Midtøsten

Fremtidshåp

EU: - Jødehatet igjen på frammarsj i Europa

Jødehatet er igjen på frammarsj i Europa. 75 år etter Krystallnattens brutale angrep mot jødene i Nazi-Tyskland melder EUs kontor for grunnleggende rettigheter (FRA) om tegn til voksende antisemittisme.

Et klart flertall av deltakerne i en FRA-undersøkelse blant europeiske jøder sier at de antisemittiske tendensene er økende. En femdel sier de selv har opplevd en antisemittisk hendelse det siste året, opplyste kontoret fredag.

– Antisemittismen kaster lange skygger over jøders mulighet til å nyte godt av sin lovfestede rett til menneskeverd, til å følge sin samvittighet og til tanke- og ytringsfrihet og til ikke å bli diskriminert. Disse rettighetene blir krenket hver dag, fastslår EU-kontoret.

Min kommentar: Jeg tror jødehatet også økes etter den intense Israel-hetsen og demoniseringen av den jødiske staten. Flere overlevende fra Hitlers dødsleirer har uttalt at de kjenner igjen de uhyrlige holdningene i dagens skammelige Israel-hets og stigmatiseringen av landets jøder med de horrible holdningene de selv sto midt oppe i for ca. 70 år siden.

Dere som daglig er ute etter å demonisere Israel er indirekte også med på å øke grobunnen for jødehat forøvrig i verden.

Se på Israel - hva landet har fått til på ca. 65 år. Ja, se hvordan de har bygget en nasjon som nå er til stor velsignelse for en hel verden. Et pitte lite land som ikke utgjør mer enn ca. 0,2 prosent av resten av verdens befolkning spiller nå hovedrollen i utviklingen av teknologi, IT, medisin, jordbruk, solenergi, innovasjon, vitenskap og mye mer.

Likevel blir landet av mange hatet mer enn noen nasjon på kloden. Er det fordi dette landet og folket er Guds folk og land ?

4
70 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jeg tviler ikke på at jødehatet i Europa øker, det har vi sett mange eksempler på, men jeg reagerer likevel når 34% av de spurte definerer ikke-jøders kritikk av Israel som antisemittisme. Da er det noe som skurrer.

Asked about their definition of an anti-Semite, 34 percent of all respondents indicated that it applied to “a non-Jewish person if he or she criticizes Israel.”

http://www.haaretz.com/jewish-world/jewish-world-news/1.557049

2
Vandringsmann Jeg tviler ikke på at jødehatet i Europa øker, det har vi sett mange eksempler på, men jeg reagerer likevel når 34% av de spurte definerer ikke-jøders kritikk av Israel som antisem...
deleted287273

Jeg tviler ikke på at jødehatet i Europa øker, det har vi sett mange eksempler på, men jeg reagerer likevel når 34% av de spurte definerer ikke-jøders kritikk av Israel som antisemittisme. Da er det noe som skurrer.

Jeg er enig. Dette er ikke antisemittisme, men en politisk kritikk tuftet på en oppfatning om at Israel er for brutale i Midt-Østen.

4

Dere som daglig er ute etter å demonisere Israel er indirekte også med på å øke grobunnen for jødehat forøvrig i verden.

Du er som vanlig fullstendig på jordet. De eneste som demoniserer israel er israel selv - israel høster som de sår. Og dersom du skulle ha rett i det du skriver om økende jødehat, så er dette helt klart et resultat av israels arrogente oppførsel overfor alt og alle.

2

Likevel blir landet av mange hatet mer enn noen nasjon på kloden. Er det fordi dette landet og folket er Guds folk og land ?

