Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Trondheim vil boikotte Israel, vårt lille land tok opp dette i et knakende godt program. Der de viser jødehatet i alt sitt groteske vesen. Både her i Norge og i Europa. Synes journalisten var meget bra. Hvorfor skal vi boikotte Israel i en konflikt med palestinerne ? og henviste til Saudi Arabia som henretter homofile, Iran som henger homofile, Russland som okkuperer sitt nabolag, Kina det samme. Ikke noen som snakker om boikott. Men Israel da skal det boikottes. En av pasientvennene stod frem, og det oste antisemittisme av hele skrotten på mannen. Anbefaler å se dette på "vårt lille land".

Så sier jødene som var med i programmet, at de ikke likte å diskutere dette. Noe som forbauset journalisten ! Hva konflikt er det man ikke kan se nyansert på ellers i verden var spørsmålet. Ingen svarte den jødiske kvinnen. Men angående konflikten i Israel er det direkte farlig å se nyansert på dette. Du blir fort utsatt for hat fra venstresiden og enda verre direkte drapstrusler fra islamistene.

Så sa den jødiske kvinnen at Israel langt ifra er noen perfekt stat. Journalisten spurte da "hvilken stat i verden er det " ? Den finnes ikke.

Men jødene blir rett og slett hatet ikke bare fordi de er innblandet i en konflikt med alle de komplikasjonene dette medfører, hatet går langt utenfor dette. Når en by i Norge driver boikott av en nasjon, men lett forer terrorister med masse penger er det noe riv ruskende galt.

Jeg har tatt mitt valg, kommer aldri til å kritisere staten Israel for at de kjemper for å overleve og stå i mot islamistenes ondskap. Selv om de bare skulle synke litt ned på deres nivå kan jeg leve med det. For de ligger så skyhøyt over alle de andre arabiske og islamske landene i alt som heter medmenneskelighet og verdighet.

Se programmet vårt lille land, det var knakende godt.

5
84 svar

84 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Homo_Erectus

Men angående konflikten i Israel er det direkte farlig å se nyansert på dette.

Det har du helt rett i. Prøv å se nyansert på denne konflikten, og du blir øyeblikkelig overøst med anklager og beskyldninger om jødehat, noe ditt innlegg er et utmerket eksempel på.

4

fedda1

Trondheim vil boikotte Israel,

Dét, burde alle stater gjøre, boikotte den okkupantstaten!

2

Mr.Daddycool

Dét, burde alle stater gjøre

Trondheim er ikke noe stat, knapt en liten landsby full av sosialister i staurhedningsklassen :)

1

fedda1

Trondheim er ikke noe stat

Om Norge som stat boikottet, ville byene også gjort det;Du har kanskje hørt om det hierarkiske statssystemet vårt?

Men du stiller deg sikkert villig opp for å boikotte Iran, Russland, SaudiArabia osv? Men ikke et rasistisk okkupantregime som både stjeler nærings&livsgrunnalget til dem de okkuperer, men som og terroriserer dem, torturerer dem og dreper dem. Støtter du - sånt? Ikke jeg og det heller ikke selvsagt - om det er muslimer eller andre som gjør lignende. Og det siste har jeg tilfelles med omtrent alle her i forumet, fouten deg og noen få til.

2

malacay3

Men jødene blir rett og slett hatet ikke bare fordi de er innblandet i en konflikt med alle de komplikasjonene dette medfører, hatet går langt utenfor dette. Når en by i Norge driver boikott av en nasjon, men lett forer terrorister med masse penger er det noe riv ruskende galt.

Men det er da mange Israelere som ikke er jøder ? Kritikk av Israel er kritikk av landets politikk. Boikott er selvfølgelig bare tull, da det finnes betydelig verre land. Kritikk fortjener de, det gjør alle okkupanter.

Malacay

2

Fico

Det ser ut for meg at et lettvint og populistisk syn på Israels okkupasjon av Vestbredden har din tilslutning.

Spørsmålet er for meg så pass vektig, at det fortjener en lang mer strukturert besvarelse, og da med tilslutning av en rekke av de nærliggende forhold som ligger til grunn for okkupasjonen?

Som sagt et annet sted fra Vårt lille land:

Flott at TV2 her forsøker å vise virkeligheten slik den kan være for mange jøder her i landet.

Helskog var også inne på journalistikken benyttet i norsk presse til eksempel både under under OCL og OPE Han stilte seg her uforstående til norsk presses tilsynelatende vanskeligheter med å informere om hva som kunne være årsaken til at Israel flere ganger, ble nødt til å gå til krig over grensen inn i Gaza mot Hamas?

1

Fico

Se programmet vårt lille land, det var knakende godt.

Flott at TV2 her forsøker å vise virkeligheten slik den kan være for noen av oss her i landet.

