Midtøsten

Fremtidshåp

Israel fjernet fra Midtøsten-kart

Is­rael fin­nes ikke på et kart som ver­dens størs­te barne­bok­for­lag Schola­s­tic har tryk­ket i en barne­bok.

I Geronimo Stiltons populære barnebok «Thea Stilton og jakten på den blå amuletten» oversatt fra italiensk til engelsk og trykt av det amerikanske forlaget Scholastic i 2012, handler det om en gjeng journalister på skattejakt i Egypt.

Historien starter med et kart over dagens Egypt og nabolandene. Mens Sudan, Libya og Saudi Arabia er tydelig avmerket på kartet, er landet Israel borte. I stedet heter hele området Jordan, fra Middelhavet til Irak.

Grensen mellom Jordan og Egypt er Israels grense til Egypt på Sinaihalvøya.

Store deler av den islamske verden har heller ikke Israel på kartet, men Palestina. Slik desinformasjon får altså millioner av barn og blir foret med løgner og anti-israelske holdninger. Det har foregått lenge, men utvikler seg bare verre og verre.

2
13 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Store deler av den islamske verden har heller ikke Israel på kartet, men Palestina.

For de land som ikke har anerkjent israel, så er det vel helt naturlig å ikke ha dem med på kartet og heller bruke deg egentlige navnet på området?

1

Store deler av den islamske verden har heller ikke Israel på kartet, men Palestina. Slik desinformasjon får altså millioner av barn og blir foret med løgner og anti-israelske holdninger. Det har foregått lenge, men utvikler seg bare verre og verre.

Muslimenes holdning om at Israel ikke skal anerkjennes, er vel kjent. Men at denne holdningen er i ferd med å vinne terreng også i Norge, kan vi se av de anti-israelske holdningene som flere av pro-pallene på dette forumet forfekter.

Det er nok bare et spørsmål om tid før vi får se det første norske kartet hvor Israel er utradert.

Vi får bare glede oss over at Israel er så sterkt politisk og militært at de muslimer og islamiserte som prøver å leve ut sine drømmer, er de første som vil bli utslettet. Hvis israelerne virkelig får følelsen av at deres egen eksistens er truet, så vil de nok krige med en besluttsomhet og brutalitet som vil sette fienden øyeblikkelig sjakkmatt.

3

Disse elementene skader faktisk palestinere og andre araberes sak, ved å gi dem urealistiske drømmer og forhåpninger.

1

Is­rael fin­nes ikke på et kart som ver­dens størs­te barne­bok­for­lag Schola­s­tic har tryk­ket i en barne­bok.

uups det var vist bare en liten trykkfeil, det er forklaringen. Det er bare helt tilfeldig ?

1
VG-Mett [sitat…] Som ble satt av noen som hadde minst like mye rett til området som jøder fra Europa.

Men jødene er da ikke fra Europa ! Les deg opp før du deltar i debatten. De er fra Judea og Samaria. Det var dine forfedre av akkurat samme alen som deg som fordrev de i stort antall fra området. Men det har alltid vært jøder igjen der, selv i den mørkeste tiden da Hitler regjerte, og stormuftien av Jerusalem hadde våte drømmer.

2
_Dial_Square_ Men jødene er da ikke fra Europa ! Les deg opp før du deltar i debatten. De er fra Judea og Samaria. Det var dine forfedre av akkurat samme alen som deg som fordrev de i stort anta...

Men jødene er da ikke fra Europa ! Les deg opp før du deltar i debatten. De er fra Judea og Samaria.

De aller fleste jødene er innvandrere uten tilknytning til de palestinske områdene, inkludert israel. Jødene, som gruppe, var borte fra området i rundt 2000 år - da nytter det lite å komme med påstander om tilknytning.

1

Dette skrev du om de som tegner kart uten å forholde seg til virkelighetens verden i Midtøsten.

Det er jo virkelighetens verden de som tegner disse kartene forholder seg til - de anerkjenner ikke israel, hvorfor skal de da lage kart som stider imot det de mener?

1

Lignende innlegg

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
5 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Laster...