Konflikten mellom Israel og palestinerne er tosidig , på alle vis. Araber landene i regionen har også gjort sitt for å forverre situasjonen. Angående den økte - demoniseringen - av Israel og jøder , uten at jeg vil demonisere landet selv , må alle parter , også Israel gå i seg selv , se hva de har gjort feil og rette på disse feilene. At Israel og jødene har havnet i denne situasjonen , med økt skepsis mot landet , dets innbyggere og jøder som bor andre steder er delvis landets , eller detts politikeres feil. Den ulovlige settler virksomheten som Likud fortsatt kjører hardt på er Israels ansvar alene. At Jøder som ikke bor i Israel blir holdt ansvarlig for de forbrytelser landet begår ved b.l.a settler virksomhet er helt feil , men også naturlig , desverre , da Israel og jødedommen som ofte blir sett på som en alen av samme sak , for å si det sånn. Israel må for sin egen del stoppe settler virksomhet og komme seg til forhandlingsbordet igjen. Dette er den eneste måten å skape en - rimelig - løsning på konflikten. Rimelig skriver jeg grunnet , for uansett resultat , vil en god del , på begge sider uansett ikke bli fornøyd.

3

Hør nå her. Jeg er med på denne debatten kun for å forfekte mitt syn på denne konflikten. Hva jeg mener er rett eller galt , angående konflikten mellom Israel og palestinerne er det jeg vil få frem , ikke på død og liv være enig med - med debattanter - . Jeg bruker b.l.a dokumentasjon fra andre debattanter og også selvsagt fra å søke på nettet for å få frem en objektiv framstilling av denne konflikten. Jeg legger ofte " godviljen " til når det gjelder Israel , da jeg støtter landet i det meste. Når det gjelder settler virksomhet har FN sagt klart i fra at å flytte egen befolkning på okkupert land er ulovlig . En kan ikke protestere på det! Jeg mener det er meget viktig å få frem negative sider ved Israel , selv om jeg støtter landet i det meste. Dette kalles å være objektiv.

2
jones-red.jr Hør nå her. Jeg er med på denne debatten kun for å forfekte mitt syn på denne konflikten. Hva jeg mener er rett eller galt , angående konflikten mellom Israel og palestinerne er de...

Jeg mener det er meget viktig å få frem negative sider ved Israel , selv om jeg støtter landet i det meste. Dette kalles å være objektiv.

Er det ikke mer enn nok av negativ kritikk, fordømmelse, demonisering og kriminalisring av Israel på det mest skammelige om ikke også vi skal gi oss i kast på den samme galeien ????

1
Fremtidshåp [sitat…] Er det ikke mer enn nok av negativ kritikk, fordømmelse, demonisering og kriminalisring av Israel på det mest skammelige om ikke også vi skal gi oss i kast på den samme ga...

Prøv å skille mellom politisk kritikk og rasisme.

Mange som er kritiske til Israel er også kritiske til USA (det sier jo nesten seg selv), uten at man dermed hater amerikanere.

Når det er sagt, så er det generelt mer rasisme i Europa inkludert anti-semittisme. Det var et stykke i Aftenposten skrevet av en ung jøde fra Trondheim om at det ikke føltes naturlig for han å gå med Israelstjerne i Norge eller snakke høyt om sin jødiske identitet.

Det er kvalmende og trist at europeere ikke har lært av sin dystre fortid.

Det samme gjelder Romfolket og andre utsatte minoriteter som feks innvandrere fra muslimske land.

Norske medier driver selv med hatretorikk og setter omtrent null søkelys på den etterhvert brede, negative omtalen av minoriteter.

Kjenner kvalme og frustrasjon hver eneste dag for at rasismen og hatretorikken er så utbredt i Norge og andre deler av Europa fortsatt. Man må jo være blind for ikke å se det.

Men hvis du skal fokusere på anti-semittisme må du være konsekvent og samtidig belyse at andre etniske eller religiøse grupper som romfolk og arabiske og afrikanske muslimer også opplever det samme.

1
Fremtidshåp [sitat…] Er det ikke mer enn nok av negativ kritikk, fordømmelse, demonisering og kriminalisring av Israel på det mest skammelige om ikke også vi skal gi oss i kast på den samme ga...