Helskog var også inne på journalistikken benyttet i norsk presse til eksempel både under under OCL og OPE Han stilte seg her uforstående til norsk presses tilsynelatende vanskeligheter med å informere om hva som kunne være årsaken til at Israel flere ganger, ble nødt til å gå til krig over grensen inn i Gaza mot Hamas.

I programmet ble det vel ikke sagt så mye om boikotten av produkter fra Vestbredden, som nok en gang skal forsøkes satt i gang i Trondheim.

Spørsmålet som ble reist gjalt mer om hvor sterkt antisemittismen gjør seg gjeldende i Norge i dag, noe som ble understreket gjennom samtaler med jøder som bor her i Norge.

Svarene viste nok at forbedringspotensialet er stort her i landet, og at antisemittismen florerer om enn i ulike former, så ble altså det bekreftet nok en gang.

Sitat:

«Jødejenta» som ble jaget av nynazister i Oslo ble popstjerne

Norske jøder skjuler opphavet sitt

Mange norske jøder ser med bekymring på utviklingen. Jødiske miljøer i Europa er under regelrette angrep. I Norge har ordet «jøde» blitt et skjellsord i mange ungdomsmiljøer, og en kampanje for å få Norge til å boikotte verdens eneste jødiske stat, Israel, og bare Israel, vinner oppslutning.

Ifølge Stortingsrepresentant og muslim, Abid Raja, har en del muslimske innvandrere kommet til Norge med absurde vrangforestillinger om jødene.

2

aicat

Trondheim vil boikotte Israel,

Så vidt jeg har fått med meg - dreier det seg ikke om å boykotte staten Israel, men å boykotte varer produsert i de ulovlige bosetningene på Vestbredden. Disse varene er ofte feilmerket ved at det står "Made in Israel" - og er derfor villedende merkeing, noe også EU har krevd at Israel merker slike varer med riktig produksjonssted. Men om det nå likevel er slik at Trondheim velger å boykotte alt som er produsert i Israel, stanse alt samarbeid etc. så er vel det kun et uttrykk for å presse Israel til å følge internasjonal rett - og stanse sine illegale byggeprosjekter på Vestbredden?

2

Mr.Daddycool

også EU

Ja også EU er full av jødehat og hykleri. Boikotte Israel mens krigen raser i Syria uten de løfter en finger. Da er de for feige! Like feig som to visse leger som reiser inn i Gaza i trygg forvissing om at de der blir tatt hensyn til av Israel på alle måter. I Syria bombes sykehus sønder og sammen, hører vi snakk om boikott ? Jo det er snakk om boikott av Israel som ser på "vestbredden" som sitt land Judea og Samaria som faktisk er navnet på dette landområdet.

"Vestbredden" av hva ?

2

aicat

Israel som ser på "vestbredden" som sitt land Judea og Samaria som faktisk er navnet på dette landområdet.

Hva Israel selv mener om å tilrane seg et annet folks land - spiller ingen rolle. Problemet for Israel i dag er selvsagt å prøve å overbevise verden om at Samaria - den nordre delen av Vestbredden - noen gang har vært del av en jødisk stat. I bronsealderen var der et lite jødisk kongedømme i Judea, mens Samaria var bebodd av et annet folk.

Israel er forøvrig ikke det eneste landet i verden som har blitt - eller truet med å bli utsatt for internasjonale sanksjoner. Nord-Korea, Irak, Serbia, Burma, Sudan, Iran, Sør-Afrika, Marokko, Russland, Cuba...m.fl. har alle blitt utsatt for internasjonale sanksjoner - fordi landene ikke vil eller har etterkommet krav om å rette seg etter folkeretten.

Men Israel har i alle år kunnet gjøre nesten hva som helst - uten at det har fått konsekvenser - takket være USAs vetorett i Sikkerhetsrådet. Man kan si mye negativt om Assad-regimet i Syria, men de har folkeretten på sin side til å slå ned et væpnet opprør mot et lovlig regime. Hører vi tilsvarende kritikk av Irak og deres allierte når de knuser opprørerne i Mosul? Nei, for de er på "vår" side. Det er slik verden er i dag - makta rår - til Israels fordel - og til Assads ulempe.

2

Inteligentaj

"Vestbredden" av hva ?

Vestbredden av Jordanelven?

1

joplina

Boikotte Israel

Hva er det du ikke klarer å få med deg av denne boikotten, da du gjentar "boikott av israel"...?

Det dreier seg om varer/produkt som israel og settlere produserer lovstridig i militært okkuperte områder som IKKE er en del av israel - og tjener penger på i forhold til salg og eksport.

Det dreier seg IKKE om varer eller produkt produsert i israel

1

SeaKing

Burde man ikke da også boikotte varer produsert på Nord-Kypros?

1

Homo_Erectus

Jo, men hvilke varer importerer vi fra Nord-Kypros?

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...