksling av arealer mellom jøder og palestinere på vestbredden kan du lese om her. Som du ser, er dette den eneste løsning som vil bli akseptabel i følge folkeretten, det blir ne...

Utveksling av arealer mellom jøder og palestinere på vestbredden kan du lese om her. Som du ser, er dette den eneste løsning som vil bli akseptabel i følge folkeretten

Var dette ment som en vits? Ifølge folkeretten er alle - absolutt alle - israelske bosetninger på palestinsk land krenkelser av folkeretten, noe som sist ble bekreftet av FN i januar 2013. At du bruker David Makovsky fra hasbarafabrikken Washington Intstitute for Near East Policy som kilde, gjør utsagnet ditt bare enda mer latterlig.

FN: Israels bosetninger krenker folkeretten

2
Fico Med de opplysningene om hvem palastinerne er som også du har fått, så tror ikke jeg at det etter folkeretten vil bli deportert flere jøder enn palestinere, og da blir det ikke mang...

Med de opplysningene om hvem palastinerne er som også du har fått, så tror ikke jeg at det etter folkeretten vil bli deportert flere jøder enn palestinere, og da blir det ikke mange jøder kan vi vel tro-

De rundt 500 000 jødene som bor ulovlig i de okkuperte områdene må selvsagt rett ut - og det er israelske myndigheter som må utføre dette med de midler de selv måtte finne nødvendig.

1
Fico Utveksling av arealer mellom jøder og palestinere på vestbredden kan du lese om her. Som du ser, er dette den eneste løsning som vil bli akseptabel i følge folkeretten, det blir ne...

Som du ser, er dette den eneste løsning som vil bli akseptabel i følge folkeretten, det blir neppe noen som snakker om verken etnisk rensning eller deportasjon når den palestinske staten skal proklameres

I følge folkeretten er bosettingene ulovlige i utgangspunktet, allerede ved opprettelsen har de vært et brudd på 4. genevekonvensjon. Sånn sett er de ikke beskyttet.

Det kan dog hende at man klarer å forhandle om grenseoppgangen, slik at enkelte større bosettinger havner i Israel. De vil fortsatt være å regne som ulovlige inntil et eventuelt forhandlingsresultat som flytter grensene er godtatt av begge parter. Selvfølgelig, ved en ombytting av land må man også se på verdien av landet - fertilt land med gode grunnvannsforhold er adskillig mer verdt enn ørken, og man kan ikke regne med at palestinske forhandlere vil forhandle bort vannressurser i noe stort omfang.

2
Vandringsmann [sitat…] Var dette ment som en vits? Ifølge folkeretten er alle - absolutt alle - israelske bosetninger på palestinsk land krenkelser av folkeretten, noe som sist ble bekreftet av...

At du bruker David Makovsky fra hasbarafabrikken Washington Intstitute for Near East Policy som kilde, gjør utsagnet ditt bare enda mer latterlig.

Da tror ikke du at Makovsky er i stand for å arbeide for sin sak? Eller mener du at vi var bedretjent med en som ser saken som du gjør det?

Har du ingen argumentasjon for eller mot,så blir ikke personangrep bedre av den grunn vil nå jeg tro-

1
Fico [sitat…] Da tror ikke du at Makovsky er i stand for å arbeide for sin sak? Eller mener du at vi var bedretjent med en som ser saken som du gjør det? Har du ingen argumentasjon for...

Makovsky er helt sikkert i stand til å arbeide for sin sak. Problemet, som med alle hasbaranisser, er å finne ut hva som faktisk er hans sak.

Slik besriver Philip Weiss ham:

Here's part of his report on David Makovsky, the cheerful guy from WINEP, the belly of the Israel lobby, who testified on February 12 that the peace process should just try to make little improvements in people's lives:

Small practical steps can be taken: Demarcate the border in the West Bank to ease tensions and end the mistrust on the settlements, sealing shipping containers in order to facilitate Palestinian exports, upgrade Israeli crossing points with appropriate biometrics to shorten the lines, and increase Arab-state funding of major construction projects to kick-start the Palestinian economy.

I went to Makovsky's actual testimony. Makovsky is the director of WINEP's Project on the Middle East Peace Process, whatever that is. This is from the paragraph about improving "the quality of Palestinian life."

"Another idea would be to upgrade Israeli crossing points with appropriate biometrics, in order to shorten the line for visitors."

(Last night in Brooklyn, I saw a B'tselem video from last year of an Israeli soldier in the occupied territories, at the orders of a commanding officer, shooting a handcuffed, blindfolded Palestinian demonstrator at point-blank range with a rifle, doing god know's what to his leg. Maya Sabatello said that because of the video, the incident has been investigated and two Israelis were charged with "unbecoming" behavior, a light charge.

(I can only imagine what such people would regard as "appropriate biometrics."

1

Lignende innlegg

Aktuelt frode57 Siste svar

CNN 3 Uker i Ukraina

Les CNN og deres beskrivelse av krigen. Det avslører norske media og norske militæret sine løgner. Russerne er 5 til 1 mot Ukrainere. Det ser ikke lyst ut for ukrainerne . Nå brukes q verdenskrigførin...
1
12 svar
Aktuelt 9000XTR-CSE Siste svar

Frøya- Skyld på dere selv.

At Frøya er skutt og drept er vel og bra når det ble som det ble. Dere skuelystne som ikke respekterte henne og hennes naturlige liv, fora henne og plaga henne med deres egen egoistiske nysgjerrighet...
3
2 svar
Aktuelt silas Siste svar

Vil stenge strømmen via smartmåleren

"Flere nettselskaper ber om lov til å koble ut strømmen via smartmålerne ved rasjonering. – Noe vi kommer til å vurdere, sier vassdrags- og energidirektoratet." Må si vi har ordnet oss bra i dette lan...
Bilde

Nettselskaper vil stenge strømmen din via smartmåleren

Flere nettselskaper ber om lov til å koble ut strømmen via smartmålerne ved rasjonering. – Noe vi kommer til å vurdere, sier vassdrags- og energidirektoratet.


Bilde www.nrk.no
1
26 svar
Aktuelt silas Siste svar

238 Euro per MWh nå!

Gassprisen i Europa har vært stabil og rimelig takket være stabil produksjon fra Norge og Russland. Prisen har vært et sted mellom 18-20 Euro per MWh og bunnet ut i 2020 på 4-5 Euro per MWh. Akkurat n...

EU Natural Gas - 2022 Data - 2010-2021 Historical - 2023 Forecast - Price - Quote

Natural gas futures linked to TTF, Europe's wholesale gas price, were trading around the €230-per-megawatt-hour mark, not far from an all-time high of €300 hit in March in the aftermath of Russia's in...


Bilde tradingeconomics.com
1
6 svar

Den enes brød . . . .

I et uttrykk heter det; Den enes død er andres brød. Med de høye strømregningene vi vil få til vinteren, vil dette kanskje bli en bitter "pille" a svelge for noen strømsjefer. Får vi en vinter tempera...
1
5 svar
Laster...