Det viktigste for meg er få frem sannheten. Mye av kritikken mot Israel er urettferdig og dyrket frem av en opinion i vesten ( her i Norge ledet frem av palestina komiteen , Kristin Halvorsen og andre rimelig blinde personer ) og de arabiske land som tar del i en - palestina industri - , viss det går an å si det på den måten , der de ensidig fremstiller palestinerne som et offer og Israel som skurken. Alikevell mener jeg bestemt at ved å også kritisere Israel for alvorlige brudd på folkeretten , noe som jo er et beviselig faktum , får en et mer sannferdig bilde av konflikten.

1

Hadde forventet et bedre svar fra deg. Ser at du langsomt og sikkert er på gli i feil retning - og rett ned i lommen til Israels notoriske kritikere og fiender.

Dessverre. Du skuffer noe enormt.

Enn om du for én gangs skyld kunne holde deg til å kommentere innholdet i folks innlegg og realitetene på bakken i stedet for til stadighet å bedrive "analyse" av deres personlige egenskaper? Dét attpå til under dekke av "kristeliøs omsorg" - det er rett og slett kvalmende.

4
Keva [sitat…] Enn om du for én gangs skyld kunne holde deg til å kommentere innholdet i folks innlegg og realitetene på bakken i stedet for til stadighet å bedrive "analyse" av deres pe...

Du synes det meste av det jeg skriver er kvalmende du - fordi jeg støtter Israel og ser at det som skjer med jødefolket i dag er profetert gjennom bibelen.

At andre debattanter har helt syke utspill og sjikanerer Israel og de kristne, bryr deg ikke. Det undrer meg ikke så lenge går du Israels fienders ærend.

1
Fremtidshåp Du synes det meste av det jeg skriver er kvalmende du - fordi jeg støtter Israel og ser at det som skjer med jødefolket i dag er profetert gjennom bibelen. At andre debattanter har...

At andre debattanter har helt syke utspill og sjikanerer Israel og de kristne,

Sjikanerer kristne? Nå må du sannelig gi deg, og heller gå i deg selv å se hvem det er som forsvarer de kristne i Palestina. Du har jo vendt dem ryggen for lengst - og snakker i stedet så foraktelig om erstatningsteologer og PLO-vennskap - uten så mye som å heve øyebrynene for den blodige urett som rammer nettopp de kristne palestinerne.

Du har jo til og med støttet opprørerne i Syria - opprørere som henretter helt vanlige lastebilsjåfører fordi de "ber på feil måte" - jamfør NRK-reportasjen på Dagsrevyen i går kveld - islamister som vil utrydde de kristne syrerne om de skulle komme til makten.

Nei, du har fullstendig mistet gangsynet - når du i din blinde støtte til jødene og Israel fullstendig glemmer hvem det er som er i fare for å bli utradert som minoritet i hele området. Det er vel snart bare Libanon igjen som har en viss kristen befolkning av en viss størrelse.

4

Men når man ikke har sine røtter i Gud og hos dem som ser klart, da går det dessverre feile veien.

Jeg vil gi deg et velment råd: Dump religionen din, du har ikke godt av den verken mentalt eller sosialt. Den bygger på juks og bedrag og ødelegger rasjonell tankevirksomhet. Dette gjelder uansett hvilken religioner du velger å hengi deg til.

4

Dere som daglig er ute etter å demonisere Israel er indirekte også med på å øke grobunnen for jødehat forøvrig i verden.

Israels posisjon - og den helt klart kritikkverdige okkupasjons- og bosettingspolitikken - har helt klart innvirkning på jødehat, dessverre. I veldig stor grad fordi både kritikere og unnskyldere har en tendens til å knytte Israel urimelig sterkt opp mot alle verdens jøder.

En urimelig demonisering kan dermed være med på å forsterke dette - men kanskje viktigere er de som går for langt i motsatt retning, og ønsker et urimelig fritak fra all kritikk mot Israel. For både en demonisering og en mangel på å ta tak i urett kan føre til hat.

