Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Israel forsøker å legalisere krigsforbrytelser

Helt utrolig, og veldig dumt; israelske lovgivere vil lage en lov som tillater at israelere begår krigsforbrytelser i utlandet.

De krasjer før start: Israel kan ikke vedta lover for områder utenfor egne grenser. Denne sake viser hvor fjernt israelske politkere er fra våre demokratiske verdier.

Om en slik lov blir vedtatt, vil hele verden anse den som "null and void" - med andre ord: dette kan ikke Israel gjøre, og ingen i hele verden vil godkjenne dette.

5
55 svar

55 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

sisyf0s

Og her kan vi si at Sikkerhetsrådet svarer Israel med et slag rett i ansiktet:

FN krever at Israel stanser all utvidelse av bosettinger

3

mo6

Europeiske jøder på tilfeldig gjennomreise finner ut at de skal slå seg ned på de stedene hvor palestinerne allerede er plassert i følge internasjonal lov.

Det lureste vil være om mifferne starter med å lese ILO konvensjonen.

De fleste miffere tror at alle med samme religion, for eksempel jødedom, har felles opphav og stedlig tilhørighet. Det blir som å hevde at alle kristne og muslimer har rett til eiendom i MØ.

2

Up-the-ra

Greit, jeg gir meg.

2

frifrank

har du klart så mange saklige(korrekte) ord, så tyder det på kognitiv kraft av dimensjoner(6)

1

Speciale

Israel kan ikke vedta lover for områder utenfor egne grenser.

Selvsagt kan de lage lover som gjør at forbrytelser gjort annet sted enn i Israel er lovlige. Det er på lik linje med f.eks. forbudet nordmenn har ift. kjøp av sex på utsiden av norske grenser, uavhengig av hva loven sier i det aktuelle området.

1

mo6

Nei, nå blander du kortene. Sakene du trekker fram kan ikke sammenlignes fordi: En nordmann som begår ulovlig sexkjøp i utlandet kan påtales og dømmes etter at vedkommende er tilbake i Norge - eventuelt in absentia. Om vedkommende velger ikke å komme tilbake til Norge, kan han ikke straffes etter norske lover. Når det gjelder settlerne er saken annerledes, det kreves her at Israelsk sivil lov skal gjelde utenfor israelsk jurisdiksjon. Det vill være det samme som om norske myndigheter skulle kreve at norske abortlover skal gjelde i Polen.

Israel kan ikke vedta lover som gjelder utenfor landets grenser. Det er selve definisjonen på et land: en juridisk grense; innenfor disse grensene gjelder våre lover, utenfor grensene gjelder andre lover.

2

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...