2
Fremtidshåp Du synes det meste av det jeg skriver er kvalmende du - fordi jeg støtter Israel og ser at det som skjer med jødefolket i dag er profetert gjennom bibelen. At andre debattanter har...

At andre debattanter har helt syke utspill og sjikanerer Israel og de kristne, bryr deg ikke. Det undrer meg ikke så lenge går du Israels fienders ærend.

Og du fortsetter med dine personkarakteristikker...

Det forekommer ytterst sjelden "helt syke utspill" og "sjikane av Israel" på dette forumet. Derimot vanker det ofte (mer eller mindre) saklig kritikk av staten Israels fremferd.

Og vi som ikke abonnerer på mytologien din, bryr oss fint lite om din malplasserte "forkynnelse" som - om noe - får enda flere til å se hvor vanvittig det er å bruke religion som premiss for å debattere politikk. (Og dét gjelder hvilken som helst av ørkenmytologiene som har sitt utspring i dette området.)

Fanatisme i fri utfoldelse er det du demonstrerer - intet annet.

3
VG-Mett [sitat…] Du er som vanlig fullstendig på jordet. De eneste som demoniserer israel er israel selv - israel høster som de sår. Og dersom du skulle ha rett i det du skriver om økende...

et resultat av israels arrogente oppførsel overfor alt og alle.

Israels arroganse er for intet å regne sammenlignet med den arrogansen du legger for en dag i alle dine innlegg. De oser av "jeg vet best"-holdninger som gjør det umulig å føre en saklig diskusjon med deg. Synd men sant. Israel er "egennavn" og skrives alltid med stor I. Dette til din orientering. Regner med at du klarer å korrigere deg slik at du heretter ihvertfall skriver navn riktig.

2
estyamrany [sitat…] Israels arroganse er for intet å regne sammenlignet med den arrogansen du legger for en dag i alle dine innlegg. De oser av "jeg vet best"-holdninger som gjør det umulig å...

arrogansen du legger for en dag i alle dine innlegg.

Dere må ha lite å fare med, dere som er ukritiske klakkører til absolutt alt staten Israels regjering foretar seg - siden dere faktisk nesten uten unntak KUN poster personkarakteristikker og sjikane.

Heldigvis er det dere selv dere karakteriserer best.

2

Se på Israel - hva landet har fått til på ca. 65 år.

Ja, hva har de fått til?

De har vel snart klart å utrydde Palestina.

Hvis Israel hadde brydd seg bare litt om menneskerettigheter, så hadde nok ikke Israel vært mer hatet enn Island.

Man høster som man sår er det noe som heter..

1
Keva [sitat…] Dere må ha lite å fare med, dere som er ukritiske klakkører til absolutt alt staten Israels regjering foretar seg - siden dere faktisk nesten uten unntak KUN poster person...

Dere må ha lite å fare med

Du har tydeligvis ikke skjønt et dugg av hva jeg skrev. I tillegg vil jeg ha meg frabedt å bli kalt klakkør. Jeg har oppholdt meg i MØ over lange perioder i forskjellige engasjementer, og har truffet palestinere og israelere "i hopetall". Jo mer jeg hører fra disse, og jo mer jeg forstår av hva som foregår i "hverdagen" til både palestinere og israelere, jo mer overbevist blir jeg om at konflikten ikke er løst i morgen. I VGD er det helt klart veldig få som har erfaring med hva som skjer i "hverdagen" i MØ. Dette er en viktig ingrediens som omtrent ikke kommenteres av noen i VGD. En viktig bestanddel i debatten i VGD er dermed borte og derfor blir diskusjonene deretter.

2
Closet-Monkey [sitat…] Jeg vil gi deg et velment råd: Dump religionen din, du har ikke godt av den verken mentalt eller sosialt. Den bygger på juks og bedrag og ødelegger rasjonell tankevirksomh...

Satan forsøkte å friste Jesus også. Han ville gi ham verdens herlighet om han ville falle ned og tilbe ham. Det er ikke sjelden at gudløse mennesker ber oss kristne si Gud og Jesus farvel.

Men selv lever de - dem jeg kjenner - et meget dårlig liv. De er ulykkelige, utakknemlige og spotske.

Egentlig er flere av Israels motstandere umulig å debattere med. De er ikke interessert i fakta, men å sverte Israel mest mulig. Flere spotter Gud, og vil ikke ha noe med bibelen å gjøre. Det er en eventyrbok og vi kristne lever på "overtro". Spotten og sjikanen hagler til tider - men de mener seg å stå på sannheten og de vet aller best.

Med slike duster er det nytteløst å debattere. De er ikke en gang seriøse mange av dem. Jeg kan ikke huske å ha sett eller hørt mer enn 2-3 ganger at de har beklaget når de tar skammelig feil. En av dem som beklaget for lenge siden, var aicat. Men det vanlige er at de aldri beklager eller innrømmer å ha tatt noe feil.

Heldigvis er det mange her som støtter Israel og de fleste har også en sunn tro på Gud og hans høyaktuelle profetier. Mange støtter tanken om heller å tale vennlig til Israels folk og land i stedenfor boikott, kritikk, fordømmelser og demonisering og stadig denne negative og foraktelige tonen så snart Israel er på agendaen.

Gi deg heller 10 minutter og les gjennom f.eks. Ezekiel 36. kapittel - så får du se selv hva som skjer i tiden.

1
annonaki [sitat…] Ja, hva har de fått til? De har vel snart klart å utrydde Palestina. Hvis Israel hadde brydd seg bare litt om menneskerettigheter, så hadde nok ikke Israel vært mer hatet...

Man høster som man sår er det noe som heter..

Uten at dette burde gå utover vanlige Israelere og jøder som bor andre steder i verden. Desverre ser det ut til at blant Israels verste kritikere greier ikke de å skille mellom Likuds motbydelige politikk og vanlige mennesker som bor i Israel eller jøder som bor andre steder.

1
estyamrany [sitat…] Du har tydeligvis ikke skjønt et dugg av hva jeg skrev. I tillegg vil jeg ha meg frabedt å bli kalt klakkør. Jeg har oppholdt meg i MØ over lange perioder i forskjellige e...

Jeg har oppholdt meg i MØ over lange perioder i forskjellige engasjementer

For ett sammentreff!

Jeg har oppholdt meg i MJAU en god stund nå. Jeg gleder meg å reise til VOFF neste uke, men det skal bli utrolig godt å komme hjem til BÆÆÆ til jul.

Men drømmen hadde jo vært å tatt turen til OINK, OINK. Satser på å få til det neste år:)

1

Du skriver at jeg har vendt de kristne i Palestina ryggen forlengst. Det er en ganske frekk påstand.

Det er vel en temmelig korrekt beskrivelse av det å snu ryggen til de kristne palestinerne når du i et annet innlegg her ropte hurra for en organisasjon som har disse elementene på sin agenda:

Sitat: "HURRA ! for ICEJ.!!!"

-Å gjøre Jerusalem til en fler-religiøs by ansees som en vederstyggelighet

-Støtter det syn at jøder har forrang til landet fremfor alle andre.

-Underkjennelsen av de kristnes historiske rett til å bo i Jerusalem.

-Etnisk rensing av Jerusalem

Dersom ikke dette er å snu ryggen til de kristne palestinerne - ja da må du i så fall forklare hva annet du ropte hurra for. For dette er jo ren rasisme - satt ned på trykk i deres egne reklameprodukter for ICEJ.

Prøver du nå å ta avstand fra dine egne hurra-rop? Eller det var kanskje ironisk ment - siden du av og til deltar i den årlige Jerusalem-marsjen som nettopp blir sponsret av ICEJ?

Hvorfor kristne europeere kan delta med en slik sponsor - med disse programpostene MOT kristne i Israel er meg en gåte. Men de bryr seg visst katten om kristne palestinere - slik du også klart demonstrerer - siden du åpenlyst støtter agendaen til denne rasistiske organisasjonen.

2
estyamrany [sitat…] Du har tydeligvis ikke skjønt et dugg av hva jeg skrev. I tillegg vil jeg ha meg frabedt å bli kalt klakkør. Jeg har oppholdt meg i MØ over lange perioder i forskjellige e...

Joda, jeg både skjønner og kjenner igjen personsjikane - ikke vanskelig i det hele tatt. Og det var dét du skrev i innlegget jeg kommenterte - noe som er et sikkert tegn på at man har lite saklig å fare med.

Mange tråder i dette forumet tar for seg ting som skjer i hverdagen, og mange debattanter har stor kunnskap og erfaring fra Midtøsten -så jeg skjønner at du kanskje ikke har lest så mye her ennå. Typisk for mange av disse trådene er nettopp det jeg påpeker: Det fortelles om, linkes til eller debatteres ting som skjer i hverdagen og som forsurer livet særlig for de okkuperte palestinerne. Og - i en påfallende grad blant debattanter som faktisk opptrer som ukritiske klakkører overfor Israels til enhver tids sittende regjerings politikk - sklir man over i personsjikane når realiteter kommer på bordet.

Om du er eller ikke er blant disse klakkørene, gjenstår selvfølgelig å se. Det vil vel vise seg når du etter hvert har skrevet flere enn dine i skrivende stund 33 innlegg.

2
estyamrany [sitat…] Israels arroganse er for intet å regne sammenlignet med den arrogansen du legger for en dag i alle dine innlegg. De oser av "jeg vet best"-holdninger som gjør det umulig å...

Du må gjerne komme med eksempler på hva du evt mener er feil i det jeg kritiserer israel for. Så langt har du ikke greidd å vise til noe som helst.

Når det gjelder skrivingen av israel, så finner jeg det ikke verdt bryet å trykke på Caps-Lock'en for å skrive en stor i i isarel - det er de ikke verdt.

1

Lignende innlegg

Aktuelt 9000XTR-CSE Siste svar

Frøya- Skyld på dere selv.

At Frøya er skutt og drept er vel og bra når det ble som det ble. Dere skuelystne som ikke respekterte henne og hennes naturlige liv, fora henne og plaga henne med deres egen egoistiske nysgjerrighet...
3
2 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

CNN 3 Uker i Ukraina

Les CNN og deres beskrivelse av krigen. Det avslører norske media og norske militæret sine løgner. Russerne er 5 til 1 mot Ukrainere. Det ser ikke lyst ut for ukrainerne . Nå brukes q verdenskrigførin...
1
7 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Den enes brød . . . .

I et uttrykk heter det; Den enes død er andres brød. Med de høye strømregningene vi vil få til vinteren, vil dette kanskje bli en bitter "pille" a svelge for noen strømsjefer. Får vi en vinter tempera...
1
5 svar
Aktuelt silas Siste svar

Vil stenge strømmen via smartmåleren

"Flere nettselskaper ber om lov til å koble ut strømmen via smartmålerne ved rasjonering. – Noe vi kommer til å vurdere, sier vassdrags- og energidirektoratet." Må si vi har ordnet oss bra i dette lan...
Bilde

Nettselskaper vil stenge strømmen din via smartmåleren

Flere nettselskaper ber om lov til å koble ut strømmen via smartmålerne ved rasjonering. – Noe vi kommer til å vurdere, sier vassdrags- og energidirektoratet.


Bilde www.nrk.no
1
9 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Brokollaps

Når beregningene blir for svake. Når broberegningene ikke er sjekket skikkelig. Men der er brukt sjablonger/maler i beregningen. Og hvor seriøst er det egentlig å bygge store konstruksjoner i tre? Jeg...
1
3 svar
Laster...